Kako nema, nemamo poraza zadnjih pet utakmica 🫣 Mislim da je ekipa fizicki totalno ne spremna, mogao bih se i tu traziti uzrok manjka bodova. Danas nas golman drzi loptu 20-30 sekundi da bi se manekeni isetali do polovine terena, jer nema kome da ispuca loptu. Svaka kontra GOSKA je bila sa igracem vise, nasi jednostavno nisu imali snage da se vrate.CityCity je napisao/la: ↑30 okt 2023, 22:53Sve je to tačno ali po meni bi fudbal trebao biti ponekad i jedna vrsta zabave i opuštanja.Ali nakon mučenja tima prošle sezone ,ove godine na našim utakmicama zaista nema više ništa zanimljivo,zabavno i relaksirajuće.Tek dvije pobjede u 12 utakmica suviše su mršav bilans.tuzlac je napisao/la: ↑30 okt 2023, 22:20Imam dojam da Azmir gleda da jesen završi sa što manjim troškovima i da budemo 9.10 ili 11 mjesto.Potom će zimus pojačati ekipu idovesti trenera.U prevodu, odriješit će kesu.Nije lahko držati fudbalski klub u našoj prljavoj i nepravednoj ligi.Ja mu dovu činim.Moraš jako voljeti fudbal i finansirati sam u cjelosti fudbalsku ekipu u BiH.Okružen gotovo besmislom ,i kad je u pitanju stanje u BiH ali i Evropi i Svijetu.Lahko je klubovima koji troše narodne pare.Lahko je i Zrinjskom koji je hrvatski projekat ili Borcu koji je Srpski projekat.Ja se divim Azmiru,zatim Stanišiću a za Mirvića se ne bih izjašnjavao jer ne znam čije on pare troši.Ako troši svoje onda se divim i njemu.Daće Bog nafaku,bit će još Karjaševića, Karića,Redžića,Osmića ,Pantelića. To je ispravan put i u bogatijim zemljama.Mislim da kritike treba malo stišati,to kažem prvo sebi poslije današnje utakmice.CityCity je napisao/la: ↑30 okt 2023, 17:24Osnovni razlog za trenutnu situaciju je loša procjena AH i sina da se sa isluženim i potrošenim ( povrijeđenim) igračima,koji su nekada prije 5-10 godina nešto značili i ponešto igrali fudbal, može sada igrati uspješno u prvoj ligi.Nagomilani su igrači koji ne mogu da trče i koji jednom u pet utakmica odigraju neki dobar potez a nisu u stanju da igraju dobro u kontinuitetu ni dvije -tri utakmice a kamoli 10.
Fejzić,Ćorić,Hadžić,Hodžić,Ordagić,Mehanović,Tino Sušić,Kobiljar,Mašović itd su dizelaši tj igrači koji ne mogu da trče,nemaju fizičku spremu i malo toga mogu trenutno da ponude.Oni na sve liče osim na ozbiljne igrače koji profesionalno treniraju i igraju.Kad se tu ubroje i igrači "rođaci" te odsustvo trenera onda gledamo očajne partije poput današnje.
Ipak treba pohvaliti današnju igru,borbenost i zalaganje Huse Karjaševića te solidnu partiju mladog golmana Lolića koji je imao nekoliko dobrih odbrana i kojeg su pogubljeni saigrači iz odbrane i sredine ostavljali na pravoj streljani pred igračima goška.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: FK Tuzla City
Elvir Baljic
Sad sam rahat....treba samo sačekati da dove prorade. Jest da mi nije jasno Kako će nam dragi Bog pomoći jer pomažući nama drugima mora odmoći. Jer ima ona Bog je jedan i svi smo božiji. Ja bi se ipak uzdao više u dobrog trenera i još boljeg kondicionog mahera da pokrene one lezihljeboviće.
Podrška sa tribina je nedovoljna jer na tekmi nije bilo više od 200 ljudi pa sve ekipe koje dođu mogu igrati bez pritiska.
Podrška sa tribina je nedovoljna jer na tekmi nije bilo više od 200 ljudi pa sve ekipe koje dođu mogu igrati bez pritiska.
