I kad je helanka Sablja izveo Blagojevića da ne dobije slučajno crveni, a on zaslužio 3 crvena do tad.. I opet smo bolji bili tu tekmunapoleon72 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:08Nije, derbi o kojem ti pricas je sudio Tomislav Cuic. Sto kazes, nije nikom siljio al je prelose vodio utakmicu. Derbi kojeg @mnon spominje je sudio Jakupovic, kad nam je Stevanovic zabio nakon prekida, april 2016. godine. Tad nas je Jakupovic masakrirao, Benko ide u 1 na 1 situaciju, ruse ga, on svira kontrafaul. To je samo jedna od hrpe uzasnih odluka na toj utakmici.BegovicRamiz je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:01penal Iveticu u drugoj minuti i crveni
dva zuta Ramovicu
pa Kjosevski Rahmanu skide penal
Kadusic kramponima po butini Stanicu
ako mislimo na isti
nije bilo siljenje al je bilo haoticno i poprilicno seljacki na terenu
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ja sam mišljenja da će suditi pošteno. Preveliki je ovo pritisak, tenzije, puno ljudi na tribini da on pravi neke lakrdije, neće smjet. Meni ovo delegiranje Gigovića djeluje više kao neka vrsta nagrade od Vice za poslušnost i da se Peljti da do znanja da više nije glavni sudija u državi, dakle ovo je prije svega pišanje po Peljti.
A Gigs ko Gigs, kad hoće može suditi dobro, generalno nije loš sudija kad ne dolazi po zadatku, tako da mislim da će bit sve ok.
A Gigs ko Gigs, kad hoće može suditi dobro, generalno nije loš sudija kad ne dolazi po zadatku, tako da mislim da će bit sve ok.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Kome prijeti suspenzija? Maksimalno oprezno igrati, nadigraš i Želju i Borca trkom i pritiskom.
Ja baš mislim da će odsuditi momački, pošteno i bez problema.
Ipak je ovo utakmica svih utakmica u BiH, u fokusu i šire od BiH a njemu trebaju dobre utakmice da može nastaviti suditi EU takmičenja.
Ovo je priprema za to, mislim da ne smije biti problema.
I u Širokom si sam kriv, nisi ubacio dva zicera, primio si smješan go, nije nam Gigović uzeo bodove.
On je tu ako bude pola-pola da ti gurne koji žuti, ali ako si mangup izađeš, natrpaš i doviđenja prijatno.
Ipak je ovo utakmica svih utakmica u BiH, u fokusu i šire od BiH a njemu trebaju dobre utakmice da može nastaviti suditi EU takmičenja.
Ovo je priprema za to, mislim da ne smije biti problema.
I u Širokom si sam kriv, nisi ubacio dva zicera, primio si smješan go, nije nam Gigović uzeo bodove.
On je tu ako bude pola-pola da ti gurne koji žuti, ali ako si mangup izađeš, natrpaš i doviđenja prijatno.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
-
- Kontakt:
Hajd umjesto Mustafica mogao bi se ubaciti Vrancic nekako ili igrati sa dvije 10ke Avram i Andjusic ne bi izgubili na kreaciji.Ima i Buljubasic pa da se proba neki drugi sistem.Uglavnom snasli bi se nekako ali Anicic ako dobije zuti mi smo ga popusili.Trako protiv Sloge Gornji Vakuf nije bio kako treba i tu kiksao i bio los,a Soldo je rang Trake.Ocajan stoper.PrelosGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑05 okt 2023, 12:27Ma Mustafić je od svih naših veznjaka u najboljoj formi. Po formi odmah nakon njega idu Julardžija i Buljubašić.Nirton je napisao/la: ↑05 okt 2023, 12:25Nije toliko strasno. Trako je svakako rezerva, Sahinovica se moze lako zamjenit sa Rogicem, Mustafica Vrancicem ili Julardzijom. Vise me strah nekog crvenog ili dva zuta za nekog vaznog igraca.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑05 okt 2023, 12:22
Kod FK Sarajevo po dva žuta kartona imaju Marin Aničić, Muhamed Šahinović, Muharem Trako i Mirza Mustafić
Znači Aničića i Mirzu možemo definitivno zaboraviti za gostovanje u BL.
