Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
Lobudaraczapamcenje
-
Kontakt:
Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 okt 2023, 10:29
MortemHz je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:02
Zukanovic je napisao/la: ↑10 okt 2023, 09:10
Jedna ekipa iz Rusije hoce Renana. prva ponuda je oko 1.2 Mio € + bonus
Odmah odbiti i produžiti ugovor sa njim do 2027. godine
ako zelimo nesto ozbiljno napraviti, onda Renan i takvi slicni igraci moraju ostati. Nema smisla da ide nakon pola godine, godinu i 15 golova. On treba biti prva violina naseg tima u napadu na grupe euro takmicenja, u koje nas treba uvesti, odigrati koju tekmu dobro pa onda ide prodaja. Ovo sad su pijacarske ponude iz vedra neba.
Sto kaze andi bara, ne moze igrac odigrati domacu ligu i ocekivati neki mega transfer.
Ali znam da Mirvic zna sta radi, tako da se ne sekiram.
Lik je skonto ono sto ptice na grani znaju. Ovo je ipak glavni grad jedne evropske drzave, voli fudbal i gladan fudbala na vecem nivou.
Malo je u nevakat stigao jer je Vico stegao, ali uz pristojno ulaganje i sistem, mora ti se vratiti. A visestruko ce se vratiti.
Samo da ne bude nekih bas pehova.. Mogu samo zamisliti kakav bi to praznik fudbala bio utorkom, srijedom, cetvrtkom.. pa grad bi gorio 7 dana..
A mi da nastavimo ovako kako smo krenuli, ala iz kolijevka fudbala da smo

- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
-
GalileoGalilei
-
Kontakt:
Postao/la GalileoGalilei » 10 okt 2023, 10:44
AVNOJ je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:21
GalileoGalilei je napisao/la: ↑10 okt 2023, 09:17
Ono što sam zaboravio napisati preksinoć je da se raja navikne na "rizično" iznošenje lopte. Pomirite se s tim da je to u današnjem fudbalu normalno, da moraš to znati igrati ako hoćeš neke uspjehe i rezultate kako ovdje, tako i u Evropi. Rožman im doslovno ne da da ispucavaju loptu, svaku utakmicu im to napominje. Prošlu utakmicu se iznervirao kad je Rogić ispucao jednu loptu.
Ja shvatam da mnogim analfabetama i papcima je to misaona imenica, zato i psuju svaku ebenu tekmu. Kad je bio zalizani majmun, molili Boga da dođe neko gdje ćemo konačno spojiti sve kako treba, a ne nabijati na jadnog Renana, koji se slomi gore da spusti poneku loptu. Kada dođe čovjek koji ne da da se bezveze ispucavaju i gube lopte, onda je i to problem. Ja ne znam kako ćemo iznijeti loptu ako ne izvučemo protivnika..
Prvi trener kojeg sam dočekao kod nas da zna u svakom trenutku šta radi. Od discipline, treninga, skautinga, taktičke pripreme, vođenja same utakmice, te izmjena. Na sve to dodati njegove gospodske manire. Hvala Bogu da sam dočekao trenera koji naredi igračima i postavi ih tako da moraju prilaziti, kretati se, praviti trouglove (koji su nam dosad bili kvantna fizika), a na taj način izbaciš protivnika sad pa sad itd.
Svaka čast Simone još jednom, dingospo pravi. Vidi se koliko su ga i igrači zgotivili, skočiše munu zagrljaj odmah po završetku.
Ne bi se baš složio s tobom o ispucavanju/neispucavanju lopte. Pomno sam pratio Rožmana baš sad na derbiju kad je poludio kad golman nije napucao loptu što je više puta tražio od njega u jednom momentu je gestikulacijom rukama rekao Šahinovicu da njega sluša svaki put kad primi loptu. Vjerovatno je i Rozman svjestan njegove nesigurnosti pa hoce da mu pomaže u svakom trenutku kad da izbije kad da doda mislim da Šahinovic nema dobar pregled igre pa zbog toga.
Bilo je par situacija kad mu je rekao da izbije i to je sve. U 90% slučajeva Rožman inzistira na dodavanju.
