FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
47%
3. Sredinu tabele
40
19%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 212

MocMahale444

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 11 okt 2023, 02:11

plavi033 je napisao/la:
11 okt 2023, 02:04
MocMahale444 je napisao/la:
11 okt 2023, 01:47
Mislis kod Bosanaca, kakvih bosnjaka.

Sahrani acc, ovdje si se bas odao :rol:
To sad i pitari su je izvlakusa.

Kako nas drug Nodi sam sebe citira sa “to Nodi” :bow: : tokralju: :salut: :kralj: zajebo acc.
jest, kod nas ne smijes nista reci protiv kluba za kojeg navijas, odnosno rukovodstva istog, odmah si pitar.
Ne kontate da nije klub = uprava koja ga vodi i u ovom kontekstu Amar.

Jos cekam da mi kazete gdje sam nesto izmislio i slagao....

Ja napisaH da smo saburli ti se upalio ba.

Ako imas dokaze da smo kupovali prijavi “svoj” klub.
Ok nisi tarpi :D nisi nista izmislio, javno ponizavas i pisas po klubu, lazes da smo kupovali tekme.
Moze ti se libo te.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 11 okt 2023, 05:47

Pricati o nekoj snazi Dinamo Minska i nema nekog uporista s obzirom da su svi bjeloruski klubovi ispali u prvim kolima kvalifikacija...
Mi smo Minsk prosli uprkos Basicu a od Nefćija smo ispali zahvaljujuci Bašiću i kardinalnim greskama pojedinih igraca.
Bašiću kapa dole samo za utakmicu protiv Borca kući, sve ostalo nije vrijedno pomena.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 11 okt 2023, 06:48

Ni kad sam ja igro u Želji nije bilo para ali kad izadjes na teren niko nije mislio o tome nego kad obuces Zeljin dres gine.To je bila svetinja.Rijeci Legende naše Nikole Nikica zvanog Gute.E moj Nidzo sad su ti legende Bekric i ostala buranija.Nema vise te ljubavi u igraca.Drago mi je sto sam te gledo uzivo i onu sreću kad si Zvijezdi uvalio 3 komada.Nema toga vise.Sad su bitniji treneri sportski direktori i ostali.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 11 okt 2023, 08:47

19vendetta87 je napisao/la:
10 okt 2023, 23:19
Iskreno se nadam da će se Boljević i Selimović ispostaviti kao pojačanja i da će biti koristi u ekipi od njih. Oni su nam zadnja nada da nešto pozitivno se može izvući do kraja prvog dijela sezone
Apsolutno, te da Bašić ne izmislja pozicije i smije odbacit ko mu smeta ako ih ima.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 okt 2023, 09:05

Kamaga11 je napisao/la:
10 okt 2023, 18:03
NoDi80 je napisao/la:
10 okt 2023, 14:39
Tiger vas 300 ima tog misljenja dok vamo imas hiljade ljudi koji jedva cekaju da klub neko preuzme tipa Dzeko
Dzeko bi da uzme Zelju, a mi mu ko ne damo..... Pusti te ublehaske price koliko se vidi iz prilozenog Zelji niko ne zeli da prismrdi, a ne da preuzme.
Slazem se samo kazem da je vecini navijaca pun korac ove patnje
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 11 okt 2023, 09:48

NoDi80 je napisao/la:
11 okt 2023, 09:05
Kamaga11 je napisao/la:
10 okt 2023, 18:03
NoDi80 je napisao/la:
10 okt 2023, 14:39
Tiger vas 300 ima tog misljenja dok vamo imas hiljade ljudi koji jedva cekaju da klub neko preuzme tipa Dzeko
Dzeko bi da uzme Zelju, a mi mu ko ne damo..... Pusti te ublehaske price koliko se vidi iz prilozenog Zelji niko ne zeli da prismrdi, a ne da preuzme.
Slazem se samo kazem da je vecini navijaca pun korac ove patnje
Ne vjerujem da je svima. Valjda su ovi sto su slavili sampanjac ekipu zadovoljni.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 11 okt 2023, 11:03

plavi033 je napisao/la:
10 okt 2023, 22:37
zeljovolimte je napisao/la:
10 okt 2023, 21:08
plavi033 je napisao/la:
10 okt 2023, 20:34
Raja naša ne konta neke osnovne stvari.