Hajde za njega imamo alternativa, ali u BL ti igraju u paru ili Soldo i Đuričković ili Trako i Đuričković. A mi smo bez Aničića qurac na biciklu pozadi..
Anicic se taman uklopio i usao u formu,bez njega bi bio propuh nazad samo takav.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Može on suditi za nas,u zadnje vrijeme je postalo normalna pojava kada te pokrade da ti iducu utakmicu kompenzira,vrlo cest slucaj i tako balansira da ti nemaš se obraza ni žaliti,primjer sad cete pogurati poslije ti ide BL gdje ce te oguliti i ti si tu 1:1 da što se kaze fudbalski i staš se zalit on ti ima argumenat da te ja na prosloj pogurao npr.
On kad hoce sudi jako dobro,npr bolji je sudija(kad nema zadatak)od Musica i tako nekog npr iz Sarajeva xx puta ako izumemo Peljtu,pušta igru više itd.
On kad hoce sudi jako dobro,npr bolji je sudija(kad nema zadatak)od Musica i tako nekog npr iz Sarajeva xx puta ako izumemo Peljtu,pušta igru više itd.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- napoleon72
- Kontakt:
Brate ono je mapa koridora VC, neko se namjerno zayebaje s krezubim nacionalistima jer se upale cim se spomene rijec "podjela". Ko bi normalan ostavio BL u "zapadnom" dijelu neke podijeljene drzave?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:20piqousti gleda gdje da napravi belay slijedeci. Od sinoc malo drugacija podjela BiH, vidim lijepe neke plakate.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:13Ocm ovdje ljudi ko da u Svicarskoj zive. Pa pratite li imalo vi politicku situaciju u zemlji? Shvatate li sta se desava oko nas? Jeste svjesni koliko malo fali da sve ode u ****? Preko sporta se vrlo lako izreziraju incidenti i jako krupni poslovi obave. Ne guraju oni ni Borac sto ga vole i navijaju za njega, nego jer im je to politicki projekat, a Gigovic je u tome kljucni akter.
Znaci derbi je utakmica u kojoj vec imas maksimalne tenzije i Vico ovog klosara stavi da sudi. Od svih sudija na svijetu sto postoje, on je zadnji koji treba suditi ovu utakmicu. Pa je li mislite da je nemoguce da se potuku igraci npr? Ili da navijaci ulete u teren, da izbije neki stampedo ili masovna tuca? Da nam puknu kazne, suspenzije? Ovo govorim o nekim najbezazlenijim opcijama.
Bas moras bit dijete da kontas da Dodikov necak Gigovica salje samo radi kartona. Nema glupljeg insana od balije. Ovo se radi da se isprovocira neka situacija koja ce se oteti kontroli.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Hajmo mi Napunit nas Sjever i grmiti a ostalo prepustiti ljudima u klubu i nasim fudbalerima.. SVI NA SJEVER!
Sta god da se desi poslije tekme svima dati podršku. Volim te Sarajevo!
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Ovo je najgledanija utakmica u BiH.
Savršen trenutak da Gigovic savršeno odsudi, kao alibi za nastavak kriminala.
"Evo vidite kako nas čovjek sudi bez greške, a muslimanima nikad ništa je odgovara"
"Evo vidite kako nas čovjek sudi bez greške, a muslimanima nikad ništa je odgovara"
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Da, to je to.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:49Ovo je najgledanija utakmica u BiH.
Plus je počeo suditi i Evropu, ovu utakmicu će pratiti i UEFA, zato ga i jesu poslali da očisti obraz i da svi mogu reći kako je dobar sudija. Nemam nikakve brige da će nas pokrasti, on može ili odsuditi pošteno i korektno il nama malo navući jer iduće kolo idemo u BL i tamo nam je klaonica od Njegomirovića ili Kazlagića zagarantovana.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Eh da vidimo muda i prekidanje utakmice zbog zastave.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
- Kontakt:
Sudit ce kao i u ŠB pogurat ce ih za neki prekid, one situacije 50:50 ce svirati za zeljeznicar, uglavnom gledat ce da se ne ofira baš skroz al gurat ce da bude X i nama sto vise kartona.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Sudiće on dobro derbi. Ovo je preslika prošle sezone kad nad je realno pogurao protiv Širokog, nije im dao centar da pređu, a onda iduću nas iskasapio protiv Borca. Mi trebamo najaviti kontrolora iz Uefe.
