RŠD Velež Mostar

Mostarac45
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Mostarac45 » 13 nov 2023, 22:21

slika
PORODICA VELEZ :salut:

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 13 nov 2023, 22:22

Cestitke momcima na strasnoj tekmi.
Da su ovako bar i trecinu odigrali u Ugljeviku uzeli bi lagano 3 boda.
Sve se moze kad se hoce!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 13 nov 2023, 22:52

Gr0hot je napisao/la:
20 okt 2023, 15:15
OnlyLeft22 je napisao/la:
20 okt 2023, 08:45
Gr0hot je napisao/la:
20 okt 2023, 07:30

Tako je. Mi u fazi napada imamo samo Haskica na spicu i tu bekovi ili krila moraju biti ekstremno precizni da bi pogodila Nermina za neku sansu ili gol. Dok kod ovih smecara imas tri u liniji i par njih jos odmah iza. Mnogo veca i realnija sansa za neki gol nego kod nas. Plus sto kod nas odbrana skripi sa samim Zvonketom koji je klasicni, ograniceni (kiks) igrac a evo pokazuje se i da je Mahmic ponekad takav. Tu jos imamo cesto ozljedjenog, ali vecinski protiv hrvatski klubova igraca u vidu Hrkaca koji inace gine u nekim drugim utakmicama dok u ovim prvo navedenim ili ne igra ili izlazi ozljedjen u prvim minutama utakmice. Nama treba cvrsca odbrana kako bi igrali vise otvoren fudbal i naravno jaca ekipa uz ili odma iza Haskica za neke vece i bolje prilike u ovakim utakmicama. Brat bratu da udjose one Haskiceve stative/odbrane golmana iz prvog i drugog, utakmica je mogla imati i drugaciji scenarij. Nismo mi toliko daleko od cilja koliko se to nama cini. Serbecic umjesto Hrkaca pardon Zvonica i neko manje ogranicen od Vehabovica bi napravilo vec neku razliku a kamoli da jos par izmjena dodatni se odradi u rosteru nase ekipe.
Ma ne rise

U prosloj polusezoni je mozda i najbolje odigrao protiv susjeda.
Od Februara do danas nije igrao protiv:
Sloga x2
Tuzla C
Igman K
Posusje
GOSK
Zrinjski
Bosna V

Sta bola ne rise?

Kao prvo ne obracaj se tako a kao drugo sacekj pa ces viditi kada ti se potvrdi.
Mi inace imamo tendenciju da smo naivna teleca skupina ljudi koja vjeruje svemu i tezimo da smo tolerantni svemu.

Hrkac daleko od toga da je los igrac ali izostaje redovno sa navedeni utakmica.
:hmmmmm:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 13 nov 2023, 22:57

Imamo normalno sudjenje zadnjih nekoliko kola :salut:

Da pozdravim onoga forumasa iz Listice, Bruno je igracina :wave:

Nadam se da ce sir Klaf dobiti nekoliko prelaznih rokova, jer se vidi da zna i da ima ideju

@CDM imas heineken od mene, svaka cast na optimizmu
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 13 nov 2023, 22:59

Jao ako dobijemo Siroki po predionici ce bit ljudi protiv Sarajeva :mrgreen:

Bruno i Ante zadnje cetri utakmice jedan primljen gol i to greska protiv Tuzle :tokralju:

Ante nije igrao protiv Tuzle ali bez obzira strasna odbrana
Zadnja izmjena: CampobelloDiMazara, dana/u 13 nov 2023, 22:59, ukupno mijenjano 1 put.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 13 nov 2023, 22:59

slika

slika

slika

slika

No comment
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 13 nov 2023, 23:00

Dok je Bruno igrao za Siroki svaku sam utakmicu govorio kako bi volio da ga imamo u ekipi, i evo ga sad.. strasan stoper
Kalidou Koulibaly :opaopa:

Xenophon
Kontakt:

Post Postao/la Xenophon » 13 nov 2023, 23:02

Ovakav Velež, pun žara i borbe želimo gledati do kraja sezone neovisno od rezultata. Bez pozdrava s igračima se otišlo iz Gabele i igrači su se probudili. Velež je izdominirao utakmicu od prvog minuta pa sve do ulaska Kadrića. Pobjeda na terenu i apsolutna pobjeda na tribinu. RA je očitala lekciju protivnicama iz navijanja.

