Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Brokula
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Brokula » 08 okt 2023, 19:31

Asteriks je napisao/la:
08 okt 2023, 17:42
alemsa je napisao/la:
08 okt 2023, 17:41

Poenta je da ne mozes slijedecih 100 godina gledati svaki konflikt kroz prizmu ko je tebi pomagao a ko ne, postoji dobro i lose. Pomogla je i Turska pa nek pocnu ubijati/progoniti Kurde opet, biti cu protiv toga.
:salut:
Bukvalno ovo. Ako si dobar covjek podrzavaces Ukrajinu, Palestince, apsulutno neces podrzavati ovo sto radi HAMAS i td. Nije tesko imati moralne vrijednosti
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 08 okt 2023, 22:02

alemsa je napisao/la:
08 okt 2023, 19:22
Ne znam ko ga je ubio, ali kad uhapsis Oswalda pa taj bude ubijen u zatvoru i to od strane chief-a policije ako se dobro sjecam( vjerovatno da ne bi progovorio), ti daje prostor za pitanja, ili mozda tebi ne. Sto je ok, imas pravo na to. Sto sve mora biti tipa ako ne mislis kao ja nije ispravno, tu je valjda najlakse biti tolerantan...
I opet krivo, Oswalda je ubio Jack Ruby, vlasnik noćnog kluba u Dallasu nikakav chief of police.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 okt 2023, 22:14

Winters je napisao/la:
08 okt 2023, 22:02

I opet krivo, Oswalda je ubio Jack Ruby, vlasnik noćnog kluba u Dallasu nikakav chief of police.
Ali je bio u policiji (Oswald), kad su ga prevozili sta vec ubijen. Zaboravim detalje jebga, ali je pitanje ko je poslao Oswalda itd. I dan danas se postavlja pitanje who killed jfk, na to se misli ko je sve upleten. Carlos je kasnije pokusao sto je Oswald "uradio" i nije uspio, a Carlos je mozda goat snajperista (po mnogim) mozda se Oswaldu posrecilo ko zna

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 okt 2023, 23:27

samoposmatram je napisao/la:
08 okt 2023, 15:57
Muslimani trebaju da pokazu solidarnost sa Izraelom, ako nista zbog skoro dva miliona muslimana u Izraelu na kojima se Izrael neizivljava nakon ovih napada.

Sramota citati komentare likova koji pravdaju ove napade zbog eto iste vjerske pripadnosti, a nema manjih muslimana od tih istih likova.
Samim time sto nekoga subjektivno etiketiras kao "nikakvog muslimana" govori da nisi ni ti neki Bog zna covjek vrijedan pomena.

Sa druge strane, nisam siguran da sam primjetio znacajan broj forumasa koji pravdaju ovo ubijanje civila, kako ti kazes. Narocito ne samo eto jer smo iste vjere.
Vecina nas je osudila ovaj zlocin i da ne treba civile tako mucki ubijati bilo koje vjere ili nacije bili, ali da mozemo razumiti ovakvo ponasanje i radovanje Paleatinaca nakon ovog napada i ubistava. Mozemo razumiti jer su ti ljudi decenijama zatvoreni, ogradjeni, ograniceni, bez uslova za normalan zivot, gdje se svaki vid torture nad njima vrsi iz dana u dan, iz godine u godinu, iz decenije u deceniju. Ti ljudi vise nemaju empatije, nemaju radosti, ne znaju za ovozemaljske ljepote, znaju samo za strah i torturu. Pregrst video uradaka govori tome u prilog.

Sarajevo je bilo pod opsadom par godina, i to sa ipak boljim zivotnim uslovima i mogucnostima pa pitaj one starije momke/ljude koji su sve to prozivljavali, civile koji su morali po vodu otici ne znajuci hoce li vise vidjeti svoje dijete, pitaj ih za PTST, drma li ih nervoza na mnogo toga, zasto se ljudi ubijaju, zasto se trzaju na iznenadne zvukove. A zamisli da sve to se prozivljava i dan-danas u Sarajevu, ili recimo BiH, da nemamo kud i da nas rojaku cetnici 30+ godina i samo cekas kad ce uzeti neki drugi dio BiH. Pa zubima bih ih klao kad bih ih se docepao bolan.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 08 okt 2023, 23:50

Wtf
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 okt 2023, 00:42

Nisam imao predstavu da je ovaj Alem zavjeras sa folijom oko glave. U redu mi je da fura Trumpa jer on to vidi tako, daj mi sad i boli me kardan za sutra, sto je legalno i posteno, al da se sad i ideoloski slaze pa da u svakakve budalastine vjeruje to nisam ocekivo.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 okt 2023, 00:50

sljivo je napisao/la:
09 okt 2023, 00:42
Nisam imao predstavu da je ovaj Alem zavjeras sa folijom oko glave. U redu mi je da fura Trumpa jer on to vidi tako, daj mi sad i boli me kardan za sutra, sto je legalno i posteno, al da se sad i ideoloski slaze pa da u svakakve budalastine vjeruje to nisam ocekivo.
Kao npr? Koja teorija zavjere? Navedi. Da su ljudi bili na mjesecu, vjerujem da su bili, da je zemlja okrugla isto. Da ima nerijesenih pitanja oko smrti JFK ima. Budi specifican. Neko vjeruje da su Ameri sami sebi 9/11 uradili, ja ne vjerujem ali sta. Nije prvi put da je vlada lagala, gdje su weapons of mass destruction u Iraku? Dokazalo se da to nije postojalo. Sta nemam pravo da dovodiim nesto u pitanje? Moram vjerovati sve sto mi se servira, pa ti imas pravo na to.

I ne vjerujem da su izbori bili namjesteni, ako si se za to zakacio, to sam malo lozio @epa u grupi na fejsu, htjeli su skinuti Trumpa bez obzira ko mu je bio protivnik, ali eo vidimo da to mozda i nije bilo pametno, no vidjet cemo sta ce narod reci 2024.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 09 okt 2023, 06:52

alemsa je napisao/la:
08 okt 2023, 18:53
Epidaurus je napisao/la:
08 okt 2023, 18:48
To sto je siguran kandidat Repsa za 2024. samo govori kakav je kult licnosti izgradio medju Reps glasacima. Cak mu ni potop njegovih MAGA kandidata na Midtermsima nije bio dovoljan znak da treba odustati i pustiti ljude koji imaju sansu kod neopredijeljenih.
A kako je to uspio, na lijepe oci? Sto drugi ne uspiju? Nikad nije bio u politici pa da mozes reci da ima resume, ali nebitno. Nece niko promjeniti misljenje, mlacenje prazne slame, narod ce odluciti uskoro.
Stvar je vrlo jednostavna.
Svrstavanjem uz Trumpa, ti si u istom košu sa svom četničkom stokom, pa ti razmisli.
Politički Beograd je šampion slabih političkih odluka.
Istorija dokazala.
Zato vidiš prvo što oni misle i odlučiš se suprotno.
Nikad nećeš pogriješiti.
Rusi su preko Irana nagovorili Palestince da prvi napadnu.
Skretanje pažnje sa Ukrajine, cijene nafte odoše gore, cilj im je i plinu podići vrijednost širenjem krize, jer je rublja u padu.
Kontaš........

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 09 okt 2023, 08:46

Gledam ove palestince(ne Hamas) sto ulijecu tamo u gradove tacno se vidi da oni nikad nece biti drzava.
Sve nesto u papucama i telefonima, a u ratu 100godina.
Mi smo bili iznedadjeni Ratom pa kad je trebalo se organizirat i branit znalo se je kako …
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 okt 2023, 09:37

