FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
98
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 208

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 10 okt 2023, 22:04

Virtu4l je napisao/la:
10 okt 2023, 13:59
Zato što su imali amatera na klupi, sa Rožmanom bi ih riješili u prvoj utakmici.

Uostalom vidio si kako su nas ponizili zahvaljujući Bašiću. Ne treba ti ništa više.
Cekaj jbg oni imali amatera na klupi pa ispali a mi imali amatera na klupi pa prosli jaceg protivnika ali to nije zasluga amatera nego jer nas je protivnik shvatio olako. Malo bezveze prica.
I meni je Basic bas poceo ic na zivce, njegovi nedostatci izlaze na vidjelo ali jbg ne mozes pobjede pripisivat svemu samo ne njemu a poraze samo na njega.
Ja sam ubjedjen da nije problem samo Basic, mada mislim da ima i njegove krivice, ali kamo srece pa mi njega zamijenimo i odigramo furiozno pa dobacimo do 3. mjesta na kraju. Ako je to to.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 10 okt 2023, 22:29

Malo svi pametujemo na Basica jer prica jedno a radi drugo.

Ako kaze 10 puta da mu pije vode formacija 3-5-2, zasto onda forsira 4-2-3-1?
Sta bi s promjenama formacija da se adaptira tokom tekme ako krene lose ;)

Samo me Bog moze ubjediti u suprotno a to da pojedini igraci nisu uzeli pod svoje i neki bojkotuju a neki nemaju blage.

Basic se pogubio on ne zna gdje udara, umjesto da mu pomognu oni ogradili sebe sa presovima i kraj pHriche.

Ovo nije ni pita od 3marke vec maslenica sa dva lica.
Prazno sve pasa moj.

Al smo mi saburli, zamisli kone da nemaju toliko dugo titulu.
Jufke bi rasformirale klub.

Svaka nama dala vode iz bokala na strpljenju.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 10 okt 2023, 22:37

zeljovolimte je napisao/la:
10 okt 2023, 21:08
plavi033 je napisao/la:
10 okt 2023, 20:34
Raja naša ne konta neke osnovne stvari.

Oni bi danas tjerali Zinedin Zidanea jer sa ovom ekipom ne moze nista, rekli bi jbg ne moze Zidane sa njima, ne znaju ni naš kako treba, a kamoli engleski. Ne moze njih nafurat stranac, treba njima Edisa vratiti, ili bi ga poredili sa sezonom iz 2010. kad je Amar imao bolesnu ekipu, a u ligi nije imao konkurencije, kad su se zavrsavale utakmice uz kafu...
Ne mozes tjerat niti jednog trenera i misliti da znas koji su dometi tog trenera ako nisi doveo niti jednog igrača kojeg je ovaj trazio kao prvu opciju. Ne mozes tjerati trenera kojem su otisla 2 najjaca igraca ubjedljivo, a dosle zamjene koje su na nivou Slobode, a pitanje je jesu li i za njih jer Allyson se ni protiv njih nije vidio.
Biber se ne vidi nigdje, da u park dođe među djecom mozda bi se vidio, ali zbog visine.
Pa jedan Rozman kad je dosao u Sarajevo i kakve je igrače imao, opet rekao hoću tog, tog i tog i odmah mu doveli, a otjerali koje nije htio.

Basic nista od tog nema, a razlog je jer nemamo para za ove sto on hoce, a nije da je trazio igrače iz liga petice.
S druge strane, mi nemamo para za boljeg trenera, a Basic je pokazao da ima znanja jer ko god uspije izbaciti Dinamo Minsk, te do 90e voditi Neftchi, sa ovom ekipom je baš da čovjek kaze hmm sigurno da nesto zna.
Pa sjetimo se Amara i njegovih uspjeha u Evropi , osim one utakmice protiv Sherrifa gdje smo mi imali Mirsada Besliju i Zebu, a ovi rasprodali pola ekipe...

Zamislite ovu danasnju ekipu sa tadasnjim Zebom i Beslijom pff...
Samo njih dvojicu i stavi jednog Muamera Svraku umjesto Bibera.. o cemu pricamo.