Oni bi danas tjerali Zinedin Zidanea jer sa ovom ekipom ne moze nista, rekli bi jbg ne moze Zidane sa njima, ne znaju ni naš kako treba, a kamoli engleski. Ne moze njih nafurat stranac, treba njima Edisa vratiti, ili bi ga poredili sa sezonom iz 2010. kad je Amar imao bolesnu ekipu, a u ligi nije imao konkurencije, kad su se zavrsavale utakmice uz kafu...
Ne mozes tjerat niti jednog trenera i misliti da znas koji su dometi tog trenera ako nisi doveo niti jednog igrača kojeg je ovaj trazio kao prvu opciju. Ne mozes tjerati trenera kojem su otisla 2 najjaca igraca ubjedljivo, a dosle zamjene koje su na nivou Slobode, a pitanje je jesu li i za njih jer Allyson se ni protiv njih nije vidio.
Biber se ne vidi nigdje, da u park dođe među djecom mozda bi se vidio, ali zbog visine.
Pa jedan Rozman kad je dosao u Sarajevo i kakve je igrače imao, opet rekao hoću tog, tog i tog i odmah mu doveli, a otjerali koje nije htio.

Basic nista od tog nema, a razlog je jer nemamo para za ove sto on hoce, a nije da je trazio igrače iz liga petice.
S druge strane, mi nemamo para za boljeg trenera, a Basic je pokazao da ima znanja jer ko god uspije izbaciti Dinamo Minsk, te do 90e voditi Neftchi, sa ovom ekipom je baš da čovjek kaze hmm sigurno da nesto zna.
Pa sjetimo se Amara i njegovih uspjeha u Evropi , osim one utakmice protiv Sherrifa gdje smo mi imali Mirsada Besliju i Zebu, a ovi rasprodali pola ekipe...

Zamislite ovu danasnju ekipu sa tadasnjim Zebom i Beslijom pff...
Samo njih dvojicu i stavi jednog Muamera Svraku umjesto Bibera.. o cemu pricamo.

Helem, nije problem sto raja ne konta neke stvari, problem je sto nece da skontaju i misle da je strategija tjeranja sviju koji odmah ne donesu rezultat, najbolja taktika. Dzaba sto se to pokazalo hiljadu pita da ne radi u situacijama gdje nemas para, ti koga god dovedes da pravi nesto od govana, opet ce isto na kraju izaci, ali jbg...

Mozda mi i jesmo za Edisa i da igramo na svaki bod da se tucemo, pa ako nekad izborimo Evropu i odmah ispadnemo jer tamo tolika agresija bez znanja i strategije nista ne znaci i eto...
Ne znam bas.
Evropu je lakse voditi, igraci daju preko maksimuma.
Ti se branis i cekas kontre.

Amar nije Basic. Tog Svraku je Amar vratio sa posudbe i napravio reprezentativca od njega.
Sjetite se onih 5 u nizu sa pokojnim Odom, Alihodzicem.
70% te ekipe je bilo iducu godinu i dobilo dva puta Sarajevo i borilo se za titulu. Sarajevo je tad bilo jace nego sad, ubjedljivo najjaxa ekipa u ligi.

Eh to je kad ti imas trenera, koji zna sta hoce.
Mi ne trazimo da dobije Zrinski u Mostaru, iako je zbog kukavicje taktike ispustio minimalno bod. Ne trazimo ii Sarajevo da se dobije.
Ali Gosk kuci, ne smije te Sloga 3:0 dobiti, nije ni Vlado dobio sve igrace, prvoligas te izbaci iz kupa.

