bhsport je napisao/la: ↑08 nov 2023, 11:54
irfo je napisao/la: ↑07 nov 2023, 22:39
Corcaigh je napisao/la: ↑07 nov 2023, 22:33
Necu nista pisati u ovom postu vezano za Saudijce i ostalo. Medjutim jako me boli jedna cinjenica.
Zasto bi neka tamo osoba uzivo gledala utakmicu nekog Zeljeznicara koji je upravo pruzio punu podrsku svom treneru kojeg smatraju dugorocnim rjesenjem? Ljudi, ovo je ocito vec dogovoreno i isplanirano, iscenirano i izrezirano. Ocigledno je da je trener bojkotovan sa ciljem i da su Tanovic, Cernica i ekipa dogovorili ovo vec odavno. Mene boli to sto je Zeljo ispao su*acki klub i uradio ovo nekome. Prodali smo se za male pare i postali igracka/marioneta arapima.
Ko god ovo podrzava a u buducnosti napise bilo sta vezano za radnicku klasu, inat, filozofiju i ono sto Zeljo predstavlja taj je odvratni dvolicnik.
Stvarno istinska legenda kluba Nermin Bašić nije to zaslužila, ovo je gore nego šta se Odi uradilo, trebao je čovjek dobiti priliku da izgubi još 15-20 tekmi
Nema to veze sa legenom ili ne, Nermin nam je u teskim trenutcima kada smo finansijski bili losi, okrenuo sezonu, osigurao izlazak u evropu i tamo pokazao koliko zna.
Dalje je sve stvar poznata, igraci nezadovoljni premijama bojkotovali Posušje, kasnije i Nermina sa analizama, po kafama pricali da ih ubija analizama.
Tako da se covjeku mozemo samo zahvaliti i izvinuti kakvi su pojedinci supci ispali. Nermin je jeo hljeb mimo Zelje, radio u oranizovanijim ligama a jedan je od rijetkih koji konstatno uci i usavrsava se, koji nikad nije svalio krivicu za igrace i kukao da nema hljeba od 3 marke, nego je radio, cak i kada je rumenko sazvao press da se pere opet je ispao fer i prema njemu.
Nermin nicim nije ostetio klub i nema potrebe za ovakvim komentarima.
Radije se natovari sportskom direktoru rumenom koji je egomanijak kao i dvojac koji nas je spustio na niske grane, od kokuza do dovodjenja Selimovica i Crnogorca odjedjnom.
@Virtu4l, nadam se da ce biti tako, da ce dobiti nogu pa nek ide u Igman i tamo prosipa patetiku, štetočina.
Nekoliko momenata, ako mogu ?
Koliko dobrih tekmi smo odigrali pod Basicem, realno ? Bez Europe.
11 igraca je doslo ove sezone, pola tima, trener ih odobrio i buse ga ? Svi pali u formi osim Muftica. Bukvalno. Kaze losa ekipa, iako se ne slazem s tim nek' bude tako, opet imas nekoliko igraca koji budu "dobri", jos kod nas svi legli. Imal logike ? Kaze busio ga Bekric, jeste, busio sam sebe pa vidis da je vec na tapetu, busis sam sebe da ti jebu mrtve.
Usput, kako si uspio da te buse nekoliko igraca i u imaginarnoj situaciji SD. Imas li oci, vidis li sta, to ti je posao, valjda.
Za Boljevica i Selimovica kazes kako, pa dovedes igrace kada im propadnu sve varijante u Septembru pa spuste cijenu. Logika ? Zaboravljas da smo i Amoaha prosle sezone doveli u 5 - 6 kolu lige.
Hvala Basicu na svemu ali ocito nije kalibar za Zeljeznicar.