Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Beduin
Kontakt:

Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post Postao/la Beduin » 14 okt 2023, 00:57

Virtu4l je napisao/la:
14 okt 2023, 00:03
Beduin je napisao/la:
13 okt 2023, 23:58
Ja bih najsretniji bio da izvucemo Izrael u barazu i onda javno se odreknemo utakmice protiv njih zbog terora kojeg vrse na jednim narodom
Ako sve ostane ovako, sa njima bi mogli igrati u finalu. Kad bi imali sreće da igramo u Zenici, ne sumnjam da bi bilo veselo i da bi se poslala ozbiljna poruka u svijet.
To bez sumnje, ako i tu Vico ne bi donio odluku da se ne smiju palestinske zastave unositi. Bila bi tekma pod lupom, siguran sam, kao i da bi grmilo za Palestinu.
To svi prate, kao sto svi prenose saopstenje navijaca Celtica ili St. Paulija. Mozda to nije dobro za nas imidz, ali ja mrzim Izrael iz dna duse i iskreno se nadam da ce jednog dana nestati sa lica zemlje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 14 okt 2023, 01:00

Napoleon1921 je napisao/la:
14 okt 2023, 00:50
galia95 je napisao/la:
14 okt 2023, 00:47
Dakle, ova Slovačka do kraja ima Luksemburg u gostima sad u ponedjeljak, zatim Island kod kuće i u zadnjem kolu gostuju kod nas na Bilinom polju. Nimalo lagan raspored ni za njih. 👍
Ako osovje 4b mi smo ispali, a s obzriom da je Lux bas u padu mislim da ce osvojit 6 vrlo vjerovatno.

U tom slucaju ni pobjeda protiv portugala ne bi bila dovoljna
Trenutno su na +4 u odnosu na nas. Znači, oni su sigurni sa 6 bodova, pod pretpostavkom da mi uzmemo svih 9 😎

Teška je ovo priča, realno sve zavisi od toga kakav će Portugal istrčati na Bilino polje u ponedjeljak. Ako uzmemo Portugalce, onda se fakat vraćamo u igru. Ali to je već ono science fiction domena, poznajući naš mentalitet. 😊

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 okt 2023, 01:07

Beduin je napisao/la:
14 okt 2023, 00:57
Virtu4l je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Ja bih najsretniji bio da izvucemo Izrael u barazu i onda javno se odreknemo utakmice protiv njih zbog terora kojeg vrse na jednim narodom
Ako sve ostane ovako, sa njima bi mogli igrati u finalu. Kad bi imali sreće da igramo u Zenici, ne sumnjam da bi bilo veselo i da bi se poslala ozbiljna poruka u svijet.
To bez sumnje, ako i tu Vico ne bi donio odluku da se ne smiju palestinske zastave unositi. Bila bi tekma pod lupom, siguran sam, kao i da bi grmilo za Palestinu.
To svi prate, kao sto svi prenose saopstenje navijaca Celtica ili St. Paulija. Mozda to nije dobro za nas imidz, ali ja mrzim Izrael iz dna duse i iskreno se nadam da ce jednog dana nestati sa lica zemlje.
dok je jos bio relativan mir u palestini citav svijet su obisle neke slike, ne smijem ni zamisliti stanje sada kada bi se sastali u martu za zidovima

slika

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 14 okt 2023, 01:10

Ljiljani konačno slavili: Prekid, parole protiv Saveza i rutinska pobjeda

Svaka čast sportsport
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 14 okt 2023, 01:13

Virtu4l je napisao/la:
14 okt 2023, 00:46
Brazzzoo123 je napisao/la:
14 okt 2023, 00:30
Ovde se mjesaju kruske i jabuke, uredjenje drzave i dejton se misli promjeniti kroz repku, sto nije moguce, niti je mjesto za to. A svijet nije samo crno bijel, pa ni kod nas, isprepleteni smo kompromisima.A najbolje promjene su bolji izbor OI iz svog korpusa, jer oni dizu ruke, a ne igraci. Najbolji lijek protiv negatora zemlje je nasa ljubav prema istoj. Tako da su zabrane i bojkoti samo kontraproduktivni. Uostalom ko smo mi da igracima uzimamo sansu plasmana kroz baraz. Veceras je u publici bilo djece kojima je jedna ili jedina od poveznica sa domovinom repka i zbog cega im to uzeti sa prekidima utakmica?
Nikad, ali nikad oni ne mogu shvatiti ovo što si napisao. Prosto je nevjerovatno da ni nakon 30 godina nisu shvatili kako stvari funkcionišu.

