FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
99
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 209

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 22 okt 2023, 14:50

Pored Bešagića i Dupovca, protiv nas neće igrati ni Đorić, također zbog kartona. Dakle dva glavna centralna vezna i štoper.

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 22 okt 2023, 14:50

avalPacidoroP je napisao/la:
22 okt 2023, 14:17
Nas će sami Denković i Ramić potopiti.
Vjerun ovaj Denkovic nije nimalo los. Mozda je sreca sto im nema Dupovca,ali nisu nimalo naivna ekipa,s tim sto ih vodi Mulalic.

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 22 okt 2023, 14:54

Ko da gledam Igmanu će se sve vratiti fule odmah protiv nas... a Edis ce uci ako treba da ga on zabije i radije ce umrijet nego izgubit protiv Basica...

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 22 okt 2023, 14:54

Railwayman30 je napisao/la:
22 okt 2023, 14:50
avalPacidoroP je napisao/la:
22 okt 2023, 14:17
Nas će sami Denković i Ramić potopiti.
Vjerun ovaj Denkovic nije nimalo los. Mozda je sreca sto im nema Dupovca,ali nisu nimalo naivna ekipa,s tim sto ih vodi Mulalic.
Denković je strašan igrač koji konstantno pravi višak.
Danas je 5. šansi fulio, k'o da očima gledam naplatit će to debelo na nama.
Ovo što sam danas pogledao, Igman je daleko od ekipe koja je za borbu za opstanak. Bolje izgledaju duplo od nas na terenu.
Kec ko munara.

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 22 okt 2023, 14:55

Da im pola ekipe ne igra mogu nas dobiti bez problema zato što smo luzeri. Na svom stadionu smo im jedva gol uvalili. Pa protiv još gore Zvijezde 09 smo na svom terenu sinoć uspjeli uvalit frljoku i to je bilo to, jedva se odbranili na kraju.
Zadnja izmjena: Lewy21, dana/u 22 okt 2023, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 22 okt 2023, 14:56

ZaZelju je napisao/la:
22 okt 2023, 14:43
Ne igraju im Bešagić i Dupovac protiv nas.
Pošto kod nas neće biti Amoah, na krilu ćemo definitivno vidjeti Drlju, a drugo možda zaigra Boljević ako bude registrovan.
Štilić ponovo ima problema sa koljenom, logično bi bilo da zaigra Al Jabber na njegovoj poziciji.
Ma kakav Jabber, imamo Cosica

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 22 okt 2023, 14:59

MrkiMedo je napisao/la:
22 okt 2023, 14:56
ZaZelju je napisao/la:
Pošto kod nas neće biti Amoah, na krilu ćemo definitivno vidjeti Drlju, a drugo možda zaigra Boljević ako bude registrovan.
Štilić ponovo ima problema sa koljenom, logično bi bilo da zaigra Al Jabber na njegovoj poziciji.
Joj al' sinoć sa desnog krila, na ofanzivnog veznog, pa na lijevog beka.
I da išta zna, i da išta može ponuditi, gdje će kad svaku utakmicu igra na drugoj poziciji. A MORA igrati s obzirom na Bašićevu ljubav prema njemu. K'o da je James Milner.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 22 okt 2023, 15:00

MrkiMedo je napisao/la:
22 okt 2023, 14:56
ZaZelju je napisao/la:
Njega je vec racunao na drugoj krilnoj poziciji, pa ako bi nam mogao menadzer Cosica sredit ponovo Sefkiju Resica pa se mogu dogovorit po poluvrijeme :thumbup:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 22 okt 2023, 15:02

Jasarevic
Drina
Galic
Sehic
Kosoric
Turanjanin
Rustemovic
Drljo
Gasal
Cosic

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Da li bi ovi likovi imali mjesta u Prvoj Ligi Federacije ?

Oni su u Zelji prva postava i prve izmjene dame i gospodo....
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 22 okt 2023, 15:05

Razbit cemo Igman.
Imamo bolje igrace i boljeg trenera.

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 22 okt 2023, 15:10

Nek je Zuban zeta pitarima ostavio, a lik im donio direktno ili indirektno najmanje 10 bodova do sad
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 okt 2023, 15:11

Lewy21 je napisao/la:
22 okt 2023, 14:55
Da im pola ekipe ne igra mogu nas dobiti bez problema zato što smo luzeri. Na svom stadionu smo im jedva gol uvalili. Pa protiv još gore Zvijezde 09 smo na svom terenu sinoć uspjeli uvalit frljoku i to je bilo to, jedva se odbranili na kraju.
Jedva se odbranili? Sansa amoaha glavom, pa precka u prvom, drljo 1 na 1,gasalova sansa? Krpiceva sansa i blokade u 16m? Previse se sere ovdje, a mogli smo ih lagano poniziti, imam osjecaj da je bilo 4:0 sralo bi se kako je zvijezda u pitanju.
Fk Željezničar.

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 22 okt 2023, 15:26

Pablo11 je napisao/la:
22 okt 2023, 15:11
Lewy21 je napisao/la:
Jedva se odbranili? Sansa amoaha glavom, pa precka u prvom, drljo 1 na 1,gasalova sansa? Krpiceva sansa i blokade u 16m? Previse se sere ovdje, a mogli smo ih lagano poniziti, imam osjecaj da je bilo 4:0 sralo bi se kako je zvijezda u pitanju.
100% raja samo sere i trazi razloga da sere...onaj srao sto Drljo igra, ja ga pitam a ko će igrati..suti.
Drugi seru samo da bi se sralo. Pricalo se otkad je dosao Cosic - sto on i Ovcina ne pokusaju na istoj strani da igraju, to kad su uradili, irfo ovdje pise - nikad gluplja odluka' . Po instagramu toliko neznalica piše, jedan se zali sto igra Drina, pa sto Drina i Drljo, pa mu jedan kaze pa moraju 2 u21 igrača, pa kaze ovaj pa eto sto ne ubaci Al Jabera onda on je u21... :tokralju: :tokralju:

Pisem da ovu Zvijezdu nije Sarajevo, Siroki, Zrinjski ih nije lako dobio, ali eto mi smo na njima se morali izivjeti, a bili smo dosta bolji, ali dzaba... neki jedva cekaju da kiksamo da bi tjerali Nermina, uzas.

Viking1921
Kontakt:

Post Postao/la Viking1921 » 22 okt 2023, 15:29

Pablo11 je napisao/la:
Lewy21 je napisao/la:
Botovi raspali

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 22 okt 2023, 15:32

Lynx je napisao/la:
22 okt 2023, 15:10
Nek je Zuban zeta pitarima ostavio, a lik im donio direktno ili indirektno najmanje 10 bodova do sad
Sve je to ok, menadzer se ponasa kao menadzer. Medjutim, cim ima neki talentovan igrac kod nas odma je prvi da potpise ugovor sa njima, i sta onda fali covjeku da nesto donira u taj isti omladinski pogon, od kojeg on na kraju ima nesto. Mozda i grijesim, mozda covjek i donira, samo nisam nesto primjetio.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 22 okt 2023, 15:33

Pablo11 je napisao/la:
Lewy21 je napisao/la:
Naravno da je Zvijezda u pitanju. Sinoć se vidjelo da je to daleko najlošija ekipa u ligi. Uostalom ušli su u prvu ligu zahvaljujući administrativnim akrobacijama fudbalskog saveza. E mi i protiv takve ekipe strepimo do 90 minute a ovoliki broj šansi strvoriće i Stupčanica da igra protiv njih. Što drugoligašu iz Tuzle na zabismo gol.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 okt 2023, 15:35

Solidan meč sinoć, rezultatski važna pobjeda nakon lošeg derbija.

Što se igre tiče, ona je manje više konstanta od početka sezone. Daleko od toga da ne stvaramo šanse, ali je evidentno da nam fali ubojitosti sa krila koju smo imali prošle godine sa Santosom.

Sa tim što ja mislim da bi se moglo rasporediti boljih 11 na terenu ali Bašić iz nekog razloga određenim igračima previše mijenja pozicije i to je jedino što mu zamjeram iz meča u meč. Za ostale stvari od mene ima podršku.

Sa sinoćnjom utakmicom mi smo ušli u nominalno lakši raspored do kraja jesenjeg dijela prvenstva, jer do kraja imamo još sedam kola, od toga samo dvije utakmice sa timovima koji su iznad nas na tabeli, a pet mečeva je protiv timova iz "donjeg dijela", računajući Zvijezdu i šest utakmica.

