Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

RollingPaper
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la RollingPaper » 23 okt 2023, 13:26

Rosicky je napisao/la:
23 okt 2023, 13:23
RollingPaper je napisao/la:
23 okt 2023, 13:17
Rosicky je napisao/la:
23 okt 2023, 13:12

Agresija Hamasa na Izrael je zapocela ovaj pokolj u zadnjih mjesec dana.
Mozda vam je tako draze.

Vecina dzihadista je zaboravila da je ovaj genocid poceo tako sto hamasu nije uspio njihov genocid u potpunosti
Mislis da Mosad najjaca obavjestajna sluzba na svijetu nije mogla predvidit upad nekih terorista na teritorij Izraela?

Pricamo o najjacoj obavjestajnoj sluzbi i vojnoj nuklearnoj sili?

Puno plitko razmisljas, pojma nemas o zivotu.
Pa dobro ako su znali i nisu spriječili za vas svejedno izgubljeni Izraelski životi ne vrijede?

Imam svoj stav i osuđujem ovaj genocid ali isto tako volim pokrenut masu niskog Iqa sa podsjetnikom da ni jedna strana nije nevina.
Manje okupana krvlju da,ali zbog tog sto nema mogućnosti..nevina nikako.
Vrijede itekako i to treba osuditi.

A da li sad treba pobiti 100.000 muslimanske djece i pravdati to? Više im ne treba dati da žive na to malo teritorija Gaze? Treba ih sve sad pobiti ili?

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 23 okt 2023, 13:27

jel crnci policajci ne mogu biti optuženi za "police brutality"?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 23 okt 2023, 13:27

Ukrajinski rat nam je važniji iz razloga opasnosti velikosrpstva kao i iz razloga globalne vladavine Istoka, odnosno Rusije i Kine, dok je Palestina pitanje čovječnosti, ljudskih prava, ozbiljne agresije na čovječanstvo od strane zapadne manjinske mašinerije, koja je povezana sa mnogim problemima kako na Bliskom istoku, tako i na globalnom nivou. Svaki sukob odnosno rat, bliži ili daleki, ima najdirektniji uticaj na Bosnu i Hercegovinu, a za to može biti slijep samo "degenerik".

Ljudi koji su preživjeli istrebljenje će po logici ozdravljenja prije svega, stati na stranu ubijene djece, a ideja da se mi nešto globaln politički pitamo je apsurdna, tako da uticaj vezivanja za (protest) Palestinu nema uslova za radikalne odluke prema BiH, ali uticaj na bh. dešavanja u toj dalekoj Izrael-Palestini imaju.
Jedna strana priče dok je druga strana priče ono što se ne vidi gdje se donose odluke i koji je pravi plan šahovske partije kako bi se informacija u konačnom rezultatu (ako) otkrila decenijama kasnije kada se više ne brine o ovom globalno uticajnom događaju, kasno.

Američka i EU politika je klimava, kao i podrška za istu, na djelu je sve veći utjecaj desničara koji postaju sve popularniji zbog pitanja migracija, na koje su utjecali neki daleki ratovi koji nas se ne tiču, a tragedija Ukrajine nas trenutno spasila realne mogućnosti da "Gaza" postane Sarajevo i još jedan dio države "Zapadne obale", a sve to pod krinkom opravdavanja sistema cionističkog Izraela. Opravaju takvu politiku judi koji su imuni na ubijenu djecu i zidanje zidova izmedju ljudi jer 'nas se to ne tiče, pa taman se dole svi poklali koje jesu divne riječi većine svijeta dok su nas klali.
Digresija* zbog ovakvih stavova tadašnjih građana EU, danas imaju bure baruta u srcu Evrope zvanom Balkan.

