Grijesite obojica. Nisam ni ja neki ekspert, vec znam ponesto jer sam se preko posla susretao s tim.Virtu4l je napisao/la: ↑09 nov 2023, 15:47Nema se više šta reći na tu temu. Jasno je da niste imali pojma da je taj propis ikada postojao, ti i još nekolicina.
Sa druge strane, ja zaista nisam imao pojma da su ga prvo drugačije formulisali i na kraju izbacili, to se više ne može upratiti. Svaki put kad skinem neki .pdf sa sajta saveza, on je drugačiji u odnosu na prethodnu verziju.
Ljudi nisu upuceni kakve su procedure u sluzbi za poslove sa strancima i drugim institucijama.
To sto cekamo (neki) po 3-4 sedmice da igrac dobije sve papire je do drzave. Cak nema veze ni sa savezom, a najmanje ima veze sa klubovima. To su zakoni i propisi koji se ticu svih stranaca koji ovdje dodju, pa im treba boravisna, radna dozvola i hiljadu drugih stvari. Mislim da su razliciti propisi i zavisno iz koje je drzave stranac.
Zato je glupo kad neko napada svoj klub jer igrac nije registrovan, a ne konta da to nije do klubova uopste. Drugo je sto Borac ima Vicu i Dodika da sve poguraju da se ekspresno zavrsi. Kao i za sve u ovoj drzavi, jaca stela uvijek pobjedjuje, a zakoni se najvise prate u gradu Sarajevu, dok ostali varijantisu kako hoce i ne jebu zivu silu.
Zato Zeljo i Sarajevo cekaju tako dugo da neki igrac ili trener sve zavrsi. Ali dzaba ljudima pricati, opet ce svako psovati upravama svojih klubova jer nesto nije zavrseno