Chelsea FC

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Azpi
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Azpi » 29 okt 2023, 00:26

ZOGLI je napisao/la:
28 okt 2023, 23:48
Meni ne ide u glavu nikako,toliko novca spucano i da budemo nivo palasa,to se moglo i sa nasim omladincima nismo morali dovodimo silna pojacanja,ja mislim da za top 4 ima kvalitet,pitanje je da li poketino izvlaci najbolje od ekipe.
Pa et recimo da si nivo West Hama gdje ako se sve slozi i uigra možeš biti nivo Ville

Kakav crni top 4, visina transfera ne znači kvalitet igrača, a to što su glupani potrošili milijardu u u svemu tome nisu doveli nijednog top class igrača je umijeće koje niko nikad neće ponoviti

To ste se zivilo u snovima i drkalo na velike odštete ja poluigrace i talente to je druga stvar, realnost je da si postao ekipa sredine tabele koja će imati dobre i loše tekme

Nije ovo FM ili FIFA gdje talente dovedes i skaču im ocjene i sve osvajača, tako fudbal ne funkcionise
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 29 okt 2023, 01:16

Nije to problem od jučer nego duži niz godina. Zadnja osvojena Engleska liga je bila prije šest godina od tada u ovom klubu ne postoji izgrađen napadački sistem. Realnost je takva da će se morati prihvatiti par loših sezona i da se nadamo da će nakon toga izaći nešto na bolje tj. da će se uspostaviti sistem...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 29 okt 2023, 07:26

Ponovit cu vjerovatno po hiljaditi put, al ono bas trebas bit specijalac da od kluba koji uzme lp sa mladim timom i igracima, ima trece mjesto u ligi i igra relativno dobar fudbal, napravis ovo sto gledamo danas.Congrats Boehly&co.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 29 okt 2023, 09:46

slika

Od ovih ostao samo James.
Dakle prije 4 godine si imao mladu ekipu kojoj se predviđala odlična budućnost.
Međutim, na kraju osim Jamesa (koji je stalno povrijeđen) niko nije izrastao u neku zvijezdu.
Ali i takva ekipa je osvojila sa Lampardom 4. mjesto u ligi, jer je pored omladine imala i iskusne lavove Girouda, Rudigera, Williana, Pedra, Azpija...
Šta možeš danas očekivati od ekipe u kojoj se kapiten mijenja u svakoj utakmici. Nema ko zagalamiti u svlačionici.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 29 okt 2023, 14:34

Niko nije izrastao u zvijezdu al neki od tih igraca su otisli i imali/imaju sasvim solidne doprinose tim timovima. Mislim, svakako trenutno rade vise za te klubove nego sto njihove zamjene trenutno rade za Chelsea, osim mozda Mounta😁Da li ce se to promijenit u buducnosti ostaje da se vidi. Meni se taj tim koji je uzeo LP bas svidjao, bas je izgledalo da je chemistry na visokom nivou.Ovo sad ne znas na sta ce izac. Za godinu ova ekipa moze gazit sve pred sobom, a moze i ispast. Mislim da je prije svega neophodno da se nadje nacin da se smanji broj povreda i da menadzer ne mora improvizirat svaku utakmicu.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 29 okt 2023, 20:15

darker10 je napisao/la:
29 okt 2023, 07:26
Ponovit cu vjerovatno po hiljaditi put, al ono bas trebas bit specijalac da od kluba koji uzme lp sa mladim timom i igracima, ima trece mjesto u ligi i igra relativno dobar fudbal, napravis ovo sto gledamo danas.Congrats Boehly&co.
To je to. Nema se tu šta više dodat.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 30 okt 2023, 16:36

Mlada ekipa koja je prosle sezone uzasno izgledala pod Tuchelom i to sa nekim pojacanjima...
Zaboravljate kontekst kao i uvijek.
LP je uzeta na ledjima Kantea u zadnjem dobrom momentu ozbiljne karijere Strasnom i zdravom Jamesu.
Onda su se tu dodavali Pulisic, Mount i Havertz.
Mendy isto imao sezonu karijere i onda propao...
Jednostavno poklopilo se. Kante poslije krenuo sa povredama i vidjelo se da to nije neka ekipa.
Svi pali u formi prakticno.
I ne znam kako neko moze zaliti za Mountom i Havertzom kad ih gleda u novim klubovima...
Nama je remont svakako trebao samo sto je ovo odradjeno prebrzo da bi se neke stvari financijski iskoristile.
Mlada ekipa sastavljenja jako brzo logicno da ce biti padova.
Vidjelo se u ovom malo boljem periodu da i sa kvalitetnijim ekipama mozemo igrati. Fali nam golova u ekipi a i vidjelo se koliko ovisimo o Enzu a Bogami polako pocinjemi i o Mudryku da zavisimo.
Bice sve bolje sto sezona bude odmicala i nadam se uz manje oscilacija.
Imamo sada i Jamesa ne jedno 2 3 tekme dok se ne povrijedi :evil:

