FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

RatoborniMrmot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RatoborniMrmot » 02 nov 2023, 05:03

Pablo11 je napisao/la:
02 nov 2023, 00:59
Mamba21 je napisao/la:
01 nov 2023, 23:09
Uprava sve dok vraća dugove, danas odlična vijest da smo prepolovili dug, nisam vidio da je iko išta napisao na forumu. Ovo je bitnije od nekog Bašića i Bekrića.

Ako je vama Bašić i Misimovič iznad Želje, meni nije. Bekrić je posljednja "smetnja" da Hadžija uđe u klub.
Zahvaljujući Bekriću igrali smo Evropu, Santos, Hodžić, Amoah. Bašić je samo pokupio kajmak i to je to.
Kako bi Amarovci trpili da se izgradi jos jedna tribina,da djelujemo nevjerovatno stabilno? Zamisli da udje..
Sa Amarom smo zavrsili odnosno sam je sebe sjebo. Zasluzeno.

Napomena za neupucene, Senad je zajahao kada je u klub uslo najvise kesa od Njukastla. Pare od Europe koju je Oda odradio, zamal uzeo titulu sezonu prije, a onda dobio klanfu ko da je zadnji papak ( to nam se i vraca, zato nas nema nigdje poslije toga, jer smo bas jazavci i debili ispali ), prodaja Bajica, Kvesica, Amir na zimu otisao, pare od Dzeke, ostao Memija i jos nekoliko igraca.

Hvala Senadu na Istoku, ali podjelu koju su unijeli njegovi botovi mu ne mogu i necu zaboraviti. Ostao je tovar dugova iza njega i zapikana zemlja. Tribina - ostao dug i to bez dozvola, poslovni prostori godinu ipo nit su sredjeni , nit su papiri zavrseni, teren - ostao dug, do nedavno dolazile presude o kojima klub pojma nema jer je ovaj odnio dokumentaciju kada je odlazio. Osim dokumentacije odveo je i dio administracije i neke sponzore. Pravi navijac.

Ostala 0 na racunu, dugovi na sve strane, unisten OP, skart i dobro preplacena ekipa koja nam je napravila minus kada je ovaj otisao jer su igraci bili pod vazecim ugovorima, a ne da ih nisi mogao prodati nego si morao nekome da platis za odvoz sute.

Dva igraca pogodili, Miru i Lendrica od 50-ak kojih je doslo. Zijan Europe i zijan titule jer se pravio postenjacina, milionski gubici i sjeban koeficient. Zrinjski "uze"i gledaj gdje su oni, a gdje mi.

I botovi, nabijem ih na hasima. Opet su se uzjebali i dosadjuju, a zapravo mu prave kontra uslugu.

Ovo sto je pomogao klubu je da zakuca Amara, a ne da pomogne Zeljeznicaru.

Neka hvala, ne vracaj se ziv bio. Dosta.

Ps. Slobodno me demantuj, al u kurcu, ne mozes, samo ono sta jeste i kako jeste. Ima jos toga, al nije za pisanja po forumu.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 02 nov 2023, 06:41

Fokus je skroz skinut sa borbe za opstanak a utakmica u subptu izuzetno bitna s obzirom da poslije toga ide Banja Luka. Ne bi valjalo nikako da izgubimo od Sloge situacija bi se zakomplikovala maksimalno.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 02 nov 2023, 06:48

Bekric ne da treba da se fata noge nego nije nikad ni trebo bit niko i nista u Zelji.Frajer nam izbio titulu.Ponaša se ko neki maneken dok nam igraci drugih klubova psuju i pljuju na našu klupu.Dakle Bekrija idi u manekene mani se Zelje i mozes bit legenda nekom ali meni nikad.Eto to je moje misljenje.Naravno uvazavam i mišljenja drugih ali kad vec pitate to je to.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 02 nov 2023, 06:49

Samoprozvana legendo,prevarante menadzerski,odlazi iz kluba!
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 02 nov 2023, 07:14