Spomenuo sam da dovu Bogu činim za Azmira kao čovjeka.Evo svjedok si da u novoj polusezoni nisam ništa vezano za sudije stavljao.Ovde je po srijedi sazrijevanje našeg kluba , ali i nas ,navijača Tuzle.Eh, tu molim Boga da TuzlaCity kao klub ostane na nogama,ali i istovremeno da navijači našeg kluba zavole istinski svoj klub.Ne trebamo mi biti bosanski Hofenhajm ili Notingem Forest,pa da imamo navijače.U fudbalu klubovi variraju od trnja do zvijezda ,pa opet nazad.Ali, fenomen fudbala i jeste da se klub voli bez obzira na trenutno stanje na tabeli ili rang u kojem se takmiči.Ja mogu mirno reći da ću voljeti ovaj klub dokle god bude(m)živ.Bio bih tužan da se ugasi to je istina i više ne bih imao svoj klub.Gledao sam Slogu u 2, ligi u sezoni 2017/2018 sa istom strasti kao i sad.Istina je da je naša 2. liga džehenem u kojem je zaista teško boraviti.To, ko nije vidio ne može mu se ispričati.Lakše je plutati u 1.ligi pa makar i pri dnu tabele ali na kraju ostati u tom rangu.Druga ligi je potpuni bemisao i jedino je ona gora od 1.lige koju eto zovu Premijerkom.Beledija je napisao/la: ↑31 okt 2023, 01:45Sad sam rahat....treba samo sačekati da dove prorade. Jest da mi nije jasno Kako će nam dragi Bog pomoći jer pomažući nama drugima mora odmoći. Jer ima ona Bog je jedan i svi smo božiji. Ja bi se ipak uzdao više u dobrog trenera i još boljeg kondicionog mahera da pokrene one lezihljeboviće.
Zrinjski Mostar – Tuzla Siti, nedjelja 5. NOVEMBAR od 13h, “Stadion pod Bijelim brijegom”
Da Zrinski u četvrtak igra protiv Aston Vile pa inekako, ali Čelik ga neće baš umoriti.
Ipak ,nikad se ne zna,lopta je okrugla.
Ipak ,nikad se ne zna,lopta je okrugla.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 01 nov 2023, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.
Još malo aBd ste na Tušnju i to je to, pa pa u drugu ligu

Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Vidi gospodine Fukaro, ja Slobodu volim i poštujem skoro onoliko koliko ti mrziš T C. Što se druge lige tiče vidim da se nisi još ubio što znači da ta liga i nije toliko loša dok je podnosiš.
PS: druga liga je Tuzli daleko koliko je tebi blizu prva .A to je vremenski sredina maja sl. godine. Dotle uživaj u svom zavidluku.
-
- Kontakt:
EVO TRENERA..
01.11.2023. / 11:50
Fudbalski klub Željezničar ostao je bez trenera nakon što je Nermin Bašić potpisao sporazumni raskid saradnje.
01.11.2023. / 11:50
Fudbalski klub Željezničar ostao je bez trenera nakon što je Nermin Bašić potpisao sporazumni raskid saradnje.
Hahahaha neka bude Ernad trener. Kakav Basic opet. Spominje se bivsi trener Celika....jad i cemer. Nece niko ozbiljan izgleda. Neka je nama Avdija u lozi da nam dovede jos Susica.
@Hazre, po tvom pisanju zaključujem da si poprilično obaviješten. Dobro je to. Ja samo ne vidim zašto Sušića stavljaš u negativan kontest, nije Sven ni Toni Kros a nije ni Kazemiro ali po svoj prilici je poslije Sesara najbolji naš igrač na toj poziciji. Mene što se tiče ja bi Bašića do večeras doveo i ostavio ga barem dvije godine da ima čovjek dovoljno vremena da šta napravi.
Pitanje dali bi on i po treći put se vratio na mjesto zločina. Teško?!?
