Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Rigoletto
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Rigoletto » 07 okt 2023, 15:48

alemsa je napisao/la:
07 okt 2023, 15:45
Rigoletto je napisao/la:
07 okt 2023, 15:33
alemsa je napisao/la:
07 okt 2023, 15:20
E hebga @wibnters i ti ode u krajnost, nikakve sredine. Zidove je svako protjerivo, pocevsi od Arapa, Egipcana, Portugalaca, Rimljana, pa na kraju Svaba, eto jesu'l i Evropljani kozoje.bi pa nisu mogli s njima. Onda su ih "vratili" u Palestinu ovi zauzeli cijelu drzavu, isto da mi dodjes u kucu, zauzmes mi cijelu kucu i kazes evo mozes zivjeti u ovoj sobici, i ja se trebam s tobom dogovarati, i prihvatiti te, hajde ne zezaj svega ti
Apsolutno netočno. Svako nuđenje palestinske države su ovi glatko odbili i započinjali pizdarije i uvijek su deblji kraj izvlačili nekoliko puta kroz povijest. Uostalom palestinci nikad svoju državu nebi imali jer to prvo jordanu smeta zbog njihovih međusobnih koškanja koja traju i prije atentata na kralja Abdulaha I u Jeruzalemu.
A sto ce prihvatiti? Stotinama godinama nisu bili tu, nakon ww2 su ih naselili tu, dobili state odma, eo nekoliko miliona Ukrajinaca je u Poljskoj, nek traze svoj neki state, nabio bi ih Poljak u vidu magle. Idi ti trazi Serbian state u Kninu nakon 100 godina, vracas svetu srpsku zemlju, nabio bi te Hrvat bez da bi dva put promislio, ne bi te sigurno prihvatio.
Kakav state? Pa prije drugog svjetskog rata dobar dio bliskog istoka je bio pod kontrolom britanaca i francuza, nije tu nikakvih država bilo. Ovo što se tamo događa ipak prevazilazi poređenja s exyu konfliktima.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 okt 2023, 15:49

Rigoletto je napisao/la:

Apsolutno netočno. Svako nuđenje palestinske države su ovi glatko odbili i započinjali pizdarije i uvijek su deblji kraj izvlačili nekoliko puta kroz povijest. Uostalom palestinci nikad svoju državu nebi imali jer to prvo jordanu smeta zbog njihovih međusobnih koškanja koja traju i prije atentata na kralja Abdulaha I u Jeruzalemu.
Pa što Hrvati odradiše oluju, što nisu dali Srbima dio zemlje i sve ok ili su Jevreji imali pravo da sebi prave državu na necijoj teritoriji a Srbi nisu? Razlika je u tome što je medjunarodna zajednica podržala Hrvatsku i Hrvate i pomogla im da njihova zemlja bude njihova dok su Palestincima naredili da preda pola zemlje, da Jerusalem bude neki zajednički grad,itd ?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 okt 2023, 15:51

Dobili drzavu jer su citavu svoju historiju bili proganjani i ubijani. Nisu se oni sigurno naselili po Europi jer su eto htjeli tako nego jer su inicijalno i protjerani bili sa teritorije gdje danas zive. Kad su svi progoni jJvreja kulminirali najstrasnijim genocidom koje je covjecanstvo ikad vidjelo, prosto je jedini nacin da oni opstanu bio da im se dadne drzava. Palestincima se to nije svidjelo i usli su u rat s njima uz pomoc ostatka arapskog svijeta, svaki put popusili i danas imaju to sto imaju. Danas se vidjelo kako bi se ti isti neduzni Hamas teroristi ophodili prema Izraelcima da ovi nisu ovakva sila. Ni nacisti je.beni nisu ovako likovali nad tijelima mrtvih Jevreja.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 07 okt 2023, 15:56

chily-rz je napisao/la:
07 okt 2023, 15:49
Rigoletto je napisao/la:

Pa što Hrvati odradiše oluju, što nisu dali Srbima dio zemlje i sve ok ili su Jevreji imali pravo da sebi prave državu na necijoj teritoriji a Srbi nisu? Razlika je u tome što je medjunarodna zajednica podržala Hrvatsku i Hrvate i pomogla im da njihova zemlja bude njihova dok su Palestincima naredili da preda pola zemlje, da Jerusalem bude neki zajednički grad,itd ?
Srbi u krajini su imali priliku za normalan život u granicama Hrvatske, nije im odgovaralo. Opet ponavljam, nije usporedivo s tim konfliktom na bliskom istoku.
Uglavnom, bez kuknjave sada, ide prevaspitavanje.
Zadnja izmjena: Rigoletto, dana/u 07 okt 2023, 15:58, ukupno mijenjano 1 put.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 07 okt 2023, 15:58

chily-rz je napisao/la:
07 okt 2023, 15:49
Rigoletto je napisao/la:

Pa Hrvati su bili spremni na formiranje srpske krajine kao autonomne oblasti,ali su srbi odbili bilo kakvu mogucnost suzivota s hrvatima u Hrvatskoj.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 okt 2023, 16:01

Normalno da ce popušiti kad je Amerika, Britanija, Njemačka, Francuska bila na strani Izraela..

Nemojte onda kukat na tu istu Evropu što nam je uvela embargo, nemojte kukati na Francuze što su držali Srbima stranu, što smo to mi bolji od Palestinaca ? Nemojte kukati ako sutra namignu Srbiji i Hrvatskoj da popolove Bosnu jer ako je prihvatljivo ovo što su cionisti uradili na zemlji Palestinaca onda je prihvatljivo i da Rusi vrše denacifikaciju Ukrajine ili šta već. Koliko znam Ukrajina je i zemlja Rusa pa valjda onda i oni imaju svoja prava tu.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 07 okt 2023, 16:05

chily-rz je napisao/la:
07 okt 2023, 16:01
Normalno da ce popušiti kad je Amerika, Britanija, Njemačka, Francuska bila na strani Izraela..

Nemojte onda kukat na tu istu Evropu što nam je uvela embargo, nemojte kukati na Francuze što su držali Srbima stranu, što smo to mi bolji od Palestinaca ? Nemojte kukati ako sutra namignu Srbiji i Hrvatskoj da popolove Bosnu jer ako je prihvatljivo ovo što su cionisti uradili na zemlji Palestinaca onda je prihvatljivo i da Rusi vrše denacifikaciju Ukrajine ili šta već. Koliko znam Ukrajina je i zemlja Rusa pa valjda onda i oni imaju svoja prava tu.
Bosnu neće niko poloviti, siguran si u Zenici bez brige.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 okt 2023, 16:06

Epidaurus je napisao/la:
07 okt 2023, 15:51
Dobili drzavu jer su citavu svoju historiju bili proganjani i ubijani. Nisu se oni sigurno naselili po Europi jer su eto htjeli tako nego jer su inicijalno i protjerani bili sa teritorije gdje danas zive. Kad su svi progoni jJvreja kulminirali najstrasnijim genocidom koje je covjecanstvo ikad vidjelo, prosto je jedini nacin da oni opstanu bio da im se dadne drzava. Palestincima se to nije svidjelo i usli su u rat s njima uz pomoc ostatka arapskog svijeta, svaki put popusili i danas imaju to sto imaju. Danas se vidjelo kako bi se ti isti neduzni Hamas teroristi ophodili prema Izraelcima da ovi nisu ovakva sila. Ni nacisti je.beni nisu ovako likovali nad tijelima mrtvih Jevreja.
Tako je u pravu si, a jesul Palestinci zivjeli na toj teritoriji stoljecima? Jesu i sto ce prihvatiti, sto srbi ne priznaju Kosovo? Sto ti (a ni ja) nikad neces priznati RS iako Bosnjaka nema puno tamo niti Srba na Kosovu. Jos su to teritorije gdje su i ovi zivjeli, pa haj zamisli sad 2 miliona Kineza ti nasele u Zenicu i kazu ovo je state of China, pa je.bo bi im mater i njima i Kini,ne zezajte jebte.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 okt 2023, 16:17

Rigoletto je napisao/la:
07 okt 2023, 16:05

Bosnu neće niko poloviti, siguran si u Zenici bez brige.
Da si ti živ i zdrav Bosna(BiH)ne da je popolovjena nego ja skoro pa na tri djela al et kao cijela. Meni RS dodje kao koridor do granice, ništa me ne veže toliko za mnoge gradove tog entiteta, šta više, nemam volje da ih posjetim nakon svega.

