Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Bundesliga
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Bundesliga » 12 nov 2023, 14:12

5Grelej je napisao/la:
12 nov 2023, 14:06
Glupane, ovo je zadnji put da ću ti odgovoriti. Kada kažem NAS, mislim na našu državu Bosnu i Hercegovinu i ljude u njoj. I kad kažem da nas Zapad ne može učiti, isto važi i za Oman ili druge države koje su držale robove. Nego si ti previše glup i zatucan da to shvatiš.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 12 nov 2023, 14:13

mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 14:08
A fkt sto se ne skupite i protestvujete za izraelce??
Kad su vec tako ugrozeni,ili za zapaďne zemlje koje su ugrozene od muslimana i islama.Nemojte da samo serete po forumu,uradite nesto konkretno da poduprete vase stavove.

Sta ima veze sto nece neko prihvatiti?Koga briga sta ce svabo prihvatiti uz Izrael i Ameriku dokazano pobili najvise ljudi na svijetu i nekog treba zanimati sta te 3 genocidne drzave misle.
Je li moguće da to pišeš?

Kako nema veze kad si mu doš'o u kuću, na njegovo, jel shvataš ?

A to po čemu sam musliman osim možda imena? Pa vidi, da si ikad, al' istinski i sa razumijevanjem pročit'o bar elementarne, dakle osnovne stvari o Islamu shvatio bi koliko je glupo tvoje pitanje.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 12 nov 2023, 14:14

mma_hz je napisao/la:
Kad su vec tako ugrozeni,ili za zapaďne zemlje koje su ugrozene od muslimana i islama.Nemojte da samo serete po forumu,uradite nesto konkretno da poduprete vase stavove.

Sta ima veze sto nece neko prihvatiti?Koga briga sta ce svabo prihvatiti uz Izrael i Ameriku dokazano pobili najvise ljudi na svijetu i nekog treba zanimati sta te 3 genocidne drzave misle.
pa vidis li da u Sarajevu lincuju zenu koja je zubarka i otisla na koncert zamisli sta bi se desilo pa ubili bi nekoga da proseta u izraelskoj zastavi, takvi kao ti bi vjedva docekali da ganjate zidove po seheru

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 12 nov 2023, 14:16

mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 13:32
denimen99 je napisao/la:
12 nov 2023, 13:27
mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 13:22

Normalno da je dobro.
A s obzirom da je Islam indivdualna vjera i da svi pred Svevišnjim odgovaraju individualno.. tačno me ne interesuje broj muslimana u mahali, a kamoli po Evropi ili Svijetu.
Tebe ne ,mene da.
Zašto, jel i ti imaš neke imperijalističke planove ili će tvoja vjera biti jača ako sve na planeti budu muslimani?
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 14:16

Centre forward je napisao/la:
12 nov 2023, 14:13
mma_hz je napisao/la:

A to po čemu sam musliman osim možda imena? Pa vidi, da si ikad, al' istinski i sa razumijevanjem pročit'o bar elementarne, dakle osnovne stvari o Islamu shvatio bi koliko je glupo tvoje pitanje.
Pa eto sto ne odg na pitanje odgovorom a ne kontra pitanjem.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 12 nov 2023, 14:17

Kako ima jednodimenzionalnih likova da ne povjeruješ ?? :roll:

Kako da napišem a da me ne proglase islamofobom, što bi bio paradox jer i sam sam musliman.

"Allahu ekber" po Kelnu, Esenu, Amsterdamu i co, na protestima bilo koje vrste je opasno za baš te muslimane koji žive tu. Ljudi, to kulturološki ne pripada Evropi, Ti domicijelni ljudi tamo to neće nikad prihvatit', što je samo realno i ništa više. Pravi samo kontra efekat.

Kažem opet, meni je argument historija Evrope koju kad pažljivo čitaš vidiš definiciju konzerviranosti.
Meni je argument da je ta Evropa se trpala drugima u živote, s kojim pravom ta Evropa zajedno sa Amerikom je gurala svoje interese svugdje po svijetu ? Jel to po tebi opravdano i normalno ? Šta će Britanci u Palestini da sprovode red ? Šta će Ameri svugdje po svijetu da guraju svoje interese?

Dakle, jednodimenzionano je posmatrati Evropu kao nešto što je isključivo rezervisano za zapadne vrijednosti dok to isto ne važi za neke druge dijelove svijeta.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 12 nov 2023, 14:17

mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 14:16
12 nov 2023, 14:13
mma_hz je napisao/la:

Pa eto sto ne odg na pitanje odgovorom a ne kontra pitanjem.
:rol:
dusha pametna

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 14:18

Robust je napisao/la:
12 nov 2023, 14:14
mma_hz je napisao/la:

pa vidis li da u Sarajevu lincuju zenu koja je zubarka i otisla na koncert zamisli sta bi se desilo pa ubili bi nekoga da proseta u izraelskoj zastavi, takvi kao ti bi vjedva docekali da ganjate zidove po seheru
Ma pokusaj sto ce te iko ganjati tbj,a sto se tice zubarke niko je ne lincuje samo su napisali istinu.

Misle papci ako nose muslimansko ime pa daju sebi za pravo hrabrost reci da je musliman. :nene:
FK SARAJEVO.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 nov 2023, 14:19

Bundesliga je napisao/la:
12 nov 2023, 14:12
5Grelej je napisao/la:
Glupane, ovo je zadnji put da ću ti odgovoriti. Kada kažem NAS, mislim na našu državu Bosnu i Hercegovinu i ljude u njoj. I kad kažem da nas Zapad ne može učiti, isto važi i za Oman ili druge države koje su držale robove. Nego si ti previše glup i zatucan da to shvatiš.
Znaš li kad smo mi ukinuli robovlasništvo? kad već držimo moralne pridike Zapadu.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 14:19

denimen99 je napisao/la:
12 nov 2023, 14:16
mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 13:32
denimen99 je napisao/la:
12 nov 2023, 13:27

A s obzirom da je Islam indivdualna vjera i da svi pred Svevišnjim odgovaraju individualno.. tačno me ne interesuje broj muslimana u mahali, a kamoli po Evropi ili Svijetu.
Tebe ne ,mene da.
Zašto, jel i ti imaš neke imperijalističke planove ili će tvoja vjera biti jača ako sve na planeti budu muslimani?
Za pocetak nece se desavati ovi genocidi po svijetu kao sto su se desili mom narodu u Bosni samo jer su muslimani.
FK SARAJEVO.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 nov 2023, 14:20

Ima li na tom zapadu šta da valja?
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 nov 2023, 14:21

Ali zamisli toga. Drečiš pred granicom u EU, godinama moliš da te prihvate. Potpisat ćeš sve i svašta samo da te puste unutra.
I na kraju kad te prihvate. Ti bi tamo revoluciju dizao i sve mijenjao.
mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 14:19

Za pocetak nece se desavati ovi genocidi po svijetu kao sto su se desili mom narodu u Bosni samo jer su muslimani.
Kako neće?

U Siriji su se klali muslimani međusobno.
U Jordanu isto.
U Jemenu isto.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 14:24

Ali zamisli godinama kontrolises,unistavas,ekploatises resurse drzava,drzis je u strogoj bijedi i tjeras te ljude da se ponizavaju zbog svoje djece ponajvise da ides tamo gdje su od para tvoje zemlje sagradili kule i gradove.I onda se ljute kad tu radis posteno,placas poreze ,i onda nekad kad hoces da izrazis svoje misljenje razapinju te vise nego **** kad goli hodaju po ulici.

Ja nazalost za sebe ne mogu reci da sam musliman,imam to muslimansko ime ali se ne pridrzavam namaza i ostalih stubova u islamu.
FK SARAJEVO.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 nov 2023, 14:25

mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 14:24
Ali zamisli godinama kontrolises,unistavas,ekploatises resurse drzava,drzis je u strogoj bijedi i tjeras te ljude da se ponizavaju zbog svoje djece ponajvise da ides tamo gdje su od para tvoje zemlje sagradili kule i gradove.I onda se ljute kad tu radis posteno,placas poreze ,i onda nekad kad hoces da izrazis svoje misljenje razapinju te vise nego **** kad goli hodaju po ulici.

Ja nazalost za sebe ne mogu reci da sam musliman,imam to muslimansko ime ali se ne pridrzavam namaza i ostalih stubova u islamu.
Po definiciji si musliman sve dok ne učiniš širk ili sam ne izadjes iz vjere
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 12 nov 2023, 14:25

Ko moli ? Jel bio neki referendum na nivou države koji se bavi pitanjem ulaska u EU ili NATO? Šta mislite kakvi bi rezultati bili ?

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 12 nov 2023, 14:28

Robust je napisao/la:
12 nov 2023, 13:44
slika

slika

Pripadnici "religije mira" kao da su u dzihad krenuli a na u mirnu šetnju, sve sa hamasovim salom oko vrata

koji smo mi glupani u pm.....
Koji si ti jadnik jbte. Pa jesi barem izguglao proteste u Londonu da pogledaš slike sa tih protesta? Jesu i oni glupani?

slika

To je slika iz Londona bijedniče. I ne samo iz Londona. Sa svih protesta širom svijeta su takve slike.
Ali ti i takvi jedva čekate da pljunete. Ko biva, ti si neki moderni kuratz palatz a ovi na protestima su glupani.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 12 nov 2023, 14:28

Ovdje kad bi skupio svo znanje o Islamu, I da ljudi zajedno odluce sta da napisu o istom, opet bi isplivalo koliko ne znaju.

Klali su se I zapadnjaci međusobno, ali oni kad se kolju oni uvlace cijeli svijet u to.

Kakva god da je politika, kako god da se zove, ona ako opravdava ovo sto se događa u Gazi ne moze nikom drzati moralne lekcije.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 nov 2023, 14:28

Kada te neko kritikuje sto si isao na koncert nekog ko je kriv samo sto dolazi iz te i te drzave, to ti treba biti kompliment jer dolazi od pecinskih ljudi.
Tel Aviv je liberalniji i kozmopolitski grad vise od svih na Balkanu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 nov 2023, 14:28

slika

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 nov 2023, 14:29

BosniaBoston je napisao/la:
12 nov 2023, 14:25
mma_hz je napisao/la:
12 nov 2023, 14:24

Po definiciji si musliman sve dok ne učiniš širk ili sam ne izadjes iz vjere
Kojoj definiciji bolan,pa namaze ako ne klanjas izlazis iz vjere.2 dzuma namaza ako propustis izlazis iz vjere itd itd.
Muslimani koji redovno klanjaju namaze i obavljaju sve propisr kazu uvijek "Nadam se da sam musliman".
Kakva definicija crna,pusti se definicija.

Nas su srbi i hrvati klali i protjerivali jer smo u njihovim ocima turci ,oni nisu nikad govorili da su se borili sa bosancima i da ubijaju bosance vec iskljucivo MUSLIMANE.Njima je samo bilo bitno ubijati i protjerivati muslimane vez obzira jel klanjaju ili ne.
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 12 nov 2023, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, enobarca, MrPink i 8 gostiju.