Jebho i gigovica i strumfove i sve!
Svi na sjever!!!
Svi na sjever!!!
-
- Kontakt:
Mirise na dobro. 

Evo red je i ovde da se postavi jedna od legendarnih
Utakmica.Radi se o tekmi Sarajevo -HSV odigrane
1.Oktobra 1980g. Na Kosevu pred 50 000.
Neću ja pisati,nego da vidimo šta su napisali njemački
Specijalni izvještaci?!

Utakmica.Radi se o tekmi Sarajevo -HSV odigrane
1.Oktobra 1980g. Na Kosevu pred 50 000.
Neću ja pisati,nego da vidimo šta su napisali njemački
Specijalni izvještaci?!

Mi smo Pitari,najaci smo najaci!
👉Ubica Mitomana i Botova😎
👉Ubica Mitomana i Botova😎
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Vidim da si tip lika koji bi 92 nosao po gradu Titove slike dok snajperi rokaju i govorio "nece nas, ba, ko zeli rat u kuci mu bio" i slicne nebulozenapoleon72 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:25De ba ne pretjeruj i ti. Sta se to desava oko nas, sta malo fali? Cetnici se skupljaju u Visegradu 20 godina, dlaka s glave im ne fali. Navijaci Zrinjskog skandiraju godinama da je ovo sugava zemlja, malo mediji piskaraju i to je to. Borcevi godinama pjevaju da Bosna nije njihova drzava, jel kad sta bilo? Daj ba, 25 godina slusam isto, malo fali, puknut ce, haos, treba iskra da zapali sve... koja ba iskra? Ko da je potpali? Na Kosevu tribine predaleko od terena, kakav stampedo moze krenut, zadnji put navijaci upali 2005. protiv Sirokog. Sad specijalaca kao u prici svaku tekmu, ko ce rizikovat pendrek po ledjima da bi kao ganjao Gigovica? Jarane svako malo neke price o skupljanju nekih cetnika, naoruzavanju, nekim ruskim padobrancima, neki teroristi lafo Drinu prelaze po noci... eto svi mi smo pametni, Mirvic i svi strani investitori koji dolaze iz dana u dan ovdje su glupi. Nemaju oni savjetnike, trpaju pare u drzavu toliko nestabilnu gdje moze na fudbalskom derbiju rat izbit. Smijesno, bukvalno istu pricu slusam od kraja rata pa do sad, a nigdje ni petarda da opali.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:13Ocm ovdje ljudi ko da u Svicarskoj zive. Pa pratite li imalo vi politicku situaciju u zemlji? Shvatate li sta se desava oko nas? Jeste svjesni koliko malo fali da sve ode u ****? Preko sporta se vrlo lako izreziraju incidenti i jako krupni poslovi obave. Ne guraju oni ni Borac sto ga vole i navijaju za njega, nego jer im je to politicki projekat, a Gigovic je u tome kljucni akter.
Znaci derbi je utakmica u kojoj vec imas maksimalne tenzije i Vico ovog klosara stavi da sudi. Od svih sudija na svijetu sto postoje, on je zadnji koji treba suditi ovu utakmicu. Pa je li mislite da je nemoguce da se potuku igraci npr? Ili da navijaci ulete u teren, da izbije neki stampedo ili masovna tuca? Da nam puknu kazne, suspenzije? Ovo govorim o nekim najbezazlenijim opcijama.
Bas moras bit dijete da kontas da Dodikov necak Gigovica salje samo radi kartona. Nema glupljeg insana od balije. Ovo se radi da se isprovocira neka situacija koja ce se oteti kontroli.
