FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
43%
Prolazak u Play off
52
24%
Grupnu fazu
72
33%

Ukupno glasova: 217

badboy
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la badboy » 06 nov 2023, 06:47

Slazem se da se Sahinovicu ne treba psovati. On iz dana u dan pokazuje svoje limite i nazalost tu smo gdje smo. Nas problem golmana je ustvari problem zasticenog godista i ako to tako ostane i ako ce se kome psovati onda to nakon pauze treba da bude Senijad i svi koji se bace transfer politikom. Jasno je ko dan da nam treba dosta bolji golman od Sahinovica. Jel to Rogic ili neko novi neka odluce oni koji su za to zaduzeni. Uglavnom s golmanom moraju dovest (ili izmislit) igraca zasticenog kodista koji ce bit dovoljno kvalitetan za prvih 11. Ako je to Buljubasic, onda neko iz sadasnjeg veznog je visak.
Ziljkica se malo previse uzelo na zub. Forma mu jeste pala u odnosu na pocetak sezone, ali treba shvatit da je on bio daleko nas najbolji igrac krajem prosle i pocetkom ove sezone. Provalili so to i drugi klubovi i on je svaku utakmicu posebno markiran. Siguran sam da se se vratiti, radi posteno a da nije tako kod Rozmana ne bi bilo pardona. Da treba bit na klupi bio bi.
Sinoc su momci pokazali karakter i samo je njihova zelja presudila da ga uvaljaju onako kako su ga i dali. Borac ko Borac sve ove lakrdije sa sudjenjem su njihove rezultate doveli taj kontekst al realno ima tu i kvaliteta. Oni i kao tim nisu losi uopste kako ih raja dozivljava i dosta su dobro vodjena ekipa.
Do pauze skupit sto vise bodova a onda poslije priprema u prve tri utakmice cemo vidjet koliko mozemo. Obzirom na pocetak sezone i kako se ekipa sklapala Evropa je uspjeh a ako se dohvati titula ili kup to je sve bonus.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 06 nov 2023, 07:53

Mi još moramo da rastemo kao klub u svakom smislu. OK, ekipa na terenu zakazala par utakmica, ima SŠ nek rade kako misli da treba snosiće odgovornost. Ali organizacijski mi je zaparalo oko jedna stvar: Najbolja devetka što ti je iza rata došla u klub, igrač na kojem bi mogao zaraditi možda i preko 2 miliona, luta ispod zapadne tribine i ne zna kuda da uđe. Dok djeca nisu potrčala da se sa njim slikaju niko živ ga od osoblja nije prepoznao. Jedan Florentino Perez posadi u svečanoj loži najbolje igrače pored sebe, naš povrijeđeni igrač ne zna kud bi šta bi na stadionu.

Istok svojim stalnim pritiskom na naše igrače godinama ubija ekipu u mozak i pravi veći pritisak Sarajevu nego protivniku, a Sjever fkt pretjeruje sa pirotehnikom. Neko će reći Borac je to, mora da grmi, ali isto je bilo i protiv Zvijezde 09 i Sloge , pa miša mu mora li da puca kao 93 stalno i ta bakljada ako već mora pa neka čeka da dadnemo gol, a ne pred utakmicu na megafon bakljada (34 i 65 min) nebitno da li tad pritišćemo, ganjamo rezultat isl.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 06 nov 2023, 07:54

Kyeremeh me iznenadii kako je dobro odigrao. Beton.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 nov 2023, 08:00

Evander je napisao/la:
05 nov 2023, 20:43
Razamn je ubleha, kojeg su navijaci nafurali samo iz zelje da se vec jednom krene naprijed, na neki drugi nacin. Mislim, ok je on, u rangu Varesanovica i slicnih. Realno, za njega je Vinko trener u svakom pogledu. Ali u sustini, nije do trenera ovo, dok je na celu kluba mrljo Mirvic, nema nama hajra.
Natakarim ti sve najmilije keru smrdljivi

