Beledija je napisao/la: ↑26 okt 2023, 08:35
@tuzlac, ja lično ne poznajem niti jednog igrača TC-a. Štopera koji čisti visoke lopte je nužno imati pa ako još zna igrati lopte je bonus.Šukija bi prekrižio već danas za jednog takvog.
PS: već sam napomenuo da sam laik pa kao takav mislim da je dobro koju tekmu odigrati bez primljenog gola.
Potpuno se slažem da je naš problem puno primljenih golova.Primamo ih jer imamo dva problema.Jedan: Migi ,Mašović ,Nukić ne igraju defanzivno kako bi trebali.Danas je prvi odbrambeniigrač špic.Takav se fudbal igra ,lopta za tili čas prelazi iz faze našeg napada ( nakon što je protivnik osvoji),duboko u našu polovinu.Ako krila i centralni vezni ne idu odmah nazad ,protivniku je posao olakšan.
- Drugi:Šukilović nije štoper kakvog spominješ.Ali eto naša struka ga drži u prvoj postavi i čak je i kapiten?Momci poputRistića,Bihorca su pravi štoperi.Oni su mladog Redžića koji zna odigrati ali nije štoper,prekomandovali na tu poziciju.Vjerovatno je to tražio Šukilović.Umjesto da Redžić zauzme svoju prirodnu poziciju razbijača protivničkih napada,on je zakovan na štoperu.Sreća je dasmo doveli Osmićajer smo imali prije problem saNukićem -bekom.To je bilo katastrofalno,kako je on izgledao na beku.Ćorić je na kraju karijere i sporje i debeo ,igranarutinu.Hodžić sebori ,trči ali je samac jer Mašović mu podršku daje verbalno s centra.mi Nikića još nismo dovoljno vidjeli zbog male minutaže ali eto miožda izraubovani Čolić odigra koju utakmicu.