FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ziljkic ne da je upao u losu formu, nego ne znam sta je ono, vuce se po terenu ne dize glavu, ne prati igru, horor zivi. Odavno nisam vidio da neko od igraca koji nosi ekipu, asistira, zabija, proigrava, dodje do ovog stanja, uzas. Sta je razlog ne znam, al ne moze ono samo forma biti.
Sahinovic-uzas uzas uzas. Bolje bi bilo da vise nista ne dodajem. Nosi ga vise u 3 lijepe ako te vec kostao 30 bodova brat bratu. Kakav ba talenat? I ja sam ga branio, hajde polako nek dobije sansu. Ma nek dobije qurcinu vise, posudba majstore pokazi se u Stupcanici, nauci osnovne stvari izbijanja, postavljanja, kornere itd pa dodji kad bar to osnovno budes znao. U pm vise, stvarno sinoc je nadam se i Rozmanu jasno da on ne moze s njim daleko. Rogic je sasvim ok golman i ne treba nam tu gomilanje po meni.
Avramovski- sad slobodno mogu reci, da covjek polako ostari da vidi i doceka te majstorije strasnog Avrama. Apsolutno nije zasluzio produzenje ugovora na zimu i tu moramo prvo pojacanje traziti. Dobio je i kontinuitet i priliku da pokaze sta zna i kakav je majstor ali iz tankog u tanje ide.
Igra. Evidentno je da smo u blagoj krizi igre, Igman Sloga i Borac, nije to na nivou bilo. Ali ok, mora doci i do ovoga. Evo jedva cekam zimu i da se prodju te pripreme uz manje korekcije u ekipi, mislim da nam trebaju max 2 igraca (stoper i AM) i tjt. Ali vjerujem da Rozman dobro zna sta hoce i kime je zadovoljan.
Sahinovic-uzas uzas uzas. Bolje bi bilo da vise nista ne dodajem. Nosi ga vise u 3 lijepe ako te vec kostao 30 bodova brat bratu. Kakav ba talenat? I ja sam ga branio, hajde polako nek dobije sansu. Ma nek dobije qurcinu vise, posudba majstore pokazi se u Stupcanici, nauci osnovne stvari izbijanja, postavljanja, kornere itd pa dodji kad bar to osnovno budes znao. U pm vise, stvarno sinoc je nadam se i Rozmanu jasno da on ne moze s njim daleko. Rogic je sasvim ok golman i ne treba nam tu gomilanje po meni.
Avramovski- sad slobodno mogu reci, da covjek polako ostari da vidi i doceka te majstorije strasnog Avrama. Apsolutno nije zasluzio produzenje ugovora na zimu i tu moramo prvo pojacanje traziti. Dobio je i kontinuitet i priliku da pokaze sta zna i kakav je majstor ali iz tankog u tanje ide.
Igra. Evidentno je da smo u blagoj krizi igre, Igman Sloga i Borac, nije to na nivou bilo. Ali ok, mora doci i do ovoga. Evo jedva cekam zimu i da se prodju te pripreme uz manje korekcije u ekipi, mislim da nam trebaju max 2 igraca (stoper i AM) i tjt. Ali vjerujem da Rozman dobro zna sta hoce i kime je zadovoljan.
Zadnja izmjena: nokee, dana/u 06 nov 2023, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Ma on se izgleda razalostio sto mu nema vise sefa jarana yebo ga on u glavu. Taj covjek je odigrao u vrh glave 3-4 tekme da kazes nesto se vidjelo od njega.
A i tada je peglao loptu do iznemoglosti,usporavao akcije.
On mozda jeste igrac za ove nase hrkljus trenere,za sistem i nacin igranja,s brzim protokom lopte kako to Rozman trazi i radi na tome,nije sigurno.
Nevjerovatno je da se uopste dovodi u pitanje kvalitet Penarande,covjek odigrao jednu cijelu tekmu. Kad smo ga dovodili znalo se u kakvom je stanju i sve ostalo,dakle doveden je s predumisljajem da mu treba vremena i na kraju krajeva da prodje kompletne pripreme s ovim covjekom kao i svi ostali.
Pa cu reci Said Husejinovic!
Ljudi,ovo nije socer!
On mozda jeste igrac za ove nase hrkljus trenere,za sistem i nacin igranja,s brzim protokom lopte kako to Rozman trazi i radi na tome,nije sigurno.
Nevjerovatno je da se uopste dovodi u pitanje kvalitet Penarande,covjek odigrao jednu cijelu tekmu. Kad smo ga dovodili znalo se u kakvom je stanju i sve ostalo,dakle doveden je s predumisljajem da mu treba vremena i na kraju krajeva da prodje kompletne pripreme s ovim covjekom kao i svi ostali.
Ljudi,ovo nije socer!
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Kako druže objasniti to nekom navijaču koji svojim igračima u 5 minuti psuje mrtve majke. Ne vrijedi se trošiti.TrofejiSuTu je napisao/la: ↑06 nov 2023, 12:30Ma on se izgleda razalostio sto mu nema vise sefa jarana yebo ga on u glavu. Taj covjek je odigrao u vrh glave 3-4 tekme da kazes nesto se vidjelo od njega.
Ljudi,ovo nije socer!
To za Ziljkića si potpuno upravu,
Prvo onaj status na instagramu za Varešanovića pa onda poziranje za zapljenim šalom Sarajeva i ona kapitenska sa ljiljanima. Klasnični dupelizac i uvlakač koji eto na te načine pokusava izboriti status prvotimca ili pridobiti navijače. Ja sam ga par puta posmatrao kad damo gol ako je na klupi prvi trči Rožmanu u zagrljaj.
Valjda je skontao da trener to ne jeebe i sad je nastala neka kurrcobolja kod njega mada mislim da on i ne može više od ovog u Sarajevu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
- skullcrusher
- Kontakt:
Ja ne bih Buljubasica prodavao za ovako sitne pare ali eto struka zna bolje.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
Debilizam teski bi bio pustit Buljubasica za ovaj sitnis, iskreno se nadam da nema od toga nista.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Sahinovic je tanak golman, em sto mu je prosla lopta kroz ruke kod gola em sto su mu procjene leta lopte i sigurnost kada je uhvati katastrofa, pa koliko mu je puta ove sezone lopta ispala. Za gol nije kriv samo on, Ziljkicev igrac je pobjegao i probio golmana. Nevjerovatan je nivo nonsalantnosti prisutan zadnjih 8 utakmica kod Almedina, ne vraca se u odbranu pa su Radovicu ili Durakovicu vrlo cesto svezane noge kada se brani gol. Na to dodajmo koliko je los u pogledu rjesavanja lopte i zavrsnice. Prodati na zimu. Ja sam se jako puno zalagao za Avrama, pogotovo kad je na proljece bio zapostavljen zbog Dala i zbog njegove sklonosti povredama, ali me je toliko razoracao sad otkako je Simon trener i pod kojim puno vise igra. Nicemu ne doprinosi osim sto trci, ne zna da zabije gol ni da je podvali, da odigra neki kljucni pas za gol. Pobogu desetka si, u ovom 4-3-3 sistemu osmica, sto opet znaci da ti treba da doprinosis golovima i asistencijama. Nije da nije imao sansi za golove( Siroki, Zvijezda). Radovic borben ali tanko skroz, treba nam bolja lijeva strana. Pena puno opasniji na krilu nego na spicu, nije na 9 adekvatna zamjena za Renana koji nam je pola ekipe. Moram pohvaliti Rozmana za izmjene, Vrancic i Kyeremeh su donijeli dosta zivosti i ubrzali smo se nakon toga, vise minuta bi definitivno trebali da dobijaju. Djurickovic i Anicic su se bili pogubili, gluho bilo. Mustaficeve dalekometne suteve necu ni da komentarisem.