Umjesto da svoj bijes adresiraju na one koji su ga izabrali, a zna se ko su delegati koji su glasali za njega, posebno oni iz reda Bošnjaka, pa onda na članove Izvršnog Odbora, oni biraju najgori mogući put, put koji će nam nanijeti još veću štetu.

Napišite legende imena svih onih koji su ga izabrali, imate transparente, izvrgnite ih ruglu da ne mogu otići na kafu, ali nemojte praviti štetu momcima na terenu.
Pa onaj karinaš Čolpa je izvgnut ruglu otkako se saznalo da je glasao za utakmicu s Rusijom usred invazije na Ukrajinu, pa šta se promijenilo - ništa! Jednostavno, ovi iz saveza se ponašaju kao da su Cosa Nostra i osjećaju se nedodirljivo, baš kao i političari koji formiraju vlast, jedne te iste face evo već 20 godina. Zato stalno povlačim paralele između Fudbalskog saveza i stanja na političkoj sceni, jer su agenda i modus operandi državnih neprijatelja i domaćih veleizdajnika apsolutno identični i za sport i za politiku. Ta gamad poznaje samo jezik sile, zato još jednom svaka čast Fanaticosima koji su barem poslali signal da ovdje još ima živih ljudi kojima je stalo do domovine Bosne i Hercegovine. :bih:

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 14 okt 2023, 01:20

galia95 je napisao/la:
14 okt 2023, 01:13
Virtu4l je napisao/la:
14 okt 2023, 00:46
Brazzzoo123 je napisao/la:
14 okt 2023, 00:30
Ovde se mjesaju kruske i jabuke, uredjenje drzave i dejton se misli promjeniti kroz repku, sto nije moguce, niti je mjesto za to. A svijet nije samo crno bijel, pa ni kod nas, isprepleteni smo kompromisima.A najbolje promjene su bolji izbor OI iz svog korpusa, jer oni dizu ruke, a ne igraci. Najbolji lijek protiv negatora zemlje je nasa ljubav prema istoj. Tako da su zabrane i bojkoti samo kontraproduktivni. Uostalom ko smo mi da igracima uzimamo sansu plasmana kroz baraz. Veceras je u publici bilo djece kojima je jedna ili jedina od poveznica sa domovinom repka i zbog cega im to uzeti sa prekidima utakmica?
Nikad, ali nikad oni ne mogu shvatiti ovo što si napisao. Prosto je nevjerovatno da ni nakon 30 godina nisu shvatili kako stvari funkcionišu.

Umjesto da svoj bijes adresiraju na one koji su ga izabrali, a zna se ko su delegati koji su glasali za njega, posebno oni iz reda Bošnjaka, pa onda na članove Izvršnog Odbora, oni biraju najgori mogući put, put koji će nam nanijeti još veću štetu.

Napišite legende imena svih onih koji su ga izabrali, imate transparente, izvrgnite ih ruglu da ne mogu otići na kafu, ali nemojte praviti štetu momcima na terenu.
Pa onaj karinaš Čolpa je izvgnut ruglu otkako se saznalo da je glasao za utakmicu s Rusijom usred invazije na Ukrajinu, pa šta se promijenilo - ništa! Jednostavno, ovi iz saveza se ponašaju kao da su Cosa Nostra i osjećaju se nedodirljivo, baš kao i političari koji formiraju vlast, jedne te iste face evo već 20 godina. Zato stalno povlačim paralele između Fudbalskog saveza i stanja na političkoj sceni, jer su agenda i modus operandi državnih neprijatelja i domaćih veleizdajnika apsolutno identični i za sport i za politiku. Ta gamad poznaje samo jezik sile, zato još jednom svaka čast Fanaticosima koji su barem poslali signal da ovdje još ima živih ljudi kojima je stalo do domovine Bosne i Hercegovine. :bih:
Ti debili su potrci i nebitni...isto ko sto su bilo k abdicev bez cetnika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2023, 01:20

Beduin je napisao/la:
Mozda to nije dobro za nas imidz, ali ja mrzim Izrael iz dna duse i iskreno se nadam da ce jednog dana nestati sa lica zemlje.
A pazi, to ti je uvijek onaj stari izbor, srce govori jedno - pamet drugo.

