FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ljetni prijelazni rok, jedino Ovcina da kazes da je dolazak imao smisla. Igraci koji imaju neki kvalitet u ovoj ekipi su vec od ranije tu, ne racunajuci na Selimovica i Boljevica, koji su tek dosli, a koji barem na papiru lice na igraca. Jednostavno je tanko uradjen posao. Npr dovedes Mulalica, a Muftic bolji. Dovedes Turanjanina i slicne igrace, a nista nisu bolji od Hajdarevica. Valjda ako dovodis igraca treba nesto novo da ti ponudi. Nije se ni ranije imalo para ali dovedes Mekica, koji je sasvim ok igrac za ovu ligu.
-
- Kontakt:
Omar Beca, idemo kroz godine i statistiku.
Debituje sa 18 godina u Doboju kod Kaknja u mandatu najuspjesnijeg zeljinog trenera Amara Osima u trijumfru 4:0 sezona 2020/2021 Igrao je svega dvije minute. Vec se tad naslucuje put koji stoji pred Zeljom.
Do kraja te sezone upisuje jos tri nastupa u zadnja tri kola.
Borac 5', Zrinski 36', Krupa 55' i to na poziciji desnog beka.
Sljedeca godina 2021/22 je jos teza za Zeljeznicar. Nema se plata, svi bjeze iz kluba. Nimalo lagana situacija za omladinca od kojeg uvijek objektivna publika ocekuje barem 10 golova i 10 asistencija.
Uz dva trenera ubiljezio je 29 nastupa ili ti ga u totalu 45' po utakmici. Starter u 7 utakmica, zavrsava sezonu sa 1 golom i 1 asistencijom.
2022/23 Nista manje turbulentna sezona. Besparica vlada, mahala se da se Zeljo gasi, nema licence nicega. Idealne okolnosti za jednog mladog igraca u jednoj objektivno 6-7 ekipi po kvaliteti u ligi.
18 nastupa, 50' po utakmici starter u 12 utakmica. Dvije asistencije, trener ga po svemu "osudi" za glavnog krivca
za poraz u Konjicu i klupira ga.
Doduse ni nasljednik tog trenera zadrzava misljenje i otpisuje mladica.
Jedno pitanje da li je otpisan zbog novih omladinaca ili zbog dolaska provjerenih istrosenih polovnjak?
U svakom slucaju klub ce zaraditi nesto ako potpise za neki drugi klub profesionalni ugovor.
Hvala i sretno Beca i bolje smo mi pustali. Pa sad gledamo kako rasturaju po Turskoj, Madjarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj.
Sve najbolje!
Debituje sa 18 godina u Doboju kod Kaknja u mandatu najuspjesnijeg zeljinog trenera Amara Osima u trijumfru 4:0 sezona 2020/2021 Igrao je svega dvije minute. Vec se tad naslucuje put koji stoji pred Zeljom.
Do kraja te sezone upisuje jos tri nastupa u zadnja tri kola.
Borac 5', Zrinski 36', Krupa 55' i to na poziciji desnog beka.
Sljedeca godina 2021/22 je jos teza za Zeljeznicar. Nema se plata, svi bjeze iz kluba. Nimalo lagana situacija za omladinca od kojeg uvijek objektivna publika ocekuje barem 10 golova i 10 asistencija.
Uz dva trenera ubiljezio je 29 nastupa ili ti ga u totalu 45' po utakmici. Starter u 7 utakmica, zavrsava sezonu sa 1 golom i 1 asistencijom.
2022/23 Nista manje turbulentna sezona. Besparica vlada, mahala se da se Zeljo gasi, nema licence nicega. Idealne okolnosti za jednog mladog igraca u jednoj objektivno 6-7 ekipi po kvaliteti u ligi.
18 nastupa, 50' po utakmici starter u 12 utakmica. Dvije asistencije, trener ga po svemu "osudi" za glavnog krivca
za poraz u Konjicu i klupira ga.
Doduse ni nasljednik tog trenera zadrzava misljenje i otpisuje mladica.
Jedno pitanje da li je otpisan zbog novih omladinaca ili zbog dolaska provjerenih istrosenih polovnjak?
U svakom slucaju klub ce zaraditi nesto ako potpise za neki drugi klub profesionalni ugovor.
Hvala i sretno Beca i bolje smo mi pustali. Pa sad gledamo kako rasturaju po Turskoj, Madjarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj.