Ja mislim da bi se vratio. On je taman za nas. Vrijedan I radan i spreman za nas sistem gdje se trener malo pita. Nemojte prema Sušicu da griješim momak će ako ne bude povreda biti nas najbolji igrač. On i Migi uz bolju fizičku spremu i Husinu trku ima da prave dar mar.Beledija je napisao/la: ↑01 nov 2023, 14:51@Hazre, po tvom pisanju zaključujem da si poprilično obaviješten. Dobro je to. Ja samo ne vidim zašto Sušića stavljaš u negativan kontest, nije Sven ni Toni Kros a nije ni Kazemiro ali po svoj prilici je poslije Sesara najbolji naš igrač na toj poziciji. Mene što se tiče ja bi Bašića do večeras doveo i ostavio ga barem dvije godine da ima čovjek dovoljno vremena da šta napravi.
Ja mislim da nama treba trener poput husrefa koji ima autoritet. Ne mislim na psovke itd. Nije ova ekipa losa nekad malo me uhvati nervoza. Ja stavljam ruku da bi sa Dudicem u top 4 sa ovom ekipom. Eno ga u Srbiji radi extra posao za sad.husrefbeg je napisao/la: ↑01 nov 2023, 15:10Ja mislim da bi se vratio. On je taman za nas. Vrijedan I radan i spreman za nas sistem gdje se trener malo pita. Nemojte prema Sušicu da griješim momak će ako ne bude povreda biti nas najbolji igrač. On i Migi uz bolju fizičku spremu i Husinu trku ima da prave dar mar.Beledija je napisao/la: ↑01 nov 2023, 14:51@Hazre, po tvom pisanju zaključujem da si poprilično obaviješten. Dobro je to. Ja samo ne vidim zašto Sušića stavljaš u negativan kontest, nije Sven ni Toni Kros a nije ni Kazemiro ali po svoj prilici je poslije Sesara najbolji naš igrač na toj poziciji. Mene što se tiče ja bi Bašića do večeras doveo i ostavio ga barem dvije godine da ima čovjek dovoljno vremena da šta napravi.
Dobro je da razmjenjujemo mišljenja.
Ja poštujem Musemića kao trenera. Međutim nije dovoljno u modernom fudbalu biti samo dobar trener, treba još bar nekoliko odlika da bi se dobio kompletan stručnjak. Danas moraš biti motivator, strateg, skautiranje narednog protivnika je nezaobilazno, pedagog i psiholog u jednom pa i poznavati bar osnovne principe za fizičku spremu jako pojedinca tako i kolektiva.Husref psiholišku pripremu bazira na psovkama majke a motiviranost šaketenjem mlađih. Ni on nije bio imun na uplitanje u prave pa svi zbamo da je Belmin kod njega bio standaran. Za Dudićem žalim mada i njemu nedostaje časova iz opšte kulture. Zildžović, Rahimić Ibro, Ćustović i Bašić su meni dobar izbor.
Ja poštujem Musemića kao trenera. Međutim nije dovoljno u modernom fudbalu biti samo dobar trener, treba još bar nekoliko odlika da bi se dobio kompletan stručnjak. Danas moraš biti motivator, strateg, skautiranje narednog protivnika je nezaobilazno, pedagog i psiholog u jednom pa i poznavati bar osnovne principe za fizičku spremu jako pojedinca tako i kolektiva.Husref psiholišku pripremu bazira na psovkama majke a motiviranost šaketenjem mlađih. Ni on nije bio imun na uplitanje u prave pa svi zbamo da je Belmin kod njega bio standaran. Za Dudićem žalim mada i njemu nedostaje časova iz opšte kulture. Zildžović, Rahimić Ibro, Ćustović i Bašić su meni dobar izbor.
Bašićev zadnji angažman kod nas bio je ograničen na 8 utakmica do kraja jesenjeg dijela prvenstva.On je došao nakon što je Nalić dobio otkaz a Musemić nije želio da preuzima ekipu u toku prvenstva nego u zimskoj pauzi.Dakle mi se u njegovom drugom,kratkom mandatu u klubu nismo razišli otkazom ili sporazumnim prekidom.
