Hajde reci ime?laudrop je napisao/la: ↑16 okt 2023, 11:46Ekipu će voditi sve tri trenera, Kamberović, Hukić i Nurković. Dakle oni su tu samo privremeno jer realno ne možeš u 11. kolu prvenstva naći dostojnu zamjenu koja će ostati i nakon zimske pauze.Zenicanin988 je napisao/la: ↑16 okt 2023, 11:40Ovo je s konja na magarca, kakav Huka. Daj Boze da grijesim
Svakako ovo ostavlja prostora za detaljnu analizu u izboru novog trenera upravi kluba. Izbor nažalost nikad teži. Nemaš trenera iz našeg kluba ili na ovom području koji je kvalitetan i koji može biti dugoročni projekat kluba.
Meni se kao navijaču ovog kluba samo jedno ime mota u glavi. Sad je samo pitanje obostranih interesa, finansijskog dogovora i deblokiranog računa!
Puna podrška za upravu!![]()
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Meni je bas zao sto se ovo desilo, i dalje mislim da je Duvnjak dobar trener, jednostavno kad izgubis svlacionicu tu ti je i kraj. I velikim trenerima po Evropi su padale glave zbog toga. Mislim da se sve ovo moglo lagano izbjeci da smo bolje odradili transfere, da imamo barem dva pismena igraca u tom prokletom veznom redu do ovoga ne bi doslo sigurno.
Iza svakog udarca po lopti mora stajati jedna misao!” – Dennis Bergkamp
Ljudi uozbiljite se. Ne moze Duvnjsk od djece od 18 god napraviti igrace kad nema tog iskustva.
Zagrizao je prevelik zalogaj.
Malo na kaljenje po ksntonu ,pvoj,premijer ili nekoj jacoj ligi pa onda opet na klupi Celika .,
Ispravan potez uprave.
Mene je zivcirao sa malim Alijem i ostalim igracima koji iz utakmice u utakmicu nista ne pokazu i opet u prvoj postavi.
Zagrizao je prevelik zalogaj.
Malo na kaljenje po ksntonu ,pvoj,premijer ili nekoj jacoj ligi pa onda opet na klupi Celika .,
Ispravan potez uprave.
Mene je zivcirao sa malim Alijem i ostalim igracima koji iz utakmice u utakmicu nista ne pokazu i opet u prvoj postavi.
- Marsal
- Kontakt:
A šta je on to sve uradio za klub, čime nas je tačno zadužio? Ušao sa ubjedljivo najboljom i najskupljom ekipom u viši rang i on odmah rang Pepa Guardiole?anonymousHD je napisao/la: ↑16 okt 2023, 10:41Nepotrebno. Trebao se momak pustit do kraja sezone i onda da se fino razidju, ovako je bezveze nakon svega sto je uradio za klub.
Isto tako i sa djecom sto su otjerana.
Nemamo kvalitet, ali ovi momci su igrali za saku brasna i treba ih podrzat, ovo su djeca koja ovu ligu nisu nikad vidjeli.
Polakooo, gdje vam se zuri, nismo ekipa za Premijer ligu, a ni za ovu ligu, treba vremena i novca. Nista ne moze preko noci. Trebaju da se bodre momci a i trener. Bez toga nema nista.
Više je Čelik njega zadužio nego on Čelik. Dobio je priliku da vodi juniore, da vodi prvi tim, da prodaje hranu i piće na stadionu.
Ispodprosjecan trener koji je na prvom ozbiljnom ispitu pokazao od čega je napravljen.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Nema sumnje da ce uprava potrefit sa sljedecim trenerom ali opet moramo ponovit da je odblokiran racun na vrhu prioriteta !!!