Sve najbolje!
-
- Kontakt:
Talenat ne moze umrijeti. To je nesto sto covjek ima u sebi.plavi033 je napisao/la: ↑12 okt 2023, 16:26jaranezeljovolimte je napisao/la: ↑12 okt 2023, 15:51Trenutno se u klubu prave promjene, cisto da bi se desile neke promjene. Kvalitet tih promjena je upitan.
Pustio si Becu, Hajdarevica i Beganovica, a doveo igrace mozda i gore kvalitete a skuplje..
Beca nije odigrao 56 utakmica, odigrao 20ak tekmi kad minute saberes, statistika je kao bikini. Ali **** Becu.. naci ce on angazman ipak dolazi iz najboljeg OP.
Pustas Becu jer izlazi iz U21, a podrzavas Turanjanina koji dolazi sa 22
Ceman - Durakovic Bajric Velic Memija- Hasanovic Subasic Hrvanovic- Hrelja Ramic Kulasin
Eto 11 igraca iz nase lige, koriste ih skoro sve ekipe u ligi.
Jos nema tu igraca tipa Kvesica, Tomica, Colica, Sipovica momaka koji su malo stariji, ali su nasi 100%.
Samo nama ne valja nasa skola..
Ovo je samo nasa liga, gdje je region?
Ovdje samo pitanje koji ce nam sljedeci junior otici, a mi reci **** njega.![]()
imao je 26 utakmica gdje je krenu od prve minute, šta hoćeš više, da ga trpimo još 10 godina?
On je nekad bio talenat ali evo još malo pa će mu i 22. godina, samo kod nas je jos nesto mlad igrac sa 22 godine i ceka se da proigra...to je trebao do sad uraditi i izboriti prvu ekipu pored nikad losije konkurencije, a on kad god je usao raja se ibretila koliko ima malo energije.
Ovo sto si nabrojao no comment, pa Hrvanovica smo htjeli, a on nije htio nas, otisao zbog veće plate u Zrinjski, eto ti "nasa skola" i "nasa djeca" pusti te priče, svi gledaju samo sebe i svoju korist... i ovi sto kazu ko fol, dosao sam u Zelju i pristao na manju platu nego sto mi nudi...Tuzla...pa jesi jarane jer i tu vidis neke koristi kroz drustvo ,socijalne medije, mogucu prodaju poslije, CV itd....
ode svake godine koliko hoces juniora jer nisu ni za premijer lige, a bolje pitanje je do kad cemo mi imati tako lose juniore i kad cemo krenuti dovoditi djecu ranije pa da ih vise moze i dogurati do seniora, a ne zaliti za Becom koji je davno trebao otici...
Raju slusamo zato i jeste, kako jeste.
Hrvanovic je bio clan FKŽ, juniorski sampion bio.
Nego smo i tad imali slicnu politiku, umjesto njega smo gledali Jazvica, Zeca, Zajmovica, Veselinovica... i koga vec nismo.
Nadji se u kozi tog Hrvanovica, sad mu je 23-24 godine.
Ima duplu platu u Zrinskom, rotacijski igrac iako bude pritiska on pukne na Bilbiji, Balicu, Bradaricu.. i ceka ga Aston Vila i dogodine 99% evropska takmicenja.
Dok kod nas uzima manje para, raja ga u startu ne voli nase dijete iz jednog lose OP. Ocekujemo da razvali sam cijelu ligu i da on odbije ponudu koja dodje jer voli Zelju.
Najveca zelja ovog prelaznog roka je Madzid Sosic. Isto hivsi omladinax Zelje, za kojeg isto strucni stab rece ma **** njega..
Nije problem pare izletiti za polovnjake i prevare, ali za OP jeste. Od drugih barem iscupas naknadu za treniranje ako odu gdje, dok od prvih imas ovo sto imas.
Pitam se do kad cemo ici ovim putem?
Eh cuj Amare

Ko god me zna licno i ko je cito moje postove zna da mislim da se Amar nikad vise ne treba vratiti u klub nakon sto se prosli put dobro izblamiro.