Stvarno, ne znam cemu rasprava oko njega. On da ima obraza ponudio bi neopozivu ostavku na svoju stetu.
kako bolan Evropu lakše vodit a gledaj od koga je Sarajevo redom ispadalo u Evropi, kako lakše vodit a i mi smo znali ispadati od Makedonaca i brukali nas Izraelci, zabiju 5 komada i kazu nemojte vise, a vidi danas Zrinjskog u Evropi...
Oni su se vodili i postavili kao favoriti.
Ti neki izraelci su iste godine dobili Celzi i Hapoel i Makabi.

Ovaj ako nas nastavi voditi, uskoro necemo morati brinuti kako cemo igeati u evropi.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 11 okt 2023, 11:12

F.K. Fojnica
"FK Fojnica će u nedjelju 15.10.2023 u 14:30h odigrati prijateljsku utakmicu povodom obilježavanja 95 godina sa trenutnim premijerligašem FK Željezničar.
Karte za utakmicu možete kupiti već od danas na lokaciji R4 (Fišer), a u srijedu će biti postavljen štand na Zelenoj pijaci i na platou ispred zgrade Općine Fojnica gdje će prodaju karata vršiti članovi omladinskih selekcija našeg kluba."

Ha ha, pa i ovi nas zajebavaju, čuj trenutnim, možda fakat dogodine da ne budemo :D :D
Naloži ih Bašiću da izginemo, makar X da izvućemo !!

https://www.facebook.com/FKF1928/

slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2023, 11:15

11 okt 2023, 11:03
Ovaj ako nas nastavi voditi, uskoro necemo morati brinuti kako cemo igeati u evropi.
On će nas nastaviti voditi jer su raju ubijedili da smo slabi, da nemamo para, pa nije bez razloga Bekrić iznio sve one nebuloze na press konferenciji. Sa druge strane situacija na terenu je takva da mi ne možemo računati ni na pobjedu protiv Zvijezde i da ćemo morati dati više od 100% da pobijedimo ubjedljivo najslabiji tim u ligi koji je u 10 utakmica primio skoro 30 golova.

Sad se svi nadaju Boljeviću i Selimoviću i da će oni napraviti neko čudo pa ćemo proigrati. Ne sumnjam ja da su njih dvojica kvalitetni igrači ali se nadam da su spremni da će ih Youtube majstor staviti na sve moguće pozicije osim na njihove prirodne, osim ako preko noći nije ozdravio pa da napokon imamo 11 igrača koji igraju na svojim pozicijama.

Mada, već sad mi je jasno da će on Boljevića i Amoaha šaltati sa jedne strane na drugu, pa onda malo na poziciju polušpica i tako ih ubiti u pojam kao i sve prije njega. Čovječe pusti igrača da pet utakmica odigra na svojoj poziciji ili ga posadi na klupu, ne muči ih više.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 11 okt 2023, 11:42

Ma kad dodje Boljevic i Selimovic mislim samo da ce se utopiti u sivilo ekipe. Nadam se da nece tako biti ali hajd.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 okt 2023, 12:58

MocMahale444 je napisao/la:
10 okt 2023, 18:06
TeaM87 je napisao/la:
10 okt 2023, 15:47
Ono tamo su bolesnici, nisam usao godinama, nema potrebe stvarno

Aha ti navijace Zelje zoves bolesnicima ;) a ovdje imas 10% navijaca Zelje a ostalo sve pitari i četnici.
Aferim najlakse je popljuvati svoje.

senad i amar su najveci neprijatelji kluba, pogotovo kamatar amar.
Ne branim ni Amara ni Misketa i ne zelim u te rasprave ulaziti apsolutno, ali to nisu navijaci Želje, to su bolesnici. Oni pricaju o Amaru i samo o Amaru. Pustaju da covjek tamo pise da je Amar nanio vise zla Želji nego karadzic i mladic zajedno. Asharak mi licno pisao (poslat cu ti skrinsat ako zelis) kako se prate IP adrese forumasa tamo i da znaju svakog imenom i prezimenom. Uzas zivi sta rade tamo, prava sekta.