Moram priznati da me Dissasi iznenadio solidno izgleda. Los mi je bio na pocetku ali okrenuo je formu.
Cucurella se dozvao isto.
Tesko nam je na niski blok bez Enza najbolje igramo definitivno u otvorenim tekmama.
Taj belaj sa niskim blokom se bas dugo vuce sto kaze Shed neki napadacki sistem za to nemamo vecinom smo se nekim individualnim performansima izvlacili.
Nekako smo i zaboravili skroz na Laviju...
On kad se vrati sta sa Gallagherom...
Mudryk Nkunku Sterling napad mi je nekako najbolji sa Palmerom iza i pivot Enzo Caicedo kada se napada niski blok.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 30 okt 2023, 20:41

Prosle sezone pod Tuchelom? Mislis onih 5 utakmica na pocetku kad se fakticki haman uzela cetvrtina bodova iz citave prosle sezone :urnebes:

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 30 okt 2023, 23:19

darker10 je napisao/la:
30 okt 2023, 20:41
Prosle sezone pod Tuchelom? Mislis onih 5 utakmica na pocetku kad se fakticki haman uzela cetvrtina bodova iz citave prosle sezone :urnebes:
Užasno izgledali tada a od tad izgledamo fantastično :rol: :rol:

O ovome ja pričam evo godina, isto mrena neka američka kao da je nekima na ocima gdje ako je plaćen i ako je rečeno da je talent to je sjajno :rol:

Pa imaš napadača koji Solankea ili Wissu ne bi mogao izbaciti iz njihovih ekipa da igra, a vamo prvi napadač ekipe koja napada top 4, kako da ne :rol:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 31 okt 2023, 09:25

Meni je najjace kako vas dvojica izadjete iz rupe samo kad gubimo.
Bas ste onako darkeri edgy...
Bili losi pod Tuchelom bili losi pod Potterom bili losi pod Frankom...
Sta je vasa poenta?
Da je trebalo ekipu graditi na Havertu i Mountu :rol: .
Da je trebalo ostaviti Mendya Kantea Jorginha Azpija desno pa Lukakua ne kontam koja je poenta?
Da je trebalo ostaviti Pulisica mozda da nam se vrti po bolnici ili Kovacica nakon onakve sezone?
Ne kontam fakat sta ste htjeli mozda da dovedemo Mbappea Hallanda i Bellinghama u paketu?
U redu odradjen je prebrzo remont moralo je tako zbog para da se sve uklopi ali govoriti da smo mi neku world beater ekipu imali moze samo budala ili neko ko nije gledao Celzi.
Sam Tuchel izjavio da ekipi trebaju pojacanja da nismo dovoljno dobri...

Nase trenutne oscilacije su zbog mlade ekipe koja je sastavljena jako brzo i novi trener i to je to.
Ma jok ono bi sve odmah eksplodiralo ljudi nisu jednu sezonu zajedno na okupu :rol: .
Navikla guzica na trofeje svake sezone ne moze par losih istrpiti.
E moje budalice zaboravljate da nismo suta mogli imati protiv Dinama iz **** Zagreba...

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 31 okt 2023, 12:16

Ja mislim da je trebalo ostaviti nekoliko iskusnijih igrača nauštrb Caiceda, Lavije i sličnih za koje je izvaljena ogromna lova. A da se doveo neko ko već ima hrpu dobrih sezona u ozbiljnom fudbalu, i koji bi koštali manje od ove dvojice.
Neka mi neko navede primjer ekipe koja je napravila neki bitan rezultat, a da je prosjek godina ovakav kakav je u Chelsea?
Pa i onaj super mladi Ajax iz 1995. godine je imao Blinda, Rajkarda, braću De Boer koji su dirigovali onim mladićima.
Kod nas Silva jedini, koji igra jer drugi ne znaju i kojem su oduzeli kapitensku traku pa ga i tu ponizili.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 31 okt 2023, 15:25

wadethegreat je napisao/la:
31 okt 2023, 09:25
Meni je najjace kako vas dvojica izadjete iz rupe samo kad gubimo.
Eto ja sam onda van rupe jace od godinu, jer od tad stalno gubimo :rol: Tuchel kad je govorio da nam trebaju pojacanja da budemo dovoljno dobri, mislio je dovoljno dobri za titulu, a ne za gornji dio tabele :mrgreen:

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 31 okt 2023, 18:38

Ma jasta razlika izmedju ne moci sut uputiti Dinamu i titule je par pojacanja…
Ona ekipa ne bi bajramski turnir osvojila…
Dugo mi nismo prismrdili tituli.
Promjena u klubu Se morala desiti.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 31 okt 2023, 19:09

