FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
96
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 204

ferroviario
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ferroviario » 08 nov 2023, 13:38

irfo je napisao/la:
08 nov 2023, 08:35
ferroviario je napisao/la:
07 nov 2023, 22:47
irfo je napisao/la:
07 nov 2023, 22:39

Stvarno istinska legenda kluba Nermin Bašić nije to zaslužila, ovo je gore nego šta se Odi uradilo, trebao je čovjek dobiti priliku da izgubi još 15-20 tekmi
A realno irfoni malo je šupački ispalo ovo. Nije da branim Bašića on nam nije mogao više ništa ponuditi. Ali koji su mu qurac davali podršku i stali iza njega kao on je dugoročno riješenje, kada se već kuhala ova cijela priča. Trebala je se prihvatit ostavka, ili ga odma poslije Slobode nabit nogom.
Edis je izgubio povjerenje kad ga nije poslije slobode smijenio, a tu je prokocko jos jednu priliku, taman je mogo razdrmati ekipu prije derbija, al nasjeo na volej Basicu koji zapravo nije nikad ni pomisljo na ostavku. A Basica nije niko sprjecavo da bar jednu tekmu donese pozitivan rezultat poslije toga i ne bi dosao Arap.
Znači ovi porazi su možda i dobro došli, u smislu da bi mogla krenuti neka nova (pozitivna) priča za nas.

Samo da izađe na dobro, izludio sam više sa ovim silnim najavama zadnjih godinu dvije.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 08 nov 2023, 13:54

Kako je moguce da nijedan novinar nije kontaktirao Edisa da ga pita odkud tako odjednom njegov odlazak i zasto. Zanima me njegova strana price
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 nov 2023, 14:01

godrina je napisao/la:
08 nov 2023, 13:54
Kako je moguce da nijedan novinar nije kontaktirao Edisa da ga pita odkud tako odjednom njegov odlazak i zasto. Zanima me njegova strana price
Dao je izjavu za Klix isti dan kad je izaslo da je podnio ostavku.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 08 nov 2023, 14:05

Virtu4l je napisao/la:
08 nov 2023, 12:36
Priča sa Arapima je trebala krenuti u pauzi, zato je Bašić dobio podršku. Onda su se stvorili uslovi da se sve ubrza.

Bašić je sam sebe otjerao lošim rezultatima, tu priča počinje i završava.

Ja bih lično volio da Bašić ostane u klubu, da preuzme omladinski pogon, radi sa Jozakom i njegovim timom. Vjerujem da bi odlično sarađivali.

A o tome da bi bio bolji SD od Bekrića je suvišno pričati. Šteta bi bilo nemati u klubu čovjeka sa takvom energijom.

I ja bih volio vidjet Basica u omladinskom pogonu

Ima li ikakve sanse da se to desi

Mislim da bi bio pun pogodak
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 nov 2023, 14:09

Bolje Basic nego Mesic obruko se sa juniorima sad se bruka s kadetima
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 08 nov 2023, 14:15

istokzeljo je napisao/la:
08 nov 2023, 10:00
Danas mi priča čovjek koji je bio jedno vrijeme i predsjednik Želje, da je Diglisić bio gotov pa ušao u klub, i uplatio 100000 KM na račun i čim su novci legli navijači tražili da im se prebaci na račun udruženja 10000 KM. Ako je tačno, onda je ovo klasični reket od strane navijača. Sve dok navijači budu određivali ko će šta biti u klubu i hodali po svlačionicama nama pomoći nema.
Prije nekoliko dana napisano
istokzeljo je napisao/la:
02 nov 2023, 00:44
Najveća greška ove uprave jeste što je prihvatila da im mi budemo generalni sponzor. I sad neki tamo na osnovu toga sto su dali nekoliko stotina maraka misle da je klub njihov, pa vrše pritisak da se smijeni ili ubaci neko. Nadam se da Željo ovu grešku nikad više neće ponoviti i da će ubuduće ako želi biti imalo ozbiljan klub navijače držati na tribinama daleko od svlačionice.
Pitaru, **** ti kosti mrtvih. Lopatu sam vec zaduzio da ih iskopam.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 nov 2023, 14:25

Evo Jasarevic bio na treningu sto znaci mogle bi se okolnosti promijeniti
Ostace i Meka i Muftic
To malo menadzeri naatezu kako su culi za Arape hoce sve para haha
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 08 nov 2023, 14:25

Sto su nesto ozbiljni :urnebes:
1921

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 nov 2023, 14:29

Sto Musicu ne daju sansu svi su je dobili
Red je da i on dobije
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 nov 2023, 14:40

Ako nista nisu se obrukali ipak
Benfika je od 9 finala omladinske lige prvaka
igrala 5 finala i 2 puta osvojila
slika
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 08 nov 2023, 14:42

bhsport je napisao/la:
08 nov 2023, 11:54
irfo je napisao/la:
Corcaigh je napisao/la:
07 nov 2023, 22:33
Necu nista pisati u ovom postu vezano za Saudijce i ostalo. Medjutim jako me boli jedna cinjenica.