Ne mislim ni da je ovdje situacija idealna, ali tamo sam se uvjerio u to da ljudi pisu iz nekih visih interesa, a zato imam i validne dokaze (poruke, slike itd.)

Al ko ih yebe
FKŽ !

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 11 okt 2023, 14:43

Nema zime, eto hadžije da nas spasi sa parama od Evrope
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 11 okt 2023, 14:52

Virtu4l je napisao/la:
11 okt 2023, 11:15
11 okt 2023, 11:03
On će nas nastaviti voditi jer su raju ubijedili da smo slabi, da nemamo para, pa nije bez razloga Bekrić iznio sve one nebuloze na press konferenciji. Sa druge strane situacija na terenu je takva da mi ne možemo računati ni na pobjedu protiv Zvijezde i da ćemo morati dati više od 100% da pobijedimo ubjedljivo najslabiji tim u ligi koji je u 10 utakmica primio skoro 30 golova.

Sad se svi nadaju Boljeviću i Selimoviću i da će oni napraviti neko čudo pa ćemo proigrati. Ne sumnjam ja da su njih dvojica kvalitetni igrači ali se nadam da su spremni da će ih Youtube majstor staviti na sve moguće pozicije osim na njihove prirodne, osim ako preko noći nije ozdravio pa da napokon imamo 11 igrača koji igraju na svojim pozicijama.

Mada, već sad mi je jasno da će on Boljevića i Amoaha šaltati sa jedne strane na drugu, pa onda malo na poziciju polušpica i tako ih ubiti u pojam kao i sve prije njega. Čovječe pusti igrača da pet utakmica odigra na svojoj poziciji ili ga posadi na klupu, ne muči ih više.
https://www.transfermarkt.com/aleksanda ... ler/227532

Ovaj samo jos nije stopera i lijevog beka igrao..
Odlicno ce se uklopiti.

A i Vahid igrao cmf, dmf, cb..

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 11 okt 2023, 14:54

Koliko god mi bili mozda na neki nacin i strpljivi u ovoj situaciji sa ovim sto trenutno rade u upravi i sa ovim rezultatima na terenu mislim da ce to puknut u jednom trenutku sve pa ce se i desit svasta, sad nam dolazi Zvijezda 09 trenutno stanje u klubu rezultati sve nas vraca u vrijeme https://www.kurir.rs/amp/3145281/haos-u ... cara-video
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 11 okt 2023, 15:07

dubioza144 je napisao/la:
11 okt 2023, 14:54
Koliko god mi bili mozda na neki nacin i strpljivi u ovoj situaciji sa ovim sto trenutno rade u upravi i sa ovim rezultatima na terenu mislim da ce to puknut u jednom trenutku sve pa ce se i desit svasta, sad nam dolazi Zvijezda 09 trenutno stanje u klubu rezultati sve nas vraca u vrijeme https://www.kurir.rs/amp/3145281/haos-u ... cara-video
Puste zelje dusmana.
Dodji na utakmicu i podrzi klub. Ovo se nece desiti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2023, 15:24

TeaM87 je napisao/la:
11 okt 2023, 12:58

Ne branim ni Amara ni Misketa i ne zelim u te rasprave ulaziti apsolutno, ali to nisu navijaci Želje, to su bolesnici. Oni pricaju o Amaru i samo o Amaru. Pustaju da covjek tamo pise da je Amar nanio vise zla Želji nego karadzic i mladic zajedno. Asharak mi licno pisao (poslat cu ti skrinsat ako zelis) kako se prate IP adrese forumasa tamo i da znaju svakog imenom i prezimenom. Uzas zivi sta rade tamo, prava sekta.
To ti samo govori koliko su ljudi povodljivi kako im je lako isprati mozak. Ja znam neke dobre momke, bar sam ih smatrao dobrima, koji su za tren oka prihvatili taj bolesni narativ.

Taj forum je glavni kreator hajke na Amara Osima, kao i podjela Misimović vs. Osim, oni su inicijatori i realizatori svega lošeg što se dešavalo na tu temu. Evo i danas izmišljaju i unose nemir, raznoraznim lažima oko igrača, Bašića i uglavnom svega oko kluba.