Igrali smo jako agresivno, visoki presing skoro čitavu utakmica te smo jako čvrsto ulazili u duele ne dajući protivnicima da dišu.

Hadžikić, standarno siguran na gol, imao je jedno upitno izbijanje, mora poraditi na tim ispucavanjima.
Ante Oreč i Šturm, komibinirano jer su obojica odigrali fantastičan meč. Ante borben, srčan, neumoran, energija na terenu, još kasnije kapitenska traka, strašan igrač. Šturm je pravi profesionalac, odigra redovno kvalitetnih 90 minuta, dosta prodora je imao, dobrih centaršuteva.
Hrkač je osim onog jednog ispucavanja koji je mogao dovesti do primljenog gola odigrao maestralan meč. Čovjek je u pojedinim trenucima utakmice ličio na Lucia iz Bayerna i Intera, kada uzme loptu kao stoper i krene prema naprijed.
Oliveira također odličan. Jedan upitan pas kojeg su umalo presijekli i vodio bi 1 na 1 s golmanom. Siguran u duelima, jak u skoku kao i na lopti.
Vehabović standarno borben s jako upitnim IQ-om fudbala. Mogao je dobiti direktan crveni karton zbog krajnje neprimjerenog starta na protivničkoj polovici terena. Šta se dešava s tim čovjekom pa ima te bujice ostaje enigma.
Pršeš je odigrao kvalitetan meč i bio je ovaj put jako siguran na lopti bez kardinalnih grešaka.
Šikalo se trudi, trči ali vidi se limitiranost u potencijalu ovog igrača.
Suljić je odigrao slabiji meč, a u slabijoj je formi već neko vrijeme.
Guliashvili, najbrži igrač na terenu, dar-mar je radio protivničkim igračima. U Veležu je do sada imao 30+ šuteva s jako skromnim učinkom ali večeras je eksplodirao i nadam se da će još više napredovati u naprednom periodu. Igrač koji čini razliku na terenu, treba skupiti novac pa ga otkupiti.
Haskić je večeras trčao kao da mu je 20 godina. Toliko borbe, truda i zlaganja, pravo kapitenski uz majstorski gol.
Igrače s klupe ne želim komentarisati osim Kadrića. Momak se tjelesno popravio otkad je u Veležu ali momak nije za ove lige. Otkad je ušao i igrao na krilnoj poziciji, protivnički tim je išao po toj strani i bio je doslovno manje igrač na terenu. Ne osporavam trud, zalaganje ali krajnje limitiran igrač, Šikalo je dosta bolji igrač od njega.

Red Army je izdominirao na tribini. Odavno nije bilo boljeg navijanja. Centrala tribina krcata, VIP je mogla bit malo bolje popunjena.

Ne želim kvariti ovu temu s pisanjem o protivnicama ali večeras smo vidjeli ko su begovi a ko kmetovi.
Republika Bosna i Hercegovina

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 13 nov 2023, 23:06

slika

:ljepota:
slika
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 13 nov 2023, 23:16

Pisali mi neki jednom "Uvalise nam pitari i nekakav gulaš"
Niste svjesni kakvog igraca imate,uzivajte dok je tu :salut:

Cestitke na pobjedi :thumbup:
Sretno u Listici i vidimo se ubrzo
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 14 nov 2023, 00:07

Konačno pravi derbi, tribine naelektrisane, prekidi, frca na terenu od (naših) startova, frca na tribinama od svega. To je to, to se čekalo, k'o nekad. Sviđa mi se što nemamo oscilacija u posjeti, tu je tih 4.000 ljudi protiv koga god da igramo i mislim da je to veliki uspjeh, sjajna prosječna posjeta.

Inače, Klaf kao da čita forum:

- zadnja linija se ne smije mijenjati, sve ostalo može
- Pršeš mora igrati, bez njega ne postojimo u veznom redu
- Kadrić na krilu gdje radi najmanje štete ako već mora igrati

Radujem se novim utakmicama, radujem se i prelaznom roku, Klaf je yeben, znati će očistiti roster.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 14 nov 2023, 00:11

Šikalo propušta narednu, da li će Mahmić biti spreman do tad? Uglavnom to bi mogao biti problem.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 14 nov 2023, 00:20

OnlyLeft22 je napisao/la:
13 nov 2023, 22:59

slika

slika

slika

No comment
Red Army su se baš potrudili oko sadržaja večeras, vrhunski :thumbup:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 14 nov 2023, 00:28