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 06 nov 2023, 08:12

GalileoGalilei je napisao/la:
06 nov 2023, 08:00
Evander je napisao/la:
Razamn je ubleha, kojeg su navijaci nafurali samo iz zelje da se vec jednom krene naprijed, na neki drugi nacin. Mislim, ok je on, u rangu Varesanovica i slicnih. Realno, za njega je Vinko trener u svakom pogledu. Ali u sustini, nije do trenera ovo, dok je na celu kluba mrljo Mirvic, nema nama hajra.
Ne zamaraj se džukcem. Mogu misliti kako mu je muka gledati u nikad brojniji sjever i jesti svoja go.vna koja je izasrao za vrijeme bojkota.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 06 nov 2023, 08:13

Sahinovicu se dosta toga progledalo kroz prste.

Ajd sto je los golman, al on je jedva velika QURCINA i kao profesionalni igrac futbala, koji u 30-40 minuti zna da zadrzava i odugovlaci tekmu. A mlad golman, kao hoce da igra u ligama petice.
Od mene, nakon zelje kad je 2:2 bilo i njegovog lezanja i zadrzavanja na 2:0, nema podrsku... I ovim putem ga na qurac nabijem.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 06 nov 2023, 08:19

Zadovoljan sam.
Dobro je ovo sve, idemo dalje, izaci cemo jos jaci nakon svake utakmice. Lijepo je izvuci rezultat u zadnjim minutama.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 nov 2023, 08:30

Ziljkića bih klupirao i oduzeo mu kapitensku.
Nit je vođa niti igra.
Na 3-0 bi ti meni ulazio 15 minuta do kraja, pa ako šta pokažeš, onda polako povećavati minutažu.
Sa ovakvom bezqrc igrom ne daš gledati u sebe.
Koševo Zapad

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 06 nov 2023, 08:37

Zaista nezz,sta ste se natakarili na Sahinovica,koji je najmanje kriv za go,stanite na go pa cete da vidite,covjek sa 7 metara zapucao,neometan,ljudi on nju nije ni vidio kako treba,da on sve ovo brani sa 20 godina kao Nojer,on nebi bio u Sarajevu,bice on nasa macka zapamtite sta vam kazem,nmjte ljudi pogotovo nasu djecu odma tako da demotivisete dajte mu podrsku.
Samo Sarajevo

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 nov 2023, 08:39

kanarinac je napisao/la:
06 nov 2023, 08:37
Zaista nezz,sta ste se natakarili na Sahinovica,koji je najmanje kriv za go,stanite na go pa cete da vidite,covjek sa 7 metara zapucao,neometan,ljudi on nju nije ni vidio kako treba,da on sve ovo brani sa 20 godina kao Nojer,on nebi bio u Sarajevu,bice on nasa macka zapamtite sta vam kazem,nmjte ljudi pogotovo nasu djecu odma tako da demotivisete dajte mu podrsku.
Niko ga nije ni demotivisao na utakmici jbt ,jer vecina nismo ni vidjeli fino gol....al kad sam na snimku vidjeo katastrofa,momak zazmirio ba..
Jos gori je onaj sut Blagaica lagani sa 25 metara,odbi se od travu i usta ga pogodi..jel moguce da zmiri ili jednostavno ne vidi dobro momak.

Nakon pregledanog snimka,jucer Mustafic nas najbolji igrac al def :bow: ,sa svim igracima Borca se potukao,ima muda svadja se ,trci daje lopte.

Ima muda i opucati jes da su isli nebu pod oblake al procepice i to ,dok ostali samo pimplaju pgt Avram,ja ga bas gotivim al on mi nekako sve gori i gori.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 06 nov 2023, 08:41

ma serendate vi puno ,da nam je ko rekao da ce nam borac bjezati 6 bodova pored svih ovih stvari u 13 kola koja su se desavala mi mu ne bi vjerovali.
jos uvijek smo u igri,vala imaju i ovih pauza tokom sezone 4,5, ako ne mogu da uigraju ekipu ne znam sta hoce vise.
ova ekipa i jos dva pojacanja i titula ne bi smjela doci u pitanje.