Politika nacio-fašističke Hrvatske i Srbije veliku korist od lobiranja ima od ovoga (IS-PA) ponovo otvorenog rata gdje lobiranje da upravo oni žive sa prljavim islamskim teroristima (Hamas-Bosanci i Hercegovci = Bošnjaci) u zavisnosti od nadajmo se okončanja ovog sukoba, razlikovati samo u broj zaklanih među sobom u ime terorizma ili odbrane zemlje.
Ponavljam, direktan uticaj dešavanja (IS-PA) stvara sistem upravljanja koji će biti moguć danas-sutra u Bosni i Hercegovini.
Naravno, dok je tvojih sinova i kćeri bit ćeš ponosna, prkosna i slobodna, medutim, uticaj i opravdanje na fašiste kako u nasoj državi tako i u drugim navedenim državama pod plaštom borbe protiv terorizma-BiH će biti sve uticajnija u vremenu koje dolazi, a dolazi vrijeme novih terorističkih napada u geografski bliskoj EU kao i dalekoj USA.
BosniaBoston je napisao/la:
23 okt 2023, 12:08
Bezrezervna podrška Ukrajini koja se bori s agresijom, rezervisan i diplomatski pristup po pitanju sukoba Izraela i Hamasa. To je pravi recept za bh. vanjsku politiku
Idealna rečenica kako bi vanjska politika Bosne i Hercegovine trebala izgledati, kratka i jasna, a unitarna se može otvoreno suprotstaviti aparthejdu i genocidu koji se provodi i tako imati balans za Bosnu i Hercegovinu na geopolitičkoj sceni, povisiti svoj (BiH) glas u skladu sa mogućnostima ali dovoljno glasno i jasno.
Moramo shvatiti da mi nismo Republika Bosna i Hercegovina nego još uvijek okupirana država u kojoj se odvija aparthejd, trebamo voditi geopolitičku scenu u skladu s tim i dati do znanja unutrašnjoj libertarijanskoj pravdi bez populističkih grešaka koje će nas koštati u budućnosti.
Svi smo emotivni, ovo nije fer svijet i život u takvom svijetu, ali takav život zahtijeva smirenu mudrost, a ne igru ​​zasnovanu na čistim emocijama i prvim izjavama. Cionisti čine zlo ne samo Palestini nego i cijelom svijetu islamskih zemalja kao i svim državama na globalnom nivou, na to smo imali donekle odgovor u vrijeme Jugoslavije, ali danas...malo mudrosti bi mnogo značilo i za sutra jer se boriš protiv meduze koja drži ako ne sve, većinu stvari koji svaki prosječan čovjek koristi-živi.
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 23 okt 2023, 13:29

"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 23 okt 2023, 13:31

Sukob izmedju Izraela i Palestine nije poceo upadom Hamasa na partiju prije par sedmica, to traje sto godina.

U ostalom kad ti neko naoružan s puškom dodje na tvoje imanje i kaže nemaš ovdje više pravo da uzgajaš masline ovo je sad moje, pri tome ti zabetonira izvor vode da nemaš mogucnosti i kad bi htjeo. Zovneš organe reda da te zaštite a oni naravno drže stranu ovog s puškom onda ti i je preostaje ništa nego da budeš terorista. Koji je način da se Palestinci odbrane u opšte tamo ?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 okt 2023, 13:32

OldTownDistrict je napisao/la:
23 okt 2023, 13:27
Ukrajinski rat nam je važniji iz razloga opasnosti velikosrpstva kao i iz razloga globalne vladavine Istoka, odnosno Rusije i Kine, dok je Palestina pitanje čovječnosti, ljudskih prava, ozbiljne agresije na čovječanstvo od strane zapadne manjinske mašinerije, koja je povezana sa mnogim problemima kako na Bliskom istoku, tako i na globalnom nivou. Svaki sukob odnosno rat, bliži ili daleki, ima najdirektniji uticaj na Bosnu i Hercegovinu, a za to može biti slijep samo "degenerik".

