FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

KarlMarx
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la KarlMarx » 11 nov 2023, 22:47

Mora ovo mnogo bolje. Ovo je jako loše danas bilo. Ipak sreca pa smo dali gol, priliku nismo stvorili tokom cijele utakmice, i to je dobro upozorenje.

Ovaj teren više je odgovarao igračima Posušja, i ova neka igra na fizičku komponentu, jer mi u timu nemamo mnogo fizički jakih igrača.

Ono što je upozoravajuće jeste da iole bolji protivnik bi iskoristio neke od situacija i lošija postavljanja koja imamo kad nas protivnik napada preko bokova, i prilikom centarušetva što iz igre, što iz prekida.

Veliko upozorenje treba biti isto tako manjak kreacije i stvaranje prilika. Mi u zadnjih nekoliko utakmica jako malo ili gotovo nikako ne stvaramo uigrane prilike i akcije.

Mislim da je Rozman napravio dobar potez što je ostavio Avramovskog i Ziljkica na glupi. Dobili smo bar dva igrača koja su trčala, i zbog tog smo možda i na kraju ostali bez primljenog gola.
Zadnja izmjena: KarlMarx, dana/u 11 nov 2023, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 11 nov 2023, 22:48

_weella_ je napisao/la:
11 nov 2023, 21:51
Garantujem životom da će Francis napraviti više problema od Penerande.
Ako ništa barem ne komplikuje, po ovoj livadi dva dodira su puno.
Vjerujem da si se uvjerio sta Peneranda donosi igri Sarajeva.
Francis je vise defanzivno orijentisan
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 11 nov 2023, 22:48

Hvala Allahu na ovoj pobjedi i nikom više. Sabrija nije šiljio nama, generalno je loše sudio, imao je mnogo loših odluka i za jedne i za druge. Naša igra, ne treba je mnogo komentarisati zaista, mora to mnogo bolje bez obzira na terene i bez obzira na sve, Sarajevo je uvijek dominiralo protiv Posušja - Sloga i ostalih palaca. Totalno smo nepovezani i dalje smatram da nam treba, a posebno protiv ovakvih ekipa, jedan pravi DM razbijač kao Balta, pogido smo mi jadni sa trkom ko muhe bez glave.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 11 nov 2023, 22:49

Čestitke ekipi na izborenoj pobjedi. Rožman se max prilagodio ovakvom terenu, igrači također. Na ovakvom terenu je teško iz igre zabiti gol, pogotovo za ekipe koje treniraju na tepihu kao mi. Odlicno branjenje prekida, prepuštena igra Posušju i čekanje neke kontre.

@avnoj je dobro posložio ekipu. :mrgreen:

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 11 nov 2023, 22:52

Igru briši, bodove piši. :njanjanja:
Ovo je vrlo lako mogao biti x, ali hvala dragom Bogu, pobijedili smo. Nezahvalno je komentarisati igru na oranici, tu se baš i ne može Bog zna šta implementirati od uigranih akcija. Da se moglo bolje odigrati, vjerovatno jeste, ali pobjedi se ne gleda u zube. :opaopa:
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 11 nov 2023, 22:53

Ne znam jesam li jedini, ali meni se ovaj defanzivni pristup svidio. Odvukli smo ih daleko od gola i fino to priveli kraju. Naravno da će uvijek biti rizik jer može uletiti neka frljoka, ali to je najviše što se moglo izvući iz ovih uslova.

Mene su svi obradovali ovakvim pristupom, svi su ostavili zadnji atom snage. Dobro smo se "tukli" i to mi je neobično za nas.

Pošušje je nezgodna ekipa i to ne zaboravite. Najbitnija su tri bodạ, kao što i Rožman kaže. Bravo svima, idemo dalje.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 11 nov 2023, 22:54

1.pol jako lose pogotovo prvih 30min, poslije gola smo polako poceli kontroiisati utakmicu. 2.pol smo solidno kontrolisali Posusje bez ikakve sanse, osim par ubacaja ali bezopasno. Steta sto nismo dali 2.gol da jos ranije ovo zatvorimo, ali teren je bas bio tezak.
Sreca od slijedece sezone 9 hibrida sto znaci da nece biti opravdanja za teren.
Sad se pripremiti za Tuzlu koja je stbarno losa ovo sta sam je gledao par puta, ali nebi im prvi out bilo da na Kosevu izgledaju kao ManCity
Drago mi je da je Ziljkic klupiran ili ce se dozvati ili cao na zimu.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 11 nov 2023, 22:54

Rozman fino oko ima sto se tice odabira igraca i izmjena.
Imamo finu trku, ali jos su neuigrani.
Jedino ga je Jagoda uspio zeznuti, ostalo je sve ok.
Ekipa je dobra, ne treba nista opet tjerati pa nove probavati, samo im fali chemistry.
Ove sezone dosta Europa, ali da se uigra ekipa za iducu sezonu, i onda zna se.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 11 nov 2023, 22:55

Bitna tri boda.
Sad idu sve tekme do kraja godine na odlicnim terenima i tu bi trebali vidjeti gdje smo.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 nov 2023, 22:55

Bitni bodovi i to je to,ostalo bez nekog posebnog komentara,sretna pobjeda,nismo ni jednu šansu napravili iz igre i to treba da brine,uz ovakve individualce kakve imamo mora se više prema naprijed.

Ekipno jako dobra defanziva to je pohvalno,nisam se bojao sekunde da cemo gol primiti sem eventualno prekida nekog.

Pohvale Mustaficu što mu je napokon jedna sjela.