Previše smo mali da bi nešto promijenili i pametnije bi bilo držati se po strani, posebno jer kod nas takođe ključa i nije nam pametno gurati prst u oko nekome toliko moćnom.

Srce govori drugo, ja znam kako je Palestincu večeras, preživio sam to. Ja sam sa 10-11 godina znao kad ispali granatu koji je kalibar, a dijete to ne treba da zna.

Ipak danas, ove pameti, mislim da trebamo biti pragmatični i pametni. Palestini ne možemo pomoći, a sebi itekako možemo odmoći, i to debelo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 14 okt 2023, 01:25

Smirite se,dobili smo repku koju bi i bez selektora trebali dobiti
SAVEZ NAPOLJE U ZENICI JOS JACE ABD ⚜️

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 14 okt 2023, 01:57

Ovi foteljasi sto gledaju tekme na tv-u nisu bitni,nek sole pametn nekom drugom. Mi se borimo za repku,za ligu i sve ostalo,ovo nije nasa repka,nasa liga rade sta hoce,kradu nas na terenu kad pozele,neka suspenduju bolje i to nego ovako jer ovo je robovanje seljackim glavama koji lopte sutnuli nisu

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 14 okt 2023, 02:05

avenija je napisao/la:
14 okt 2023, 01:07
Beduin je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

dok je jos bio relativan mir u palestini citav svijet su obisle neke slike, ne smijem ni zamisliti stanje sada kada bi se sastali u martu za zidovima

slika

Što bi rekli moji prijatelji Napolitanci: Vafammocc! 😎

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 14 okt 2023, 02:19

I Have a Dream: Uzmemo Portugalce u užarenoj atmosferi Bilinog polja sa hiljadama zlatnih ljiljana na tribinama. Slovačka remizira sa Luksemburgom... i opet imamo sve u svojim rukama oleoleole 👍😎🍻

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 14 okt 2023, 02:29

Uoči povratka Portugalaca na travnjak Bilinog polja, prisjetimo se i legendarne izjave CR7 iz 2011:

Ronaldo: Nikada nisam igrao na lošijem terenu! 😊😅🤣

slika

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 14 okt 2023, 04:50

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
14 okt 2023, 01:10
Ljiljani konačno slavili: Prekid, parole protiv Saveza i rutinska pobjeda

Svaka čast sportsport
I dalje mi nije jasno otkad smo Ljiljani (ponovo).. odjednom od kako je Savo došao. Šta se dešava?

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 14 okt 2023, 05:09

Beduin je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Beduinu da li jednako mrzis I saudijsku arabiju kao izrael zbog onog sto rade muslimanima u jemenu?.. da te podsjetim da je saudijska arabija ubila vise ljudi I djece u jemenu nego izrael palestinaca za 70 godina.. mrzis li tursku zbog onog sto rade kurdima non stop vec decenijama? Da neki muslimani ugnjetuju palestince umjesto cionista bolila bi te kita za njima kao sto te boli za jemenom, libijom, kurdima itd.. o ujgurima I rohinjama da negovorim.. utuvi sebi u tintaru I ti I svi drugi glasni pro-palestinci da je ovo vrijeme da se mudro suti... biti glasan pro-palestinac je guranje prstiju u oci cionistima a samim tim I americi I britaniji a bez njih bosne nece biti jer da se ostatak zapada i rusija pita ne bi je ni bilo a ni bosnjaka u njoj.. amerika je ta koja je tokom rata naoruzavala abih, odmah poslije rata su dali ogromne kolicine oruzja koje se I sada koriste.amerika je ta koja naoruzava I jaca osbih svake godine sa novim donacijama.. ne guraj I ne suprostavljaj se nekome od koga ovisi tvoj opstanak pogotovo ako te taj neko jaca I drzi ti fige svake godine.. imaju I oni milijardu svojih mushica I nepravednih poteza I na balkanu i svugdje u svijetu ali budi zahvalan sto su oni ti koji se pitaju u bosni jer da se pitaju ftancuzi , rusi ili madzari nahebali bi mi opet..da se francuska pitala danas bi rus bio u kijevu a na balkanu bi preko terorista spc tinjao rat gori nego ovaj u ukrajini a sarajevo I gorazde bi bili gaza.. mi za palestinu nemozemo uciniti nista, nemozemo joj pomoci na bilo koji nacin a glumljenje nekih pravednika I moralista u ovom protektoratu u kojem zivimo a u koje su nas strpale mladomuslimanske posrbice moze nas samo dovesti do toga da mi postanemo evropski palestinci.okruzen si komsijama I ideologijama koji jedva cekaju da im se ukaze prilika da rade bosnjako-bosancima I gradzanski nastrojenim bh hrvatima ovo sto cionisti rade ljudima u gazi.. pravoslavni talibani I ndh katolibani bi bili jos krvolocniji budi siguran u to.. zato pamet u glavu, u se I u svoje kljuse i mudro suti, budi spreman I nedozvoli sebi nikad da budes goloruk jer ti je to jednosmjerna karta za tomasicu..

