Luksemburg-BiH/BiH-Slovačka (16.novembar/19.novembar)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

NoDi80
Kontakt:

Re: Luksemburg-BiH/BiH-Slovačka (16.novembar/19.novembar)

Post Postao/la NoDi80 » 18 nov 2023, 02:48

Normalno da je lose, kad je los spisak

Umjesto da su ti na spisku i da igraju
Begovic,Vasilj,Hamzic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Barisic, Zolotic, Kolasinac, Gazibegovic, Jasic, Krunic, Pjanic, Tahirovic, Hadziahmetovic, Basic,Varesanovic,Dedic, Hotic, Nalic, Hamulic, Demirovic, Stevanovic, Visca, Dzeko

Na spisku ti konstatno 7,8 igraca tipa Mesanovic,Civic, Kovacevic, Piric, Ziljkic, Gojkovic, Bilbija, Sanicanin, Hankic, Hajradinovic
Vecina u poznim godinama i igraju u najlosijim liga
Cimirot je valjao prije ali i on ide silaznom putanjom
Igras s tri zadnja vezna umjesto s jednim da igras
Il igras bez krila unistice Dedica s onim formacijama, a i ove mladje s ovim sistemom
Gdje se guraju ovi neki lijevi igraci
Cuj Hankic
Pa bolje da su stavili onog Hadzikica iz Veleza
Umjesto da zoves Hamzica u A repku
Tebi Piric na klupi
Zoves Ziljkica lik grije klupu Hasicu koji je 5 godina mladji
Plus vraca se u Besiktas na kraju sezone
Je li mene neko zajebaje
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 18 nov 2023, 08:26

galia95 je napisao/la:
18 nov 2023, 02:10
Komentar na Klixu objasnio: 👍

"Kakvi ba Zmajevi ? Sjecam se kvalifikacija za Brazil....Pa jebte noc prije utakmice nisam mogao zaspati od uzbudjenja....Koliko sam samo iscekivao tekmu da gledam repku....Znao sam sta su igraci jeli taj dan....Pratio sve informacije vezano za nase igrace....Danas kada svira himna ne poznajem 2 igraca...... Ne znam ali meni je ovo izgubilo onaj zar od prije 10 god....nije ni blizu."
Sta je objasnio pa znas koliko traje pad reprezentacije skoro 10godina od 2014 i SP to je 10 godina kako nazadujemo normalno da ce ohladiti svakome al je poentansad kad je promjenjen format takmicenja i kad zapadnemo u slabu grupu da ne mozemo se plasirat

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 18 nov 2023, 10:20

lumani je napisao/la:
17 nov 2023, 21:37
Nemamo mi igrače za veći domet 🤷ako pogledamo roster Albanaca shvatiti ćemo koliko smo mi slabi .
:urnebes:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 18 nov 2023, 10:29

Glavni problem je sto nas ko god hoce moze zajebavat i sve nam je ko fol smjesno a ne kontamo da smo sami sebi smjesno jer nas zigu ko stigne.Razmisljana na nivou prije 100 godina tj supljiranje a nesto uradit da bi bilo bolje.Mojne me sad moram na fuka.Nikad se nema vremena za konkretno nego samo iz šupljeg u prazno.Vazda ista šuplja prica.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 nov 2023, 10:42

Samo kod nas ide ta priča nemamo igrače. Imamo igrače da ovdje budemo drugi i ovo je veliki neuspjeh i svaka ostala priča je pravdanje ovih loših kvalifikacija. Ako želimo bolje rezultate ne smijemo pravdati ovo, nas razbijaju ekipe koje su dosta igrački lošiji. Znaju šta hoće i tako igraju dok mi nemamo nikakav plan.

Pričati da Vico ne radi loše je zabijanje glave u pijesak, kako ne radi loše kad je jedini selektor, nakon Ćire, koji je podigao nivo igre je dobio otkaz iz čista mira. Ne možeš očekivat ozbiljnost od igrača ako Savez i selektor nemaju tu ozbiljnost, nemaju plan, nemaju znanje i to sve jedno drugo vuče.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 nov 2023, 10:48

NoDi80 je napisao/la:
18 nov 2023, 02:48

Begovic,Vasilj,Hamzic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Barisic, Zolotic, Kolasinac, Gazibegovic, Jasic, Krunic, Pjanic, Tahirovic, Hadziahmetovic, Basic,Varesanovic,Dedic, Hotic, Nalic, Hamulic, Demirovic, Stevanovic, Visca, Dzeko

