AYAN je napisao/la:Da malo okrenem tvoj post:bosanac723 je napisao/la:Sad da se vratimo na temu fudbala... Maletic se vratio prije glasanja klubova za statut, isto tako je prije glasanja potpisao Avdukic. Jeli ti ocekivas da oni raskinu ugovor iako nisu istog misljenja kao uprava tog kluba u vezi stvari van terena(jesu li istog misljenja ili ne, neznam). To sto ti govoris u vezi korist drzave - korist kluba...to pali u normalnim drzavama, a ja tebi predlazem da se razzbudis, umijes se i pogledas gdje zivis...mozda ce ti onda biti sve jasnije.AYAN je napisao/la: Pa dobro...Ja se npr u tu firmu nebih vratio da završim karijeru u njoj, kao što je to Maletić uradio. Dalje, ta Firma prilikom angažovanja njenih radnika od strane države, na bitnim poslovima za državu, dobija veći rejting u biznisu, jer su ipak njeni radnici radili na tim važnim poslovima.
Zato Država uvede sankcije firmi , cijelom njenom kolektivu, pa kad firma i njen kolektiv vidi da ne može bez države, tek onda će se potruditi i vrh te firme da radi u korist države, kako bi i korist te firme bila veća.![]()
Ako ti nije jasno... mogu ti i nacrtati.
1.) "to pali u normalnim drzavama, a ja tebi predlazem da se razzbudis, umijes se i pogledas gdje zivis...mozda ce ti onda biti sve jasnije."
2.)"Maletic se vratio prije glasanja klubova za statut, isto tako je prije glasanja potpisao Avdukic."
1.)Ako ćemo govoriti o tome da živimo tu gdje živimo... Znali su i Maletić i Avdukić da dolaze tu gdje dolaze, međutim ipak je Maletić tu došao da završi karijeru... Eto on nije znao, da navijači Borca popularni "Lešinari", pjevaju "...jer Bosna nije naša država"...
2.)ali opet je Maletić veliki Bosanac došao da pred tim navijačima i u takvom klubu sa takvim vodstvom završi karijeru, za Avdukića ne znam mnogo.
Spominješ i "Normalnu državu"... Ona nije normalna svakako, jer vrh saveza ne sankcioniše nikoga za opstrukciju razvoja sporta i sl...
Ali Barem selektor, kad niko drugi ne može, može da jednostavno kazni te klubove, tako što neće pozivati njihove igrače da se afrirmišu kroz repku, pa da onda na osnovu te afirmacije taj klub proda te igrače za veće pare...
hahahahaha ovo boldirano me je posebno nasmijalo. Avdukic dobio azil u tvom napadu na FK Borac. Cudi me da nisi nikakav argument naveo za njega. Mora da je Avdukic izdajnik muslimanskog naroda, isto kao sto je prije par godina bio Hadzidjulbic i onaj sto je trenutno predsjednik ili slicno u Borcu. Super si ti meni, dodjes mi ko kec na desetku. Pupoljak u cvatu