Ali zamisli, zatekneš barem 3 miliona u kasi, barem, i rezultat toga svega je da su ti navijači od svojih usta odvajali da bi napravio tribinu koju si sfušerio maksimalno jer nisi mogao odmah dobiti papire za prostore ispod iste te tribine. Te silne pare u kasi si skršio na stotinu raznih panjeva od trenera pa do igrača, klub ostavio sa dugovanjima po pitanju terena, tribine, određenih bivših uposlenika i na kraju si ti i dalje predstavljen kao nešto najbolje što se Želji desilo ikad stavljen si u istu ravan sa pokojnim Ivicom Osimom. Ustvari ne bi me sekunde iznenadilo da je lik za ove ljude mnogo važniji i mnogo veća legenda od Ivice Osima.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 02 nov 2023, 08:11

MrAmarOsim je napisao/la:
02 nov 2023, 07:14
Ali zamisli, zatekneš barem 3 miliona u kasi, barem, i rezultat toga svega je da su ti navijači od svojih usta odvajali da bi napravio tribinu koju si sfušerio maksimalno jer nisi mogao odmah dobiti papire za prostore ispod iste te tribine. Te silne pare u kasi si skršio na stotinu raznih panjeva od trenera pa do igrača, klub ostavio sa dugovanjima po pitanju terena, tribine, određenih bivših uposlenika i na kraju si ti i dalje predstavljen kao nešto najbolje što se Želji desilo ikad stavljen si u istu ravan sa pokojnim Ivicom Osimom. Ustvari ne bi me sekunde iznenadilo da je lik za ove ljude mnogo važniji i mnogo veća legenda od Ivice Osima.
Cuveno upravljanje rizikom :urnebes:

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 02 nov 2023, 08:39

Cetrdesethiljadaprvi dionicar. :urnebes:
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2023, 08:42

Uozbiljite se, molim vas. Zar neko stvarno misli da bi Senad Misimović došao u ovakav klub? To što lobotomci lupaju je klasika, niko ne valja osim velikog vođe koji nas je u crno zavio i potrošio najviše para u istoriji kluba.

Kad sve bude u redu, kad se namakne nešto para i kad se vratimo u život, e onda se brinite hoće se Misimović vratiti. Do tada smo mirni.

Nermin Bašić je morao dobiti otkaz, zbog veoma loših rezultata i tu priča počinje i završava. Loše je vodio utakmice, a mora se priznati da nekad nije imao ni sreće. Ja sam ga lično zagotivio, unio je nevjerovatnu energiju i od prvog momenta je shvatio šta je Željo i tako se i postavljao. Ne bih imao ništa protiv da se nekad u budućnosti vrati u klub, ali trenutno nam ne treba takav profil trenera.

Statistika mu je katastofalna i kakav god da nam je sastav ne možemo imati šest poraza u gostima uz samo jedan postignuti gol. Kakav god da nam je sastav ne mogu nas mlatiti raznorazna sela i granični prelazi. Neke poraze i golove u finišu utakmica je mogao izbjeći da nije pravio pogrešne izmjene. Neke igrače je precijenio i oni su ga koštali posla, nadam se da novi trener neće praviti takve greške.

Što se tiče Bekrića, sa njim nisam načisto, dovodio je dobre igrače ali i promašaje. Kad pogledamo budžet sa kojim raspolaže moram biti iskren pa reći da mi nit' smrdi nit' miriše. Sigurno ne bi dobio prolaznu ocjenu da nije doveo Boljevića i Selimovića, ali to mu se ipak mora priznati da je uradio dobro.

Druga strana Bekrića je ono što me brine, ona privatna gdje smatram da je on bad seed u našem klubu, da je spletkatoš, kvarnjak koji mnogima radi iza leđa, jer je to radio u prošlosti i zbog toga mislim da bi trebao otići. Ne trebaju nam ljudi koji će otežavati ionako tešku situaciju.