Na spisku ti konstatno 7,8 igraca tipa Mesanovic,Civic, Kovacevic, Piric, Ziljkic, Gojkovic, Bilbija, Sanicanin, Hankic, Hajradinovic
Il igras bez krila unistice Dedica s onim formacijama, a i ove mladje s ovim sistemom
Cuj Hankic
Tebi Piric na klupi
Je li mene neko zajebaje
Eto Varesanovic Hotic i Nalic bi sve promjenili :rol:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 18 nov 2023, 10:55

Kako je Moldavija, kako nismo mi je u prevodu ustvari pitanje zašto je Moldaviju pogledala sreća, zašto nije nas. Valjda se ne oslanjaš na sreću ako želiš nešto da napraviš.

Mi imamo slab kadar i to je glavni problem. Priča o Vici, Misimoviću je priča oko problema a ne o problemu.

Malo realnosti. Imamo Kolašinca, Krunića i Demirovića koji imaju kakav takav standard i ostalo je sve budi bog s nama. I to i oni nisu igrači koji lome utakmice nego vodonoše kojima treba sistem.

Imamo i nekakvog potencijala ali to sve treba sačekati i istrpiti. Drugo bi bilo kad bi recimo za 3 godine Tahirović postao glavni veznjak Rome i kad bi imali veznu liniju Tahirović-Krunić ili da Dedić postane prvi bek Dortmunda. Do tada su obojca tek formirani igrači kojima fali utakmica i utakmica na visokom nivou.

Jedno je pričati o Dediću kroz 5 godina a jedno je šta je on sada. Isto važi za recimo Ahmedhodžića koji igra u lošoj ekipi. Drugo bi bilo da on predje u neki bolji klub i da se tamo nametne.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 18 nov 2023, 10:56

StevieG8 je napisao/la:
18 nov 2023, 10:48
NoDi80 je napisao/la:
18 nov 2023, 02:48

Cuj Hankic
Tebi Piric na klupi
Je li mene neko zajebaje
Eto Varesanovic Hotic i Nalic bi sve promjenili :rol:
begovic davno dobio nogu, hamzic ima 17 godina, visca se oprostio, jasic jedva igra u wolfsbergeru a imamo 2 desna beka, ahmedhodzic poznata priča

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 18 nov 2023, 10:59

Arnelv52 je napisao/la:
18 nov 2023, 10:55
Kako je Moldavija, kako nismo mi je u prevodu ustvari pitanje zašto je Moldaviju pogledala sreća, zašto nije nas. Valjda se ne oslanjaš na sreću ako želiš nešto da napraviš.

Mi imamo slab kadar i to je glavni problem. Priča o Vici, Misimoviću je priča oko problema a ne o problemu.

Malo realnosti. Imamo Kolašinca, Krunića i Demirovića koji imaju kakav takav standard i ostalo je sve budi bog s nama. I to i oni nisu igrači koji lome utakmice nego vodonoše kojima treba sistem.

Imamo i nekakvog potencijala ali to sve treba sačekati i istrpiti. Drugo bi bilo kad bi recimo za 3 godine Tahirović postao glavni veznjak Rome i kad bi imali veznu liniju Tahirović-Krunić ili da Dedić postane prvi bek Dortmunda. Do tada su obojca tek formirani igrači kojima fali utakmica i utakmica na visokom nivou.

Jedno je pričati o Dediću kroz 5 godina a jedno je šta je on sada. Isto važi za recimo Ahmedhodžića koji igra u lošoj ekipi. Drugo bi bilo da on predje u neki bolji klub i da se tamo nametne.
i sloveniju, rumuniju, albaniju, slovačku pogledala sreća? sve reprezentacije od kojih smo po kadru jači ili u 5 deka isti

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 nov 2023, 11:30

Arnelv52 je napisao/la:
18 nov 2023, 10:55

Istrpili smo Peteva, Vico ga je doveo kad ga niko nije htio a raskinuo je saradnju s njim kad to niko više nije želio. Ja ću biti iskren i reći da prvi ja nisam bio za Peteva ali čovjek me demantovao i taman kad je to s njim sve skupa pocelo imati nekog smisla neko je se skontao da nam ne treba. Treba samo sagledati sve okolnosti i nekako se donosi zaključak da je čovjek poceo smetati kad su rezultati poceli dolaziti.

Naravno, treba uzeti i naš mentalitet u obzir, mi smo s tim baražom već sebi u glavama negdje našli alibi za ovo što nam se dešava u kvalifikacijama. Jedno je biti loš a drugo je biti katastrofalan, mene neko može uvjeriti da nismo nešto posebno kvalitetni ali me ne može uvjeriti da je jedan Luksemburg bolji od nas.

Meni realno ne može nikad imati smisla da prvi čovjek saveza bude čovjek koji je svojevremeno govorio da mu ne treba titula sa Borcem jer Bosna nije njegova država, u startu je sve u vezi s njim pod sumnjom, prije svega u njegove dobre i iskrene namjere da od ove reprezentacije napravi nešto a kroz primjer Peteva je to nekako i pokazao. Opet kažem, nije mu smetalo dok je redao poraze u kvalifikacijama za SP pa je dobio šansu i u ligi nacija. Otkaz je dobio nakon što je izborio baraž kroz istu.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 18 nov 2023, 11:48

Formacija se prilagođava tipu igrača koje imaš. Ova ekipa ne može igrati 4-5-1 jer nema desetke. To bi eventualno mogao biti Bašić - kojeg nije ni probao ili Rahmanović - koji je nakon dobre partije protiv Lihtenštajna jednostavno sklonjen.

S obzirom da se on ne odriče Pjanića, ili će on igrati desetku u baražu ili Krunić. I jedno i drugo je fijasko po meni, za nijansu je bolje da je na desetki Pjanić.

Ako je zacrtano (a izgleda da jeste) da Pjanić i Džeko moraju igrati, Ova ekipa može igrati samo 4-3-3 ili 3-5-2 (mislim da 4-4-2 "romb/baklava" otpada - ne može Dedić držati sam desnu stranu, Kolašinac možda, plus opet nemamo desetke).

U 4-3-3 i 3-5-2 Pjanić i Krunić sigurni, tražio bi se zadnji vezni koji bi rintao za njih. Ne znam zašto se odustalo od Bešića? Ako je imalo onakav kao 2013, 14... on je idealno rješenje i svemirski brod za Hadžiahmetovića i Cimirota.

I generalno on mora probat zakazati jednu ili dvije prijateljske prije baraža, pa makar i sa selekcijom premier lige, kad su mu već ove utakmice služile za zagrijavanje.
Glory Glory Man United

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 nov 2023, 12:04

Unofficialpage je napisao/la:
18 nov 2023, 10:42
Samo kod nas ide ta priča nemamo igrače. Imamo igrače da ovdje budemo drugi i ovo je veliki neuspjeh i svaka ostala priča je pravdanje ovih loših kvalifikacija. Ako želimo bolje rezultate ne smijemo pravdati ovo, nas razbijaju ekipe koje su dosta igrački lošiji. Znaju šta hoće i tako igraju dok mi nemamo nikakav plan.

Pričati da Vico ne radi loše je zabijanje glave u pijesak, kako ne radi loše kad je jedini selektor, nakon Ćire, koji je podigao nivo igre je dobio otkaz iz čista mira. Ne možeš očekivat ozbiljnost od igrača ako Savez i selektor nemaju tu ozbiljnost, nemaju plan, nemaju znanje i to sve jedno drugo vuče.

Jok eto sve je do selektora ;) koliko ih je bilo u zadnjih 12 Mjeseci :idea: ubijeden sam da je Sergej selektor,sada bi se pricalo do igrača je,ubijeden!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 nov 2023, 12:11

lumani je napisao/la:
18 nov 2023, 12:04

Jok eto sve je do selektora ;) koliko ih je bilo u zadnjih 12 Mjeseci :idea: ubijeden sam da je Sergej selektor,sada bi se pricalo do igrača je,ubijeden!
Ko je kriv što smo promijenili toliko selektora? Kojim kriterijima su se vodili ovi u savezu kad su Petevu nakon kriminalnih kvalifikacija za SP dali priliku i sa ligom nacija ? Kojim kriterijima su se tek vodili kad su istog tog Peteva iskulirali kad je napravio uspjeh u ligu nacija ?