Helem, nije problem sto raja ne konta neke stvari, problem je sto nece da skontaju i misle da je strategija tjeranja sviju koji odmah ne donesu rezultat, najbolja taktika. Dzaba sto se to pokazalo hiljadu pita da ne radi u situacijama gdje nemas para, ti koga god dovedes da pravi nesto od govana, opet ce isto na kraju izaci, ali jbg...

Mozda mi i jesmo za Edisa i da igramo na svaki bod da se tucemo, pa ako nekad izborimo Evropu i odmah ispadnemo jer tamo tolika agresija bez znanja i strategije nista ne znaci i eto...
Ne znam bas.
Evropu je lakse voditi, igraci daju preko maksimuma.
Ti se branis i cekas kontre.

Amar nije Basic. Tog Svraku je Amar vratio sa posudbe i napravio reprezentativca od njega.
Sjetite se onih 5 u nizu sa pokojnim Odom, Alihodzicem.
70% te ekipe je bilo iducu godinu i dobilo dva puta Sarajevo i borilo se za titulu. Sarajevo je tad bilo jace nego sad, ubjedljivo najjaxa ekipa u ligi.

Eh to je kad ti imas trenera, koji zna sta hoce.
Mi ne trazimo da dobije Zrinski u Mostaru, iako je zbog kukavicje taktike ispustio minimalno bod. Ne trazimo ii Sarajevo da se dobije.
Ali Gosk kuci, ne smije te Sloga 3:0 dobiti, nije ni Vlado dobio sve igrace, prvoligas te izbaci iz kupa.

Stvarno, ne znam cemu rasprava oko njega. On da ima obraza ponudio bi neopozivu ostavku na svoju stetu.
kako bolan Evropu lakše vodit a gledaj od koga je Sarajevo redom ispadalo u Evropi, kako lakše vodit a i mi smo znali ispadati od Makedonaca i brukali nas Izraelci, zabiju 5 komada i kazu nemojte vise, a vidi danas Zrinjskog u Evropi...

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 10 okt 2023, 22:41

:urnebes:

Halali mu prenese ga, jbga desava se.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 10 okt 2023, 22:51

Gdje je sada brigada predvođena sa @Robust.
Ovaj pitar je pisao i nastavlja pisati da smo mi trofeje osvajali namještajući utakmice. Pa jel te imalo stid napisanoga, ali imalo barem. Trunku jednu jedinu. Fuj, ko sve piše na ovom podforumu dobro i opstaje ikako.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 10 okt 2023, 22:54

MocMahale444 je napisao/la:
10 okt 2023, 22:29

Ja ne kontam kako raja ne konta da mi nemamo drugih opcija nego sabur i strpljenje u ovakvoj situaciji sa ovakvim konkurentima.

To sa transformisanjem kluba bi jufke mogle samo sa ovim sadašnjim ulaganjem, gdje ti ulazes duplo vise nego ostali, a imas jednake ili losije rezultate.
Zato su ludili proslu sezonu jer su vise ulozili od nas, a bili iza nas i jos manje prosli u Evropi.

Sta cemo se mi zaliti? Eto mi smo Zeljo i nekad smo bili vrlo ozbiljan klub i sad zahtjevamo titulu ispred Borca, Zrinjskog i Sarajeva. Pa mozemo onda i grupe Lige Prvaka, sta mislite o tome da i to zahtjevamo i da ne budemo više 'saburli'.

Sa sadašnjim dugovima, kada bi opet nekakvi šampanjci i Žuje preuzeli klub, postoji velika šansa da bi se borili jednu sezonu za sami vrh, ali isto tako ako ne bi uspjeli u tome, velika je sansa da bi se naredne godine ugasili, ili krenuli kao Celik od pete lige... jel to vama ok i jeste li vi svjesni toga?

Ja samo zamjeram upravi i ibretim se svakog dana sto nije jos novca ulozila u pojacanja, te malo na prvu oduzila vracanje dugova, a u stvari skratila jer bi kvalitetniji igraci privukli vise raje jer bi sa njima imao bolje rezultate itd...