Oni imenom i prezimenom znaju samo nas koji ne krijemo identitet, a sa IP adresama mogu obrisati guzicu. IP adresa ti ništa ne znači ako nisi Odjel za visokotehnološki kriminal.

Ukratko, veoma loši ljudi i nikakvi Željovci, samo interesna skupina okupljena oko jednog čovjeka.
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 11 okt 2023, 15:29

Pa vala novih prvih 11 sa Boljevićem i Selimovićem uopšte nije loše da ga yebeš, još evo reče Bašić pred derbi da sudeći prema treninzima, obojica bi trebali biti velika pojačanja.

Evo dva videa nekih njihovih poteza.

Selimovićevi defanzivni potezi, pasovi, dribling:

Video Boljevićevih golova u belgijskoj ligi, protežu se kroz čitav klip, samo su neke dijelovi ispresecijani njegovim intervjuom:

Naprimjer kad bi igrali Muftić - Ovčina, Drina, Cocalić, Jašarević - Selimović, Mekić, Štilić, Amoah, Boljević, Krpić

backup opcije: Haračić, Al Jaber, Drljo, Gasal, Rustemović, Ćosić, Galić, Beća, Šehić, Aco, Dubačkić, Allyson, Turanjanin, Mulalić, Biber

nije to toliko katastrofalno. Pogotovo ako digneš formu nekim igračima poput Ćosića i Ovčine koji sigurno mogu bolje. Nepopularno mišljenje ali možda i Rustemović može bolje. Nemoguće da lik koji je igrao redovno i kod pitara i u Slobodi i u Tuzla Cityu i u Zrinjskom, te redovno u posljednja dva angažmana van BiH tj. u Srbiji i Kazahstanu, izgleda onako tanko. Jer on i te angažmane vani sigurno nije dobio igrajući ovako kako igra u Želji. Pogotovo jer je došao kao Bašićev prijedlog jer ga je trenirao u Tuzla Cityu, pa nije ni Bašić budala da ga predloži, a da zna da je loš igrač.

Trenutno rijetko koji igrač u ekipi liči na sebe, a siguran sam da dosta njih može puno bolje nego što smo gledali do sad. Ova ekipa sa Selimovićem i Boljevićem, te kad bi uspjeli da dobijemo "pravog" Ovčinu, pravog Ćosića, pravog Rustemovića i slično, bi mogla biti sasvim ok.

Gore među backup opcije nisam spomenuo recimo malog Šabića koji je drugi strijelac juniorske lige ove sezone sa 7 golova u 8 utakmica. Čak su mu i na transfermarktu promjenili primarnu poziciju na ofanzivnog veznog, a sekundardne opcije desno krilo i lijevi bek, što znači da ipak igra tu poziciju za juniore, a ne lijevog beka kao što se mislilo.

Narednih 5 utakmica:

Zvijezda kući
Igman u gostima
Sloga kući
Borac u gostima
Posušje kući

Ja se i dalje nadam da ćemo okrenuti stvari u našu korist, yebiga nek sam budala najveća, ne mogu drugačije.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 okt 2023, 15:33

Iz narednih 5 utakmica bilo bi dobro izvući 10 bodova. Al ko da gledam, dobićemo Zvijezdu kući, pa onda hladan tuš u Konjicu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 okt 2023, 15:37

Po cemu su zasluzili taj ganci selimovic i cg boljevic da igraju odmaH u prvih 11?

Nista od nas, pisi propalo. Samire Bekricu najjaci si.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2023, 15:43

braco je napisao/la:
11 okt 2023, 15:29
Pa vala novih prvih 11 sa Boljevićem i Selimovićem uopšte nije loše da ga yebeš, još evo reče Bašić pred derbi da sudeći prema treninzima, obojica bi trebali biti velika pojačanja.
Selimoviću su valjda završeni papiri, biće u rosteru za Zvijezdu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: aqarius, b00t, Hrasno15, Lynx, maho_sa, voltron30 i 137 gostiju.