FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 23 okt 2023, 23:02

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
23 okt 2023, 18:06
Inače nisam ljubitelj Mustafine igre a danas sam se ponovo uvjerio i zašto. Pored Nukića glavni krivac za gol jer nije ispratio svog igrača koji mu je pobjegao. Također zbog nedostatka inteligencije dobija crveni u finišu i tako nam uskraćuje jednog raspoloživog u21 igrača na dvije utakmice.
Koliko god bio fan Migija danas je bio nervozan, očajan. Prvo zicer koji nije iskoristio za 2:0, zatim konstantna svađa na terenu sa Hadzićem i na kraju onakve reakcije pri izmjeni su za svaku osudu.
Mi smo se povukli danas od 30te minute. Trener nikako da osvjezi ekipu i da ubaci nekoga. Igraci kao da većina nije odmarala 15 dana nego kao da su jučer igrali protiv Reala. Umorni, nepokretni istrošeni, indisponirani. Jednostavno na osnovu pokazanog bid k'o kuća. Sad slijedi Gosk pa onda 4 super teške utakmice.
Haman se smorili u Derventi. :urnebes:

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 okt 2023, 23:08

VALJA SADA DIGNUT HAMPU OVDJE NA PDF PRED UTAKMICU PROTIV GOŠKA -a.Iznijeti sve što je za pohvalu ali i kritikovati sve što nam nije u redu.Ne treba nikog štediti.Mi nikako ne mijenjamo ekipu koja iz 11 kola ima 9 bodova.!?RAZUM UPUĆUJE DA SE NEŠTO MORA RADITI A PONAJPRIJE PRUŽITI ŠANSU I DRUGIM IGRAČIMA.Ovako, manje više standardna ekipa a kola nikako da krenu uzbrdo.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 24 okt 2023, 08:57

Jel stigla plata igracima? Neko je napisao da nisu dobili pare, pa neki glume povrede?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 okt 2023, 10:28

Hazre je napisao/la:
24 okt 2023, 08:57
Jel stigla plata igracima? Neko je napisao da nisu dobili pare, pa neki glume povrede?
Od mogućih 33 boda mi smo osvojili 9 bodova.To je učinak ispod 30%.Ako je realizacija takva onda dečki ,ne svi ,moraju to da osjete na plati.
Umanjiti im platu 33,33%.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 okt 2023, 10:58

Nevjerovatno je kakvi likovi sve nisu igrali kod nas.Od pravih majstora do pravih neznalica , neodgojenih i neškolovanih igrača.
Šukilović,Nukić,Migi......Standardni.Šuki čak i kapiten ???Pa njega ne bi Srebrenik uzeo na pozajmicu.Ono je diglo nos kao da je Franc Bekenbauer.Nukić vidno propada i mi se njega na zimu trebamo riješiti.Ne znam šta je Migi šutnuo u S.Arabiji ali ni jedne utakmice dole nije odigrao.Ono jučer njegovo ponašanje zaslužuje suspenziju jer klub koji bi dozvolio onakvo nešto sam sebi veže omču oko vrata.Kakav je on onda na treninzima,kakav je u svlačionici?Baška što na terenu daje 33 % od onog što bi morao dati.Žao mi je što nećemo imati Redžića protiv Goška.Povreda Osmića me brine.Nadam se da je neki otok koji će spasti i da će igrati protiv GOŠK- a.Ne znamo ni za Čolića,kakva je povreda u pitanju.Bihorac mi je sumnjiv.Je li to povreda ili glumi povredu.Dobro je da će Ristić igrati .Ako Bihorac ne 2ozdravi onda neka Huso igra na štoperu ili Ćorić.Kobiljar treba biti starter kao centralni vezni.On je trkač i borben.Šteta što bespotrebno dugodrži loptu.Kako zreo igrač ne može sam sebi da kaže ,e ne ću vala više proslijedit ću je odmah do svog najbolje postavljenog igrača.Delimeđac će igratisvoju poziciju.Ostaje pitanje ko će biti uz njega.Možda Ordagić.Pantelić i Hadžić će igrati .Lijevo krilo je upitno jer i da se nije povrijedio Mašović nije za prvih 11.Buco turi ruke u džepove i grebe se njega.Izmjene ulaze i izlaze kako loža naredi.A moramo pobijediti Gošk.Treba nam svježe krvi u ekipi.Dobro je da nekih igrača neće biti protiv GOŠK-a.Jašaragić bi morao konačno dobiti šansu.Neka samo trči bit će dobro.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 24 okt 2023, 12:16

Najbolje je izabrati Baljinu taktiku i u tišini pratiti razvoj događaja. Kako je Smajlović odstupio i Balje nema.Slučajnost možda...
U svakom slučaju moram kupiti XsanaX ili bataliti sport.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 okt 2023, 18:41