Idemo dalje, četiri boda zaostajemo za četvrtom pozicijom koja će vjerovatno voditi u Evropu i to nam treba biti cilj. Meni je to ipak fascinantno, da smo ovoliko loši i da smo još uvijek u igri. Velež i Široki nam čine usluge isto tako očajnim partijama.

Moramo se sabrati i dati sve od sebe da pobijedimo Slogu. Nadam se da navijači neće ekipi otežati posao, treba nam podrška 90 minuta na terenu, ti momci nisu krivi nizašta, a posebno nisu krivi što ne znaju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 02 nov 2023, 08:45

Dragi moji, pare od europe dolaze pocetkom slj godine pa vi skontajte zasto neko bas sad zeli uci u klub.

Vole ljudi trositi tudje pare i to ti je to. Sve dok Zeljeznicar ne bude prvi i glavni (najveci) interes svima, ovakve gluposti i igranje sa klubom ce se desavati.

Ja vise ne znam sta da mislim kao i vecina vas jer su podjele opet postale jake unutar kluba sto dovodi do toga da neko zeli preuzeti vodstvo, a cilj je ono sto sam napisao na pocetku posta.

Sramota sta uradismo od sebe u zadnjih desetak godina.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 02 nov 2023, 09:04

zeljovolimte je napisao/la:
02 nov 2023, 08:11
MrAmarOsim je napisao/la:
02 nov 2023, 07:14
Cuveno upravljanje rizikom :urnebes:
Po vec ustaljenim procedurama

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 02 nov 2023, 09:23

StrikeWarzone je napisao/la:
01 nov 2023, 23:54
Mamba21 je napisao/la:
Uprava sve dok vraća dugove, danas odlična vijest da smo prepolovili dug, nisam vidio da je iko išta napisao na forumu. Ovo je bitnije od nekog Bašića i Bekrića.

Ako je vama Bašić i Misimovič iznad Želje, meni nije. Bekrić je posljednja "smetnja" da Hadžija uđe u klub.
Zahvaljujući Bekriću igrali smo Evropu, Santos, Hodžić, Amoah. Bašić je samo pokupio kajmak i to je to.
Može li pojašnjenje?
Kakvo ti pojasnjenje treba. Megamiske hoce opet da od zelje napravi privatnu prciju.. opet idu tamne godine za zeljeznicar.

Vi mu se zahvaljujete na tribini :damn: zahvalite se navijacima koji su donirali :) nista on svoje nije ulozio. Nista!!

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 02 nov 2023, 09:30

Izvini legendo @PointBlank, ali kakve su ove godine ako nas tamne čekaju?

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 02 nov 2023, 09:49

Ma da mu je vise kako dzaba dati taj pomocni nek pravi sta je naumio, samo da nas popusti. Rodili bi se.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 02 nov 2023, 09:52

MocMahale444 je napisao/la:
01 nov 2023, 23:33
Bekric treba da ode iz razloga sto nije dobar sd, zato sto puno laže. Rekao je da ce skoro pa sigurno šarnuti hodzic i santos, cim se vrate u rajvosa, naravno laž golema bila.
Izgubili smo na njima bruku love.
Znaci voli vise slagati nego kajmaka i sira uz pogacu mlatnut.

Doveo je lika (aru) koji se svadjao s navijacima i koji nista uradio nije.
Velika pojacanja u vidu Alisona, Turanjanina i ostalih bukvi.
Ti ne razumijes kako se stvari u fudbalu okreću preko noći, sto se danas kaže, za 5 minuta se promijeni.

Mozes li ti objasniti kako smo mi zadržati Santosa i Hodzica, koji su željeli ići, tražili nešto novo sto im Željo nije mogao ponuditi?
Posebno Santos, sa čijim menadžerom se ratovalo.

Ara kakvo je ime, svi su se radovali sto je došao. Ko je mogao znati kakav će učinak imati?

Objasni nam isto, po kojem osnovu mi možemo dovoditi top igrače?