Pa i tamo ce se umjesati i Rusija i Kina, Rusija pogotovo da "vrati" Amerima, a Kina je vec stala na stranu Arapa, vec dugo posluju a i u talu su sa Iranom.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 23 okt 2023, 13:33

Pojedinci, stvarno kontaju da je ovaj sukob u Gazu jučer počeo. Ja ne znam niti jednog hajmo reći Bosanca koji je na strani Izraela. Međutim sva ova priča, skupovi podrške, neko šiljenje, ništa neće pomoći Palestini, a nama može mnogo odmoći. Humanitarno trebamo pomoći, ali ovako kako pojedinci misle nikako. Mi sebi ne smijemo dopustiti da neko po Sarajevu hoda sa Hamasovom zastavom, jeste li svjesni toga. Nismo mi nešto moćni da pomažemo Palestini kada ni sebi ne možemo pomoći. Oni koji mogu pomoći S.Arabija, Emirati, Turska, Pakistan stoje sa strane, a mi bi kao nešto. Mi moramo prvo misliti o svojoj državi, učiti na greškama Palestinaca da se dovedemo u njihovu poziciju, a trenutno smo na dobrom putu da budemo politički tu gdje su i oni.
Za nas je puno bitniji sukob u Ukrajini i neka nada da će Ukrajina dobiti bilo kako rat. Ne treba meni ničija podrška niti hurme, ako nam se država ovakva kakvu imamo raspadne i mi kao narod budemo svedeni na dvije enklave ovu centalnu Sarajevo- Zenica-Tuzla i USK. Ko je malo pratio i čitao (naglašavam čitao) neku ozbiljniju literaturu, osim gledanja youtube i twiter klipova, zna da su Palestinci dovedeni u ovu situaciju najviše spostvenom lošom politkom, i njihove braće Arapa, jevreji su tu samo neko ko je dobro iskoristio pruženu priliku. Kada su stvarali izrael nisu ni sanjali da će za ovako kratko vrijeme imati ovoliki teritorij (Držati cijeli Jerusalem, cijelu Golansku visoravan, i imati ogroman teritorij između Sredozemnog i Crvenog mora).
Mi ako se ne opametimo, i u političkom smislu ne izaberemo pravu stranu, isto će nam se desiti. Dakle, humanitarna podrška treba naravno, ali otvorena politička u ovakoj situacija je glupost.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 23 okt 2023, 13:33

chily-rz je napisao/la:
23 okt 2023, 13:31
Sukob izmedju Izraela i Palestine nije poceo upadom Hamasa na partiju prije par sedmica, to traje sto godina.

U ostalom kad ti neko naoružan s puškom dodje na tvoje imanje i kaže nemaš ovdje više pravo da uzgajaš masline ovo je sad moje, pri tome ti zabetonira izvor vode da nemaš mogucnosti i kad bi htjeo. Zovneš organe reda da te zaštite a oni naravno drže stranu ovog s puškom onda ti i je preostaje ništa nego da budeš terorista. Koji je način da se Palestinci odbrane u opšte tamo ?
Objasnio. Kad ti ukinu sve "legalne" načine da se braniš, onda ostaje samo jedan način...
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 okt 2023, 13:35

Radio izraelske vojske: Odgođa se invazija na Pojas Gaze do dolaska američkih snaga na Bliski istok

Radio izraelske vojske saopćio je da je izraelska vlada odlučila odgoditi invaziju na Pojas Gaze do dolaska američkih snaga na Bliski istok.

"Sjedinjene Američke Države su prenijele Izraelu svoju namjeru da rasporede dodatne američke snage na Bliskom istoku, u pripravnosti za kopnenu operaciju zbog zabrinutosti zbog eskalacije iranskih napada na njihove snage u regiji", navodi se u izvještaju.

Radio objašnjava da su izraelski zvaničnici kazali da to nije jedini razlog za odgodu operacije.

"Tu su i drugi faktori u igri, kao što je povećanje operativne spremnosti snaga, kao i traženje rješenja za pitanje zarobljenika i potencijal za dodatne sporazume o oslobađanju zarobljenika", navodi se.

Ranije je CNN saopćio da Sjedinjene Američke Države vrše pritisak na izraelske vlasti da odgode invaziju dok traju pregovori o oslobađanju talaca i ulazak konvoja humanitarne pomoći u Gazu. Izraelski zvaničnici su prvobitno negirali da su Amerikanci u tom smislu intervenisali, te su poručili da invazija ne odgađa.

Sukob u Pojasu Gaze započeo je nakon što je Hamas 7. oktobra napao naselja na jugu Izraela, ubivši stotine civila i vojnika, prema tvrdnjama izraelskih vlasti. Nedugo zatim uslijedilo je izraelsko bombardovanje i blokada Pojasa Gaze, koja je prema navodima institucija u Gazi, odnijela hiljade nevinih života.

Postoji bojazan da će uništenjem Hamasa u Pojasu Gaze doći do raseljavanja više od dva miliona Palestinaca i da im izraelske vlasti neće dozvoliti povratak.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 23 okt 2023, 13:36

LegendKiller je napisao/la:
23 okt 2023, 13:33
Pojedinci, stvarno kontaju da je ovaj sukob u Gazu jučer počeo. Ja ne znam niti jednog hajmo reći Bosanca koji je na strani Izraela. Međutim sva ova priča, skupovi podrške, neko šiljenje, ništa neće pomoći Palestini, a nama može mnogo odmoći. Humanitarno trebamo pomoći, ali ovako kako pojedinci misle nikako. Mi sebi ne smijemo dopustiti da neko po Sarajevu hoda sa Hamasovom zastavom, jeste li svjesni toga. Nismo mi nešto moćni da pomažemo Palestini kada ni sebi ne možemo pomoći. Oni koji mogu pomoći S.Arabija, Emirati, Turska, Pakistan stoje sa strane, a mi bi kao nešto. Mi moramo prvo misliti o svojoj državi, učiti na greškama Palestinaca da se dovedemo u njihovu poziciju, a trenutno smo na dobrom putu da budemo politički tu gdje su i oni.
Za nas je puno bitniji sukob u Ukrajini i neka nada da će Ukrajina dobiti bilo kako rat. Ne treba meni ničija podrška niti hurme, ako nam se država ovakva kakvu imamo raspadne i mi kao narod budemo svedeni na dvije enklave ovu centalnu Sarajevo- Zenica-Tuzla i USK. Ko je malo pratio i čitao (naglašavam čitao) neku ozbiljniju literaturu, osim gledanja youtube i twiter klipova, zna da su Palestinci dovedeni u ovu situaciju najviše spostvenom lošom politkom, i njihove braće Arapa, jevreji su tu samo neko ko je dobro iskoristio pruženu priliku. Kada su stvarali izrael nisu ni sanjali da će za ovako kratko vrijeme imati ovoliki teritorij (Držati cijeli Jerusalem, cijelu Golansku visoravan, i imati ogroman teritorij između Sredozemnog i Crvenog mora).
Mi ako se ne opametimo, i u političkom smislu ne izaberemo pravu stranu, isto će nam se desiti. Dakle, humanitarna podrška treba naravno, ali otvorena politička u ovakoj situacija je glupost.
Šta je za tebe život? **** te takav život ako nemaš pravo na mišljenje. Pa bolje poginuti za pravdu nego živjeti bez da smiješ progovoriti. O bilo čemu. Što smo onda ratovali?

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 23 okt 2023, 13:36

alemsa je napisao/la:
23 okt 2023, 13:32
OldTownDistrict je napisao/la:
23 okt 2023, 13:27

Pa i tamo ce se umjesati i Rusija i Kina, Rusija pogotovo da "vrati" Amerima, a Kina je vec stala na stranu Arapa, vec dugo posluju a i u talu su sa Iranom.
Vec su oni umiješani dole to je jasno, ali direktan uticaj na nas je preko ukrajine odnosno srbije gdje otvreno vrše uticaj.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 23 okt 2023, 13:37

nevjerovatno je koliko vas ima koji opravdvaju terorizam

nijedan terorizam nikada ne može ničim bniti opravdan
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 23 okt 2023, 13:38, ukupno mijenjano 1 put.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 23 okt 2023, 13:38

Ovdje vas zaboli za pravdu, tamo ne zaboli. U sustini bitno je ko strada i ko tlaci, znaci selektivno vas zaboli.

U sustini, fucka vam se za pravdu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 23 okt 2023, 13:43

Uvijek sam se pitao kako postoji neko ko može na osnov nekih sekundarnih pitanja da ubije, ukloni nešto primarno kao što je život ali mi kroz komentare koje čitam ovih par sedmica to vše i nije čudo. Neki dan gledam neke snimke protesta, australija ili gdje već, gdje ljudi skandiraju "gas the jews", što je najgore to nije incident to ljudi fakar misle, ili izjave tipa hitler vrati se, kud ih hićo ne pobi i slično. Sutra bi me isti takav, ako se ne bi slagali, označavo trakama i trpo negdje u logore. Tolika mržnja prema drugome je nevjerovatna, antisemitizam je posebno izražen u tome.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 23 okt 2023, 13:47

Evo kako izgleda napredno društvo kako ga ASD nazva neki dan, da bi bio napredan trebaš isključiti duhovnost i bojaznost od smrti, isključiti Kreatora univerzuma i pravedan sud i jednostavno voditi se zakonom jačeg, izvolite, recept za napredno društvo, ovakvih slučajeva na hiljade.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 23 okt 2023, 13:48

Beli98 je napisao/la:
23 okt 2023, 13:33
chily-rz je napisao/la:
23 okt 2023, 13:31

Objasnio. Kad ti ukinu sve "legalne" načine da se braniš, onda ostaje samo jedan način...
Ako je jedini nacin viknuti "Alahu ekber" i pucati po masi na nekom festivalu i bacati bombe po kucama, onda mozda i nisu za bolje od ovog sto dozivljavaju. Svakako, daleko od toga da su Jevreji neka sreca.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 23 okt 2023, 13:59

izdzezveubrazil je napisao/la:
23 okt 2023, 13:36

Šta je za tebe život? **** te takav život ako nemaš pravo na mišljenje. Pa bolje poginuti za pravdu nego živjeti bez da smiješ progovoriti. O bilo čemu. Što smo onda ratovali?
svako ima pravo na mišljenje ali u skladu sa svojim intelektualnim kapacitetom, jer je intelekt osnov za mišljenje. Da bi imao puno pravo na mišljenje moraš ispuniti neke preduslove. Moraš znati misliti i imati znanje o stvarima o kojima misliš. Pravo je imaginacija koja postoje realnost tek ispunjenjen nekog bitnog uslova. Da ti uprostim, pravo ti je kao neka voćka. Ona postoji imaš stablo, ali je ubrati možeš tek kada sazrije. Npr, imaš ti prvo na život, ali ako nemaš šta jesti ne možeš ni živjeti, umireš od gladi, dakle znači li tebi šta pravo na život što ga imaš ako nemaš hljeba da jedeš. Isto je i sa mišljenjem, imaš ti pravo na mišljenje ali moraš znati misliti, moraš naučiti nešto o temi o kojoj želiš misliti.

Što smo onda ratovali? Pa ratovali smo da imamo državu i instituacije koje će spriječiti da nam četnici opet kolju familije, a ne da rješavamo svjetske sukobe koji traju godinama.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 23 okt 2023, 14:00

Izrael postao 117. državom koja je službeno priznala neovisnost Republike Kosovo
Džabe i Kosovo, mržnja prema muslimanima je veća - bravo Srbi :kafa:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 23 okt 2023, 14:02

Kako nastaje terrorist country:

Kako nastaje antisemitizam:

Kako nastaje ne radikalni-islamisticki terorizam vec kako nastaje rebel terorizam:

Kako ISIS nema veze sa Hamas:

Kako sebe pogresno predstavis kao radikalni-terorizam jer totalno pogresne ciljeve napadnes i tako das povoda za kontra efekat:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.