Beledija je napisao/la:
24 okt 2023, 12:16
Najbolje je izabrati Baljinu taktiku i u tišini pratiti razvoj događaja. Kako je Smajlović odstupio i Balje nema.Slučajnost možda...
U svakom slučaju moram kupiti XsanaX ili bataliti sport.
Balja se mora hitno aktivirati.Nedostaje nam.
Gošk nam dolazi u goste.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 okt 2023, 17:02

Poređenje ,prošla i ova sezona za naš klub.
- Značajno tanji bodovni saldo u odnosu na sezonu ranije ima Tuzla City. Tuzlaci su blizu zone ispadanja sa 9 osvojenih bodova, a poslije 11 odigranih kola prethodne godine imali su 17 bodova i bili na visokom četvrtom mjestu. Iako su se Tuzlaci kasnije borili za opstanak.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 25 okt 2023, 17:57

tuzlac je napisao/la:
25 okt 2023, 17:02
- Značajno tanji bodovni saldo u odnosu na sezonu ranije ima Tuzla City. Tuzlaci su blizu zone ispadanja sa 9 osvojenih bodova, a poslije 11 odigranih kola prethodne godine imali su 17 bodova i bili na visokom četvrtom mjestu. Iako su se Tuzlaci kasnije borili za opstanak.
Tanak prvi krug. U drugom treba osvojiti bar 15 do 20 bodova jer treći je jako neugodan za vađenje. Mi realno ovo što je do sada bilo imamo kamaru nekakvih igrača ali nema igre. Nema, želje i htjenja. Nešto se mora prodrmati jer ova uspavanka samo vodi ispadanju. GOSK je prva stepenica šta ako smo im što tuzlac kaže dužni vratiti bodove.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 okt 2023, 21:35

husrefbeg je napisao/la:
25 okt 2023, 17:57
tuzlac je napisao/la:
25 okt 2023, 17:02
Tanak prvi krug. U drugom treba osvojiti bar 15 do 20 bodova jer treći je jako neugodan za vađenje. Mi realno ovo što je do sada bilo imamo kamaru nekakvih igrača ali nema igre. Nema, želje i htjenja. Nešto se mora prodrmati jer ova uspavanka samo vodi ispadanju. GOSK je prva stepenica šta ako smo im što tuzlac kaže dužni vratiti bodove.
*Lujo Pavlović kao i njegov pokojni otac Pero, ne igra 3 za3.On igra za novac.On je 2019 ispao umjesto nas.Gošk dolazi da odigra utakmicu a na nama je da ih pobijedimo.Nakon Zrinjskog dolazi nam Široki.Oni nam dođu 3 boda.Tako isto i Sloga u18 kolu.
Ne mislim da su plate igrača problem.Problem kod nas je nešto drugo.Po meni to je nezadovoljstvo nekolicine igrača zbog male ili nikakve minutaže.Na to se nadovezuje loša atmosfera u ekipi koju generiraju Migi,Nukić I KAPITEN ŠUKILOVIĆ.SVE OVOJE DIREKTNO PROUZROKOVAO AZMIR.NAŠ AZMIR TREBA DA NAPOKON PRIZNA SEBI DA JE KIKSAO KOD NEKIH IGRAČA DA SU POTROŠILI POVJERENJE I DA IH TREBA STAVITI U DRUGI PLAN.PANTELIĆ JE BIO REZERVA NUKIĆU,I GOTOVO NAS NAPUSTIO ALI,KADA JE DOBIO PRILKU POKAZAO JE KAKAV JE IGRAČ I PROFESIONALAC.DOVESTI RISTIĆA I ZAKOVATI GA ZA KLUPU JE VELIKA GREŠKA.REĐIĆ I OSMIĆ SU DOVEDENI DA BUDU REZERVE ALI POKAZALO SE DA SU MOMCI ZA PRVI TIM I TO KAKVI.REDŽIĆJE POTPUNO BESPOTREBNO POSTAVLJEN NA ŠTOPERA JER ON JE DEFANZIVAC A ŠTOPERA IMAMO.Mašović nije ono što smo mislili da jeste.On ništa ne pomaže u defanzivi svom beku.Ljenština koja čeka na centru kao da igramo 4-4-2.Kobiljar ima jednu mahanu ,predugo vuče loptu, inače trči , bori se ima tehniku i on je meni najbliži da bude10.Ordagić na žalost nije zdrav,Sušić je potpuno van igre.Dakle ,mora Azmir ovim činjenicama pogledati u oči i restartovati ekipu.Mi imamo veći dio ekipe koji je potpuno u redu ,ali kad 1 nije to je propast.Kad nisu 3 to je mučenje i propast.Svi treneri ekipa protiv kojih smo igrali su rekli da Tuzla ima bolju ekipu od rezultata koje postiže.Ja stojim na tom stanovištu.Ovo što protivGoška neće biti Nukića iŠukilovića je mubareć.Nadam se i da će Migi biti suspendovan.Bez njih ekipa će protiv Goška biti preporođena.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 25 okt 2023, 23:39

