Pisao sam dok smo još tada bili u drugoj ligi centar da će ovo teško ići. Tada kada se kukalo kad se jedva bod u Visokom uzeo, kad smo se slomili protiv Radnika u kupu, kad smo dobili Famos u gostima i Durmo nas vadio. Tada se vidjelo da neće ići sa ovim igračkim kadrom. Nije isto imati tri teške utakmice u sezoni i imati 30 teških utakmica. Mora se priznati da nema kvaliteta u igračkom kadru za vrh tabele. Ova ekipa je čisti prosjek i ne treba tražiti izgovore i alibije.redbull93 je napisao/la: ↑07 okt 2023, 21:18Meni uopste nije krivo sto sve ne pobjedjujemo, sto nismo u vrhu, sto nemamo odmah neke mega budjete da napadnemo PL. Razumijem to sve kao i 80% nas, sasvim korektno i posteno. Uprava nam je svima dala svoj plan i drze se toga, ima jos dugova, neke stvari ne smiju da trpe i to je sve korektno bez ikakvog pogovora. Strucni stab je dobio budjet, kakav takav, ali solidan za ovu ligu sigurno. Imamo ekipu duze vremena na okupu, gledali smo ih protiv jacih ekipa, znamo da mogu. Mene muci samo jedno, da neke stvari u svlacionici ne stoje kako treba, ne zelim sumnju uvlaciti, neki moj dojam samo. Sa ovom ekipom da je sve uredu, moglo se igrati na vrh ove lige. Ne mozete me uvjeriti da su postali toliki panjevi, igrali su i gledali smo ih svi, ali sada to je nista postalo. Dopustili su da nakon svih ovih godina, livada, gostovanja, nema sta nije bilo, da ne dobiju pozdrav od ROBIJASA i da im okrenu ledja. To mi se nesto bas urezalo i sramota za igrace sta su uradili. Reagovati na vrijeme, nek zavrsi kako zavrsi do zime i mijenjati nesto. Mene licno sto se tice, prije bi igrace mijenjao, nego Duvanjaka.
Zbog toga bih podržao Duvnjaka, jer nije do njega što se taktike tiče. Sve je probao, ljudi yebu sve Karaliću, Hrelja starta gori od Karalića. Možemo rotirati igrače do kraja sezone, ali se neće pronaći kombinacija jer nema kvaliteta. Kritika ide na prijelazni rok, pa ybt raspalo Goražde ima manji budžet za plate od nas pa deru ljudi...
Neka bude škola i lekcija i ima popravni na zimu. Ako tu pokaže promašaje sa dovođenjem igrača, onda se okrenuti drugim dugoročnim trenerskim opcijama. Iskreno ovaj ljetni prelazni rok je težak kada prelaziš u rang više. Ne možeš dovesti 20 novih igrača, moraš neki kostur imati. Problem kod nas je što taj kostur ne može odgovoriti zahtjevima višeg ranga.