Sto se tekme tice otorilike kao da se igralo protiv goska ili igmana iz konjica.. nije nerealno da se pobjedi portugal jer ce igrati sa pola snage a kod njih najjaci sastav nepostoji jer su svi igraci na rosteru skoro istog kvaliteta.. lux slovacka ce biti x to sam siguran I onda cemo opet imati sve u svojim rukama

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 14 okt 2023, 05:10

Savo
slika

Kodro
slika

slika
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 14 okt 2023, 05:34, ukupno mijenjano 1 put.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 14 okt 2023, 05:17

Da vam kazem ljudi zivim u zapadu dugo, i fino vam mogu reci boli kita palestinca i arapa za bosnju, ja sam imao dosta susreta sa tim arapima i svaki put kad kazes da si musliman gledaju te cudno i kazu "niste vi musliman vi ste bjelci iz evrope, zasto pije te pivu? Zasto vecinom vam zene nisu zamotane? I na to jos te pocnu podjebavati, treba se sto dalje maniti tu politiku i te zastave sa trebine, jos nam i taj belaj treba da nas svijet zamrzi.

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 14 okt 2023, 06:46

SanaBosna je napisao/la:
14 okt 2023, 05:17
Da vam kazem ljudi zivim u zapadu dugo, i fino vam mogu reci boli kita palestinca i arapa za bosnju, ja sam imao dosta susreta sa tim arapima i svaki put kad kazes da si musliman gledaju te cudno i kazu "niste vi musliman vi ste bjelci iz evrope, zasto pije te pivu? Zasto vecinom vam zene nisu zamotane? I na to jos te pocnu podjebavati, treba se sto dalje maniti tu politiku i te zastave sa trebine, jos nam i taj belaj treba da nas svijet zamrzi.
Moja sano, grdna rano.
Pa logicno je da se covjek cudi kad te vidi da pijes alkohol. Ne postujes propise. Logicno je da se cudi vezano i za zene, ne postuju se propisi. I ne kaze se zamotana nego pokrivena. I samo to otkriva sve o nama kad se busamo muslimanizmom.
Jaro, svedjanin vise voli tebe bijelog "muslimana" nego krscanina crnca, vise puta dozivljeno, pa ti sad vidi s kim tikve sadis.
Ako vam je vaznije sta ce svijet reci a ne sta je pravda onda se niste svakako makli ni pedlja od selhackog razmisljanja tip :" sta ce svijet reci"?
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 14 okt 2023, 06:55