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
- anonymousHD
- Kontakt:
Ma nije nista zaduzio, vec su covjeka trebali pustiti do kraja sezone i onda se fino rastati s njim. Ovako ni polusezona a dobio nogu. Bio je tu kad je najteze, nije radio za aman neke pare. Od momaka iz skole, do prve lige nije bezveze. Makar radi toga je trebalo da se istrpi do kraja sezone. Jer smo svi znali da nema od ovog nista, neiskusna djeca, neiskusan trener, ali su to momci i trener zasluzili. Jer su kad niko nije htio, bili uz klub.Marsal je napisao/la: ↑16 okt 2023, 12:07A šta je on to sve uradio za klub, čime nas je tačno zadužio? Ušao sa ubjedljivo najboljom i najskupljom ekipom u viši rang i on odmah rang Pepa Guardiole?
Više je Čelik njega zadužio nego on Čelik. Dobio je priliku da vodi juniore, da vodi prvi tim, da prodaje hranu i piće na stadionu.
Ispodprosjecan trener koji je na prvom ozbiljnom ispitu pokazao od čega je napravljen.
Nemoj pogresno da me shvatis, Duvnjak je trener za kantonalne lige, ja nista ne vidim dobro u njemu, ali samo radi ovoga sto su tu bili, dao bi im do kraja sezone, jer iskreno niko nista nece bolje da uradi s ovim igracima, Guardiola da dodje sad, isto bi bilo. Nemamo neki kapacitet i svi smo toga svjesni. Ko nije, laze sam sebe.
Ovaj sad otkaz je sve ono sto je Celik bio prije, losa sredina. Mi treba da gradimo porodicu oko svega ovoga, ali ovo je opet pogresan put i vracamo se na ono sto ne valja. Ferguson nista godinama nije osvojio, ali mu nisu dali otkaz, jer treba vremena i strpljenja, a mi to opet nemamo. Nama da je odmah uspjeh, a tako ne ide, niti ce ikada ici.
Moramo biti jako oprezni, zbiti redove i osvojiti što više bodova do zimske pauze. Ukoliko dva kluba iz PL budu ispadala u prvu ligu federacije, onda iz prve lige federacije ispada 3 kluba. Mi trenutno imamo 4 boda prednosti u odnosu na Tošk i Jedinstvo i ne smijemo se osloniti na rasplet PL.
Pružiti što veću podršku kako bi izašli iz rezultatske krize, na proljeće će svakako biti teško jer će se ovi klubovi iz donjeg dijela pojačati i moramo se što prije trznuti i početi osvajati bodove. Sloboda, Budućnost i Zvijezda kući, Jedinstvo i Gradina u gostima do kraja.
@anonymous pogledaj tabelu, nas 4 boda dijele od zone ispadanja, a ako si gledao zadnju utakmicu, jasno ti je da su kola krenula niz brdo i da se mora presječi kako bi se do polusezone spasilo, što se spasiti može.
Pružiti što veću podršku kako bi izašli iz rezultatske krize, na proljeće će svakako biti teško jer će se ovi klubovi iz donjeg dijela pojačati i moramo se što prije trznuti i početi osvajati bodove. Sloboda, Budućnost i Zvijezda kući, Jedinstvo i Gradina u gostima do kraja.
@anonymous pogledaj tabelu, nas 4 boda dijele od zone ispadanja, a ako si gledao zadnju utakmicu, jasno ti je da su kola krenula niz brdo i da se mora presječi kako bi se do polusezone spasilo, što se spasiti može.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- Crni gavran
- Kontakt:
Meni je zao Duvnjaka, kad je bilo najteze, preuzeo je Celik i napravio nevjerovatan niz uzastopnih pobjeda pa makar se radilo i o II federalnoj ligi. Al takav je zivot, posao je trenera je takav da su koferi uvijek spremni, jer je najodgovorniji.
Ne bih brkao tu trenera i Upravu, Upravi puna podrska.
Sto se tice novog trenera ja se samo nadam da to nece biti Edin Prljaca

Ne bih brkao tu trenera i Upravu, Upravi puna podrska.