A horde su Boga mi pretjerali sa pirotehnikom, kao i protiv Zrinjskog i na derbiju. Prekidi utakmica na ta tri meca su bili dvocifreni sveukupno. I ne mogu da vjerujem da ima debila koji bacaju topovske na tartan stazu medju securitije i djecu koja dohvacaju lopte, topovski je sinoc eksplodirao 5 metara od momka sa loptom. Sidji dole do dna tribine i baci ga u kanal bolan ne bio.
A horde su Boga mi pretjerali sa pirotehnikom, kao i protiv Zrinjskog i na derbiju. Prekidi utakmica na ta tri meca su bili dvocifreni sveukupno. I ne mogu da vjerujem da ima debila koji bacaju topovske na tartan stazu medju securitije i djecu koja dohvacaju lopte, topovski je sinoc eksplodirao 5 metara od momka sa loptom. Sidji dole do dna tribine i baci ga u kanal bolan ne bio.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
S kim igramo poslije Posušja?
-
- Kontakt:
Pohvala svima sinoc, ali Anicicu posebno. 

-
- Kontakt:
Sa Tuzla City.
Pauza reprezentativna,pa cekamo Tuzlu krajem mjeseca.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Posušje, Tuzla, Velež, GOŠK, Zrinjski, Široki pa pauza.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
- skullcrusher
- Kontakt:
Na kojoj god tribini laser da bude sljedecu tekmu, prici tom pametnjakovicu ako ne bude htio prestat oteti mu laser i nabit mu ga u nos. Zbog retarda trebaju da nam pisu velike kazne
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
ali isto tako treba reci da su to projekti danasnje politike,kao partizan i zvezda,drzavni klubovi gdje stranke stoje iza njihStroj1946 je napisao/la: ↑06 nov 2023, 11:21Samo cu ti reci da ti je ovo sad borba sa vjetrenjacama. Sad ce te napasti 20 njih koji ce po defaultu Bosnjackom traziti izgovore, nikad nece niko reci onako kako jeste. Zaboravio si spomenuti da Zrinjski igra grupne faze KL i to jako dobro.ado-hz je napisao/la: ↑06 nov 2023, 11:132013/14 dosao TanOsmaDolazi je napisao/la: ↑06 nov 2023, 10:50
Nije sve tako kao sto ti se predstavlja. Dovoljno je samo da ti kazem da trosimo u 5 deka sa Zrinjskim i Borcem. Pogledaj sirinu i kvalitet igraca i kod jednih i kod drugih. Ne moze se vise ova liga ni igrati bez buđeta od 3-4 miliona KM i to da se boris da ne ispadnes.
Do dan danas a to je 10 sezona
Zrinjski 6 titula
Sarajevo 3 titule od toga jedna poklonjena Corona titula
Borac 1 titula
Kad smo mi dovodili Stepanove Ikande i ostale "zvijezde" i bacali pare na njih Zrinja je osvajao tiltule sa Todorovicem i Filipovicem
Zrinja nije trosio ni upola tih godina kao mi pa opet osvajao titule.
IMA NESTO I DO ZNANJA![]()
i da ih smaknes ne da moras isto ulagati nego dva puta vise i opet nisi siguran
vidis npr Borac nijedan derbi nije uzeo a ljudi 6 bodova ispred,oni znaju da je potrebno 5,6 utkamica u godini potruditi se ovo ostalo ce namjestiti,nece kiksati na malim tekmama a mali nemaju ni snage ni moci da se zale
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
-
- Kontakt:
Široki je u proljetnom dijelu sezone. Zavrsavamo polusezonu gostovanje Zrinjskom. Kuci cemo dobiti utakmice gostovanja teska, ova u Posušju posebno važna pobjeda bi mnogo znacila vratili bi samopouzdanje ostali bi u borbi za vrh.