Da rezimiramo, za katastrofalne rezultate u kvalifikacijama za SP je na neki način nagradjen, dobio je podršku za ligu nacija dok je za uspjeh u toj ligi nacija i izboren baraž dobio mahanje od Vice.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 nov 2023, 12:14

chily-rz je napisao/la:
18 nov 2023, 12:11
lumani je napisao/la:

Ko je kriv što smo promijenili toliko selektora? Kojim kriterijima su se vodili ovi u savezu kad su Petevu nakon kriminalnih kvalifikacija za SP dali priliku i sa ligom nacija ? Kojim kriterijima su se tek vodili kad su istog tog Peteva iskulirali kad je napravio uspjeh u ligu nacija ?

Da rezimiramo, za katastrofalne rezultate u kvalifikacijama za SP je na neki način nagradjen, dobio je podršku za ligu nacija dok je za uspjeh u toj ligi nacija i izboren baraž dobio mahanje od Vice.
Peteva su BHF nabili u dupe i to sve zbog Sergeja .Sto ne pricate o selektorima prije i posle Peteva?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 nov 2023, 12:19

Pričamo o mandatu Vice Željkovića, čovjeka koji je svojevremeno opet ponavljam izjavio da Bosna nije njegova država a sad je prvi čovjek fudbalskog saveza te iste države, takvo nešto je u osnovama moguce samo kod nas.

Opet ti pričam da Vico radi sve na svoju ruku, kad je doveo Peteva na početku svog mandata radio je to kontra želja javnosti s raskinuo je saradnju s njim kad je ista ta javnost se na neki način pomirila da bi Petev ipak mogao imati neku finu priču. Koji je tvoj komentar na Vicu Željkovića i sam rad saveza i kako to da ne vidiš odgovornost njihovu u svemu tome ?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 nov 2023, 12:22

chily-rz je napisao/la:
18 nov 2023, 12:11
lumani je napisao/la:

Drugi pasus je sva poenta vezana za Peteva. Da je imao los rezultat i u LN, garantujem da bi ostao i u kvalifikacijama selektor. Ali ih je on iznenadio sve u savezu, naravno Vico nece nikakav uspjeh BiH i jedino logicno je bilo da ga makne pod izgovorom "ugovor".
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 18 nov 2023, 12:24

Kako nema nigdje da se pogledaju press konferencija prije utakmice reprezentacije? Prije je bilo na ss.ba kanalu, a sad nigdje ne mozes naci
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 nov 2023, 12:54

Ovaj naš baraž ako zaobiđemo Ukrajinu će hladno bit slabiji od baraža u Ligi C.

Tamo su Gruzija, Luksemburg, Grčka i Kazahstan, sve redom trenutno jače i ekipe u boljoj formi od Finske, Islanda, i Izraela.

Grčka se bori sa Holandijom za plasman, Kazahstan ispred Finske u istoj grupi, kao što je i Luksemburg ispred Islanda. Gruzija u jako teškoj grupi odradila ok posao, mogli su i bolje nije bilo sreće, i kvalitet rostera im je baš u usponu, imaju odličnu generaciju.

Ako se ne plasiramo sa ove tri reprezentacije koje su u raspadu treba automatski ugasiti repku i da više nikad ne odigramo ni jedne kvalifikacije.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 18 nov 2023, 13:06

Ne bi prošli baraž ni da igraju Lihtenštajn, Andora, Gibraltar.

Igrači su odron čisti, svaki igrač Luxemburga je naše pojeo fizički.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 18 nov 2023, 13:45

Beledija je napisao/la:
16 nov 2023, 23:53
crvenocrnitz je napisao/la:
16 nov 2023, 23:19
Koliko god puno gotivio Krunica, od ove izjave veceras, jos vise ga cijenim i postujem. Respect!!!
Rade Krunić je evidentno dobar igrač, da ne valja igrao bi u Zvijezdi 09 a ne u Milanu. Istovremeno je naj nekorisniji veznjak u istoriji BH-a repke.
Lijepo zbori nema šta,da se svojski ne trudi ..... ne trudi. Uspješno!! Ostali su nešto pokušavali međutim kvalitet im upitan.
Da imas veze o fudbalu, nemas, da je fudbal samo ono sto vidis u prenosu, ne bi bio najvaznija sporedna stvar na svijetu
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Amazon [Bot], CAGarfia, General505, s4mke, Sheyi, successminator i 33 gosta.