Sto se tice novog trenera ja se samo nadam da to nece biti Edin Prljaca

"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Opet ce ti se javiti neko ko ce reci da su napravili 2, 3 dobra prodora na utakmici

Logican potez kluba, rekao sam jucer da mi nemamo tu mogucnost istrpiti trenera kad uveze lose rezultate, pogotovo ne sad kad smo blizi dnu nego vrhu.
Sam je uzeo preveliki zalogaj, napravio dobar odnos s igracima i obilo mu se o glavu. Sa ovakvim likovima moras biti gora budala od njih, a to Duvnjak nije. Neki pisu nije do njega vec je do novih igraca. Pa ko je doveo te igrace? Toliko se trazila smjena trenera, sad odjednom trebao ostati ipak. Izgurati ove utakmice do kraja kako god znaju i umiju, moraju se boriti tri puta vise nego do sad, a onda na zimu pokusati naci kvalitetnog trenera koji ce imati i vise nego dovoljno vremena da poslozi ekipu po svojoj zelji i odstrani one koji su losi.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ma nije samo do trenera. Dalo se previse moci i Isakovicu, koji kad saberes je ipak samo igrac.
Duvnjak mora biti ostriji. Igraci moraju postovati trenera. Ne moraju se slagati sa trenerom, ali moraju postovati njegove odluke. Nije njihovo da odlucuju da li su te odluke dobre ili lose, vec da ih na terenu provedu. Iznijeti svoje misljenje je ok, ali igrati ovako kako su igrali nije dopustivo. I tu ima i Arminove greske jer im je tako i pustio.
Pokusavajuci omalovaziti uspjehe Duvnjaka se pricalo kako je prosao DLC-om sa najskupljom ekipom. Koja je to najskuplje ekipa? 95% nasih igraca i to igraca koji nisu uspjeli u drugim klubovima plus nasi omladinci i Sijerkic. I sa takvom ekipom je prekucao ligu. Ne treba pretjerivati u hvaljenju, ali ni pretjerivati u kudjenju.
Duvnjak mora biti ostriji. Igraci moraju postovati trenera. Ne moraju se slagati sa trenerom, ali moraju postovati njegove odluke. Nije njihovo da odlucuju da li su te odluke dobre ili lose, vec da ih na terenu provedu. Iznijeti svoje misljenje je ok, ali igrati ovako kako su igrali nije dopustivo. I tu ima i Arminove greske jer im je tako i pustio.
Pokusavajuci omalovaziti uspjehe Duvnjaka se pricalo kako je prosao DLC-om sa najskupljom ekipom. Koja je to najskuplje ekipa? 95% nasih igraca i to igraca koji nisu uspjeli u drugim klubovima plus nasi omladinci i Sijerkic. I sa takvom ekipom je prekucao ligu. Ne treba pretjerivati u hvaljenju, ali ni pretjerivati u kudjenju.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Majstore klub mu je ostao dužan bruku novca i ima to na papiru pa nikada nije ni pomislio da tuži za razliku od mnogih. Radio je za malu platu, imao je otvoren poziv Slobode na ljeto i zahvalio im se na pozivu. Konstantno se educira, imenovan je za trenera u pionirskoj reprezentaciji BiH i ti to sve omalovažavaš, ne možemo mi toliko često trošiti naše trenere jer nemamo neki veliki izbor. Duvnjakov najveći problem je što je prepošten momak i što s bagrom nije neke stvari pokušao drugačije riješiti to ga je koštalo posla.Marsal je napisao/la: ↑16 okt 2023, 12:07A šta je on to sve uradio za klub, čime nas je tačno zadužio? Ušao sa ubjedljivo najboljom i najskupljom ekipom u viši rang i on odmah rang Pepa Guardiole?anonymousHD je napisao/la: ↑16 okt 2023, 10:41Nepotrebno. Trebao se momak pustit do kraja sezone i onda da se fino razidju, ovako je bezveze nakon svega sto je uradio za klub.
Isto tako i sa djecom sto su otjerana.
Nemamo kvalitet, ali ovi momci su igrali za saku brasna i treba ih podrzat, ovo su djeca koja ovu ligu nisu nikad vidjeli.