Nejse, poenta je u tome da ti jevreji nisu bili toliko jaki da tamo gaze Arape i prave sebi državu nego im je medjunarodna zajednica u prvom redu Britanci odlučila pokloniti državu i to je suštinska razlika.

Možete me smatrati ludim ali ja iskreno vjerujem da su cionisti sponzorirali Hitlera i ekipu jer to je bio način da dobiju svoju državu pod izgovorom genocida koji je bio. Treba napraviti razliku izmedju jevreja i cionista, to dvoje nije isto.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 07 okt 2023, 16:19

I kako to obično završava tamo... ginu civili s obje strane.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 07 okt 2023, 16:20

Dzaba se prepirete kad je vjerovatno najofirniji false flag ikad
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 07 okt 2023, 16:39

Yebaće izraelci kroz 5-6 dana i to bi bilo to

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 okt 2023, 16:42

FoSte95 je napisao/la:
07 okt 2023, 16:39
Yebaće izraelci kroz 5-6 dana i to bi bilo to
Hoce 100%, naje.bat ce, jedino ako se Hezbollah ukljuci, a ovo sve radi Iran, Hezbollah se kaci s njima (Izraelom) vec mjesecima povuci-potegni, tako da me ne bi cudilo da se oni dali zeleno svijetlo Hamasu, uz nsravno Iran u pozadini.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 okt 2023, 16:45

Ako se ko pitao na čiju stranu treba stati mislim da je nakon ovoga sasvim jasno. :mrgreen:

Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 okt 2023, 16:47

Unofficialpage je napisao/la:
07 okt 2023, 16:45
Ako se ko pitao na čiju stranu treba stati mislim da je nakon ovoga sasvim jasno. :mrgreen:

Pa ljudi pametniji od Bosnjackih ameba milion puta.
Ovo se zove diplomatija, 80% Srba naginje Palestini, a drzava podupire Izrael.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 07 okt 2023, 16:48, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 okt 2023, 16:48

Unofficialpage je napisao/la:
07 okt 2023, 16:45

Kaze Izrael zasluzuje da zivi u miru, a oni poceli prvi bombardovati Palestinu...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 07 okt 2023, 16:58

Rigoletto je napisao/la:
07 okt 2023, 16:19

I kako to obično završava tamo... ginu civili s obje strane.
Ginu budale. Ko do sad nije skontao da to mijesto nije dobro za zivjeti nece nikada.

Sreo crnogorca u New Yorku. Lik radio u pizzeriji. Usao ilegalno u US 80-ih preko Rio grande.

Ko bi sa trunkom IQ zivio u Gazi ili u okviru iste?

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 07 okt 2023, 17:06

Ukrajini želim da ih Rusija qara još 100 godina

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 07 okt 2023, 18:16

Pensioner26 je napisao/la:
07 okt 2023, 17:06
Ukrajini želim da ih Rusija qara još 100 godina
desnicar da podrzava Rusiju zar je to imalo cudno :urnebes: :urnebes: , al zato si pobjegao na zapad da peres njemacke a ne ruske guzice :mrgreen:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 okt 2023, 18:32

Mucno je za gledati silne klipove ubijenih civila po ulicama, to niko normalan nece niti moze podrzati.
Sa druge strane sve to isto, pa i gore, decenijama prozivljava narod Palestine i tek poneka razumna zemlja to osudi. Odjednom svima proradi empatija na civile jevreja (i treba naravno na svakog nevinog i nenaoruzanog civila), valjda jer se naviklo ne terorisanje civila Palestine, trend koji je postao svakodnevnica i nista novo vidjeno.

Ono najgore ovdje je sto Hamas nece nista znacajno napraviti, unistiti, osloboditi, osim sto ce dodatno animirati i razbjesniti izraelce da pojacano terorisu nevin narod, da ih nastave protjerivati, a niko u svijetu to nece okarakterisati pravim imenom - teroristicki napad Izraela nad civilima Pelastine. Kao sto se jedva docekalo danas nazivati napad teroristickim, a jeste teroristicki.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 14 gostiju.