Premijer liga BiH - aktuelno

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 27 okt 2023, 10:41

kone oslabljenje pravo. Moglo bi biti igraj do poraza. Sablja je ostri, zeli dokazati da je za basu del boske.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 27 okt 2023, 10:49

Lijepo je imati moralne odluke na osnovu svetih knjiga, ali ako se držiš svetih knjiga kao pjan plota onda ideš lagano ka fundamentalizmu. Samim tim, sve 3 svete knjige, i Talmud, i Biblija, i Kur'an je korisno izčitavati duži niz godina, sve dok uticaj navedenog ne postane prevelik za čovjeka.
Za kraj postoji dosta djela koja proširuju vidike, a evo nekoliko autora pa dajem na procjeni vašoj uzvišenosti da li su korisna?
Voltaire, Bakunin, Kropotkin, Aristotel, Kant, Hegel i Frojd. Ubacio bih i Ničea, ali imam osjećaj da ćeš mi njega opisati kao fašističkog bezbožnika.
:shock:

Ne moze sa navijacima naseg Zeljkana niko :tokralju:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 27 okt 2023, 10:54

CampobelloDiMazara je napisao/la:
27 okt 2023, 10:49
Lijepo je imati moralne odluke na osnovu svetih knjiga, ali ako se držiš svetih knjiga kao pjan plota onda ideš lagano ka fundamentalizmu. Samim tim, sve 3 svete knjige, i Talmud, i Biblija, i Kur'an je korisno izčitavati duži niz godina, sve dok uticaj navedenog ne postane prevelik za čovjeka.
Za kraj postoji dosta djela koja proširuju vidike, a evo nekoliko autora pa dajem na procjeni vašoj uzvišenosti da li su korisna?
Voltaire, Bakunin, Kropotkin, Aristotel, Kant, Hegel i Frojd. Ubacio bih i Ničea, ali imam osjećaj da ćeš mi njega opisati kao fašističkog bezbožnika.

I nakon toga se našikaju spidom i stave GoPro kamericu! :tokralju:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 okt 2023, 11:12

Sve je on u pravu, ali je izabrao najpogrešniju moguću temu za takav post. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 27 okt 2023, 11:17

Do kada ce Savez odredjivati ovako DEBILNE termine utakmica.

Evo danas Zeljo igra u 14 sati radni dan termin neatraktivan komotno su mogli staviti subota ili nedjelja od 12 sati pa na dalje.

Sljedece kolo Sarajevo-Borac nedjelja 15 sati. Igra se na stadionu koji ima reflektore novu podlogu i vecernji termin bi bio idealan.

Fakat ne razumijem klubove koji sute na ove termine. Ima li iko m.uda da se pobuni, Savez ovako ubija nasu ligu i samo slabi posjetu na stadionima.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 27 okt 2023, 11:18

Pitarsam je napisao/la:
27 okt 2023, 03:57
MrAmarOsim je napisao/la:
27 okt 2023, 00:49
zeljovolimte je napisao/la:
26 okt 2023, 23:39

Radi se o liku koji veze nam sa gradom od rata pa na ovamo, kako sa Sarajevom tako ni sa Bosnom i Hercegovinom. Hvala Bogu!

Pored ovakvih imamo ljude po gradu, koji takodjer stetu prave sa svojom " pamecu". U sustini radi se o istim ljudima, cak imate i dosta slicnosti. I za njega su Kur'an i ostale svetinje nevazne stvari, ali zato emisija kod Milomira Marica ili Senada Hadzifejzovica svetinja i od njih uzimati pamet.

Posto vrijedate nasumicno, ne razmisljajuci sekunde jedne. Ovo je posljedica portala i foruma koji vas godinama edukuju. Na zalost, imate danas more dostupnih literatura ucenih ljudi, ali vi se probrali 90% ono sto lakse razumijete.

Begovi, begovati imali kmetove? To imali na podrucju Bosne? Daj mi jedan dokaz o tome, a da nisu ludarije o danku u krvi i slicne mitologije. Ostao bi nakon svih godina, zapis neke ropkinje, kmeta potlacenog srbina..
Istina jeste, da je zemlja u Bosni bila vlasnistvo Bosnjaka. Dok vremenom nisu poceli okupatori sa lijeve i desne strane slati svoje "ideologe" da objasne ljudima kako je katolik hrvat, a pravoslavac srbin.

Kur'an i Hadisi se hiljadama godina proucavaju na svim svjetskim univerzitetima i ti to uspijes povezati sa SDA, na osnovu cega? Na osnovu cega je svaki covjek koji slijed Kur'an ili zivi zivot po sunetu SDAovac?
Ili svi SDAovci zive tsj zivot?
Reci cu ti nema dodirnih tacaka..

Posto vidim da si nacitan. Sta ima dalje i koje mi djelo predlazes, a da nije Kur'an ili Hadisi?
Gdje ja vrijeđam svete knjige? O tome ću u daljem dijelu posta.
Ti meni hoćeš da kažeš da feudalni sistem, koji je bio, gle čuda i u Osmanskoj državi, nije samo u to vrijeme modernizovan način za robovlasnički sistem, kao što i danas imamo kapitalistički sistem, gdje nam svi probiše glavu kako je to najviši stepen ekonomsko-klasno-društvenog sistema u kojem svi imamo priliku za boljim životom, a na kraju opet je obični radnik u bilo kojoj djelatnosti rob tog sistema, samo opet u modernom vremenu, vrijednostima i društvu.
Dalje, povezujem svete riječi Islama sa SDA, jer članovi, kao i rukovodeći kadrovi te političke partije ne žive po onome što im je propisano, ali znaju da njihovo biračko tijelo je spremno zbog tih svetih riječi na sve, pa te iste svete riječi koriste za zloupotrebu na račun ličnog interesa i koristi. Lijepo je imati moralne odluke na osnovu svetih knjiga, ali ako se držiš svetih knjiga kao pjan plota onda ideš lagano ka fundamentalizmu. Samim tim, sve 3 svete knjige, i Talmud, i Biblija, i Kur'an je korisno izčitavati duži niz godina, sve dok uticaj navedenog ne postane prevelik za čovjeka.
Ohh Dragi Boze,
Oprosti mi sto uradih ovim napaćenim mitomanima.
😇

P.S.Sve ove nebuloze i prolupale likove moramo citati.
Hvala Administracijo!
Komentarišem nešto sa svojim kolegom na forumu Željovcem, i ti se opet upalio spodobo jedna ko živac. Baš ono moraš se na sve živo i neživo nadovezati, bez obzira da li to imalo veze sa tobom.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Maradona10
Kontakt:

Post Postao/la Maradona10 » 27 okt 2023, 11:19

Da li je ovo danas prijateljska podijela bodova ili Igman kupuje kartu u jednom smijeru za Murinja s Grbavice , ostaje nam da vidimo ubrzo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 27 okt 2023, 11:19

itatabisine je napisao/la:
27 okt 2023, 11:17

Evo danas Zeljo igra u 14 sati radni dan termin neatraktivan komotno su mogli staviti subota ili nedjelja od 12 sati pa na dalje.

Sljedece kolo Sarajevo-Borac nedjelja 15 sati. Igra se na stadionu koji ima reflektore novu podlogu i vecernji termin bi bio idealan.

Fakat ne razumijem klubove koji sute na ove termine. Ima li iko m.uda da se pobuni, Savez ovako ubija nasu ligu i samo slabi posjetu na stadionima.
Savez se ne pita ništa za termine, oni su se prodali Areni koja određuje ko će kad igrati. Mi pušimo top termine radi regionalnih liga.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 27 okt 2023, 11:34

Virtu4l je napisao/la:
27 okt 2023, 11:12
Sve je on u pravu, ali je izabrao najpogrešniju moguću temu za takav post. :mrgreen:
Ma veća sam dalabu što uopšte nešto i pokušavam objasniti. Izgleda da je najbolje ovdje biti baš ona moralna nula sa nikakvim poštovanjem pa da malo zajebavaš ljude čiji je klub doživio nešto najgore, a to je da je protjeran iz svog vlastitog grada, ili da porediš dešavanja koja su se desila u nekim naseljima sa Genocidom u Srebrenici. Jer očigledno kad si u blatu ispod bilo kakvog poštovanja prema ičemu onda si tek poštovan u društvu, i tvoje riječi koje odišu ponižavanjem i vrijeđanjem su nešto najbolje što si mogao napisati.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 27 okt 2023, 11:53

bas me zanima hocel zeljo pustit svojoj filijali kako kazu
njima neznaci nista aa igmanu da

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 27 okt 2023, 12:05

27 okt 2023, 10:49

Sad uporedi to sa postovima navijaca iz Vrapcica. :kafa:
Za našu stoku nije piva. Ono je katastrofa živa čega sam se nagledao sinoć. Od rasističkog vrijeđanja, psovanja našim igračima, ponašanje koje nije ni za stočne pijace.
Meni je bolesno kad psuju svojim igracima,kojeg prije dva kola dizu u zvijezde a danas levat,ebo se sa beep itd
kad skontas onda nam niko ne valja,onda bolje i za igrace igrati na stadionu sa atletskom stazom da ne slusaju ovakve levate
jer nije niko imun kad mu spominjes clanove familije bez obzira kakav profi bio
Onaj dio gdje se spaja dedara sa RA tribinom :wtf: tu koga god da izbaciš ne bi pogriješio...kakvi debili. Lik došao sa malim djetetom i mali prosuo sok na stolicu, ovaj mu baci sve, ne da mu drugi sok, baci mu slamku...na kraju on zali pivom i sebe i stolicu i ljude okolo

Djeca na ogradi kod zdenke su jucer onoga igraca zelje rustemovica ja msm svaki put pljuvali i gadjali sokom kad bi doveo izvest korner fuj stvarno pustit djecu da ono rade umjesto da idu iza gola da skacu da nauce navijat, oni uce kako pljuvat i gadjat igraca

Normalno ti rasističko dovikivanje Amoahu, posipanje igrača pivom, psovanje Haskiću mrtve i žive familije, ulaženje u teren na kraju. Bola ono ni u Čevljanovićima nema.
HINT
:wtf: :wtf: :wtf: :wtf: :wtf: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 27 okt 2023, 12:09

Tetrijebe pa ovi autori koje si citirao osudjuju degenerike :mrgreen:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 27 okt 2023, 12:10

Lik došao sa malim djetetom i mali prosuo sok na stolicu, ovaj mu baci sve, ne da mu drugi sok, baci mu slamku...na kraju on zali pivom i sebe i stolicu i ljude okolo
Djeca na ogradi kod zdenke su jucer onoga igraca zelje rustemovica ja msm svaki put pljuvali i gadjali sokom
Strasno.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 27 okt 2023, 12:14

bodi123 je napisao/la:
27 okt 2023, 11:19

Savez se ne pita ništa za termine, oni su se prodali Areni koja određuje ko će kad igrati. Mi pušimo top termine radi regionalnih liga.
Razumijem ja da su se prodali Areni i da ona diktira, ali zar danasnja utakmica nije mogla biti odigrana na primjer sutra u 12 sati, sumnjam da sutra u tom terminu ima neka "značajnija" utakmica.
Nasi jaci klubovi moraju zahtjevati termine vikendom u bilo koje doba dana, nikakvi radni dani osim kad je vanredno kolo.

Nesto se ne mogu sjetit da na primjer Zvezda, Partizan, Hajduk, Dinamo, Borac, Zrinjski ili neki drugi klub igra radnim danom u popodnevnom terminu ili da se neka znacajnija utakmica kao sto je Sarajevo-Borac stavi u nedjelju u 15 sati.

Kako su mogli staviti Zeljo Zvijezda u subotu u 20:45 a u tom terminu dosta jacih utakmica bilo u ligama petice. Moje misljenje je da se ovo radi namjerno samo kako bi se obezvrijedili klubovi i kako bi se umanjila posjeta

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 27 okt 2023, 12:17

KONTRASVIH je napisao/la:
27 okt 2023, 12:10

Djeca na ogradi kod zdenke su jucer onoga igraca zelje rustemovica ja msm svaki put pljuvali i gadjali sokom
Tetrijebe ovo je meni ponos jer cim dijete ovako dozivljava Velezovog protivnika ne moze kasnije bolji navijac ispast 🥰

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 okt 2023, 12:39

Kad Sablja ho ruk sistemom ugasi Nerku modernog trenera :kafa:.

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 27 okt 2023, 12:41

Imaju i svi Italijani reflektore pa vecina igra nedeljom u 15h.
Ko ti garantuje da 5. novembra navece nece biti temperatura oko nule.

U avgustu i septembru, pa tamo u aprilu i maju je jasno da trebaju biti sto kasniji termini, ali u novembru i ne bas.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 27 okt 2023, 13:18

Ako moram birati, biram Bakunina i Nietzschea.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 27 okt 2023, 13:31

27 okt 2023, 12:17
KONTRASVIH je napisao/la:
27 okt 2023, 12:10

Tetrijebe ovo je meni ponos jer cim dijete ovako dozivljava Velezovog protivnika ne moze kasnije bolji navijac ispast 🥰
Provincijalci.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 27 okt 2023, 13:42

Balorda je napisao/la:
27 okt 2023, 13:18
Ako moram birati, biram Bakunina i Nietzschea.
Citam Nietzschea,slusam Wagnera,hebem zeljA :mrgreen:
Igmanu ne igra Dupovac a on je bio jedina sansa za zeljA :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, held9, MostarReds22, riki46, tutankamon1905, VolimBiH96 i 21 gost.