-
Lobudaraczapamcenje
-
Kontakt:
Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 okt 2023, 10:49
GalileoGalilei je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:44
AVNOJ je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:21
Ono što sam zaboravio napisati preksinoć je da se raja navikne na "rizično" iznošenje lopte. Pomirite se s tim da je to u današnjem fudbalu normalno, da moraš to znati igrati ako hoćeš neke uspjehe i rezultate kako ovdje, tako i u Evropi. Rožman im doslovno ne da da ispucavaju loptu, svaku utakmicu im to napominje. Prošlu utakmicu se iznervirao kad je Rogić ispucao jednu loptu.
Ja shvatam da mnogim analfabetama i papcima je to misaona imenica, zato i psuju svaku ebenu tekmu. Kad je bio zalizani majmun, molili Boga da dođe neko gdje ćemo konačno spojiti sve kako treba, a ne nabijati na jadnog Renana, koji se slomi gore da spusti poneku loptu. Kada dođe čovjek koji ne da da se bezveze ispucavaju i gube lopte, onda je i to problem. Ja ne znam kako ćemo iznijeti loptu ako ne izvučemo protivnika..
Prvi trener kojeg sam dočekao kod nas da zna u svakom trenutku šta radi. Od discipline, treninga, skautinga, taktičke pripreme, vođenja same utakmice, te izmjena. Na sve to dodati njegove gospodske manire. Hvala Bogu da sam dočekao trenera koji naredi igračima i postavi ih tako da moraju prilaziti, kretati se, praviti trouglove (koji su nam dosad bili kvantna fizika), a na taj način izbaciš protivnika sad pa sad itd.
Svaka čast Simone još jednom, dingospo pravi. Vidi se koliko su ga i igrači zgotivili, skočiše munu zagrljaj odmah po završetku.
Ne bi se baš složio s tobom o ispucavanju/neispucavanju lopte. Pomno sam pratio Rožmana baš sad na derbiju kad je poludio kad golman nije napucao loptu što je više puta tražio od njega u jednom momentu je gestikulacijom rukama rekao Šahinovicu da njega sluša svaki put kad primi loptu. Vjerovatno je i Rozman svjestan njegove nesigurnosti pa hoce da mu pomaže u svakom trenutku kad da izbije kad da doda mislim da Šahinovic nema dobar pregled igre pa zbog toga.
Bilo je par situacija kad mu je rekao da izbije i to je sve. U 90% slučajeva Rožman inzistira na dodavanju.
Odlican strucnjak, da ga ne ureknemo.
Tako je, tome tezimo. To je sistem, kojeg normalno ne mozemo uvijek slijepo pratiti, sto kvalitetom, momentom utakmice, karakterom pa Simon sugerise Sahi, da se ne desi greska iz listice.
- 1 9 4 6 -
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:29
MortemHz je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:02
Odmah odbiti i produžiti ugovor sa njim do 2027. godine
ako zelimo nesto ozbiljno napraviti, onda Renan i takvi slicni igraci moraju ostati. Nema smisla da ide nakon pola godine, godinu i 15 golova. On treba biti prva violina naseg tima u napadu na grupe euro takmicenja, u koje nas treba uvesti, odigrati koju tekmu dobro pa onda ide prodaja. Ovo sad su pijacarske ponude iz vedra neba.
Sto kaze andi bara, ne moze igrac odigrati domacu ligu i ocekivati neki mega transfer.
Ali znam da Mirvic zna sta radi, tako da se ne sekiram.
Lik je skonto ono sto ptice na grani znaju. Ovo je ipak glavni grad jedne evropske drzave, voli fudbal i gladan fudbala na vecem nivou.
Malo je u nevakat stigao jer je Vico stegao, ali uz pristojno ulaganje i sistem, mora ti se vratiti. A visestruko ce se vratiti.
Samo da ne bude nekih bas pehova.. Mogu samo zamisliti kakav bi to praznik fudbala bio utorkom, srijedom, cetvrtkom.. pa grad bi gorio 7 dana..