gruezi je napisao/la:
14 okt 2023, 05:09
Beduin je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Beduinu da li jednako mrzis I saudijsku arabiju kao izrael zbog onog sto rade muslimanima u jemenu?.. da te podsjetim da je saudijska arabija ubila vise ljudi I djece u jemenu nego izrael palestinaca za 70 godina.. mrzis li tursku zbog onog sto rade kurdima non stop vec decenijama? Da neki muslimani ugnjetuju palestince umjesto cionista bolila bi te kita za njima kao sto te boli za jemenom, libijom, kurdima itd.. o ujgurima I rohinjama da negovorim.. utuvi sebi u tintaru I ti I svi drugi glasni pro-palestinci da je ovo vrijeme da se mudro suti... biti glasan pro-palestinac je guranje prstiju u oci cionistima a samim tim I americi I britaniji a bez njih bosne nece biti jer da se ostatak zapada i rusija pita ne bi je ni bilo a ni bosnjaka u njoj.. amerika je ta koja je tokom rata naoruzavala abih, odmah poslije rata su dali ogromne kolicine oruzja koje se I sada koriste.amerika je ta koja naoruzava I jaca osbih svake godine sa novim donacijama.. ne guraj I ne suprostavljaj se nekome od koga ovisi tvoj opstanak pogotovo ako te taj neko jaca I drzi ti fige svake godine.. imaju I oni milijardu svojih mushica I nepravednih poteza I na balkanu i svugdje u svijetu ali budi zahvalan sto su oni ti koji se pitaju u bosni jer da se pitaju ftancuzi , rusi ili madzari nahebali bi mi opet..da se francuska pitala danas bi rus bio u kijevu a na balkanu bi preko terorista spc tinjao rat gori nego ovaj u ukrajini a sarajevo I gorazde bi bili gaza.. mi za palestinu nemozemo uciniti nista, nemozemo joj pomoci na bilo koji nacin a glumljenje nekih pravednika I moralista u ovom protektoratu u kojem zivimo a u koje su nas strpale mladomuslimanske posrbice moze nas samo dovesti do toga da mi postanemo evropski palestinci.okruzen si komsijama I ideologijama koji jedva cekaju da im se ukaze prilika da rade bosnjako-bosancima I gradzanski nastrojenim bh hrvatima ovo sto cionisti rade ljudima u gazi.. pravoslavni talibani I ndh katolibani bi bili jos krvolocniji budi siguran u to.. zato pamet u glavu, u se I u svoje kljuse i mudro suti, budi spreman I nedozvoli sebi nikad da budes goloruk jer ti je to jednosmjerna karta za tomasicu..

Sto se tekme tice otorilike kao da se igralo protiv goska ili igmana iz konjica.. nije nerealno da se pobjedi portugal jer ce igrati sa pola snage a kod njih najjaci sastav nepostoji jer su svi igraci na rosteru skoro istog kvaliteta.. lux slovacka ce biti x to sam siguran I onda cemo opet imati sve u svojim rukama
Suti i trpi i to je to,to nam treba biti politika? Zivjecemo ako se svijet smiluje jel de?
Okaci ti to macku o rep.
U ponedjeljak ko ode i zastavu palestine, a za uspjeh me nije briga sve dok krimosi vode savez, opet ce sebi trpat pare, e pa radije da izgubimo nego da krimose pomazemo.
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 14 okt 2023, 07:00

qaa18 je napisao/la:
14 okt 2023, 06:46
SanaBosna je napisao/la:
14 okt 2023, 05:17
Moja sano, grdna rano.
Pa logicno je da se covjek cudi kad te vidi da pijes alkohol. Ne postujes propise. Logicno je da se cudi vezano i za zene, ne postuju se propisi. I ne kaze se zamotana nego pokrivena. I samo to otkriva sve o nama kad se busamo muslimanizmom.
Jaro, svedjanin vise voli tebe bijelog "muslimana" nego krscanina crnca, vise puta dozivljeno, pa ti sad vidi s kim tikve sadis.
Ako vam je vaznije sta ce svijet reci a ne sta je pravda onda se niste svakako makli ni pedlja od selhackog razmisljanja tip :" sta ce svijet reci"?
ja vise ovako govorim iz iskustva sa tim narodom, ja ne pijem alkohol vec godinama niti se nalazi neki arap u moje drustvo niti se bas bavim religijom, ja nemam nista protiv nikoga ali sta mene briga sta se tamo desava, niti je njima bilo briga sta se desavalo u bosni tokom rata, postoji stereotip cim vide bijelca automatski je neprijatelj ali nezna ni sta si ni odakle dolazis mogu ti nabrojati 10 primjera sto se meni desilo i dosta nasi u zapadu I bogami koja sranja oni prave po ovim zapadnim drzavama to gledam zadnji 30 godina, da jeste pokrivena, moja greska.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Kobayashi, Zglavkar i 24 gosta.