Od ta dva derbija jedan je u Banjoj Luci što je svakako najlakša moguća utakmica u ligi, jer od nje nemaš nikakva očekivanja. Druga je Velež kući.

Dakle, postoji šansa da do kraja jesenjeg dijela smanjimo zaostatak za prva četiri mjesta, da to bude prihvatljivih par bodova, čisto da se raja ima za šta uhvatiti po pitanju nekih rezultatskih očekivanja.

Mada ja lično Evropu svakako ne očekujem, jer mora se dosta stvari poklopiti za takvo nešto i biće teže nego prošle sezone, a i prošle sezone je za nas bilo pravo teško.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 okt 2023, 15:39

Šta se s nama desilo od evrope?
Tanki smo k'o bašlija.
Željezničar za život cijeli!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 okt 2023, 15:47

plavi033 je napisao/la:
22 okt 2023, 15:26
Pablo11 je napisao/la:
Lewy21 je napisao/la:
100% raja samo sere i trazi razloga da sere...onaj srao sto Drljo igra, ja ga pitam a ko će igrati..suti.
Drugi seru samo da bi se sralo. Pricalo se otkad je dosao Cosic - sto on i Ovcina ne pokusaju na istoj strani da igraju, to kad su uradili, irfo ovdje pise - nikad gluplja odluka' . Po instagramu toliko neznalica piše, jedan se zali sto igra Drina, pa sto Drina i Drljo, pa mu jedan kaze pa moraju 2 u21 igrača, pa kaze ovaj pa eto sto ne ubaci Al Jabera onda on je u21... :tokralju: :tokralju:

Pisem da ovu Zvijezdu nije Sarajevo, Siroki, Zrinjski ih nije lako dobio, ali eto mi smo na njima se morali izivjeti, a bili smo dosta bolji, ali dzaba... neki jedva cekaju da kiksamo da bi tjerali Nermina, uzas.
Ili papci na utakmici psuju Rustemovicu, sasvim solidno odigrai, okej ne vuce naprijed jer ocigledno da ako ispadne ne moze se vratiti, par dijagonala solidnih skroz. Traze izmjene u 60oj,a vodimo sto je logicno da cuva izmjene za kraj. Na kraju krajeva i nemas nekog uvesti, ali ono sto je Sehic igrao je kriminalno, jer je Jasarevic dosta bolji. Zao mi je Jabera samo sto vise minuta ne dobija. Napravi izmjenu ubaci Turanjanina ljudi psuju, cuva izmjene za kraj opet psuju. Ne zasluzujemo nista bolje.
Fk Željezničar.

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 22 okt 2023, 16:11

Pablo11 je napisao/la:
Lewy21 je napisao/la:
Da, Zvijezda je u pitanju. Vidi, nemaš ti ekipu koja inače stvara prilike i zabija golove, pa da sad možeš reći "okej je igra bila, nego nije htjela u gol sinoć". U gostima imamo jedan slučajni gol protiv umorne ekipe Zrinjskog i osim toga apsolutno više ništa nismo napravili čitavu sezonu evo u gostima. Pa i taj gol protiv Zrinjskog nam na kraju ništa nije značio zato što smo luzeri i zato što je Posušje bolje od nas. To ne može biti normalno nikako, da ti ni jedne prilike ne možeš napraviti u gostima pa čak ni protiv Sloge i Posušja, nema alibija za to, kakva stabilizacija, kakvi dugovi, zašto ne možeš 2-3 pasa uvezati protiv Sloge?

Da, na kraju se jesmo jedva odbranili, Muftić nas je opet spasio, kao i protiv Tuzle City, Igmana i Širokog.

Ne radi se tu o nekoj priči kojom se tjera Nermin, jer mi boljeg od njega ne možemo dovesti. Ja sam se nadao da se barem ekipa može malo bolje srediti, sada definitivno znamo da ne može. Nego se radi o tome da ja ne želim da se nadam da ćemo uzeti bod protiv Igmana kad znam da nećemo. Sad kako se neko može baviti bilo kakvim poslom i biti toliko loš u tom poslu, to je nešto što mi nikako ne ide u glavu, ali mi imamo takve igrače i to je to, ispostavilo se da ne možemo bolje od njih. Pa ti ako se nadaš da se može izvući bod protiv Igmana, ili još bolje neka velika i neočekivana pobjeda, svaka čast, ja se ne želim nadati nečemu što je nemoguće.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.