18.10.2020.
Premijer liga BiH
Nermin Bašić preuzeo FK Tuzla City
--------------------------------------------------
Evo rezultata koje je ostvario Bašić, izuzimajući 3 namještene utakmice.
12. KOLO-24.10.20. 14:30 FK Tuzla C. - NK Široki B. 1 : 1
13.KOLO- 31.10.20. 14:00 FK Krupa - FK Tuzla C. 0 : 1
14.KOLO - 08.11.20. 13:00 FK Tuzla C. - FK Sarajevo 0 : 0
15.KOLO - 21.11.20. 13:00 FK Tuzla C. - FK Mladost DK 1 : 0
--------------------------------------------------------------------------------------------
16.KOLO - 28.11.20. 13:00 FK Olimpik - FK Tuzla C. 3 : 2 KLADIONICA
17.KOLO - 01.12.20. 13:00 FK Tuzla C. - FK Velež 1 : 3 KLADIONICA
18.KOLO - 05.12.20. 15:00 FK Radnik B. - FK Tuzla C. 2 : 1 KLADIONICA
------------------------------------------------------------------------------------------------
19.KOLO - 13.12.20. 13:00 FK Tuzla C. - FK Borac 2 : 0
---------------------------------------------------------------------------------------------
Od proljetnog dijela je ekipu preuzeo Musemić.
18.10.2020.
Premijer liga BiH
Nermin Bašić preuzeo FK Tuzla City
--------------------------------------------------
Evo rezultata koje je ostvario Bašić, izuzimajući 3 namještene utakmice.
12. KOLO-24.10.20. 14:30 FK Tuzla C. - NK Široki B. 1 : 1
13.KOLO- 31.10.20. 14:00 FK Krupa - FK Tuzla C. 0 : 1
14.KOLO - 08.11.20. 13:00 FK Tuzla C. - FK Sarajevo 0 : 0
15.KOLO - 21.11.20. 13:00 FK Tuzla C. - FK Mladost DK 1 : 0
--------------------------------------------------------------------------------------------
16.KOLO - 28.11.20. 13:00 FK Olimpik - FK Tuzla C. 3 : 2 KLADIONICA
17.KOLO - 01.12.20. 13:00 FK Tuzla C. - FK Velež 1 : 3 KLADIONICA
18.KOLO - 05.12.20. 15:00 FK Radnik B. - FK Tuzla C. 2 : 1 KLADIONICA
------------------------------------------------------------------------------------------------
19.KOLO - 13.12.20. 13:00 FK Tuzla C. - FK Borac 2 : 0
---------------------------------------------------------------------------------------------
Od proljetnog dijela je ekipu preuzeo Musemić.
NK Čelik i dalje je najveći dužnik kada su u pitanju sportski kolektivi. Zeničani duguju ukupno 5.963.872 KM (3.660.236 KM glavnica i 2.303.636 kamata).
Na drugom mjestu "crne liste" je još jedan Federalni prvoligaš - FK Sloboda sa 3.351.733 KM duga (2.415.271 KM glavnica i 936.462 kamata). Tuzlaci su u odnosu na presjek iz juna povećali dug za 58.307 KM.
Na drugom mjestu "crne liste" je još jedan Federalni prvoligaš - FK Sloboda sa 3.351.733 KM duga (2.415.271 KM glavnica i 936.462 kamata). Tuzlaci su u odnosu na presjek iz juna povećali dug za 58.307 KM.
HŠK ZRINJSKI - FK TUZLA CITY ,05.11.2023. 13:00 TV prenos ARENA-
SudijaJelić Frano – Široki Brijeg
A 1-Đozić Enes – Saraje
A 2-Milić Dženan – Sarajevo
4-Tomić Antonio - Kreševo
SudijaJelić Frano – Široki Brijeg
A 1-Đozić Enes – Saraje
A 2-Milić Dženan – Sarajevo
4-Tomić Antonio - Kreševo
Jak onaj Gošk.
Dobro je da isčupasmo bod nekako
Dobro je da isčupasmo bod nekako

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.