Polakooo, gdje vam se zuri, nismo ekipa za Premijer ligu, a ni za ovu ligu, treba vremena i novca. Nista ne moze preko noci. Trebaju da se bodre momci a i trener. Bez toga nema nista.
Ova trojka nek završi polusezonu, onda napravit analizu, dovest Pavića, napravit promjene u ekipi, odradit dobre pripreme i na proljeće završiti u vrhu tabele
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
U onoj "nije se rodio ko je narodu ugodio" se najbolje oslikava i ovaj naš mentalitet. Jučer, sto komentara u kojima se krivi Duvnjak i traži ostavka a danas isto toliko komentara u fazonu: "a de niste trebali".
Opet pišem da je Duvnjak taj koji je najavio borbu za vrh s ovom ekipom, ne može se sad sakriti od toga i ne preuzeti odgovornost. Na stranu to što je ovdje vecina mišljenja da i sama ekipa nema kvalitet za nešto više od neke sredine tabele.
Dobio je odriješene ruke da sastavi sebi ekipu, najavio je borbu za vrh a daleko je od toga, hvala za rad i trud, vjerujem da je posao obavljao najbolje što zna i da je radio iskreno i pošteno.
Opet pišem da je Duvnjak taj koji je najavio borbu za vrh s ovom ekipom, ne može se sad sakriti od toga i ne preuzeti odgovornost. Na stranu to što je ovdje vecina mišljenja da i sama ekipa nema kvalitet za nešto više od neke sredine tabele.
Dobio je odriješene ruke da sastavi sebi ekipu, najavio je borbu za vrh a daleko je od toga, hvala za rad i trud, vjerujem da je posao obavljao najbolje što zna i da je radio iskreno i pošteno.
Naddam se da je upravi kristalno jasno da nas iz ovog moze izvuc samo Boris Pavic. S svakim drugim bi smo se vrtili samo u krug,i oovaj otkaz Dufija ne bi ništa znacio
Mnogi ovdje omalovazavaju Duvnjaka a i Pavica kad se spomene. To bas nije korektno i ti ljudi zasluzuju samo dobre rijeci, sto i dobijaju od velike vecine navijaca. Meni je iskreno zao sto nije uspjelo sa Duvnjakom, ali to je nogomet i tako je, on definitivno zasluzuje mjesto u Čeliku. Pavic isto tako zasluzuje, cak sta vise i nije los trener. Koga god je vodio, nije se prosuo. Sjetimo se nas u PL, pa i sirokog je vodio i nakon 6 kola dobio otkaz bez poraza, vjerujem da nije dopustio neke stvari i da je sklonjen. Vrti se zadnjih po drugoj ligi hrv, koliko sam upratio i tamo pravi rezultate.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Nisam protiv njega, volio bih da preuzme, ali sad nije vrijeme da se traži nasljednik Duvnjaka. Hukić će voditi ekipu do zimske pauze i tu se priča završava. Zimska pauza traje skoro 4 mjeseca, tako da će biti dovoljno vremena da se analizira tržište trenera i zavisno od plasmana na tabeli, ciljeva na proljeće i stanja u klubu, vidjet ćemo šta će nam trebati.