Ti tuzlac imaš svoju teoriju i to je u redu.I mi ostali imamo neko razmišljanje i fudbalsko navijačko znanje.Otuda i razlika u vrednovanju pojedinih prvotimaca.Za mene je Migi ok za tebe je taraba Šuki po meni treba jakog partnera na štoperskoj poziciji a mi takvog jednostavno nemamo pa otuda i njegove slabije partije. Ti bi Husu na štopera a on nam svojim kiksevima kao zadnji veznjak stvara toliko problema da ga nadmašuje jedino Fejzić. MI smo na jedanaest utakmica na svakoj primili gol ili više pa stoga imamo samo 9 boba. Nije sam Šuki kriv kriva je komplet zadnja linija pa ako hoćeš i komplet veza koji su nemoćni pred napadačima Zvijezde, Sloge IGMANA, Posušja pa i VELEŽA I žELJE.Kad dodamo Široki da nismo na tim tekmama primili golove danas bi imali bar 15-16 bodova i bili koliko toliko zadovoljni.POSLUŠAJ ME okani se te teorije 3/3 i da jest tako žalosno i tužno izgleda. Ja neću reći da toga nema al hoču da vjerujem da to nije tako jer u suprotnom odrekao bih se ove najljepše sporedne stvari u svom životu.
jA SAM MIŠLJENJA DA JE Milenku data noga prerano, on je bar imao kakvu takvu igru... ovo protiv Veleža je da Bog sačuva.BEKOVI VEZNJAK tipa Sesara i štoper tipa Kojića ovu ekipu ni digli do EVROPE. Ponavljam da sam sam navijač FUDBAL sam igrao u nižim ligamajako davno pa moje mišljenje i nema neku težinu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 okt 2023, 00:23

Beledija je napisao/la:
25 okt 2023, 23:39
Ti tuzlac imaš svoju teoriju i to je u redu.I mi ostali imamo neko razmišljanje i fudbalsko navijačko znanje.Otuda i razlika u vrednovanju pojedinih prvotimaca.Za mene je Migi ok za tebe je taraba Šuki po meni treba jakog partnera na štoperskoj poziciji a mi takvog jednostavno nemamo pa otuda i njegove slabije partije. Ti bi Husu na štopera a on nam svojim kiksevima kao zadnji veznjak stvara toliko problema da ga nadmašuje jedino Fejzić. MI smo na jedanaest utakmica na svakoj primili gol ili više pa stoga imamo samo 9 boba. Nije sam Šuki kriv kriva je komplet zadnja linija pa ako hoćeš i komplet veza koji su nemoćni pred napadačima Zvijezde, Sloge IGMANA, Posušja pa i VELEŽA I žELJE.Kad dodamo Široki da nismo na tim tekmama primili golove danas bi imali bar 15-16 bodova i bili koliko toliko zadovoljni.POSLUŠAJ ME okani se te teorije 3/3 i da jest tako žalosno i tužno izgleda. Ja neću reći da toga nema al hoču da vjerujem da to nije tako jer u suprotnom odrekao bih se ove najljepše sporedne stvari u svom životu.
jA SAM MIŠLJENJA DA JE Milenku data noga prerano, on je bar imao kakvu takvu igru... ovo protiv Veleža je da Bog sačuva.BEKOVI VEZNJAK tipa Sesara i štoper tipa Kojića ovu ekipu ni digli do EVROPE. Ponavljam da sam sam navijač FUDBAL sam igrao u nižim ligamajako davno pa moje mišljenje i nema neku težinu.
Huso je štoper za nuždu kao što će se možda desiti protiv Goška.Dakle, da ne bude zablude.Momak odlično zna odigrati na,poziciji štopera.Ja se ipak nadam Ristiću i Bihorcu.
Po tebi treba dovoditi i tjerati štopere sve dok ne nađemo pravog kolegu Šukiju.E objesi ga Beledija .