Zasto bi neka tamo osoba uzivo gledala utakmicu nekog Zeljeznicara koji je upravo pruzio punu podrsku svom treneru kojeg smatraju dugorocnim rjesenjem? Ljudi, ovo je ocito vec dogovoreno i isplanirano, iscenirano i izrezirano. Ocigledno je da je trener bojkotovan sa ciljem i da su Tanovic, Cernica i ekipa dogovorili ovo vec odavno. Mene boli to sto je Zeljo ispao su*acki klub i uradio ovo nekome. Prodali smo se za male pare i postali igracka/marioneta arapima.

Ko god ovo podrzava a u buducnosti napise bilo sta vezano za radnicku klasu, inat, filozofiju i ono sto Zeljo predstavlja taj je odvratni dvolicnik.
Stvarno istinska legenda kluba Nermin Bašić nije to zaslužila, ovo je gore nego šta se Odi uradilo, trebao je čovjek dobiti priliku da izgubi još 15-20 tekmi
Nema to veze sa legenom ili ne, Nermin nam je u teskim trenutcima kada smo finansijski bili losi, okrenuo sezonu, osigurao izlazak u evropu i tamo pokazao koliko zna.
Dalje je sve stvar poznata, igraci nezadovoljni premijama bojkotovali Posušje, kasnije i Nermina sa analizama, po kafama pricali da ih ubija analizama.
Tako da se covjeku mozemo samo zahvaliti i izvinuti kakvi su pojedinci supci ispali. Nermin je jeo hljeb mimo Zelje, radio u oranizovanijim ligama a jedan je od rijetkih koji konstatno uci i usavrsava se, koji nikad nije svalio krivicu za igrace i kukao da nema hljeba od 3 marke, nego je radio, cak i kada je rumenko sazvao press da se pere opet je ispao fer i prema njemu.
Nermin nicim nije ostetio klub i nema potrebe za ovakvim komentarima.
Radije se natovari sportskom direktoru rumenom koji je egomanijak kao i dvojac koji nas je spustio na niske grane, od kokuza do dovodjenja Selimovica i Crnogorca odjedjnom.
@Virtu4l, nadam se da ce biti tako, da ce dobiti nogu pa nek ide u Igman i tamo prosipa patetiku, štetočina.
Nekoliko momenata, ako mogu ?

Koliko dobrih tekmi smo odigrali pod Basicem, realno ? Bez Europe.

11 igraca je doslo ove sezone, pola tima, trener ih odobrio i buse ga ? Svi pali u formi osim Muftica. Bukvalno. Kaze losa ekipa, iako se ne slazem s tim nek' bude tako, opet imas nekoliko igraca koji budu "dobri", jos kod nas svi legli. Imal logike ? Kaze busio ga Bekric, jeste, busio sam sebe pa vidis da je vec na tapetu, busis sam sebe da ti jebu mrtve.

Usput, kako si uspio da te buse nekoliko igraca i u imaginarnoj situaciji SD. Imas li oci, vidis li sta, to ti je posao, valjda.

Za Boljevica i Selimovica kazes kako, pa dovedes igrace kada im propadnu sve varijante u Septembru pa spuste cijenu. Logika ? Zaboravljas da smo i Amoaha prosle sezone doveli u 5 - 6 kolu lige.

Hvala Basicu na svemu ali ocito nije kalibar za Zeljeznicar.

ferroviere87
Kontakt:

Post Postao/la ferroviere87 » 08 nov 2023, 14:59

NoDi80 je napisao/la:
08 nov 2023, 14:40
Ako nista nisu se obrukali ipak
Benfika je od 9 finala omladinske lige prvaka
igrala 5 finala i 2 puta osvojila
slika
Jel igro jaber?

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 nov 2023, 15:04

Kako sam ja upratio on nije nikako ni isao, barem nije bio na slici sa putovanja. Ovakvi nam turniri trebaju, tu fakticki vidis gdje si i koliko moras da radis.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 nov 2023, 15:27

A evo ga isto na slikama, trenira sa prvim timom. Ima li neko opcenito utiske sa treninga?

ferroviere87
Kontakt:

Post Postao/la ferroviere87 » 08 nov 2023, 15:29

Hansestadt je napisao/la:
08 nov 2023, 15:04
Kako sam ja upratio on nije nikako ni isao, barem nije bio na slici sa putovanja. Ovakvi nam turniri trebaju, tu fakticki vidis gdje si i koliko moras da radis.
Nije išao :D

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 08 nov 2023, 15:55

Cuj da se izvinemo Basicu , sta sve necu procitati :urnebes: Jel on djaba radio kod nas :damn: Hvala njemu za Evropu i hvala mu za 0-0-6 u gostima 1-12 gol razlika impresivno nema sta. Posteno je da se razidjemo i kraj price.
Dao je ostavku , sto je odbijena njegova ostavka to treba pitati Kovacevica.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 08 nov 2023, 16:08

Machak je napisao/la:
08 nov 2023, 12:59
Kao i uvijek samo prica i to suplja, loziona i nada da ce doci "neko" sa parama i spasiti nas.

