Premijer liga BiH - aktuelno

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 09 nov 2023, 15:57

Virtu4l je napisao/la:
09 nov 2023, 15:47
Suvorov je napisao/la:
09 nov 2023, 15:30
Danas diskutujem sa Virtualom o navodnom pravilu 24 sata, tip samo nestade nakon svih argumenata, umjesto da kaze: u pravu si, svaka cast.
Nema se više šta reći na tu temu. Jasno je da niste imali pojma da je taj propis ikada postojao, ti i još nekolicina.

Sa druge strane, ja zaista nisam imao pojma da su ga prvo drugačije formulisali i na kraju izbacili, to se više ne može upratiti. Svaki put kad skinem neki .pdf sa sajta saveza, on je drugačiji u odnosu na prethodnu verziju.
Grijesite obojica. Nisam ni ja neki ekspert, vec znam ponesto jer sam se preko posla susretao s tim.

Ljudi nisu upuceni kakve su procedure u sluzbi za poslove sa strancima i drugim institucijama.

To sto cekamo (neki) po 3-4 sedmice da igrac dobije sve papire je do drzave. Cak nema veze ni sa savezom, a najmanje ima veze sa klubovima. To su zakoni i propisi koji se ticu svih stranaca koji ovdje dodju, pa im treba boravisna, radna dozvola i hiljadu drugih stvari. Mislim da su razliciti propisi i zavisno iz koje je drzave stranac.

Zato je glupo kad neko napada svoj klub jer igrac nije registrovan, a ne konta da to nije do klubova uopste. Drugo je sto Borac ima Vicu i Dodika da sve poguraju da se ekspresno zavrsi. Kao i za sve u ovoj drzavi, jaca stela uvijek pobjedjuje, a zakoni se najvise prate u gradu Sarajevu, dok ostali varijantisu kako hoce i ne jebu zivu silu.

Zato Zeljo i Sarajevo cekaju tako dugo da neki igrac ili trener sve zavrsi. Ali dzaba ljudima pricati, opet ce svako psovati upravama svojih klubova jer nesto nije zavrseno 😂

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 09 nov 2023, 15:59

Tako je gospodine Niste Mirvic al ste u pravu
Cak sta vise i firme lakse otvoriti u rs nego u fed
Puno lakse
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 09 nov 2023, 16:00

NisamIsmirMirvic je iz plavog tabora. I jedni i drugi su toliko bolesni i opsjednuti jedni drugima da prave profile da bi komentarisali na temi svog rivala.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 09 nov 2023, 16:04

Evo za glupane iz Banja Luke odgovor na pitanje ko da sudi.

Miloš Gigović, Aleksandar Njegomirović, Luka Bilbija, Frano Jelić, Mirza Kazlagić, Dragan Kesić, Dražen Marić, Mateo Musa, Admir Musić, Sabrija Topalovic, Mirza Demir, Goran Ilincic, Radislav Kačavenda, Hasan Nanić, Haris Halkic, Sreten Udovičić, Marko Zelenika.

Nijedan od pobrojanih ne bi trebao da bude sudija na utakmicama borca jer je u blizoj ili daljoj proslosti pogurao Borac, neki manje, neki vise. Fino na google ukucate ime sudca i vrlo lake nadjete njegovo sudijsko umijece u korist banjaluckog velikana.

Pozdrav debilima iz Banja Luke.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 09 nov 2023, 16:05

Oprezna izjava Tegeltije. Na njihovu žalost, svjesni su da ni delegirane sudije nisu garant za tri boda.
Prihvatamo ulogu favorita. Vidimo se u nedjelju drugari :kafa: :bih:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 09 nov 2023, 16:09

killafrommanilla je napisao/la:
09 nov 2023, 16:00
NisamIsmirMirvic je iz plavog tabora. I jedni i drugi su toliko bolesni i opsjednuti jedni drugima da prave profile da bi komentarisali na temi svog rivala.
Nidje veze killa, to sto vas ne mazim po glavi kad slusate kao ovi drugi moji ne znaci da sam njihov. Nemoj nama Sarajlijama o bolesti kad se vi haman koljete dole.

A ovo iznad sto sam napisao je istina. I u pravu je ovaj da je i firmu lakse otvoriti u RS. Centralizovan entitet, pa sve ide puno brze. Pogotovo brzo ide kad pogura Dodik ili neko njegov, koji se za sve pita tamo. Ljudi nisu upuceni pa samo mlate bezveze i kritikuju, a ustvari gluposti pisu.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 09 nov 2023, 16:31

Je li istina da manijaci još više ulaze u klub i da će uzimati procenat od karata? Par jarana štrumfova su "načuli" tako.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 nov 2023, 16:34

jurisicduska je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
09 nov 2023, 14:35
1922VFC1981 je napisao/la:
09 nov 2023, 14:22
Hajde priznaj da te bole te pare jer ih niste vi dobili i da zavrsimo sa tim :kafa:
Daleko od toga. Dobijamo i mi solidan novac sa svih nivoa vlasti, ali to ide za infrastrukturu, razvojne projekte i veoma mali dio za potrošnju.

Samo treba pogledati činjenice u oči i priznati ono što je očigledno. U ovom slučaju je to da Velež u potpunosti zavisi od institucija i vlasti.
Koje razvojne projekte i infrastrukturu ?
Ako možeš nabrojati evo posljednjih 5 godina ?
Ako ne onda evo ovu godinu , kad ste dobili rekordan broj od vlasti sa svih nivoa.
Pusti ga zapetljao se sam u svoje krpe. Možda pid infrastrukturu ubraja plate i vraćanje dugova. :rol:

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 nov 2023, 16:39

mnon46 je napisao/la:
09 nov 2023, 16:31
Je li istina da manijaci još više ulaze u klub i da će uzimati procenat od karata? Par jarana štrumfova su "načuli" tako.
Istina je, dobro su ti rekli imaginarni prijatelji. Takodjer ce svi clanovi TM dobijati mjesecnu stipendiju od 1.500 KM od Saudijske Arabije, dok ce vjernicima Islamske vjeroispovijesti biti obezbijedjeno besplatno putovanje na Hadz, a pravoslavci i katolici ce umjesto toga dobiti dodatnu stimulaciju u iznosu od 3.000 KM.
1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 nov 2023, 16:41

let3 je napisao/la:
09 nov 2023, 14:23
Al dobo, procice i Vicino, a onda cete se suociti sa posljedicama svega ovoga sto radite vec godinama.
Hoće li proći Vicino? Sumnjam.

Vicino će proći kad se delegati i članovi IO iz Federacije ne budu prodavali jer se bez njihovih glasova (delegati) ne može izabrati predsjednik Saveza, kao ni članovi komiteta za suđenje (IO). Masa će se kao i uvijek, ponovo baviti posljedicama, ali ni slučajno uzrocima.

Svi su krivi osim onih koji su digli ruku za Vicu Zeljkovića i zato će vrlo vjerovatno ponovo biti izabran.

Mene Vico Zeljković ne zanima, on je legitiman predsjednik Saveza izglasan potrebnom većinom i to je to. Da se svi na glavu okrenu, on će tu sigurno biti do marta 2025. godine i tu se ništa ne može promijeniti.

Ali me itekako zanima ono što će se dešavati tokom tog istog marta 2025. godine. Mogu li delegati iz Federacije pokazati bar malo dostojanstva i integriteta i ne dozvoliti reizbor Zeljkovića? Njima se trebate obratiti, na njih trebate izvršiti pritisak, piskaranje sa navijačima Borca vam neće pomoći. Ovo se odnosi na sve ove ratnike koji brane čast našeg fudbala, od BH Fanatikosa pa dalje.

Uzroci drugovi, uzroci. Kad na red dođu posljedice, tada je već kasno. ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 09 nov 2023, 16:45

slika

Ali ko je ovo uradio ? :urnebes: :urnebes:
"To je jednostavno SARAJEVO"

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 09 nov 2023, 16:49

Dobar rating. Bujrum :mrgreen:

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 09 nov 2023, 16:58

Raja morate shvatiti da nije bitno koji je sudija(osim peljte) kad ce svakako suditi kako mu se kaze,najmanje je bitno jel Gigovic ili je jelic ili onaj iz zenice,svakako ce za borac suditi.
Fk Željezničar.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 09 nov 2023, 16:59

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
09 nov 2023, 16:39
mnon46 je napisao/la:
09 nov 2023, 16:31
Istina je, dobro su ti rekli imaginarni prijatelji. Takodjer ce svi clanovi TM dobijati mjesecnu stipendiju od 1.500 KM od Saudijske Arabije, dok ce vjernicima Islamske vjeroispovijesti biti obezbijedjeno besplatno putovanje na Hadz, a pravoslavci i katolici ce umjesto toga dobiti dodatnu stimulaciju u iznosu od 3.000 KM.
Imaginarni, jakako. Moram priznati da mi se sviđa dio vezan za Hadž.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 09 nov 2023, 17:29

fks74 je napisao/la:
09 nov 2023, 16:34
jurisicduska je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
09 nov 2023, 14:35

Daleko od toga. Dobijamo i mi solidan novac sa svih nivoa vlasti, ali to ide za infrastrukturu, razvojne projekte i veoma mali dio za potrošnju.

Samo treba pogledati činjenice u oči i priznati ono što je očigledno. U ovom slučaju je to da Velež u potpunosti zavisi od institucija i vlasti.

Koje razvojne projekte i infrastrukturu ?
Ako možeš nabrojati evo posljednjih 5 godina ?
Ako ne onda evo ovu godinu , kad ste dobili rekordan broj od vlasti sa svih nivoa.
Pusti ga zapetljao se sam u svoje krpe. Možda pid infrastrukturu ubraja plate i vraćanje dugova. :rol:
Oni kontaju kažu laž niko na to neće reagovati.
Željezničar pare od vlasti daje za dugove i za tekuće poslovanje. Generalni sponzor su im navijači , ulaznice a nerijetko i članarine uzimaju da isplate plate.
Infrastrukturalni projekat niti jedan od izgradnje istoka nije isfinansiran tim parama. Jer ga nije ni bilo.
Ne znaju održavati ono sto im se napravi - travnjak je najbolji primjer.
Da ne pričam da su pare za trafostanicu dali za dugove pa rekli da im je neko ukrao. To je hajd normala čak i simpatično.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 09 nov 2023, 17:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 nov 2023, 17:29

slika

Od Vukotica me ne cudi, ali Cimirot? Svaka cast :bow: Golem si Zeljo, sto bi reko nas Svrakindolac.
1921

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 09 nov 2023, 17:32

RedBlue je napisao/la:
09 nov 2023, 14:47
Evo da pitamo Sarajlije, ko bi po vama trebao da sudi sljedecu utakmicu nakon Zeljeznicara Borcu? Napisite imena sudija pa da vidimo. Ko je prihvatljiv, pa da vidimo, samo da ne kmecite.
Gigovic all day all night kad sudi kao na Koševu.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 09 nov 2023, 17:34

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
09 nov 2023, 17:29
slika

Od Vukotica me ne cudi, ali Cimirot? Svaka cast :bow: Golem si Zeljo, sto bi reko nas Svrakindolac.
Pa što ne bi, veliki broj igrača Željezničara i Sarajeva su baš dobri jarani.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 09 nov 2023, 17:49

tabba77 je napisao/la:
09 nov 2023, 17:32
RedBlue je napisao/la:
09 nov 2023, 14:47
Evo da pitamo Sarajlije, ko bi po vama trebao da sudi sljedecu utakmicu nakon Zeljeznicara Borcu? Napisite imena sudija pa da vidimo. Ko je prihvatljiv, pa da vidimo, samo da ne kmecite.
Gigovic all day all night kad sudi kao na Koševu.
Gigara je najbolji BiH sudija kad hoće, problem je što je smrad.
Jedini može osuditi utakmicu bez greške, ponavljam kad hoće

Maradona10
Kontakt:

Post Postao/la Maradona10 » 09 nov 2023, 18:23

Virtu4l je napisao/la:
09 nov 2023, 16:41
let3 je napisao/la:
09 nov 2023, 14:23
Al dobo, procice i Vicino, a onda cete se suociti sa posljedicama svega ovoga sto radite vec godinama.
Hoće li proći Vicino? Sumnjam.

Vicino će proći kad se delegati i članovi IO iz Federacije ne budu prodavali jer se bez njihovih glasova (delegati) ne može izabrati predsjednik Saveza, kao ni članovi komiteta za suđenje (IO). Masa će se kao i uvijek, ponovo baviti posljedicama, ali ni slučajno uzrocima.

Svi su krivi osim onih koji su digli ruku za Vicu Zeljkovića i zato će vrlo vjerovatno ponovo biti izabran.

Mene Vico Zeljković ne zanima, on je legitiman predsjednik Saveza izglasan potrebnom većinom i to je to. Da se svi na glavu okrenu, on će tu sigurno biti do marta 2025. godine i tu se ništa ne može promijeniti.

Ali me itekako zanima ono što će se dešavati tokom tog istog marta 2025. godine. Mogu li delegati iz Federacije pokazati bar malo dostojanstva i integriteta i ne dozvoliti reizbor Zeljkovića? Njima se trebate obratiti, na njih trebate izvršiti pritisak, piskaranje sa navijačima Borca vam neće pomoći. Ovo se odnosi na sve ove ratnike koji brane čast našeg fudbala, od BH Fanatikosa pa dalje.

Uzroci drugovi, uzroci. Kad na red dođu posljedice, tada je već kasno. ;)
I poslije Vice opet Vico... mislim da je tu do 29e ako ne grijesim.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Paromlinac, Vanja8, Venom i 17 gostiju.