Smijesno je sto se hvatas za tu utakmicu,90% utakmica nakon te je na isto losem nivou ili cak i gore ukljucujuci i ovu zadnju.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 31 okt 2023, 20:37

Sutra nema prenosa u UK.
Piše da ima prenos na ESPN+ u USA i DAZN u Kanadi, pa ako neko uhvati kakav stream neka postavi link ovdje.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 31 okt 2023, 22:32

Nevjerovatno na šta se fatas, na jednu tekmu i tu je zaključak da su odron, a šta su godinu dana ranije radili to nista nema veze

Daj ba više ne branite amere glupe i ovo sta su uradili, da mi je babo ne bih ga mogao braniti

Doveo si kao neke talente i sad ti očekujes neki bum, to tako ne ide u pravom životu, na igricama može a ovo nije igrica

Ekipa je čisti prosjek, realnost je da je Newcastle nova ekipa u top 6 izgleda, a mi smo ona 7+

Kako je krenuo napredak Spursa, Newcastlea uz već ove gore lige prvaka nećeš vidjeti sigurno par godina, a bio si osvajač prije par godina

Bruka i sramota, najbolje bi ih bilo n lomači zapaliti ispred stadiona yebem im sve američko

I da putine yebem ti sve nisi morao napadati
!!!GOAT!!!

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 01 nov 2023, 12:28

Uzimam tekmu za primjer jer private gluposti da smo imali neku sampionsku ekipu znaci kakva provala. I ostale tekme i Tom periodu pod Tuchelom su bile katastrofa. Razlog sto jos uvijek osciliramo je jer smo opet ovo ljeto doveli tonu igraca. Ne ocekuje niko da budemo odmah dobri to samo budala moze trebat ce vremena da Se hemija razvije. Ne branim Amere gresaka je itekako bilo recimo Poch je vec mogao godinu imati sa ekipom da su ga odmah doveli kad su razmisljali umjesto pottera…
Sa druge strane vjerujem da su vizija i projekat dobri i da ce to doci na svoje. Samo mi nije jasno kakve ste gluposti ovdje napisali. Umanjujete napore nekih seniorskih igraca da bi Se predstavilo da ne neka mlada super jaka ekipa uzela LP sto je daleko od istine.
Koliko god bio Abramovic sa Marinom uspjesan imali su tonu fula zadnjih godina. Taj neki mini remont sa Werneron Havertzom Lukakuom i ostalom Bagrom se raspao…
I redu je kritikovati upravu ali predstavljati stvari onako kako nisu da bi ti argument dobio na snazi je bezveze politika.
Ono bi gradilo ekipu na hadaljima i potrosenim igracima.
Tacno nista nije trebalo dirati Pa fino sa Alonsom I Azpijem na bekovima lagano.
Ostaviti Pulisica da vidim njegovu genijalnost svakih 4 mjeseca.
Da vidim Havertza mjesec dana u godina. Da gledam Mounta i Kova kako ocito nece vise za nas da igraju.
Mozda najveca provala na ovom podforumu otkako sam ovdje je to da ste vas dvojica izjavili da je onoj ekipi malo falilo da bude sampionska.
Dovoljno je svaku tekmu u tok nizu pregledati da vidis koliko je to nenormalna izjava. Podcjenjujete sta su zdravi Kante i James znacili za tu ekipu.

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 01 nov 2023, 13:34

wadethegreat je napisao/la:
31 okt 2023, 18:38
Ma jasta razlika izmedju ne moci sut uputiti Dinamu i titule je par pojacanja…
Ona ekipa ne bi bajramski turnir osvojila…
Dugo mi nismo prismrdili tituli.
Promjena u klubu Se morala desiti.
Sva suština priče je u tome. Jednostavno mi nismo imali izgrađen napadački sistem pod Tuchelom, Potterom i sada pod Pochettinom također nemamo.

Sve dok je tako mi ćemo se patiti sa raznim Brentfordima i ekipama koje nam stanu u dupli blok.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 01 nov 2023, 13:58

Pa ima napadacke igre I smisla kad se igra na bunker. I u zadnjoj tekmi se moglo otici na 1 0 na poluvrijeme. Problem je sto mi to sve fulimo I onda primimo gol iz jedne kontre I to je to. To je recept za nas ima vec 3 godine…
Ti kad na bunker jedan das odmah lakse idu 2 3.
Treba ovdje samo vremena i puno ovisimo o Enzu da nam veze igru i stvara visak sa pasom. Mudryk isto jedini konstantno opasan dok Sterling jednu izgleda WC I onda 2 prosjecne…

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 01 nov 2023, 15:15

Odlican igrac ali gdje bi igrao je pitanje sa povratkom Nkunkua i s obzirom kako igra Palmer.
Sve nesto kontam kad se vrati Nkunku ide na napadaca umjesto Jacksona.

Odgovori

Natrag na “Chelsea FC”

Trenutno korisnika/ca: IQ200 i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []