Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sarmica
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Sarmica » 23 okt 2023, 10:11

Malo da se upoznate s čime imate posla. Ista genocidna ideologija

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 23 okt 2023, 10:18

BIHpatriota je napisao/la:
23 okt 2023, 09:39
Otvorite novu temu, jer se radi sto puta krvavijem sukobu po djecu i generalno civile. Ne znam zašto ova "ljubavna priča" u Ukrajini u usporedbi sa hiljade mrtvih na dnevnom nivou većinom civila u Gazi zaslužuje više posebnu temu?
:thumbup:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 okt 2023, 10:29

Ko ne shvata da rat u Ukrajini ima kud i kamo veci uticaj na BiH nego ovo u Gazi taj je glup ko ku.rac.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 23 okt 2023, 10:32

Epidaurus je napisao/la:
23 okt 2023, 10:29
Ko ne shvata da rat u Ukrajini ima kud i kamo veci uticaj na BiH nego ovo u Gazi taj je glup ko ku.rac.
Tupson, da ponovim

Poslije ovoga svaka rasprava završava. Ali kao što vidimo, guslari ili oni koji su gluhi i slijepi pored očiju i kojima nema spasa i dalje nastavljaju da palamude.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 okt 2023, 10:38

Kazem ja fino, degenerik. Deset hiljada puta mi je bitnije ono sta najdirektnije moguce utice na BiH od desavanja u Gazi pa taman se dole svi poklali medjusobno.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 23 okt 2023, 10:46

Epidaurus je napisao/la:
23 okt 2023, 10:38
Kazem ja fino, degenerik. Deset hiljada puta mi je bitnije ono sta najdirektnije moguce utice na BiH od desavanja u Gazi pa taman se dole svi poklali medjusobno.
Ljudi su glupi, još nisu naučili da u svemu moramo gledati svoj interes

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 23 okt 2023, 10:58

Benjamina Karić :bih: :salut:

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 23 okt 2023, 11:28

jasmin10 je napisao/la:
23 okt 2023, 10:58
Benjamina Karić :bih: :salut:
al strasno je koliko ljudi padaju na isprazne populizme od strane nje, komsica, becirovica, to neko nagovori im se stajl politike bez obzira na posljedice i trenutak u kojem se to izgovara

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 23 okt 2023, 12:05

Epidaurus je napisao/la:
Ti si jedan od njih za koje sam svojevremeno napisao da ne pripadaju ljudskom rodu.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 23 okt 2023, 12:08

Bezrezervna podrška Ukrajini koja se bori s agresijom, rezervisan i diplomatski pristup po pitanju sukoba Izraela i Hamasa. To je pravi recept za bh. vanjsku politiku
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 okt 2023, 12:19

Sarmica je napisao/la:
23 okt 2023, 12:05
Epidaurus je napisao/la:
Ti si jedan od njih za koje sam svojevremeno napisao da ne pripadaju ljudskom rodu.
I dalje je frapantno koliko si glup.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 23 okt 2023, 12:26

Pojedinci koji nalaženjem nekih nebitnih razloga za podršku Palestincima u stvari skrivaju svoj ultra desničarski i fašistički karakter koji ne smije da ispolje ovdje otvoreno nego skrivaju kao zmija noge svoja uvjerenja, jer samo fašisti mogu ovo što rade Izraelci Palestincima decenijama opravdati i samo fašisti mogu ovo izjednačavati i relitivizirati. Takvima smeta Hamasova zastava viđena negdje, ali ne smeta pokolj djece i genocid, konc. Logor i svako drugo kršenje ljudskih prava.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 23 okt 2023, 12:36

Sarmica je napisao/la:
23 okt 2023, 12:26
Pojedinci koji nalaženjem nekih nebitnih razloga za podršku Palestincima u stvari skrivaju svoj ultra desničarski i fašistički karakter koji ne smije da ispolje ovdje otvoreno nego skrivaju kao zmija noge svoja uvjerenja, jer samo fašisti mogu ovo što rade Izraelci Palestincima decenijama opravdati i samo fašisti mogu ovo izjednačavati i relitivizirati. Takvima smeta Hamasova zastava viđena negdje, ali ne smeta pokolj djece i genocid, konc. Logor i svako drugo kršenje ljudskih prava.
Naravno da to svakoj normalnoj osobi sve smeta ali i svakoj normalnoj osobi je bitnija država u kojo živi (jer se tako automatski brine za sebe) od bilo koje druge. Ko pojedinci možemo osuditi nasilje i pomoći palestince kako možemo, ali kao država moramo voditi drugu politiku, kao što to radi svaka druga država na svijetu.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 23 okt 2023, 12:42

Sarmica je napisao/la:
A jesu li fasisti oni koji zazivaju Hitlera i otvoreno zagovaraju unistenje Izraela?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 23 okt 2023, 12:46

Koliko znam nama je Iran dopeljao oružje kad je trebalo pa ne vidim da ga slavite ovdje ?

Ako je riješenje da šutimo i stojimo po strani nemojte onda biti licemjerni i zazivati pomoć ako se mi nedaj Bože opet nadjemo u situaciji u kojoj su Palestinci sad.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 23 okt 2023, 12:49

chily-rz je napisao/la:
23 okt 2023, 12:46
Koliko znam nama je Iran dopeljao oružje kad je trebalo pa ne vidim da ga slavite ovdje ?

Ako je riješenje da šutimo i stojimo po strani nemojte onda biti licemjerni i zazivati pomoć ako se mi nedaj Bože opet nadjemo u situaciji u kojoj su Palestinci sad.
To je to, ovi sto ih boli k prvi bi plakali za Amerikom ili bilo kim kad bi kod nas zagustilo.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 23 okt 2023, 12:50

chily-rz je napisao/la:
23 okt 2023, 12:46

Čitao sam da su se pri prvim naseljavanjima jevreja palestinci radovali istim. Šta se desilo prije nema veze sa sadašnjim.

Mi treba da se ponašamo tako da ne poremetim odnose sa Amerikom, sve druga politika je tač. I naći ćemo se ako nas Amerika pusti niz vodu pa nas Rus i Srb zajaše.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 23 okt 2023, 12:55

sljivo je napisao/la:
23 okt 2023, 12:36
Sarmica je napisao/la:
Naravno da to svakoj normalnoj osobi sve smeta ali i svakoj normalnoj osobi je bitnija država u kojo živi (jer se tako automatski brine za sebe) od bilo koje druge. Ko pojedinci možemo osuditi nasilje i pomoći palestince kako možemo, ali kao država moramo voditi drugu politiku, kao što to radi svaka druga država na svijetu.
Sutra će to doći tebi samo u nekom drugom obliku. Podaništvo i pristajanje na doktaturu i aparthejd i 'gledanja na svoja posla' orađa licemjerne ljude, šupke i papke. Vjeruj mi da ne mislim na tebe kada ovo pišem jer mi se činiš kao ok lik, ali imaš pogrešnu percepciju i razmišljanje. Ja ne mogu uticati na politiku države prema ovome, ali mogu i smijem i trebam imati svoj stav i određenje. Mrav sam, ali hoću da se zna na čijoj sam strani.

Digni brate svoj glas, čega se bojiš. To čega se bojiš će tebe sutra zgaziti i doći će sa svojim novim zahjevima. Zar treba da se saginjemo stalno poradi lažnih uvjerenja sa kojima skrivamo vlastiti strah i licemjerstvo, egoizam.

Treba li da se šuti onoj kuji iz ambasade Izraela, koja bi ovdje određivala šta treba a šta ne.

Biti i ostati neutralan, sa nekim lažnim uvjerenjima je za mene isto kao i biti saučesnikom ubijanja Gazana.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 23 okt 2023, 12:59

sljivo je napisao/la:
23 okt 2023, 12:50

Čitao sam da su se pri prvim naseljavanjima jevreja palestinci radovali istim. Šta se desilo prije nema veze sa sadašnjim.

Mi treba da se ponašamo tako da ne poremetim odnose sa Amerikom, sve druga politika je tač. I naći ćemo se ako nas Amerika pusti niz vodu pa nas Rus i Srb zajaše.
Jevreji, muslimani i kršćani žive na teritoriji Palestine već hiljadu godina zajedno, za vrijeme osmanskog carstva ni jedan vjerski objekat nije srušen dok za manje od sto godina Izraela vidimo da se ravna sve pred sobom pa i neki od najstarijih vjerskih objekata na svijetu.

Šta kad Amerika ne bude jaka ? Pripremiti za svaki slučaj kinesku ili rusku zastavu ako bude trebalo mijenjati saveznike ?

Nema države bez suživota i mira, zapamtite to, mi smo na prostoru gdje žive Srbi i Hrvati, narodima na ovim prostorima je u interesu da ne budu neprijatelji jedni drugima jer velike sile i igraju na tu kartu podijele, ko će nas napasti ako smo mi ovdje složni da ne želimo nikakve ratove?

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 23 okt 2023, 13:00

Prijatelju, spoljna politika ne može po sistemu "grlom u jagode". Ne ide, odnese te vjetar.

OK je imati lične stavove, ali ako ćemo šire i za dobrobit društva kojem i sam pripadaš, mora se odvagati hiljadu stvari prije konačne odluke, koja i sama po sebi ne mora bit' konačna.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.