Sretno Hukiću, pokaži autoritet i nagazi rutonje i balavce, da krv pišaju cijelu sedmicu

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Samo budale mogu vrijeđati Duvnjaka i Pavića. Obojica, na svoj način, donijeli su veliki doprinos ovom klubu.redbull93 je napisao/la: ↑16 okt 2023, 15:15Mnogi ovdje omalovazavaju Duvnjaka a i Pavica kad se spomene. To bas nije korektno i ti ljudi zasluzuju samo dobre rijeci, sto i dobijaju od velike vecine navijaca. Meni je iskreno zao sto nije uspjelo sa Duvnjakom, ali to je nogomet i tako je, on definitivno zasluzuje mjesto u Čeliku. Pavic isto tako zasluzuje, cak sta vise i nije los trener. Koga god je vodio, nije se prosuo. Sjetimo se nas u PL, pa i sirokog je vodio i nakon 6 kola dobio otkaz bez poraza, vjerujem da nije dopustio neke stvari i da je sklonjen. Vrti se zadnjih po drugoj ligi hrv, koliko sam upratio i tamo pravi rezultate.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Zao mi je zaista sto je otišao Armin ipak je on nas uveo u 1 ligu FBiH hvala ti na svemu zaista i nadam se da ce ostat u klubu i raditi ponovno u omladinskim selekcijama,ali kao sto sam u subotu i napisao morala se desiti ova promjena da se pokuša u ovih 5 kola sto vise skupiti bodova da se prekine negativna serija
Nažalost nema zeznutijeg posla od trenerskog nema danas si tu sutra nisi
Na polusezoni nadam se da ce doći sto bolji trener naravno kakvog financijski možemo priuštiti i to je to
Sretno jos jednom Armine i nadam se da ovo nije zbogom vec samo doviđenja do boljih vremena akobogda
Nažalost nema zeznutijeg posla od trenerskog nema danas si tu sutra nisi
Na polusezoni nadam se da ce doći sto bolji trener naravno kakvog financijski možemo priuštiti i to je to
Sretno jos jednom Armine i nadam se da ovo nije zbogom vec samo doviđenja do boljih vremena akobogda
Paviću niko ne može osporiti da nikad nije poražen na Bilinom polju ni kao trener ni kao igrač, a vodio je klub sa tribina u više navrata. Isto tako izborio je opstanak bez poraza, kada je socios priča na početku bila, žali bože prilike kakvu smo tada imali za oporavak klubu, da je samo malo razumnija osoba na čelu grada bila...laudrop je napisao/la: ↑16 okt 2023, 15:27Samo budale mogu vrijeđati Duvnjaka i Pavića. Obojica, na svoj način, donijeli su veliki doprinos ovom klubu.redbull93 je napisao/la: ↑16 okt 2023, 15:15Mnogi ovdje omalovazavaju Duvnjaka a i Pavica kad se spomene. To bas nije korektno i ti ljudi zasluzuju samo dobre rijeci, sto i dobijaju od velike vecine navijaca. Meni je iskreno zao sto nije uspjelo sa Duvnjakom, ali to je nogomet i tako je, on definitivno zasluzuje mjesto u Čeliku. Pavic isto tako zasluzuje, cak sta vise i nije los trener. Koga god je vodio, nije se prosuo. Sjetimo se nas u PL, pa i sirokog je vodio i nakon 6 kola dobio otkaz bez poraza, vjerujem da nije dopustio neke stvari i da je sklonjen. Vrti se zadnjih po drugoj ligi hrv, koliko sam upratio i tamo pravi rezultate.
Duvnjak isto tako, ukradeno finale doigravanja za ulazak u juniorsku PL, osvajanje druge lige centar, izbacivanje goška i sarajeva iz kupa, to će se pamtiti.
Skočibušić koliko god ga osporavali, uzeo je ekipu kad niko nije htio, osvojio kantonalnu ligu, uveo u prvi tim djecu koja su i dalje tu.
Pamtit ćemo Skočibušića i Duvnjaka kao uspješne trenere iz amaterskog perioda i perioda kada se rijetko koji sportski radnik usudio ponuditi Čeliku.
Isto tako, okrećemo novu stranicu, sada stranicu ponovnog profesionalnog nogometa i vrijeme je da se gleda naprijed, a ne nazad. Moramo biti ponosni i na klub, u periodu od 3 i po godine, u državi Bosni gdje se treneri mijenjaju kao čarape, naš klub su vodila samo 2 trenera.
Nadam se da već od naredne utakmice krećemo u bolje rezultate i neka računajući i Hukića i u naredne tri godine imamo samo 2 trenera, koji će ostvariti nove ciljeve i podići naš klub, kao što su to u prethodnom periodu odradili Skočibušić i Duvnjak.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.