RŠD Velež Mostar
Re: RŠD Velež Mostar
Nemoguce je ispratiti utakmice van vikenda.
OnlyLeft22 je napisao/la: ↑20 okt 2023, 08:45Ma ne riseGr0hot je napisao/la: ↑20 okt 2023, 07:30Tako je. Mi u fazi napada imamo samo Haskica na spicu i tu bekovi ili krila moraju biti ekstremno precizni da bi pogodila Nermina za neku sansu ili gol. Dok kod ovih smecara imas tri u liniji i par njih jos odmah iza. Mnogo veca i realnija sansa za neki gol nego kod nas. Plus sto kod nas odbrana skripi sa samim Zvonketom koji je klasicni, ograniceni (kiks) igrac a evo pokazuje se i da je Mahmic ponekad takav. Tu jos imamo cesto ozljedjenog, ali vecinski protiv hrvatski klubova igraca u vidu Hrkaca koji inace gine u nekim drugim utakmicama dok u ovim prvo navedenim ili ne igra ili izlazi ozljedjen u prvim minutama utakmice. Nama treba cvrsca odbrana kako bi igrali vise otvoren fudbal i naravno jaca ekipa uz ili odma iza Haskica za neke vece i bolje prilike u ovakim utakmicama. Brat bratu da udjose one Haskiceve stative/odbrane golmana iz prvog i drugog, utakmica je mogla imati i drugaciji scenarij. Nismo mi toliko daleko od cilja koliko se to nama cini. Serbecic umjesto Hrkaca pardon Zvonica i neko manje ogranicen od Vehabovica bi napravilo vec neku razliku a kamoli da jos par izmjena dodatni se odradi u rosteru nase ekipe.crveniratnik je napisao/la: ↑20 okt 2023, 01:49Ja ne mogu da vjerujem da vi ljudi pricate ovdje o nekakvom posjedu Veleza. Kakav bola posjed smo mi imali? Sta ovaj Klaf mlati? De neka neko izracuna posjed Veleza i vrijeme provedeno sa loptom na nasoj polovici igralista? Pa od tog posjeda sto smo mi imali, jedno 75% vremena proveli smo pokusavajuci nekako iznijeti loptu. Emir Halilovic se sakriva iza protivnickih igraca, stoji previse daleko od lopte, fakticki sto se tice toga beskoristan je u veznom redu.
Dalje, Zrinjski dolazi u zadnju trecinu svaki put sa minimalno 3 ili cak sa 4, cesto s 5-6 igraca.
Velez dolazi sa minimalno 1 a maksimalno i u najboljim situacijama sa 2-3 igraca. U tome je bit svega. Pratim Velez intezivno zadnjih 15tak godina i situacija je uvijek ista. Mi nemamo krila koja ulaze unutra (sada mozda imamo nesto tek Guli i Suljic..ali nije to to jos) a pogotovo nemamo bekove koji imaju znanja,mud.a i kondicije da ucestvuju u fazi napada kao kod Zrinjskog. Jucer sam prvi put u zivotu vidio Klemena Sturma da je uspio doci i pomoci nesto u protivnickom sesnestercu, odigrao neki povratni pas, prosao. Najezio sam ss, nisam mogao doci sebi. I kazem pa jel ovo moguce, da prvi put u zivotu vidim naseg beka koji ima muda prici i pomoci u organizaciji napada, napraviti visak i stvoriti adekvatan pritisak.
U prosloj polusezoni je mozda i najbolje odigrao protiv susjeda.
Od Februara do danas nije igrao protiv:
Sloga x2
Tuzla C
Igman K
Posusje
GOSK
Zrinjski
Bosna V
Sta bola ne rise?
Kao prvo ne obracaj se tako a kao drugo sacekj pa ces viditi kada ti se potvrdi.
Mi inace imamo tendenciju da smo naivna teleca skupina ljudi koja vjeruje svemu i tezimo da smo tolerantni svemu.
Hrkac daleko od toga da je los igrac ali izostaje redovno sa navedeni utakmica.
Ustrucavaj se ti slobodno. I jesmo tu gdje jesmo jer muda nemamo ni da kazemo glas o sta treba da kazemo a pogotovo da se izborimo za promjenu ka na bolje u bliskoj buducnostiBalorda je napisao/la: ↑20 okt 2023, 13:44Mene je sramota ovoga što si napisao, tačno ne mogu da vjerujem.Gr0hot je napisao/la: ↑20 okt 2023, 07:30Tako je. Mi u fazi napada imamo samo Haskica na spicu i tu bekovi ili krila moraju biti ekstremno precizni da bi pogodila Nermina za neku sansu ili gol. Dok kod ovih smecara imas tri u liniji i par njih jos odmah iza. Mnogo veca i realnija sansa za neki gol nego kod nas. Plus sto kod nas odbrana skripi sa samim Zvonketom koji je klasicni, ograniceni (kiks) igrac a evo pokazuje se i da je Mahmic ponekad takav. Tu jos imamo cesto ozljedjenog, ali vecinski protiv hrvatski klubova igraca u vidu Hrkaca koji inace gine u nekim drugim utakmicama dok u ovim prvo navedenim ili ne igra ili izlazi ozljedjen u prvim minutama utakmice. Nama treba cvrsca odbrana kako bi igrali vise otvoren fudbal i naravno jaca ekipa uz ili odma iza Haskica za neke vece i bolje prilike u ovakim utakmicama. Brat bratu da udjose one Haskiceve stative/odbrane golmana iz prvog i drugog, utakmica je mogla imati i drugaciji scenarij. Nismo mi toliko daleko od cilja koliko se to nama cini. Serbecic umjesto Hrkaca pardon Zvonica i neko manje ogranicen od Vehabovica bi napravilo vec neku razliku a kamoli da jos par izmjena dodatni se odradi u rosteru nase ekipe.crveniratnik je napisao/la: ↑20 okt 2023, 01:49Ja ne mogu da vjerujem da vi ljudi pricate ovdje o nekakvom posjedu Veleza. Kakav bola posjed smo mi imali? Sta ovaj Klaf mlati? De neka neko izracuna posjed Veleza i vrijeme provedeno sa loptom na nasoj polovici igralista? Pa od tog posjeda sto smo mi imali, jedno 75% vremena proveli smo pokusavajuci nekako iznijeti loptu. Emir Halilovic se sakriva iza protivnickih igraca, stoji previse daleko od lopte, fakticki sto se tice toga beskoristan je u veznom redu.
Dalje, Zrinjski dolazi u zadnju trecinu svaki put sa minimalno 3 ili cak sa 4, cesto s 5-6 igraca.
Velez dolazi sa minimalno 1 a maksimalno i u najboljim situacijama sa 2-3 igraca. U tome je bit svega. Pratim Velez intezivno zadnjih 15tak godina i situacija je uvijek ista. Mi nemamo krila koja ulaze unutra (sada mozda imamo nesto tek Guli i Suljic..ali nije to to jos) a pogotovo nemamo bekove koji imaju znanja,mud.a i kondicije da ucestvuju u fazi napada kao kod Zrinjskog. Jucer sam prvi put u zivotu vidio Klemena Sturma da je uspio doci i pomoci nesto u protivnickom sesnestercu, odigrao neki povratni pas, prosao. Najezio sam ss, nisam mogao doci sebi. I kazem pa jel ovo moguce, da prvi put u zivotu vidim naseg beka koji ima muda prici i pomoci u organizaciji napada, napraviti visak i stvoriti adekvatan pritisak.
IGRAJ VELEŽ I POBJEDI ZA SVOJ RED ARMY !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Ima li tih postava, HAJMO RODJENi!!!!
Evo Dine na desnom beku, u derbiju je bio solidan na tom mjestu... Forza!!
City of sunshine... MUSVDG
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya
Haskic
Suljic - Vehabovic - Guliashvili
Sikalo - Mlinaric
Sturm - Oliveira - Zvonic - D. Halilovic
Hadzikic
AGRESIVNO RODJENI !
Suljic - Vehabovic - Guliashvili
Sikalo - Mlinaric
Sturm - Oliveira - Zvonic - D. Halilovic
Hadzikic
AGRESIVNO RODJENI !
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Edou ce nadmasit Avdu 

-
- Kontakt:
Znali itko sta je sa Hrkačem?
I valjalo bi kao klub da daju bar jednom u 10 dana medicinsko stanje u klubu ,sto se tice povreda i oporavka
I valjalo bi kao klub da daju bar jednom u 10 dana medicinsko stanje u klubu ,sto se tice povreda i oporavka
-
- Kontakt:
Volio bi da griješim ali mi početni sastav nedjeluje obećavajući.Mislim na par igrača. 

Dobro otvaranje, dobar ulazak u utakmicu, samo se nadam da nas neće koštati ove nerealizirane šanse.
- Bazinga12345
- Kontakt:
Ma ja
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Sve nas ekipe čekaju da pogriješimo po zadi!Jesmo amateri.
Vehabović da igra 50 godina da mu traje karijera ne bi postao iskusan, o Zvoniću da ne govorimo
Šećer ću dobiti od nerviranja
-
- Kontakt:
E svasta, treba nam 50 sansi da damo gol ali zato ga redovno primamo iz prve sanse na drugoj strani
Nadam se ulasku Oreca u drugom a Halilovic da predje u vezni red umjesto Vehabovica
Nadam se ulasku Oreca u drugom a Halilovic da predje u vezni red umjesto Vehabovica
Jos 15 zicera pa ce pasti gol 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.