E sto je meni ljudi vise ova reprezentacija dodijala zivotom i ove pauze dosadne zbog njih.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Pratio sam tekstualni prenos i zvucalo je da je svaka nasa sansa bila ispod polu sanse a da je svaka birceva sansa bila 100%. Medjutim sinoc sammpogledao highlightce ipak to je bilo obrnuto.. imali smo sugurno 3-4 veoma dobre sanse imali smo stativu, dok je borac imao onu sansu kad je onaj nesto htio da lobuje.. bas sam htio da pregledam utakmicu ili snimak jer je ROZMAN izjavio da smo zasluzili da uzmemo sva 3 boda ovde i na tekstualnom je zvucalo da je bar bar duplo bolji bio. Nisam mogao vjerovat al opet sebi kazem daj da pogledat isjecke bar pa da onda pljunem Rozmans jad ono ROSMAN GOVORIO ISTINU a ovi portal i par ovih ovde ubaceni elemenata ne istinu
Borac je dao go u 2 goj minuti GRESKOM GOLMANA mi smo igrali vise nego dobro tih 15 minuta prvi cinimi se sve do prve bakljade i prekida.. Nemogu da vjerujem da neko od vodja ovo dopusta ako je fora da se pali bar nemoj ih palit kad nam rezultat treba i kad kidisemo na go protivnika. Zamislite kad igras za titulu napadas zamaras pravis protivnicke igrace da grijese visi im go i onda tvoji navijaci kazu stani dajte im 2-3 minute odmora da se smire pa onda nastavite. Izjebu ritam nas njima daju nekolke minute oredaha i teskojevtad igrat, jer prvo borac ima jak tim (defanzivno posebno) drugi mi onda ukazimo u nervozu..
Ja jos nikad to nisam vidio da su u takvim situacijama lesinari manijaci ultrasi red army prekidali utakmice a pratim ligu od zavrsetka rata.. upravo kontra jesam kad im klub pada onda jesam al kad napada igra dobro nikad.
Takodje, pobjeda koju smo ostvarili a koju nam je sydiska svita oduzela u banka luci je dosta izbacila ekipu iz takta, zima i par losih terena losa fizicka sprema preko ljetne pauze je pocela da dolazi na naplatu u vidu povreda, ali kao sto trener kaze sve su te povrede fala bogu lakse prirode niko nije tesko ozlijdjen u vidu trganja ligamenata par igraca su se vratila par ce se vratit do tuzla city normalno da ces ti bez Renana duralivica keyremaha ancica past posebno kad ti sudija uradi sto uradi sa prvim konkurentom ides na njivu posle te 2 puta (3zaredo u goste) i taj isti borac kuci.
Takodje ovo je orva utakmica pos Rozmanom da smo gubili i to se desi od 2 ge minute i da si u 94 min izjednaci dovoljno govori..
Naravno go koji smo primili nije krivica Rozmana nego Mirvica jer on zeli da Seha brani, takidje mirza je kriv (doduse dosta manje) sto je doveo roguca koji je nivo bandica..
Djete nas je za 11 kola kostalo minimum 6 bodova
Ziljkic odkad je dosao nije sastavio par utakmica da valja..
Nadam se da de se Seha prodat, poslat velezu ziljkica vamratit gulasa i idemo
Borac je dao go u 2 goj minuti GRESKOM GOLMANA mi smo igrali vise nego dobro tih 15 minuta prvi cinimi se sve do prve bakljade i prekida.. Nemogu da vjerujem da neko od vodja ovo dopusta ako je fora da se pali bar nemoj ih palit kad nam rezultat treba i kad kidisemo na go protivnika. Zamislite kad igras za titulu napadas zamaras pravis protivnicke igrace da grijese visi im go i onda tvoji navijaci kazu stani dajte im 2-3 minute odmora da se smire pa onda nastavite. Izjebu ritam nas njima daju nekolke minute oredaha i teskojevtad igrat, jer prvo borac ima jak tim (defanzivno posebno) drugi mi onda ukazimo u nervozu..
Ja jos nikad to nisam vidio da su u takvim situacijama lesinari manijaci ultrasi red army prekidali utakmice a pratim ligu od zavrsetka rata.. upravo kontra jesam kad im klub pada onda jesam al kad napada igra dobro nikad.