Ne branim Bekrica, ali je previše prazne price na forumu.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 02 nov 2023, 09:56

StrikeWarzone je napisao/la:
01 nov 2023, 23:54
Mamba21 je napisao/la:

Može li pojašnjenje?
Pa znamo da nam je sportski direktor dobar sa Amarom, tako da dok je Bekrić tu, on će čekati, čim Bekrić ode, on će doći.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 02 nov 2023, 10:08

Ah shit, here we go again. Poslije dugo vremena sam ušao na forum ** jer ste me zaintigrirali sa par postova ovdje. Sad znam da ništa ne znam a glavni krivac je "Bekrić Samir". Ovdje se piše da je "Bekrić" posljednja prepreka za ulazak "Misketa", dok s druge strane na drugom forumu taj isti "Bekrić" je posljednji "bedem" kluba koji klub štiti od "hijena" koje samo čekaju da ponove isti scenariji.
Misimović :arrow: :nedam: :nene: Bekrić
Hijene :arrow: :nedam: :nene: Bekrić

Bašiću hvala i sretno dalje.

Šta mislite ko će biti U21 protiv Sloge? Jučer Drina odvojeno trenirao i vjerovatno propušta i ovu utakmicu. Amoah se vraća nakon kartona a Boljević se dobro pokazao u Konjicu. Nema mi logike da Drljo/Gasal igraju umjesto njih dvojice. Možda Musić na beku ili Drljo na poziciji Štilića ako nije oporavljen.

Ma svi na Grbavicu, subota 16:00!
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Viking1921
Kontakt:

Post Postao/la Viking1921 » 02 nov 2023, 10:11

Kakvi su ovo klosari i botovi ja to nikad nisam viidio u zivotu da se prizivaju dva grobara kluba sto su nas razjebali haman do temelja.
Nikad vise u klub!!!
ZELJO IZNAD SVIH !!!!

Pisao je covjek iznad zasto da otjeraju bekrica kojem je limit da moze ponuditi igracu ogranicen na minimalno , ljudi ne zavaravajte se , nisam pripadnik ni ovih ni onih PROTIV TJERANJA SAM LJUDI KOJI SU PA BILO KAKO DA SU I OVAKO I ONAKO I OD NAS I BEZ NAS ali su prepolovili dug nas omcu oko vrata vise od pola duga su ljudi vratili. Kad se dugovi isplate ili malo ostane kad budemo ulagali u ekipu i igrace i trenere onda cu da im sudim i da ih tjeram.
Do zadnjeg sam branio i basica ali sam skontao da na kraju se izgubio ili su ga igraci bojkotovali.
Zadnja izmjena: Viking1921, dana/u 02 nov 2023, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 02 nov 2023, 10:25

Pririsak je napisao/la:
02 nov 2023, 08:45
Dragi moji, pare od europe dolaze pocetkom slj godine pa vi skontajte zasto neko bas sad zeli uci u klub.

Vole ljudi trositi tudje pare i to ti je to. Sve dok Zeljeznicar ne bude prvi i glavni (najveci) interes svima, ovakve gluposti i igranje sa klubom ce se desavati.

Ja vise ne znam sta da mislim kao i vecina vas jer su podjele opet postale jake unutar kluba sto dovodi do toga da neko zeli preuzeti vodstvo, a cilj je ono sto sam napisao na pocetku posta.

Sramota sta uradismo od sebe u zadnjih desetak godina.
Mi pravimo ovo od sebe zadnjih 25 godina. Nisu svi silni milioni dugova koji su nam godinama omca oko vrata napravljeni samo u zadnih deset godina.
Pročepit će negdje.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 02 nov 2023, 10:29

Opet je fokus pomaknut sa borbe za opstanak, ako ispadnemo nista nam ne vrijedi ovo vracanje dugova, ako ste vec spremali i dovodili igrace da se borimo za opstanak trebate se tako i ponasati.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 nov 2023, 10:43

irfo je napisao/la:
02 nov 2023, 09:49
Ma da mu je vise kako dzaba dati taj pomocni nek pravi sta je naumio, samo da nas popusti. Rodili bi se.
Ma ne bi vjeruj.
1921

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Levin i 30 gostiju.