Rodju je napisao/la:
09 okt 2023, 06:52
alemsa je napisao/la:
08 okt 2023, 18:53
Epidaurus je napisao/la:
08 okt 2023, 18:48
To sto je siguran kandidat Repsa za 2024. samo govori kakav je kult licnosti izgradio medju Reps glasacima. Cak mu ni potop njegovih MAGA kandidata na Midtermsima nije bio dovoljan znak da treba odustati i pustiti ljude koji imaju sansu kod neopredijeljenih.
A kako je to uspio, na lijepe oci? Sto drugi ne uspiju? Nikad nije bio u politici pa da mozes reci da ima resume, ali nebitno. Nece niko promjeniti misljenje, mlacenje prazne slame, narod ce odluciti uskoro.
Stvar je vrlo jednostavna.
Svrstavanjem uz Trumpa, ti si u istom košu sa svom četničkom stokom, pa ti razmisli.
Politički Beograd je šampion slabih političkih odluka.
Istorija dokazala.
Zato vidiš prvo što oni misle i odlučiš se suprotno.
Nikad nećeš pogriješiti.
Rusi su preko Irana nagovorili Palestince da prvi napadnu.
Skretanje pažnje sa Ukrajine, cijene nafte odoše gore, cilj im je i plinu podići vrijednost širenjem krize, jer je rublja u padu.
Kontaš........
Lol anti-establishment, i kad vratim film najvise su mi se dopali kandidati koji su bili van norme, 2012 recimo Ron Paul je jedini (ako se dobro sjecam ili medju jedinim) od republikansca htio okoncanti rat u Iraku, s tim ssm se slsgo, s Romney ne. 2016 mi je Bernie bio ok, jeste da je baco vise na socijalizam ali je bio mimo norme demokrata i bolji od Hillary. Trumpa nisam mogo smisliti, tek od 2018, on nije ni republikanac znaci mimo norme. I sad mi je Kennedy dobar kod demokrata, i on je van norme istih. I da stvar je vrlo prosta, da zivim u Brazilu, Italiji itd. bitnija bi mi bila Americka vanjska politika, posto to nije slucaj bitnije mi je sta se desava unutar iste, ovih 6 milijardi koliko su vec poslali Ukrajini zadnji put, bolje da su pomogli Americkim homeless, ili dali inekciju nekim firmama koji su mozda na rubu bankropta da Americki gradjani ne ostaju bez posla, pa sto ostane njima, a da zivim u Ukrajini bilo bi mi bitnije da se tih 6 milijardi da Ukrajini (nista protiv istih, da Bog da do Moskve dosli), ili 5 milijardi godisnje sto se daje Izraelu. Vrlo prosto i jednostavno. I ne zelim vise o tome, conflict of interest. :D Slozit cemo se da se ne slazemo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 09 okt 2023, 10:06

naravno da sopstveni interesi kroje svjetsku politiku, to je uvijek bilo tako. pravde ima samo kada ona većini odgovara ili barem najjačima

trenutni problem je da se svuda samo zakuhava i da se to itekako osjeti na ekonomiju ostalih i time direktno na ljude … neće ovo na dobro

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 09 okt 2023, 10:11

GG3 je napisao/la:
09 okt 2023, 08:46
Gledam ove palestince(ne Hamas) sto ulijecu tamo u gradove tacno se vidi da oni nikad nece biti drzava.
Mi smo bili iznedadjeni Ratom pa kad je trebalo se organizirat i branit znalo se je kako …
Ja sam davno rekao da se moze povuci paralela cijelog Arapskog svijeta sa našim Romima. Apsolutno nikakve rezlike u ponašanju i karakteru. Nikako mi ne ide u glavu da su isti ti ljudi jedni od najvećih naučnika u historij, da iz tog podneblja potiču najveće svjetske religije i slično. Šta im se desilo, nije mi jasno..
Zadnja izmjena: BenjooJutub, dana/u 09 okt 2023, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 09 okt 2023, 10:23

Ne znam, ja sam se na razmjeni imao priliku druziti sa Palestincem iz Zapadne Obale, jako kulturan i odmjeren.

Doduse, pohadjao je njihovu vojnu skolu pa je poslije dobio neke cinove u V.Britaniji.