Takodje, pobjeda koju smo ostvarili a koju nam je sydiska svita oduzela u banka luci je dosta izbacila ekipu iz takta, zima i par losih terena losa fizicka sprema preko ljetne pauze je pocela da dolazi na naplatu u vidu povreda, ali kao sto trener kaze sve su te povrede fala bogu lakse prirode niko nije tesko ozlijdjen u vidu trganja ligamenata par igraca su se vratila par ce se vratit do tuzla city normalno da ces ti bez Renana duralivica keyremaha ancica past posebno kad ti sudija uradi sto uradi sa prvim konkurentom ides na njivu posle te 2 puta (3zaredo u goste) i taj isti borac kuci.
Takodje ovo je orva utakmica pos Rozmanom da smo gubili i to se desi od 2 ge minute i da si u 94 min izjednaci dovoljno govori..
Naravno go koji smo primili nije krivica Rozmana nego Mirvica jer on zeli da Seha brani, takidje mirza je kriv (doduse dosta manje) sto je doveo roguca koji je nivo bandica..
Djete nas je za 11 kola kostalo minimum 6 bodova
Ziljkic odkad je dosao nije sastavio par utakmica da valja..
Nadam se da de se Seha prodat, poslat velezu ziljkica vamratit gulasa i idemo
Protiv Igmana sam bio na stadionu... A mislim da Renan nine igrao u BL.. Ne znam mozda grijesim, gledajuci s tribine, al mislim da je dosta pao u formi.. dal je problem sto je Zilkic takodjer izgubio svoj ritam il nesto trece ne znam.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Sportske n0v0st1 pišu o Buljubašiću, Ibričić također prokomentarisao, ne sviđa mi se ovo valjda ga neće pustiti.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Evo njegova izjava
- Mali je jedan od najvećih nogometnih potencijala u BIH i odlično se razvija. Mi smo u procesu slaganja momčadi, malo nas poremeti kada izbiva zbog obveza u U21 selekciji BIH, ali sve ide u jako dobrom smjeru. Igra na poziciji zadnjeg veznog. Može igrati i u formaciji s jednim ili dvojicom zadnjih veznih, može biti ‘šestica‘ ili ‘osmica‘. Zaista zna igrati, ima izvanrednu ‘fiziku‘... - biranim rječima govorio je Ibričić o Buljubašiću.
Ima li mladi Buljubašić sve potrebno da potencijalno odmah zaigra u Hajduku?
- Sigurno. Smatram da Hajduk trenutno nema takvog igrača. Mi ga ove sezone polako uvodimo. Ovo je njegova prva prava seniorska sezona, ali već je pokazao da može biti pravi igrač. Bez ikakvog pretjerivanja vjerujem da bi bez problema mogao igrati - uvjeren je Ibričić.
- Mali je jedan od najvećih nogometnih potencijala u BIH i odlično se razvija. Mi smo u procesu slaganja momčadi, malo nas poremeti kada izbiva zbog obveza u U21 selekciji BIH, ali sve ide u jako dobrom smjeru. Igra na poziciji zadnjeg veznog. Može igrati i u formaciji s jednim ili dvojicom zadnjih veznih, može biti ‘šestica‘ ili ‘osmica‘. Zaista zna igrati, ima izvanrednu ‘fiziku‘... - biranim rječima govorio je Ibričić o Buljubašiću.
Ima li mladi Buljubašić sve potrebno da potencijalno odmah zaigra u Hajduku?
- Sigurno. Smatram da Hajduk trenutno nema takvog igrača. Mi ga ove sezone polako uvodimo. Ovo je njegova prva prava seniorska sezona, ali već je pokazao da može biti pravi igrač. Bez ikakvog pretjerivanja vjerujem da bi bez problema mogao igrati - uvjeren je Ibričić.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bordobijeli, Hajdeee, Simi, TigerWoods, Venom i 71 gost.