Uz sve to,dobili smo 2,3 mlada igraca na koje racunamo da ih mozemo prodati i to je ta racunica jbg.
Liga je opcenito losa,zbog cega je to ne znam,mislio sam da ce izradnja travnjaka poboljsati svima igru za 40% ali jok
najvise vidim problem u neobrazovanom ili neiskusnom trenerskom kadru(30 godina nas neki trener nije napravio inostranu karijeru) ,poyy i ne sikirajte se
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 nov 2023, 08:41

Miljacka je napisao/la:
06 nov 2023, 08:12
GalileoGalilei je napisao/la:
06 nov 2023, 08:00
Evander je napisao/la:
Ne zamaraj se džukcem. Mogu misliti kako mu je muka gledati u nikad brojniji sjever i jesti svoja go.vna koja je izasrao za vrijeme bojkota.
Ma ovaj evander je neki cova sa mentalnim oboljenjem Bgm,treba ga zaliti .
FK SARAJEVO.

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 06 nov 2023, 08:42

Ne smijemo zaboravviti gdje smo bili sa zalizanim i u kakvom je stanju forma igraca i sprema bila. To nije lahko podizati u hodu sigurno zato i imamo povreda puno. Na zimu probat sa nekim pojacanjima ali bice tesko jer tad nema slabo slobodnih igraca. Tek na ljeto ocekivati rezove vece. I evo ispostavlja se ono sto sam i šricao Dal Varesanovic je bio jedan od nasih najboljih igraca na poziciji 10 i tacka. Koliko smo samo bili opasniji sa tim deckom. Steta je sto Pena nije igro krilo tu je mnogo opasniji i svi se boje kad on krene 1 na 1. Nadamo se da se vrate povrijedjeni igraci jer u ovoj ligi niko ne moze nadomjestiti 2 3 bitna igraca realno. Sve u svemu nema pljuvanja puna podrska pa dosta vise tjeranja svega zivog nakon losiji rezultata...

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 06 nov 2023, 08:52

SHZ82 je napisao/la:
06 nov 2023, 05:21
tuzno je citati da se opet psuje majka i porodica Sahinovicu. Ja zaista ne razumijem te glave, pa zar nemate ni gram mozga.
Da ocekujemo da bolje reaguje, ali decko nije top klasa vec prosjecni golman u jednoj od najlosijih liga Europe.
Mene vise brine nonsalancija Ziljkica koji ie usput kapiten, nadam se da mu je ova jesen zadnja u dresu Sarajeva. Radovica se ovde sinoc isto pljuvalo, alidecko je ostavljan sam da brani i krilo i beka Borca, a nike ni Radovic neka top klasa da to moze iznijeti sam.
Oliveira nam bas mnogo fali.
Pena svi smo ocelivali da ce poceti da pravi razliku, ali on igra za sebe i svakom utakmicom mislim da je on samo reklama.
Kad se sve sabere -6 je ok, vidjet cemo sta ce biti na kraju ovog dijela. Od proljeca ocekujem konkretnije Sarajevo jer ce Rozman imati prelazni rok i pripreme da digne ekipu
Pena je sinoć tri pozicije promijenio i opet je bio sasvim okej. Vjerovatno i igra za sebe ali momak bar nešto pokušava, nekim driblingom, potezom stvoriti akciju i podići ekipu

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 nov 2023, 09:02

FoSte95 je napisao/la:
06 nov 2023, 08:52
SHZ82 je napisao/la:
tuzno je citati da se opet psuje majka i porodica Sahinovicu. Ja zaista ne razumijem te glave, pa zar nemate ni gram mozga.
Da ocekujemo da bolje reaguje, ali decko nije top klasa vec prosjecni golman u jednoj od najlosijih liga Europe.
Mene vise brine nonsalancija Ziljkica koji ie usput kapiten, nadam se da mu je ova jesen zadnja u dresu Sarajeva. Radovica se ovde sinoc isto pljuvalo, alidecko je ostavljan sam da brani i krilo i beka Borca, a nike ni Radovic neka top klasa da to moze iznijeti sam.
Pena svi smo ocelivali da ce poceti da pravi razliku, ali on igra za sebe i svakom utakmicom mislim da je on samo reklama.
Kad se sve sabere -6 je ok, vidjet cemo sta ce biti na kraju ovog dijela. Od proljeca ocekujem konkretnije Sarajevo jer ce Rozman imati prelazni rok i pripreme da digne ekipu
Pena je sinoć tri pozicije promijenio i opet je bio sasvim okej. Vjerovatno i igra za sebe ali momak bar nešto pokušava, nekim driblingom, potezom stvoriti akciju i podići ekipu
Radovic nam je sinoc asistencijom i utrcavanjem donijeo bod.Najveca je zasluga za gol njegova.
FK SARAJEVO.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 06 nov 2023, 09:05

FoSte95 je napisao/la:
SHZ82 je napisao/la:
Sinoć je trebao još jednog igrača koji će ispratiti njegove kretnje i gurnuti mu loptu u prostor. Imali smo bar 3 situacije gdje sa dobrim pasom ide 1 na 1 s golmanom.
Pozitivna stvar u vezi njega je da je odigrao 90 minuta.
Koliko god je kriv Šahinović za gol, isto toliko je i Ziljkić koji je morao ispratiti igrača i bar mu otežati da uputi udarac prema golu. Onako neometan, imao sasvim dovoljno vremena i prostora da se namjesti i opali po njoj iz sve snage. Ziljkić prije poziva za repku i Ziljkić nakon poziva za repku drugi igrač skroz. Sinoć na zapadu par likova govori šta je sa Buljubašićem, što ga nema u zapisniku :tokralju: :urnebes:

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 06 nov 2023, 09:16

kanarinac je napisao/la:
06 nov 2023, 08:37
Nema jakih, ne pika se gol.
Trebamo se zaliti savezu.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 06 nov 2023, 09:18

tabba77 je napisao/la:
06 nov 2023, 09:05
FoSte95 je napisao/la:
SHZ82 je napisao/la:
Sinoć je trebao još jednog igrača koji će ispratiti njegove kretnje i gurnuti mu loptu u prostor. Imali smo bar 3 situacije gdje sa dobrim pasom ide 1 na 1 s golmanom.
Pozitivna stvar u vezi njega je da je odigrao 90 minuta.
Koliko god je kriv Šahinović za gol, isto toliko je i Ziljkić koji je morao ispratiti igrača i bar mu otežati da uputi udarac prema golu. Onako neometan, imao sasvim dovoljno vremena i prostora da se namjesti i opali po njoj iz sve snage. Ziljkić prije poziva za repku i Ziljkić nakon poziva za repku drugi igrač skroz. Sinoć na zapadu par likova govori šta je sa Buljubašićem, što ga nema u zapisniku :tokralju: :urnebes:
To sam i ja primjetio, peneranda ima odlicne kretnje i tehniku, ali jednostavno nije imao lopti. To sto kazes 2,3 situacije gdje mogao krenuti u prostor, ali nigdje lopte. Inace je pokusavao duplim pasom, ali slabo ga je ko pratio.
Nevezano, drago mi je da se rozman sjetio da i vrancic postoji, moze nam on itekako jos valjati.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 06 nov 2023, 09:19

Ima Rožman posla na zimu pune ruke! Jedino se nadam da ljigavog ekavičara nećemo više nikad gledati u našem dresu, ostalo je manje više sve rečeno. Probati na pauzu otići sa nekim razumnim zaostatkom, ma da je treće mjesto najrealnije.
Bahati, bahati Željkan!
1946

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 nov 2023, 09:22

Sasvim je normalno da ekipa dođe u jednu fazu pada forme, to sve ekipe na svijetu imaju kad-tad. Najvažnije je da je ekipa pokazala karakter i uspjela doći do boda. U zadnje vrijeme nas muče povrede i pad forme pojedinih igrača, kao što je Rožman rekao, ali evo polako se svi vraćaju. Drago mi je što pametno razmišlja oko rovitih igrača, zato nije htio gurati Renana.