Nebitno, bolje da ne otvaramo odredjene teme. Nisam ni sugerisao da bi nekakav rat poceo na utakmici Sarajeva i Zelje, Boze sacuvaj. Naravno da ne bi, all ti si izuzetno naivan ako mislis da je Vico gurnuo Gigovica da sudi derbi iz nekog banalnog razloga. Od svih sudija bas njega koji je njegovi najveci i najodaniji placenik? Ma daj ba.
U nabjoljem slucaju ce upropastiti utakmicu, odluciti pobjednika, i nas nafilovati kartonima. U najboljem, o ostalim mogucnostima necu vise ni da razmisljam. Sve ce nam se samo kazati pa se cujemo nakon tekme. Zivio.
-
- Kontakt:
Zna li neko kad je nama posljednji put sudio Peljto?
Kad je covjek uopste sudio neki od derbija?
U tri utakmice ovaj kreten nam sudi dvije,i to kakva dva derbija. To je normalno?
Zato je proslu odmarao,bio cetvrti u B.L
Sve se unaprijed priprema i nista nije slucajno.
Ako su Peljto,Bilbija,Gigovic i Bandic etablirani kao najbolji,zasto onda nama ovaj sudi dvije od tri,i zasto nam Peljto nije sudio ko zna otkad,i zasto derbi u B.Luci vjerovatno niko od ovih nece suditi nego ce poslati onog ljigavca Kazlagica ili slicne njemu?
Petrovica sam zaboravio korektan sudija ili ocito on nije njihov pik?
Ali je zato delegiran kao cetvrti.
Kad je covjek uopste sudio neki od derbija?
U tri utakmice ovaj kreten nam sudi dvije,i to kakva dva derbija. To je normalno?
Zato je proslu odmarao,bio cetvrti u B.L
Sve se unaprijed priprema i nista nije slucajno.
Ako su Peljto,Bilbija,Gigovic i Bandic etablirani kao najbolji,zasto onda nama ovaj sudi dvije od tri,i zasto nam Peljto nije sudio ko zna otkad,i zasto derbi u B.Luci vjerovatno niko od ovih nece suditi nego ce poslati onog ljigavca Kazlagica ili slicne njemu?
Petrovica sam zaboravio korektan sudija ili ocito on nije njihov pik?
Ali je zato delegiran kao cetvrti.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
-
- Kontakt:
Joj kakva je to lakrdija bilaBegovicRamiz je napisao/la: ↑05 okt 2023, 13:01penal Iveticu u drugoj minuti i crvenimnon46 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 12:58Ja mislim da jeste jedan bio, ne sjećam se koje godine i ko je sudio, kad su nas dobili na koševu, 2016 ja mislim.hz033 je napisao/la: ↑05 okt 2023, 12:44Cesto je bilo price a vidi sudi ovaj ili onaj, ovaj navija za kone ili navija za nas itd itd, ali nikad niti jedan sudija nije bio toliko ofiran da silji 90 minuta ili donosi totalno apsurdne i smijense odluke kroz svo to siljenje, pa hajmo reci, niko nije toliki dzon obraz da to radi 90 minuta na oci cijelog stadiona i sire.
Eh, mene brine sto Gigovic jeste, on je toliki dzon obraz tako da bi bas moglo eskalirati nakon ove utakmice.
Al hajd, vidjet cemo!
dva zuta Ramovicu
pa Kjosevski Rahmanu skide penal
Kadusic kramponima po butini Stanicu
ako mislimo na isti
nije bilo siljenje al je bilo haoticno i poprilicno seljacki na terenu
Kjosevski kod penala sa obje noge metar izaso sa linije.Od 3 situacije on za nas svirne penal na najblazoj situaciji.U prvom poluvremenu Ahmetovic ide prema golu ovaj ga rusi sa ledja sudija odmahuje.U drugom Merso puca glavom neki igrac Zelje rukom je skida sa linije nema penala

A i njih je povalio vala,Kadusic krvnicki letecim kramponom udara njihovog i jos mu yebe majku dok je na podu.Ja bi mu bez razmisljanja direktan crveni dao.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, boki86, budzak, EastMadness, Hajdeee, laznokrilo, MostarReds22, N3R3D, nedimmmm1337, roccosiffredi, Velaxsa i 151 gost.