A realnost da je saudijac bivsi na zimu, remont svlacionice na zimu, remont uprave na zimu, novi trener na zimu, upitno koliko para u kasi.

I onda opet loziona i nada - "plavo proljece" i "da je izborit europu".
Remontiram ti misketa u sup.ak.

Laki26
Kontakt:

Post Postao/la Laki26 » 08 nov 2023, 17:18

TMmanija2012 je napisao/la:
08 nov 2023, 15:55
Cuj da se izvinemo Basicu , sta sve necu procitati :urnebes: Jel on djaba radio kod nas :damn: Hvala njemu za Evropu i hvala mu za 0-0-6 u gostima 1-12 gol razlika impresivno nema sta. Posteno je da se razidjemo i kraj price.
Dao je ostavku , sto je odbijena njegova ostavka to treba pitati Kovacevica.
Ma Basic nam majstorski uzeo pare za skoro cijeli ugovor. Kovacevic aminovo I onda lagano otišli, a nije mala cifra za naše prostore.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 08 nov 2023, 17:49

NoDi80 je napisao/la:
08 nov 2023, 14:29
Sto Musicu ne daju sansu svi su je dobili
Red je da i on dobije
NoDi dragi ja se satrah jedno prethodnih 5-6 sedmica pišući o tome kako Musić ne igra nikako, i samo se na tom ostane. Ko je gledao pripremne može se lagano sa Šehićem uporediti. Obojica su dobra ofanzivno, dobre prodore i centaršuteve imaju, ali im je igra nazad malo slabija. No to se lako nadopuni dobrim zadnjim veznim, Rustemović je ruku na srce počeo dobro igrati, i dobrim štoperima.
U svakom slučaju ja bih u svakoj utakmici radije volio vidjeti bekovski par Šehić-Musić nego Jašarević-Galić ili Jašarević-Ovčina npr.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 nov 2023, 17:52

RatoborniMrmot je napisao/la:
08 nov 2023, 14:42
bhsport je napisao/la:
08 nov 2023, 11:54
irfo je napisao/la:

Nema to veze sa legenom ili ne, Nermin nam je u teskim trenutcima kada smo finansijski bili losi, okrenuo sezonu, osigurao izlazak u evropu i tamo pokazao koliko zna.
Dalje je sve stvar poznata, igraci nezadovoljni premijama bojkotovali Posušje, kasnije i Nermina sa analizama, po kafama pricali da ih ubija analizama.
Tako da se covjeku mozemo samo zahvaliti i izvinuti kakvi su pojedinci supci ispali. Nermin je jeo hljeb mimo Zelje, radio u oranizovanijim ligama a jedan je od rijetkih koji konstatno uci i usavrsava se, koji nikad nije svalio krivicu za igrace i kukao da nema hljeba od 3 marke, nego je radio, cak i kada je rumenko sazvao press da se pere opet je ispao fer i prema njemu.
Nermin nicim nije ostetio klub i nema potrebe za ovakvim komentarima.
Radije se natovari sportskom direktoru rumenom koji je egomanijak kao i dvojac koji nas je spustio na niske grane, od kokuza do dovodjenja Selimovica i Crnogorca odjedjnom.
@Virtu4l, nadam se da ce biti tako, da ce dobiti nogu pa nek ide u Igman i tamo prosipa patetiku, štetočina.
Nekoliko momenata, ako mogu ?

Koliko dobrih tekmi smo odigrali pod Basicem, realno ? Bez Europe.

11 igraca je doslo ove sezone, pola tima, trener ih odobrio i buse ga ? Svi pali u formi osim Muftica. Bukvalno. Kaze losa ekipa, iako se ne slazem s tim nek' bude tako, opet imas nekoliko igraca koji budu "dobri", jos kod nas svi legli. Imal logike ? Kaze busio ga Bekric, jeste, busio sam sebe pa vidis da je vec na tapetu, busis sam sebe da ti jebu mrtve.

Usput, kako si uspio da te buse nekoliko igraca i u imaginarnoj situaciji SD. Imas li oci, vidis li sta, to ti je posao, valjda.

Za Boljevica i Selimovica kazes kako, pa dovedes igrace kada im propadnu sve varijante u Septembru pa spuste cijenu. Logika ? Zaboravljas da smo i Amoaha prosle sezone doveli u 5 - 6 kolu lige.

Hvala Basicu na svemu ali ocito nije kalibar za Zeljeznicar.
Ma mozes, tu smo da pricamo.
Realno kraj prošle sezone je bio u odnosu na Mualicevu igru dobar, i Posušje i Sloboda i Sarajevo, te nakon te utakmice Borac.
Nakon Borca ne gledam ništa jer se vidjelo da to nije to od strane igraca.
Slazem se, 11 igraca htio širinu, aminovao, da je odbio bilo bi opet po njemu jer je odbio. Nemas pare za Dadu ali za 15 dana dovodis Selimovica i Boljevica, klasično bušenje.
Ali eto bilo prošlo, poslije Senadovog tjeranja Ode 2015 i Čapljića, vjerovatno najvece smradanje.
Trebali su gospodski prihvatiti ostavku i reci hvala izgubio si svlačionicu i ides.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.