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 10 okt 2023, 23:07

plavi033 je napisao/la:
10 okt 2023, 22:54

Ja ne kontam kako raja ne konta da mi nemamo drugih opcija nego sabur i strpljenje u ovakvoj situaciji sa ovakvim konkurentima.

To sa transformisanjem kluba bi jufke mogle samo sa ovim sadašnjim ulaganjem, gdje ti ulazes duplo vise nego ostali, a imas jednake ili losije rezultate.
Zato su ludili proslu sezonu jer su vise ulozili od nas, a bili iza nas i jos manje prosli u Evropi.

Sta cemo se mi zaliti? Eto mi smo Zeljo i nekad smo bili vrlo ozbiljan klub i sad zahtjevamo titulu ispred Borca, Zrinjskog i Sarajeva. Pa mozemo onda i grupe Lige Prvaka, sta mislite o tome da i to zahtjevamo i da ne budemo više 'saburli'.

Sa sadašnjim dugovima, kada bi opet nekakvi šampanjci i Žuje preuzeli klub, postoji velika šansa da bi se borili jednu sezonu za sami vrh, ali isto tako ako ne bi uspjeli u tome, velika je sansa da bi se naredne godine ugasili, ili krenuli kao Celik od pete lige... jel to vama ok i jeste li vi svjesni toga?

Ja samo zamjeram upravi i ibretim se svakog dana sto nije jos novca ulozila u pojacanja, te malo na prvu oduzila vracanje dugova, a u stvari skratila jer bi kvalitetniji igraci privukli vise raje jer bi sa njima imao bolje rezultate itd...

Jarane jesi okej?
Ja nas pohvalio kako smo saburli, merhametli i naravno plemeniti. Ti se upalio to tranzistor.

Svi se ibrete upravi bas zbog pojacanja, sto je to njima bilo zadnja rupa na sviralu.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 okt 2023, 23:19

Iskreno se nadam da će se Boljević i Selimović ispostaviti kao pojačanja i da će biti koristi u ekipi od njih. Oni su nam zadnja nada da nešto pozitivno se može izvući do kraja prvog dijela sezone
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 10 okt 2023, 23:31

10 okt 2023, 23:07
plavi033 je napisao/la:
10 okt 2023, 22:54

Jarane jesi okej?
Ja nas pohvalio kako smo saburli, merhametli i naravno plemeniti. Ti se upalio to tranzistor.

Svi se ibrete upravi bas zbog pojacanja, sto je to njima bilo zadnja rupa na sviralu.
Nisam se uopste upalio nego opcenito govorim, jer nisi ti prvi koji spominje riječi 'sabur' u kontekstu tjeranja sviju redom i zahtjevanja dosta boljih rezultata i uspjeha, a sezona tek krenula.

Uprava radi neke stvari dobro, ali neke se moraju dosta bolje. Balans između ulaganja u ekipu i vraćanja dugova mora biti, po cijenu da dugove vracamo duplo duze.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 10 okt 2023, 23:37

Dobro vruca glava i zelena trava.
Insan svasta nalupa nego evo vidim da si dobar branitelj ove uprave, sto imas pravo biti.

Zar nismo saburli? Nevezano samo za sad nego dugi niz godina, trenera i trenera, igraca i igraca.
Mozda jos cenera da opucamo bez trofeja pa se moze reci saburli tad :kafa:

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 10 okt 2023, 23:52

10 okt 2023, 23:37
Dobro vruca glava i zelena trava.
Insan svasta nalupa nego evo vidim da si dobar branitelj ove uprave, sto imas pravo biti.

Zar nismo saburli? Nevezano samo za sad nego dugi niz godina, trenera i trenera, igraca i igraca.
Mozda jos cenera da opucamo bez trofeja pa se moze reci saburli tad :kafa:
Nisam uopste branitelj ove uprave, pisao sam i zalio se protiv njih kad fakticki nisi A smio pisnuti jer smo dobro stajali poslije Evrope i Borca.
Dobro rade stvari u smislu vracanja dugova i nepravljenja novih, a lose rade u pravljenju novih para i pametnom ulaganju.

