Premijer liga BiH - aktuelno
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Rođeni u 3 utakmice u gostima imaju 3 boda a plava qrva u 5 okruglo 0 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
- Kontakt:
Gledaj Zeljane velikih 0 bodova, Federalka je sprat ispodsvrakino1921 je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:31
Gledaj Rođenih hoce u Europu a imaju tri boda u gostima
I to pobjedili Igman i prebili navijace Igmana na stadionu u Konjicu
A naplatili iz budzeta FBiH 10 miliona maraka
![]()
![]()

All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
-
- Kontakt:
Pa igrali kralju jos sa Borcem i Sarajevom znas kakvi su lopovi tamosvrakino1921 je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:31
![]()
![]()

Nego kakav si ti **** gostujuce bodove
- Meraak1921
- Kontakt:
svrakino1921 je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:31
![]()
![]()
Svrakino ne brukaj se Allahati dragog , vidi nas 1 gol dali u gostima , pa vise bi dala moja mahala da se skupimo .. Velez bar ima 3 boda
- TheNoblesMo
- Kontakt:
J*balo majku kakvih sve rasprava neces procitat na ovom forumu. Nikad ne bi ocekivo da cu upast u raspravu u kojoj su s jedne strane skupa navijaci zelje i sarajeva, a s druge navijaci zrinjskog i veleza.
Ljeto u Europi uz JEDINI klub i JEDINU reprezentaciju
Ja, da budem iskren, nisam imao pojma da se u Velež pumpa ovoliko novca poreskih obveznika, odnosno građana Federacije. Zbog toga sam malo pogriješio u nekim procjenama, ali rezultat će na kraju biti isti, prva liga Federacija BiH, samo će se malo duže koprcati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Bazinga12345
- Kontakt:
TheNoblesMo je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:37J*balo majku kakvih sve rasprava neces procitat na ovom forumu. Nikad ne bi ocekivo da cu upast u raspravu u kojoj su s jedne strane skupa navijaci zelje i sarajeva, a s druge navijaci zrinjskog i veleza.

⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Po huliganizmu i napetosti? Zasto je onda na ovoj listi Real - Barselona na 2. mjestu?CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:31Sumnjam da je iko od njih cuo za engleski i najpoznatiji svjetski fudbalski casopis FourFourTwo. Ovima je plafon avazov sportCesc44 je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:20https://www.sportbible.com/football/foo ... 1-20230819
Sve to stoji sto pisete, al na 90% navijackih stranica ili sportskih protala Mostarski je najbolji ne samo BiH nego balkanski derbi, sad necu ulazit koji su kriteriji i dali su u pravu, samo iznosim ono sto vidjam.
Evo kad sam na googlu ukuco top50 najvecih derbija, uso sam u ono sto mi je prvo izbacilo (najpopularnije).
I tu je mostarski na 17 mjestu, beogradski na 22., Dinamo - Hajduk 27. , a sarajevskog nema na listi uopce.
Stvarno me boli qurac za to ko ima veci qurac, jer nisam djete od 10 godina, al mi je ovo jedna podatak koju bas precesto vidjam, a eto koliko me zanima da nikad nisam ni procito ili analiziro zasto je to tako.![]()
Po huliganiznu napetosti i svemu ostalom sto pravi derbi cini derbijem 17 u svijetu![]()
Tamo jedino mozes dobiti udarac punjacem od Iphonea jer je ovaj do tebe ljut jer nije mogao da uslika Benzemu.
Suvorov je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:38Po huliganizmu i napetosti? Zasto je onda na ovoj listi Real - Barselona na 2. mjestu?CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:31Sumnjam da je iko od njih cuo za engleski i najpoznatiji svjetski fudbalski casopis FourFourTwo. Ovima je plafon avazov sportCesc44 je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:20https://www.sportbible.com/football/foo ... 1-20230819
Sve to stoji sto pisete, al na 90% navijackih stranica ili sportskih protala Mostarski je najbolji ne samo BiH nego balkanski derbi, sad necu ulazit koji su kriteriji i dali su u pravu, samo iznosim ono sto vidjam.
Evo kad sam na googlu ukuco top50 najvecih derbija, uso sam u ono sto mi je prvo izbacilo (najpopularnije).
I tu je mostarski na 17 mjestu, beogradski na 22., Dinamo - Hajduk 27. , a sarajevskog nema na listi uopce.
Stvarno me boli qurac za to ko ima veci qurac, jer nisam djete od 10 godina, al mi je ovo jedna podatak koju bas precesto vidjam, a eto koliko me zanima da nikad nisam ni procito ili analiziro zasto je to tako.![]()
Po huliganiznu napetosti i svemu ostalom sto pravi derbi cini derbijem 17 u svijetu![]()
Tamo jedino mozes dobiti udarac punjacem od Iphonea jer je ovaj do tebe ljut jer nije mogao da uslika Benzemu.

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ja ocigledno ne gledam istu ligu kao vi
Meni je Zeljo najbolja ekipa, evo zasto
Pobjedili Borca, dominacija
Pobjedili Listicu
Pobjedili Dinamo Minsk u gostima
Vodili protiv Neftchija do 95' minute, nisu imali srece
Zasluzili pobjedu pod bb, vodili do samog kraja
A da ne pricam o rutinskim pobjedama protiv Tuzle, Igmana itd...
Meni je Zeljo najbolja ekipa, evo zasto
Pobjedili Borca, dominacija
Pobjedili Listicu
Pobjedili Dinamo Minsk u gostima
Vodili protiv Neftchija do 95' minute, nisu imali srece
Zasluzili pobjedu pod bb, vodili do samog kraja
A da ne pricam o rutinskim pobjedama protiv Tuzle, Igmana itd...
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Nemas pojma kakvi su jedni i drugi kad se napijuSuvorov je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:38Po huliganizmu i napetosti? Zasto je onda na ovoj listi Real - Barselona na 2. mjestu?CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:31Sumnjam da je iko od njih cuo za engleski i najpoznatiji svjetski fudbalski casopis FourFourTwo. Ovima je plafon avazov sportCesc44 je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:20https://www.sportbible.com/football/foo ... 1-20230819
Navijači Želja nekom nešto.. Nemaju boda na gostovanju, 1 gol dali samo, iskarani i na zelenom travnjaku a i na tribinama sinoć. 

𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nešto najbolje što se može desiti fudbalu u BiH jeste da plava qrva ispadne u federalku
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Šta radi ovaj tuzlanski isprdak na temi? Halo, Joge, nismo vas izbacili iz lige da bi vi nastavili pisati ovdje, mrš na svoj podforum.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kako smo i najavljivali zabismo ih u sanduk u kupu, Sarajevo ih ukopa na kraju na Koševu. Osim toga, Horde odvališe Manijake na tribinama, jedinu uzdanicu smrdljivog kluba Želja. 

𝐒𝐋𝐎𝐁𝐎𝐃𝐀 𝐓𝐔𝐙𝐋𝐀
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
𝐅𝐔𝐊𝐀𝐑𝐄 𝟏𝟗𝟖𝟕
𝐅𝐑𝐄𝐄 𝐏𝐀𝐋𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐄
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Fakat poštujem svaki uspjeh kolektiva iz BiH, ali jarane porediš neuporedivo.siroki1991 je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:28HKK Siroki: 11 prvenstava + 9 kupova BiH = 20 titulaMrAmarOsim je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:1932 trofeja, od toga 1 trofej rukometne lige prvaka i 1 trofej rukometne europa lige je nešto što nikada nijedan sportski kolektiv u BiH neće dostići.
Najbolja i najljepsa dvorana u BiH sa 5.000 mjesta
Legendarne serije protiv KK Bosne, KK Igokee, KK Sparsa, pobjede protiv Partizana, Zvezde, Cibone…
Dodji da vidis…
Borac je imao 17 trofeja bivše države, gdje je bilo mnogo jačih klubova nego što ima danas, tu su prije svega Metaloplastika i Partizan iz Bjelovara koji su bili najdominantiji klubovi uz Borac. Na to sve dodaj i 13 trofeja BiH, gdje se konkurencija održala koliko toliko, jer imaš jake Izviđač, Slobodu i periodično su tu bili sarajevska Bosna i donekle Leotar. Na kraju kao što sam napomenuo, po trofej lige prvaka i europa lige, ponavljam, nešto što nijedan sportski kolektiv iz BiH neće moći nikada osvojiti.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
- tutankamon1905
- Kontakt:
Sabane, cak se i po europi ide s brojkama oko 1000. Nemoj svega ti o Ultrasima i njihovim brojkama, nemoj se brukatMeraak1921 je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:33RodjeniiBrato je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:26S navijacke strane broj ljudi u kopovima nije nikakvo mjerilo da se ocijeni koji je veci derbi, kazem s navijacke strane. Ne mozes pustit 500 600 ultrasa nikako kad nemaju gdje stat( navijacki, ja bi volio da moze), s druge strane nama daju uvijek 250 300 max karata(u zadnje vrijeme). Ne znam zasto ne povecaju taj broj malo, valjda jer i oni dobiju 200 pa nece zbog tog da daju vise.Suvorov je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:12
Sjedis na centralnoj tribini i ne vidis gostujuce navijace jer su negdje gore iznad tebe. Mozes misliti derbija, odes kuci, ne znas ni koliko ih je bilo, ni jesu li imali koreografiju, nista.
Ni u Vrapcicima nije puno bolje, puste 200 Ultrasa na onu skelu, ovih ovamo bude 5 hiljada i eto derbija kao.
O cemu bolan pricas? Nije nikakvo mjerilo ? 600 Ultrasa? Njih nema toliko ni kuci kad igraju protiv vas , jedva se skupe 600, vi ste jos gori sto se tice brojnosti . NAJVAZNIJI SEGMENT SU NAVIJACI, a vi i oni ste ruku na srce 3 koplja iza zna se koga, vi ste prije svega vjerski derbi
Kakva skupina šizofreničara u dvoraniMrAmarOsim je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:45Fakat poštujem svaki uspjeh kolektiva iz BiH, ali jarane porediš neuporedivo.siroki1991 je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:28HKK Siroki: 11 prvenstava + 9 kupova BiH = 20 titulaMrAmarOsim je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:19
32 trofeja, od toga 1 trofej rukometne lige prvaka i 1 trofej rukometne europa lige je nešto što nikada nijedan sportski kolektiv u BiH neće dostići.
Najbolja i najljepsa dvorana u BiH sa 5.000 mjesta
Legendarne serije protiv KK Bosne, KK Igokee, KK Sparsa, pobjede protiv Partizana, Zvezde, Cibone…
Dodji da vidis…
Borac je imao 17 trofeja bivše države, gdje je bilo mnogo jačih klubova nego što ima danas, tu su prije svega Metaloplastika i Partizan iz Bjelovara koji su bili najdominantiji klubovi uz Borac. Na to sve dodaj i 13 trofeja BiH, gdje se konkurencija održala koliko toliko, jer imaš jake Izviđač, Slobodu i periodično su tu bili sarajevska Bosna i donekle Leotar. Na kraju kao što sam napomenuo, po trofej lige prvaka i europa lige, ponavljam, nešto što nijedan sportski kolektiv iz BiH neće moći nikada osvojiti.

Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!
-
- Kontakt:
Mogu ti reći da se Željo sučeljava sa istim problemom kao što ja imam u Bratstvu iz Gračanice, nema odbrane, to je katastrofa. Mislim da je samo moja odbrana gora od Željine, ali ja imam nesreću što imam povrijeđena dva standardna igrača. Ali onakve golove da primaš, onako da igrači prolaze..ono je strašno. Ne mogu da objasnim da možemo onako primati golove. Onaj prvi gol to je Bože sačuvaj. Onaj centrira i da čovjek od 160 centimetara skoči..pa vjerovatno Cocalić i Kosorić imaju dijete veće od njega i da čovjek skoči između trojice naših igrača, to je haos jedan. Nikola Nikić.
Iduće godine u ovo vrijeme derbi dvije najgore odbrane u državi
Iduće godine u ovo vrijeme derbi dvije najgore odbrane u državi
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
- Meraak1921
- Kontakt:
tutankamon1905 je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:45Sabane, cak se i po europi ide s brojkama oko 1000. Nemoj svega ti o Ultrasima i njihovim brojkama, nemoj se brukatMeraak1921 je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:33RodjeniiBrato je napisao/la: ↑09 okt 2023, 20:26
S navijacke strane broj ljudi u kopovima nije nikakvo mjerilo da se ocijeni koji je veci derbi, kazem s navijacke strane. Ne mozes pustit 500 600 ultrasa nikako kad nemaju gdje stat( navijacki, ja bi volio da moze), s druge strane nama daju uvijek 250 300 max karata(u zadnje vrijeme). Ne znam zasto ne povecaju taj broj malo, valjda jer i oni dobiju 200 pa nece zbog tog da daju vise.
O cemu bolan pricas? Nije nikakvo mjerilo ? 600 Ultrasa? Njih nema toliko ni kuci kad igraju protiv vas , jedva se skupe 600, vi ste jos gori sto se tice brojnosti . NAJVAZNIJI SEGMENT SU NAVIJACI, a vi i oni ste ruku na srce 3 koplja iza zna se koga, vi ste prije svega vjerski derbi
Ma normala, stavi nam sliku danasnje utakmice protiv Sloge ? Nije sramota zakaci , nedo Bog da imate losije rezultate, 70 duša ne bi bilo ..
Trenutno korisnika/ca: 12345678922, BordoSaga2, MikiPirs i 47 gostiju.