Cim lobotomija ovoliko brani ovu upravu, to samo moze znaciti da je Miske dobro dobro umijesan sa trenutnim ljudima
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Talenat je bitan samo kad imaš dva igrača koji podjednako rade pa onda onaj talentovaniji će biti bolji. Sve je rad, trud, zalaganje...zeljovolimte je napisao/la: ↑12 okt 2023, 18:55Talenat ne moze umrijeti. To je nesto sto covjek ima u sebi.plavi033 je napisao/la: ↑12 okt 2023, 16:26jaranezeljovolimte je napisao/la: ↑12 okt 2023, 15:51Trenutno se u klubu prave promjene, cisto da bi se desile neke promjene. Kvalitet tih promjena je upitan.
Pustio si Becu, Hajdarevica i Beganovica, a doveo igrace mozda i gore kvalitete a skuplje..
Beca nije odigrao 56 utakmica, odigrao 20ak tekmi kad minute saberes, statistika je kao bikini. Ali **** Becu.. naci ce on angazman ipak dolazi iz najboljeg OP.
Pustas Becu jer izlazi iz U21, a podrzavas Turanjanina koji dolazi sa 22
Ceman - Durakovic Bajric Velic Memija- Hasanovic Subasic Hrvanovic- Hrelja Ramic Kulasin
Eto 11 igraca iz nase lige, koriste ih skoro sve ekipe u ligi.
Jos nema tu igraca tipa Kvesica, Tomica, Colica, Sipovica momaka koji su malo stariji, ali su nasi 100%.
Samo nama ne valja nasa skola..
Ovo je samo nasa liga, gdje je region?
Ovdje samo pitanje koji ce nam sljedeci junior otici, a mi reci **** njega.![]()
imao je 26 utakmica gdje je krenu od prve minute, šta hoćeš više, da ga trpimo još 10 godina?
On je nekad bio talenat ali evo još malo pa će mu i 22. godina, samo kod nas je jos nesto mlad igrac sa 22 godine i ceka se da proigra...to je trebao do sad uraditi i izboriti prvu ekipu pored nikad losije konkurencije, a on kad god je usao raja se ibretila koliko ima malo energije.
Ovo sto si nabrojao no comment, pa Hrvanovica smo htjeli, a on nije htio nas, otisao zbog veće plate u Zrinjski, eto ti "nasa skola" i "nasa djeca" pusti te priče, svi gledaju samo sebe i svoju korist... i ovi sto kazu ko fol, dosao sam u Zelju i pristao na manju platu nego sto mi nudi...Tuzla...pa jesi jarane jer i tu vidis neke koristi kroz drustvo ,socijalne medije, mogucu prodaju poslije, CV itd....
ode svake godine koliko hoces juniora jer nisu ni za premijer lige, a bolje pitanje je do kad cemo mi imati tako lose juniore i kad cemo krenuti dovoditi djecu ranije pa da ih vise moze i dogurati do seniora, a ne zaliti za Becom koji je davno trebao otici...
Nego smo i tad imali slicnu politiku, umjesto njega smo gledali Jazvica, Zeca, Zajmovica, Veselinovica... i koga vec nismo.
Ima duplu platu u Zrinskom, rotacijski igrac iako bude pritiska on pukne na Bilbiji, Balicu, Bradaricu.. i ceka ga Aston Vila i dogodine 99% evropska takmicenja.
Dok kod nas uzima manje para, raja ga u startu ne voli nase dijete iz jednog lose OP. Ocekujemo da razvali sam cijelu ligu i da on odbije ponudu koja dodje jer voli Zelju.
Najveca zelja ovog prelaznog roka je Madzid Sosic. Isto hivsi omladinax Zelje, za kojeg isto strucni stab rece ma **** njega..
Nije problem pare izletiti za polovnjake i prevare, ali za OP jeste. Od drugih barem iscupas naknadu za treniranje ako odu gdje, dok od prvih imas ovo sto imas.
Dobro, niko baš nije očekivao od Hrvanovića nešto posebno jer bi barem igrao u Tuzli ako ništa, a ne u FBiH, a lako je biti poslije general, a takvih kao on ima koliko hoćeš što su, ili idalje u FBiH, ili su prekinuli sa karijerama...
Hajde dobro on, ali za Madzida Sosica je tuga, jer tad ko god ga je gledao vidio da je mali ubica i da ako bude radio kako treba da će sigurno imati dobru karijeru...Čak su dogovorili i sa Amarom tad da mu daje određenu minutazu kako bi ostao u klubu i potpisao ugovor, a Amar odlucio da mu je vaznije da gura Nermina Jamaka u 35oj godini

I eto ode, a sjecam se i tad komentara 'propast ce odmah i zavrsit u Celiku itd'
Znaci fakat treba davati prilike mlađima kad se pokaze, sto ne znaci da treba Becu gurati do 30e godine i Sehica beka i jos neke koji nikad nisu nista pokazali da je aman zaman...