Meni je zao sto ti ne kontas i koristis los sarkazam, ali bit cemo mi bez titule i narednih 10, osim ako se neke stvari bas promjene i ulete nam Dzeko i Sehic, te kvalitetan ulagač.
Bez te kombinacije, mozemo biti sa ili bez sabura, svejedno je, jedino ako nam je bitno mentalno zdravlje, onda je bolje da ga imamo, sabur navijaca u kontekstu pravljenja para i ulaganja u kvalitetan tim ne znaci nista.
Nije ovo 2006. godina gdje su pitari pred hrenovkama, Zrinjski jos ne zna gdje je, Siroki i Borac toplo i hladno, Velez visi po drugoj ligi, Celik pokusava al i on nije daleko od iste...pa kao dosta vise sabura, sramota je biti bez titule u ovakvoj konkurenciji.
U trenutnoj konkurenciji i Zrinjskog koji zarađuje za jednu sezonu ko mi za 3, Sarajevo gdje im investitor ulozi ko mi za 5, te Borac koji namjesti u jednoj sezoni vise sudija nego mi u historiji i sta ti onda mozes... mozes samo imat sabura.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 okt 2023, 23:59

Jesi li ti svjestan da si napisao da je Željo namještao utakmice?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 11 okt 2023, 00:01

admin je napisao/la:
13 jul 2021, 15:38
Do kad će se tolerisati nick @plavi033, pitar koji stalno potencira i piše kako je Željezničar namještao utakmice i namještao trofeje. Morbidno postaje čitati, kontam da sam ušao u temu premijer lige a ne podforum Želje.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 11 okt 2023, 00:21

MrAmarOsim je napisao/la:
11 okt 2023, 00:01
admin je napisao/la:
Do kad će se tolerisati nick @plavi033, pitar koji stalno potencira i piše kako je Željezničar namještao utakmice i namještao trofeje. Morbidno postaje čitati, kontam da sam ušao u temu premijer lige a ne podforum Želje.
sta ba stalno potenciram i pricam da je zeljo namjestao utakmcie i namjestao trofeje :crazy: kako tako mozes lagati, spominjao sam to samo u kontekstu tvog ljubavnika sa slike.
Uostalome, nemam sta ja potencirati, ali se zna da nema niti jednog kluba u BiH da je 100% regularno osvojio sve trofeje, a isto tako ako mislis da su nasi svi regularni 100% onda ili si lud, ili ti je pamcenje lose, ili skroz subjektivan, pa si zaboravio kad smo Sirokom pustili finale Kupa kad je Pehilj slucajno zabio euro gol, poslije plakao, te malo poslije toga otjeran iz kluba...
Isto se sjetim utakmice protiv Olimpica u gostima kad je citava mahala uplatila dvojku na nas i kvota drasticno opadala, ja otisao na utakmicu i izasao oko 60minute jer me stid bilo...sve za vrijeme tvog ljubavnika, a eto ti vjeruj sta hoces.
Meni je opet dovoljno da je to ni 1% sta su pitari napr radili, pogotovo dok je Celo bio ziv.

P.S Sam Amar je znao reci da je nekad bilo potrebno platiti sudijama da ti posteno sude.
P.S2 pa pola raje pricalo i prica kako im je krivo sto nismo zavrsili utakmicu za titulu dok je Miske bio, a mogli smo vrlo jeftino, a sad kao svi ludi i mi jedini posteni
P.S3(jos malo pa do nove playke) kako je Amar otisao, ja ne znam ni za jedan takav ispad

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 11 okt 2023, 00:23

Virtu4l je napisao/la:
10 okt 2023, 23:59
Jesi li ti svjestan da si napisao da je Željo namještao utakmice?
a ti mislis da smo mi jedini klub u svijetu koji je sve titule 100% posteno osvajao? Pa jedan Real Madrid i Barcelona su itekako imali uticaja na sve titule sto su osvajali, a eto kao mi smo jedini sto smo uvijek fini bili i ostali, vi ko djeca.

Potpuno drugo je neke stvari zavrsiti za jednu, dvije utakmice pred kraj da svi budu sretni, a drugo sto radi Borac gdje se sve utakmice zavrsavaju, sto za sebe sto za ostale.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 11 okt 2023, 00:34

Ma doviđenja vala. Nek se goni i podforum i oni koji dopuštaju ovo orgijanje pitara. Nekad samo prokomentarisati utakmicu i to je to. Fuj kome je sve dopušteno da i piše.

lolipop
Kontakt:

Post Postao/la lolipop » 11 okt 2023, 01:14

plavi033 je napisao/la:
11 okt 2023, 00:21
admin je napisao/la:
sta ba stalno potenciram i pricam da je zeljo namjestao utakmcie i namjestao trofeje :crazy: kako tako mozes lagati, spominjao sam to samo u kontekstu tvog ljubavnika sa slike.
Uostalome, nemam sta ja potencirati, ali se zna da nema niti jednog kluba u BiH da je 100% regularno osvojio sve trofeje, a isto tako ako mislis da su nasi svi regularni 100% onda ili si lud, ili ti je pamcenje lose, ili skroz subjektivan, pa si zaboravio kad smo Sirokom pustili finale Kupa kad je Pehilj slucajno zabio euro gol, poslije plakao, te malo poslije toga otjeran iz kluba...
Isto se sjetim utakmice protiv Olimpica u gostima kad je citava mahala uplatila dvojku na nas i kvota drasticno opadala, ja otisao na utakmicu i izasao oko 60minute jer me stid bilo...sve za vrijeme tvog ljubavnika, a eto ti vjeruj sta hoces.
Meni je opet dovoljno da je to ni 1% sta su pitari napr radili, pogotovo dok je Celo bio ziv.

P.S Sam Amar je znao reci da je nekad bilo potrebno platiti sudijama da ti posteno sude.
P.S2 pa pola raje pricalo i prica kako im je krivo sto nismo zavrsili utakmicu za titulu dok je Miske bio, a mogli smo vrlo jeftino, a sad kao svi ludi i mi jedini posteni
P.S3(jos malo pa do nove playke) kako je Amar otisao, ja ne znam ni za jedan takav ispad
Odao si se ko onaj sto je promasio acc pa pisao na temi sarajeva. Sramotno ako ostanes na forumu.

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 11 okt 2023, 01:33

lolipop je napisao/la:
11 okt 2023, 01:14
plavi033 je napisao/la:
11 okt 2023, 00:21

Odao si se ko onaj sto je promasio acc pa pisao na temi sarajeva. Sramotno ako ostanes na forumu.
za sta sam se ba odao, joj sto ne mogu licemjera kod Bošnjaka, nema ništa gore.
Pa Sarajevo nije ni jednu titulu pošteno osvojilo, od Ćele Bajramovića, zavrsavanja one utakmice protiv Slavije, pa do onog gdje je Selimović obećavao premije Slobodi i Azmiru.
Ako sam ja sta gore slagao, nek me banuju, bitan mi je ostanak na bilo kojem forumu u zivotu opasno.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 okt 2023, 01:47

Mislis kod Bosanaca, kakvih bosnjaka.

Sahrani acc, ovdje si se bas odao :rol:
To sad i pitari su je izvlakusa.

Kako nas drug Nodi sam sebe citira sa “to Nodi” :bow: :tokralju: :salut: :kralj: zajebo acc.

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 11 okt 2023, 02:04

11 okt 2023, 01:47
Mislis kod Bosanaca, kakvih bosnjaka.

Sahrani acc, ovdje si se bas odao :rol:
To sad i pitari su je izvlakusa.

Kako nas drug Nodi sam sebe citira sa “to Nodi” :bow: :tokralju: :salut: :kralj: zajebo acc.
jest, kod nas ne smijes nista reci protiv kluba za kojeg navijas, odnosno rukovodstva istog, odmah si pitar.
Ne kontate da nije klub = uprava koja ga vodi i u ovom kontekstu Amar.

Jos cekam da mi kazete gdje sam nesto izmislio i slagao....

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.