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 26 okt 2023, 08:35

@tuzlac, ja lično ne poznajem niti jednog igrača TC-a. Štopera koji čisti visoke lopte je nužno imati pa ako još zna igrati lopte je bonus.Šukija bi prekrižio već danas za jednog takvog.
PS: već sam napomenuo da sam laik pa kao takav mislim da je dobro koju tekmu odigrati bez primljenog gola.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 okt 2023, 09:44

Beledija je napisao/la:
26 okt 2023, 08:35
@tuzlac, ja lično ne poznajem niti jednog igrača TC-a. Štopera koji čisti visoke lopte je nužno imati pa ako još zna igrati lopte je bonus.Šukija bi prekrižio već danas za jednog takvog.
PS: već sam napomenuo da sam laik pa kao takav mislim da je dobro koju tekmu odigrati bez primljenog gola.
Potpuno se slažem da je naš problem puno primljenih golova.Primamo ih jer imamo dva problema.Jedan: Migi ,Mašović ,Nukić ne igraju defanzivno kako bi trebali.Danas je prvi odbrambeniigrač špic.Takav se fudbal igra ,lopta za tili čas prelazi iz faze našeg napada ( nakon što je protivnik osvoji),duboko u našu polovinu.Ako krila i centralni vezni ne idu odmah nazad ,protivniku je posao olakšan.
- Drugi:Šukilović nije štoper kakvog spominješ.Ali eto naša struka ga drži u prvoj postavi i čak je i kapiten?Momci poputRistića,Bihorca su pravi štoperi.Oni su mladog Redžića koji zna odigrati ali nije štoper,prekomandovali na tu poziciju.Vjerovatno je to tražio Šukilović.Umjesto da Redžić zauzme svoju prirodnu poziciju razbijača protivničkih napada,on je zakovan na štoperu.Sreća je dasmo doveli Osmićajer smo imali prije problem saNukićem -bekom.To je bilo katastrofalno,kako je on izgledao na beku.Ćorić je na kraju karijere i sporje i debeo ,igranarutinu.Hodžić sebori ,trči ali je samac jer Mašović mu podršku daje verbalno s centra.mi Nikića još nismo dovoljno vidjeli zbog male minutaže ali eto miožda izraubovani Čolić odigra koju utakmicu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 okt 2023, 09:49

KARJAŠEVIĆ I DELIMEĐAC NISU DOBAR PAR.OBA SU NISKI,A UPRAVO BI REDŽIĆ MORAO IGRATI UZ KARJAŠEVIĆA.NI ORDAGIĆ NI KOBILJAR NI SUŠIĆ, NEGO REDŽIĆ.KOBILJAR ILI ORDAGIĆ MORAJU NA DESETKU.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 okt 2023, 13:57

FK TUZLA CITY - NK GOŠK 30.10.2023. Stadion Tušanj -Tuzla 14:00 nema tv-prenosa

Sudija- Deljković Benjamin – Sarajevo
A 1 -Lazić Damir – Brčko
A 2 - Ćosić Marijan – Široki Brijeg
4 - Gedžić Darko – Brčko

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 26 okt 2023, 21:59

Pošto više niko ne spominje trenera može se zaključiti da uprava ozbiljno računa na Osmanhodžića. Ko zna možda je to mudro pa nek mu je sa srećom. Sreća je bitan faktor u životu a u poslu je naj bitnije znanje mada malo sreće nemože naškoditi

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 27 okt 2023, 10:55

Beledija je napisao/la:
26 okt 2023, 21:59
Pošto više niko ne spominje trenera može se zaključiti da uprava ozbiljno računa na Osmanhodžića. Ko zna možda je to mudro pa nek mu je sa srećom. Sreća je bitan faktor u životu a u poslu je naj bitnije znanje mada malo sreće nemože naškoditi
Jesil ti normalan?? On ako ostane, onda je Azmir zavrsio ovu pricu. Nece vise da trosi da dovede nekog ozb trenera. Ako ostane Osmanhodzic onda je ovo zavrsena prica

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 27 okt 2023, 11:27

Hazre je napisao/la:
27 okt 2023, 10:55
Beledija je napisao/la:
26 okt 2023, 21:59
Jesil ti normalan?? On ako ostane, onda je Azmir zavrsio ovu pricu. Nece vise da trosi da dovede nekog ozb trenera. Ako ostane Osmanhodzic onda je ovo zavrsena prica
Ako ponovo pročitaš šta sam napisao priimjetit ćeš ogromnu dozu sarkazma u mom postu.
S druge strane samim ne činjenjem ništa u pogledu trenera, bježanija Balje upućuje na sve što nije dobro. Ja sam tu dok se drže vrata otključana pa kakav god epilog da se desi.
PS: često se i sam pitam da li sam normalan... iskreno mislim da nisam baš lud

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 okt 2023, 16:22

8. HŠK Posušje --14
9. NK GOŠK--12
10.FK Igman --12(12kola)
11. FK Tuzla City--9
12.Zvijezda --4
U ponedeljak akoBoda na 9.mjesto.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin i 2 gosta.