Pohvale Penerandi,evidentano dobar voljni momenat ima što je za ovakvu "glavu" jako bitno da je tu da ima želju i volju.Definitivno nadam se da ce ostati u prvih 11 na ovoj strani,radi u oba smjera.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 nov 2023, 22:58

AlanSmith14 je napisao/la:
11 nov 2023, 22:43
Najbitnija 3 boda u sezoni do sada.

Sada sam siguran u Top3. Za titulu cemo biti u igri do kraja.
Bas tako, pobjeda koja je na neki nacin spasila sezonu.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 11 nov 2023, 22:59

miky_hz je napisao/la:
11 nov 2023, 22:55
Bitni bodovi i to je to,ostalo bez nekog posebnog komentara,sretna pobjeda,nismo ni jednu šansu napravili iz igre i to treba da brine,uz ovakve individualce kakve imamo mora se više prema naprijed.

Ekipno jako dobra defanziva to je pohvalno,nisam se bojao sekunde da cemo gol primiti sem eventualno prekida nekog.

Pohvale Penerandi,evidentano dobar voljni momenat ima što je za ovakvu "glavu" jako bitno da je tu da ima želju i volju.Definitivno nadam se da ce ostati u prvih 11 na ovoj strani,radi u oba smjera.
Brine me medju prvim izjavama gdje govori da igracima pripada igra u posljednjoj trecini terena.

Mora to biti masina za mljevenje.

Ali bilo je dobrih situacija.
Izdvojit cu situaciju gdje Hamza zavrsava akciju a lagano je mogao spustiti Hasicu na peterac.
Jednostavno u takvim situacijama moramo biti NEUMOLJIVI!

Rozman radi ono za sta je placen, sve sto trazimo.

Hasic skonto kako do repke doci :kafa:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 11 nov 2023, 23:00

GalileoGalilei je napisao/la:
11 nov 2023, 22:53
Ne znam jesam li jedini, ali meni se ovaj defanzivni pristup svidio. Odvukli smo ih daleko od gola i fino to priveli kraju. Naravno da će uvijek biti rizik jer može uletiti neka frljoka, ali to je najviše što se moglo izvući iz ovih uslova.

Mene su svi obradovali ovakvim pristupom, svi su ostavili zadnji atom snage. Dobro smo se "tukli" i to mi je neobično za nas.

Pošušje je nezgodna ekipa i to ne zaboravite. Najbitnija su tri bodạ, kao što i Rožman kaže. Bravo svima, idemo dalje.
Pisao sam ja baš maloprije, defanzivno nismo nikad odradili bolje poluvrijeme od ovog drugog večeras. Što reče @miky nisam se ni jedne sekunde bojao da ćemo primiti gol, baš smo stabilno izgledali.

Igrali smo taj presing na momente čime im nismo dozvolili uopšte da pomjere linije i da nas stisnu, gubili su dosta snage i energije samo da izađu sa svoje polovine a kamoli da kreiraju napad i bili smo jako kompaktni, fizički fenomenalni, svi su ko mušice zujali, trka baš dobra.

Očigledno je Rožman do sada najviše radio na tim defanzivnim šemama kao i odbrani prekida, a ofanzivno je pustio ove naprijed da to individualno za sada riješaju i zbog toga ima dosta problema i nepovezanosti kad trebamo nešto iskreirati. Al doći će to sve na svoje, sad uskoro ide pauza, pripreme, nemam sumnje da ćemo na proljeće i taj ofanzivni dio kao i build-up totalno poboljšati. Samo pustiti čovjeka da radi.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 11 nov 2023, 23:01

Nije se niko ove sezone naigrao na ovoj livadi,protiv ovakve ekipe.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 11 nov 2023, 23:02

Kao što.smo u prvom poluvremenu bili sretniji u drugom smo bili spretniji.
Odigrali smo drugo poluvrijeme doktorski.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 nov 2023, 23:02

Ne treba ni Penerandu osuđivati za ovakve faulove, kod njih u J. Americi je to normalan način igre ko prati zna o čemu pričam.
Najveće razočarenje je Avramovski čovjeku nekoliko puta lopta ide u aut, ne može je zadržati nikako.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Thasos
Kontakt:

Post Postao/la Thasos » 11 nov 2023, 23:02

Teren ko da su marsovci sletili, ručali iskenjali se i zapišali teritorij...
Defanzivno odlično odigrano. Raduje me što su spremni pomarisati se za svaku loptu..
U napadu eh, bilo je nekih situacija kada smo mogli nešto uraditi ali dobro je i ovako

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 11 nov 2023, 23:03

Sto se tice defanzivne igre, pa i kornera ja mislim da su imali 10, nisu nam napravili neke ozbiljnije probleme, OSIM ona stativa Marica.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 11 nov 2023, 23:04

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
11 nov 2023, 22:59
miky_hz je napisao/la:
11 nov 2023, 22:55

Brine me medju prvim izjavama gdje govori da igracima pripada igra u posljednjoj trecini terena.

Mora to biti masina za mljevenje.

Ali bilo je dobrih situacija.
Izdvojit cu situaciju gdje Hamza zavrsava akciju a lagano je mogao spustiti Hasicu na peterac.
Jednostavno u takvim situacijama moramo biti NEUMOLJIVI!

Rozman radi ono za sta je placen, sve sto trazimo.

Hasic skonto kako do repke doci :kafa:
Hasić u 80 minuti po onoj oranici bolje trči od Hamze
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 nov 2023, 23:05

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, boki86, bvsic, Dave, enzo1, Pantelija i 79 gostiju.