Nije mi u cilju da kritikujem bilo koga al brate ovaj mali Đuliman kad je ušao ne kontam mu stav.
Imaš priliku da se pokažeš makar te 3 minute koje si dobio, još te spiker onako najavi i ti trčkaraš po terenu pa poštenog sprinta nije napravio. Brate ja bi digao nekoga u zrak makar žuti da mi se upiše.
Možda bezveze komentar s moje strane al eto

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 14 nov 2023, 00:31

RA :bow: :bow: 500, ali 500 najtvrdjih. Kad krene brat da ga ne imenujemo s mikrofonom grmiti na Njujork bi se zaletili. Kakva grupa, steta termina i ponedjeljka samo, bilo bi sigurno jos 200injak ljudi u kopu. Za muda na terenu nema puni potrebe komentarisati, ovo je jedino sto od vas trazimo, makar svaku izgubili s ovakvim pristupom i zeljom nikad vam niko rijeci nece reci. Forza Velez!
19V22

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 14 nov 2023, 00:34

JimmyPage je napisao/la:
14 nov 2023, 00:28
Nije mi u cilju da kritikujem bilo koga al brate ovaj mali Đuliman kad je ušao ne kontam mu stav.
Imaš priliku da se pokažeš makar te 3 minute koje si dobio, još te spiker onako najavi i ti trčkaraš po terenu pa poštenog sprinta nije napravio. Brate ja bi digao nekoga u zrak makar žuti da mi se upiše.
Nepotreban komentar i prije svega nejasan. Dijete od 17 godina debituje na gradskom derbiju i u par minuta na terenu treba nekome slomiti nogu. Čemu to, zašto to, pusti momka yebote :mrgreen:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 14 nov 2023, 00:34

Godinama smo imali ili jednog solidnog stopera ili nijednog.
Ovo sad Hrkać-Bruno je pun pogodak.
Strašan stoperski par.
Još dok Klafurić prođe pripreme sa ekipom bit će zanimljivo proljeće.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 14 nov 2023, 00:38

Balorda je napisao/la:
14 nov 2023, 00:34
JimmyPage je napisao/la:
Nepotreban komentar i prije svega nejasan. Dijete od 17 godina debituje na gradskom derbiju i u par minuta na terenu treba nekome slomiti nogu. Čemu to, zašto to, pusti momka yebote :mrgreen:
Nevezano za Djulimana, radije nek im lome noge uvijek nego da se ljube i grle s njima poslije prijasnjih poraza. Zato nisam zamjerio Edi onaj zuti na pocetku, u kost odmah nek zna ciganija gdje je dosla. Nije nikakva kritika, samo moje misljenje da im uvijek i svugdje treba yebati mater.
19V22

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 14 nov 2023, 00:41

Cernica22 je napisao/la:
14 nov 2023, 00:38
Balorda je napisao/la:
JimmyPage je napisao/la:
Nevezano za Djulimana, radije nek im lome noge uvijek nego da se ljube i grle s njima poslije prijasnjih poraza. Zato nisam zamjerio Edi onaj zuti na pocetku, u kost odmah nek zna ciganija gdje je dosla. Nije nikakva kritika, samo moje misljenje da im uvijek i svugdje treba yebati mater.
Nego šta nego u kost, nijedan derbi na svijetu se ne može drugačije igrati, posebno u startu utakmice da se zna gdje su došli.

S druge strane, na 3-0 kad je posao gotov, moraš uključiti razum i završiti pametno.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 14 nov 2023, 00:43

Balorda je napisao/la:
14 nov 2023, 00:41
Cernica22 je napisao/la:
14 nov 2023, 00:38
Balorda je napisao/la:

Nego šta nego u kost, nijedan derbi na svijetu se ne može drugačije igrati, posebno u startu utakmice da se zna gdje su došli.

S druge strane, na 3-0 kad je posao gotov, moraš uključiti razum i završiti pametno.
Naravno, ali priznat ces da je u posljednjih par derbija bilo bas pickasto s nase strane. Kad vidim da se ljube i glre i pricaju s njima, a ovi im dvicu vec uvalili ja bih kosu sebi pocupao. Danas je bio drugaciji pristup, s mudima jako od starta zato rezultar i jeste tu.
19V22

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.