Kaze, stari mu ima 3 zene i desetero brace.
⚜️~⚜️~⚜️

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 09 okt 2023, 10:30

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
09 okt 2023, 10:23
Ne znam, ja sam se na razmjeni imao priliku druziti sa Palestincem iz Zapadne Obale, jako kulturan i odmjeren.

Doduse, pohadjao je njihovu vojnu skolu pa je poslije dobio neke cinove u V.Britaniji.

I ja sam vrlo dobar prijatelj sa Sirijcem iz Damaska, koji je u EU stigao tokom prvog vala izbjeglica 2016 godine. Sjajan lik. Također poznajem par Kurda iz Sirije, bolje da ih ne poznajem. Ljudi su nebo i zemlja razlika, nevjerovatno je da su takve drastične razlike na tako malom prostoru.

Npr imaš ovo, a onda imaš te koji bosi trče i divljaju. Nevjerovatno za razumjeti.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 09 okt 2023, 10:48

BenjooJutub je napisao/la:
09 okt 2023, 10:30
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
09 okt 2023, 10:23

I ja sam vrlo dobar prijatelj sa Sirijcem iz Damaska, koji je u EU stigao tokom prvog vala izbjeglica 2016 godine. Sjajan lik. Također poznajem par Kurda iz Sirije, bolje da ih ne poznajem. Ljudi su nebo i zemlja razlika, nevjerovatno je da su takve drastične razlike na tako malom prostoru.

Npr imaš ovo, a onda imaš te koji bosi trče i divljaju. Nevjerovatno za razumjeti.
Sta je tu nevjerovatno za razumjeti, imas i kod nas ljude koji odu ispod šatora na koridu i ljude koji odu na neki rave
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 09 okt 2023, 10:58

⚜️~⚜️~⚜️

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 09 okt 2023, 11:48

BenjooJutub je napisao/la:
09 okt 2023, 10:11
GG3 je napisao/la:
Ja sam davno rekao da se moze povuci paralela cijelog Arapskog svijeta sa našim Romima. Apsolutno nikakve rezlike u ponašanju i karakteru. Nikako mi ne ide u glavu da su isti ti ljudi jedni od najvećih naučnika u historij, da iz tog podneblja potiču najveće svjetske religije i slično. Šta im se desilo, nije mi jasno..
Nikako nije točno. Kad se malo situacija smiri otiđi turistički na bliski istok gdje god da ubodeš. Upoznat ćeš takve krajnosti, neke će te zgroziti, a nekima ćeš biti oduševljen. Jeftino, pristupačno i zanimljivo područje.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 okt 2023, 12:12

GG3 je napisao/la:
Svijet na nasoj strani bio, nakon nekog vremena počelo stizati naouruzanje, oprema itd. Imao si ljeta da se posije svo moguce povrće i psenica itd da se prehranimo, vodu, potoke, rijeke, TE i HE, dok je dole pustinja a evo ministar Izraela javno govori prvi cilj danas da im zaustave dotok vode i struje u potpunosti..i MZ sve podrzava.

Neuporedive situacije.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 09 okt 2023, 12:24

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 09 okt 2023, 12:44

avenija je napisao/la:
09 okt 2023, 12:12
GG3 je napisao/la:
Svijet na nasoj strani bio, nakon nekog vremena počelo stizati naouruzanje, oprema itd. Imao si ljeta da se posije svo moguce povrće i psenica itd da se prehranimo, vodu, potoke, rijeke, TE i HE, dok je dole pustinja a evo ministar Izraela javno govori prvi cilj danas da im zaustave dotok vode i struje u potpunosti..i MZ sve podrzava.

Neuporedive situacije.
Svijet na Nasoj strani bio? Al i to je manje vise bitno, oni su jednostavno glup narod a jos gluplja im politika! Kako je hamas mogao unijeti toliko oruzja, kako svi imaju telefone, zatim pun **** nekih motora itd itd. Nemoguce da godinama izgledaju kao amateri.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.