Što se tiče samog meča, bilo je dosta nepovezano i lošije nego u nekim prethodnim utakmicama, to je činjenica. Da je bilo odron, nije, jer kad uzmemo sve propuštene prilike, ne bi bilo nezasluženo i da smo pobjedili. Napravili smo mi fin broj šansi, a svakako da vrijedi izdvojiti stativu Hasića iz slobodnjaka.
Borac nije bezveze ekipa, u smislu da ćeš im se ušetati kad god hoćeš. Vinko je najbolji taktičar u ligi, poznato je da mu se sve zasniva na defanzivi. Nama je najteže bilo zato što smo primili gol u prvim minutama, pa je poslije toga odmah krenulo "čupanje" i nije bilo lako probiti onaj bedem. Ovo se pogotovo odnosi na drugo poluvrijeme.

Što se tiče igrača, pohvalio bih prvo Mustafića, pa Đuričkovića i Hasića. Mustafiću se nema šta prigovoriti, momak trči za dvojicu, nudi se, prilazi, razigrava, fajta itd. Skroz drugi igrač od dolaska Rožmana. Imao je onaj jedan dobar pas prema naprijed, odavno nisam vidio ljepše proigravanje u našoj ligi. Đuričković standardno dobar i borben, dok je Hasić dosta puta sam nešto pokušavao iskombinovati.
Penaranda je odigrao sasvim solidno, dosta lopti je spustio i razigrao, ali u nekoliko momenata ga naši nisu uspjeli razumiti. Prvih 90 minuta za njega i ja sam zadovoljan. Julardžija je imao par grešaka u pasovima, ali je i dalje jedini uz Mustafića koji kidiše na sredini i koji ima damu da priđe i primi loptu u rizičnim situacijama.

Od lošijih pojedinaca, istakao bih Ziljkića i Radovića, pa i Avrama. Ziljkić je oyebina teška, kakav šarlatanski pristup, ono je bio horor. Iako ne volim da čujem da neko zviždi našim igračima, jučer je opravdano dobio iste. Hajde da si u lošoj formi, razumijem, ali da uvijek ostavljaš saigrača na vjetrometini i da zbog tvog bezobrazluka primimo prvi gol u prvim minutama (i Šahinovićeva je krivica isto), to je nedopustivo. Ohladiti ga odmah naredni meč, a na zimu ga se riješiti. Kyeremeha sam odmah prizivao na poluvremenu, jer će ako ništa uvesti malo brzine i svježe krvi po krilu.
Radović je neobrazovan igrač i strašno ograničen, strašno koliko nam je živaca pokidao. Nema osnovnu logiku da utrči, da prati igru, da napravi višak itd. Alibi igrač, prvom do sebe i on je miran. Par puta se krije iza saigrača i čeka u odbrani, a vidi da ima prostora da uleti. Duraković je bolji duplo od njega, bar nema straha da krene naprijed i napravi nešto.
Šahinović opet loš. Nadam se novom golmanu na zimu.

Ostaje žal za glupo primljenim golom, ali nema veze. Ubrzo će opet svi biti oporavljeni, odmoriti se i spremiti za naredne izazove. Nadati se da nećemo imati više povreda, pa da doguramo do te zimske pauze. Rožman neka selektira ekipu, očisti od škarta koje bezveze plaćamo i da se pojačamo na par pozicija.
Puna podrška Rožmanu i igračima!

Peljto je bio loš.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ado-hz, Beli98, galia95, Hajdeee, inzomni, Jabroni, laznokrilo, Pena, roccosiffredi, Suki46 i 94 gosta.