A mi da nastavimo ovako kako smo krenuli, ala iz kolijevka fudbala da smo
Tako je, ne postoji europska utakmica gdje bi imao ispod 25000 radnim danom. Žali bože srozanog koeficijenta.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
Gomis99
-
Kontakt:
Samo da pohvalim kakve je ratnike poceo da stavlja na sredinu terena. Mustafica je pola raje otpisalo. Od njega ispada ozbiljan igrac u ovom sistemu. Djurickovic isto ne ureklo se odlican i siguran na stoperu. Radovica je isto ostavio, moze dati doprinos kad nema Durakovica. Jedino mi jos uvijek malo odudara od svih Beganovic, ali je i on solidan u odbrani. Julardzija doktorska disertacija mu je derbi bio.
Generalno Mirvic je sklopio ekipu koju moze kasnije unovciti da bi doveo jos bolje igrace. Svaki od ovih igraca je u finim godinama i spreman za prodaju. Svakako ne za sicu vise. Kudili smo ih jer su imali kikseva dok ih je Mirza vodio, ipak nije toliko ni do njih bilo koliko do sistema i trenera. Ostaje zal samo za tim porazom protiv Sloge i za bodom u Listici. Nadam se da cemo to negdje drugo nadomjestiti ako Bog da.
-
FCUM
-
Kontakt:
Objektivac1946 je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:16
meraba je napisao/la: ↑10 okt 2023, 04:45
Ameri hoce Kosevo. Ako ga dobiju(kupe) Sarajevo ce imati mozda najsavremeniji stadion u Evropi. Najveci problem su nase vlasti a pomalo i vecinski vlasnik-amidza Tan. Zato je Mirvah isao i kod njega.
Samo da se stadion ne bude zvao "Snickers arena" ili "Global Offensive Security Stadium"
nek se zove Mc donalds samo da se napravi
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
-
AVNOJ
-
Kontakt:
Ma isto i ka mrzim napucavanje lopte naročito od golmana kao da mi zdrav zub vadi akindobro je što Rožman prati svaku tu situaciju.
Mislim da smi i drugi gol sad dali poslje napuvane lopte od Šahinovica
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
tabba77
-
Kontakt:
Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:22
jel to i dalje salva kmecanja kad golman odigra beku ili stoperu? haha joj raja nikad tobe doci nece. I dalje vika;skika nabiiij izbijj, navikli ba na seoski fudbal, ovo sto zeljo igra gosk, posusje i sl. Trener ovdje samo treba igracima reci da se iskljuce i ne slusaju neartikulisane, nerazumne povike.
raji predlazem da ako nece aplaudirati, dati podrsku, da svoje strucne savjete i shvatanje fudbala ostave za svoje ukucane.
Bilo je i na zapadu isto, te izbij, te daj požuri. Kaže jedan, Šah baci Beganovići, on će odmah u prostor Hasić, gledaj prostora koliko ima. Ja eto, igrači Želje stoje i čekaju šta ćemo mi uraditi. Žalosno da ljudi i dalje gledaju fudbal kroz Englesku ligu prije 20+ godina, kad su svega 2-3 ekipe gradile igru od golmana a ostali ispucavali na centarfora.
Davno sam govorio za Mustafića da itekako može biti koristan igrač i drago mi je što to dokazuje iz utakmice u utakmicu.
Rožman je odličan trener, gaji perfekcionizam što se vidi i iz izjave nakon utakmice, gdje razvališ protivnika u derbiju, gdje kaže da je nezadovoljan i da može i mora bolje. Svaki drugi trener bi nosom parao nebo nakon takve pobjede realno. Samo puna podrška i idemo dalje, utakmica po utakmica, sistem će izbaciti pojedinca a donijeti uspjeh klubu.
Što se stadiona tiče, nebitno je kako će se zvati, ako postoji interes, prihvatiti objeručke.
-
boki86
-
Kontakt:
Objektivac1946 je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:16
meraba je napisao/la: ↑10 okt 2023, 04:45
Ameri hoce Kosevo. Ako ga dobiju(kupe) Sarajevo ce imati mozda najsavremeniji stadion u Evropi. Najveci problem su nase vlasti a pomalo i vecinski vlasnik-amidza Tan. Zato je Mirvah isao i kod njega.
Samo da se stadion ne bude zvao "Snickers arena" ili "Global Offensive Security Stadium"
Lockheed Martin Arena
-
Lobudaraczapamcenje
-
Kontakt:
Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 okt 2023, 11:43
sto se tice stadiona, ipak mislim da bi malo izgubili identitet napustanjem Koseva.
Kad je mogla onolika raja na Camp nou da kisne mozemo i mi. Daj kabanice brendirane klupske, i daj probajte barem jednu tribine natkriti, barem 3.000 mjesta. Ofarbaj u bordo bijelo stolice. Ako se ikad mogne atletska izbaciti top, malo rekonstrukcije tribine, neki pad napraviti i zdravo.
I obavezno, sramota je da npr ugostis AV a moras igrati u Zenici. Obavezno Kat4 nagurati.
- 1 9 4 6 -
-
Lobudaraczapamcenje
-
Kontakt:
Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 okt 2023, 11:48
tabba77 je napisao/la: ↑10 okt 2023, 11:36
Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑10 okt 2023, 10:22
jel to i dalje salva kmecanja kad golman odigra beku ili stoperu? haha joj raja nikad tobe doci nece. I dalje vika;skika nabiiij izbijj, navikli ba na seoski fudbal, ovo sto zeljo igra gosk, posusje i sl. Trener ovdje samo treba igracima reci da se iskljuce i ne slusaju neartikulisane, nerazumne povike.
raji predlazem da ako nece aplaudirati, dati podrsku, da svoje strucne savjete i shvatanje fudbala ostave za svoje ukucane.
Bilo je i na zapadu isto, te izbij, te daj požuri. Kaže jedan, Šah baci Beganovići, on će odmah u prostor Hasić, gledaj prostora koliko ima. Ja eto, igrači Želje stoje i čekaju šta ćemo mi uraditi. Žalosno da ljudi i dalje gledaju fudbal kroz Englesku ligu prije 20+ godina, kad su svega 2-3 ekipe gradile igru od golmana a ostali ispucavali na centarfora.
Davno sam govorio za Mustafića da itekako može biti koristan igrač i drago mi je što to dokazuje iz utakmice u utakmicu.
Rožman je odličan trener, gaji perfekcionizam što se vidi i iz izjave nakon utakmice, gdje razvališ protivnika u derbiju, gdje kaže da je nezadovoljan i da može i mora bolje. Svaki drugi trener bi nosom parao nebo nakon takve pobjede realno. Samo puna podrška i idemo dalje, utakmica po utakmica, sistem će izbaciti pojedinca a donijeti uspjeh klubu.
Što se stadiona tiče, nebitno je kako će se zvati, ako postoji interes, prihvatiti objeručke.
koliko raja mislila da ne dopire i ne utice na igrace, grijese. Sjecam se prosle sezone, Kyeremh uze loptu na sredinu i sruci se prema golu, a u tom jarane i skika i vriska s tribina, te se sam Kyeremeh pogubi, te hoce dodati te nece i uprska napad.. Pustite ba ljude da igraju, nekad im samo odmazemo.
Nije fudbal tenis, ali bi nekad dobro bilo da pustimo da igraci "serviraju" kako znaju..bez naseg dobacivanja.
Jasno da se profic na to ne treba obazirati, ali opet se vratim do Simona i znam da on misli na sve detalje. In SImon we trust!
- 1 9 4 6 -
-
Thasos
-
Kontakt:
Sve je bilo EXTRA međutim u glavi vrtim film ona dva mrtva zicera Keryin i Hamzin. Ovako su bogalji sa 3 kom poniženi a sa 5 kom bili bi devastirano poniženi.
Ps....nema šanse da Renan bude prodan. Info je iz kluba. Ponudiće mu produžetak ugovora za još godinu
-
GalileoGalilei
-
Kontakt:
Postao/la GalileoGalilei » 10 okt 2023, 12:10
Gomis99 je napisao/la: ↑10 okt 2023, 11:13
Samo da pohvalim kakve je ratnike poceo da stavlja na sredinu terena. Mustafica je pola raje otpisalo. Od njega ispada ozbiljan igrac u ovom sistemu. Djurickovic isto ne ureklo se odlican i siguran na stoperu. Radovica je isto ostavio, moze dati doprinos kad nema Durakovica. Jedino mi jos uvijek malo odudara od svih Beganovic, ali je i on solidan u odbrani. Julardzija doktorska disertacija mu je derbi bio.
Generalno Mirvic je sklopio ekipu koju moze kasnije unovciti da bi doveo jos bolje igrace. Svaki od ovih igraca je u finim godinama i spreman za prodaju. Svakako ne za sicu vise. Kudili smo ih jer su imali kikseva dok ih je Mirza vodio, ipak nije toliko ni do njih bilo koliko do sistema i trenera. Ostaje zal samo za tim porazom protiv Sloge i za bodom u Listici. Nadam se da cemo to negdje drugo nadomjestiti ako Bog da.
Beganović je po meni odigrao jako dobro derbi, mislim da lagano i on nadolazi. Dobro je neko primjetio, kliknuli su on i Hasić pravo.
Govorio sam i prije utakmice da Mustafić mora igrati, a i nemoguće je bilo da će ga Rožman izostaviti. Prvo, zato što je jedan od najboljih u zadnje vrijeme, a drugo zato što je pogotovo u derbiju morao biti jedan takav trkač i "agresivac" na sredini. Odlično odradio posao, beskompromisne mudonje su nam vazda potrebne.
-
Pitarsam
Ako ovako nastavi do ljeta,pa onda Evropa ide Reno-Keno
Za vise od 3 cigle!
Nije tu u pitanju samo novac,nego dokaz Američkim
investitorima da ovde treba strpljivo ulagati.
Sada je u modi u USA pogotovo u LA da show-zvijezde
Ulazu u fudbalske klubove.
Imamo za odličan primjer našeg amidju Tana koji je
Prodao 40% svojih dionica od LAFC glumcima i pjevačima.
Prodao po odličnoj cijeni.Hebiga uložio u startu pa
naplatio.
Pa glumac Reynolds na nagovor prijatelja uložio u neki
Lijevi nizerazedni engleski klub.
Al’ već izvukao lovu jer napravio TV seriju od tog
Fudbalskog iskustva.
Poenta je da pozitivna dešavanja u i oko kluba donose
Velike investicije!
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!
👉Ubica Mitomana i Botova😎
-
Thasos
-
Kontakt:
Šta je sa Penjom
-
Pena
-
Kontakt:
Beganovic je perfektan u defanzivi, kad je tek dosao imao je uzasne centarsute, sada to i ne pokusava i bas je koristan.
-
morsecode
-
Kontakt:
Ma moze i da se zove Brazzers arena sto se mene tice, samo da se konacno nesto pokrene.
"To je jednostavno SARAJEVO"
-
Surreal
-
Kontakt:
Pa dobro za 2 miliona bih ja pustio Renana, a realno je i sebično usporavati njegov razvoj, za te pare samo dovesti onog novog napadača Zalgrisa i gotov problem

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
-
Zeko87
-
Kontakt:
Gdje igramo tekme dok pokrivamo stadion?

🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Trenutno korisnika/ca: admir1946, ajdohordas, Alipasino, Amidzaa, Antikloc, Armija1987, Beli98, boki86, bordobijeli, budzak, Evander, feniksptica, Ferroviere1987, Fudo, galia95, Guest1945, hajroooooo, Hamagara, johntravolta123, Kockoglavi, kogmagie46, laznokrilo, Lecler, leo1946, makron, MaroonBjelave, miguelramos, MSOZ101, muhamedhulk, NazorUso, Oerde, OsmanhodzicBuco, Pantelija, PapakIzSa, Posejdon, Proximic, Riziko, Rodman, samoFKS, sebalos, Sinfoc1986, spezial, StevieG8, Taree, tenpenny, Vanja8, Zeko87 i 548 gostiju.