Sjecate se malog Amira, odmah se vidjelo da ce od njeg nesto biti, sa 18 godina igrao redovno u prvoj ekipi i samo se sjecam njegovog prodora protiv Sarajeva na Kosevu...
-
- Kontakt:
Mi smo umjesto Bece doveli Rustemovica, Bibera, Turanjanina.. niti su mladji, a ni bolji igraci od njega. Ne trazim da se forsira Beca, ali da nas za pocetak prestave praviti budalama.plavi033 je napisao/la: ↑12 okt 2023, 19:02Talenat je bitan samo kad imaš dva igrača koji podjednako rade pa onda onaj talentovaniji će biti bolji. Sve je rad, trud, zalaganje...zeljovolimte je napisao/la: ↑12 okt 2023, 18:55Talenat ne moze umrijeti. To je nesto sto covjek ima u sebi.plavi033 je napisao/la: ↑12 okt 2023, 16:26
jarane![]()
Dobro, niko baš nije očekivao od Hrvanovića nešto posebno jer bi barem igrao u Tuzli ako ništa, a ne u FBiH, a lako je biti poslije general, a takvih kao on ima koliko hoćeš što su, ili idalje u FBiH, ili su prekinuli sa karijerama...
Hajde dobro on, ali za Madzida Sosica je tuga, jer tad ko god ga je gledao vidio da je mali ubica i da ako bude radio kako treba da će sigurno imati dobru karijeru...Čak su dogovorili i sa Amarom tad da mu daje određenu minutazu kako bi ostao u klubu i potpisao ugovor, a Amar odlucio da mu je vaznije da gura Nermina Jamaka u 35oj godini![]()
![]()
I eto ode, a sjecam se i tad komentara 'propast ce odmah i zavrsit u Celiku itd'
Znaci fakat treba davati prilike mlađima kad se pokaze, sto ne znaci da treba Becu gurati do 30e godine i Sehica beka i jos neke koji nikad nisu nista pokazali da je aman zaman...
Sjecate se malog Amira, odmah se vidjelo da ce od njeg nesto biti, sa 18 godina igrao redovno u prvoj ekipi i samo se sjecam njegovog prodora protiv Sarajeva na Kosevu...
Ovo sto su odigrali, mogao je i on sam odigrati. Ne bi im "A" rekao. Mozda on bude ko Dado? I njega smo otjerali, prelagan, ne trci..
A da je srece niko od njih ne bi otisao iz kluba. Pa Hirosa su pametnice istjerale jer su htjeli gurati mladjeg Zerica..
Svi zalili za Zahirovixem, a Zolotica proglasili da je zavrsio karijeru.. zna Kostic.
- MocMahale444
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- akisarajevo92
- Kontakt:
godina 2025., preuzeo nas onaj Turcin, novi trener Henry, a Emery na posudbi do kraja sezone iz Fenerbahcea
Don't believe the hype.
Bekricakisarajevo92 je napisao/la: ↑12 okt 2023, 20:03godina 2025., preuzeo nas onaj Turcin, novi trener Henry, a Emery na posudbi do kraja sezone iz Fenerbahcea

Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Hadžiahmetović da je ostao još godinu u klubu propao bi i vukao se po ovim barama, čist primjer Eldar Šehić, kod nas kao najgori bek, čovjek hladno završi u Češkoj.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Izvini ko si da si sta ti znaci to Bekric i padanje u nesvjest.Ako moze da se i mi sjebemo malo nismo odavno.Iducih 5 tekmi uzimamo 15 boba.
Naravno da je umiješan i da je prvi u redu za pomoćni. Zbog toga je i minirao Digislića.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Nemojte ljude bezveze optuživat bez ikakvih dokaza ili osnova...
Do kada "navijaci" sa juzne tribine ce odlucivati o sudbini trenera ??
Ni Amar ni Miske nikad vise

Ovi stručnjaci koji ismijavaju Beću, tako je i Šehić
Ma šta se brinete eto Hadžije, samo pare da legnu, da nam objasni kako je izvukao klub iz dubioze.
- svrakino1921
- Kontakt: