NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Truhlo
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Truhlo » 23 nov 2023, 15:12

AllGunsBlazing je napisao/la:
23 nov 2023, 14:28
Manje je bitno cija je greska jer se greske desavaju. Nije prva, a nece biti ni zadnja greska. Sad je bitno da rijesimo status igraca koji mogu doprinijeti igri Celika kao i onih koji ne mogu.

- Karic mora dobiti raskid ugovora. Ocekivali smo mnogo, a ispostavilo se da je jedan policajac-amater 10 puta korisniji spic. Naravno, povrede su glavni razlog, ali nije vala ni impresionirao igrama kada je bio zdrav. Bolje gurati Ahmetspahica, nego cekati Karica da proradi.

- Zuna isto tako, mada je to ocigledno vec rijeseno. Ne treba biti preostar prema njemu. Bio je koristan, vise nije i to je to. Hvala i dovidjenja. Medjutim, isto tako i on mora biti svjestan da je igrao i da smo se oslanjali na njeg iako nije bio dovoljno kvalitetan ni za DLC. Realno, Salkic, koji nije fudbaler vec futsaler, ga je izbacio iz ekipe, o Arezini da ne pricam. Znaci shvatis da nisi dobar.
Slažem se. Bolje Ahmetspahić na klupi da dobija polako minutažu, nego Karić.

Sviđa mi se ova prijateljska sa juniorima i ovom ekipom na posudbama. Svakako nam je ova sezona završena i valjalo bi pročistiti ekipu i dati šansu juniorima i prošlogodišnjim juniorima. Bašić, Ibraković i Žuna Samed su redovno igrali u ovoj polusezoni u drugoj ligi centar, valjda ćemo ubosti barem jednog od njih.

Uz juniore i dva, tri kvalitetna pojačanja, mogu se fini temelji udariti za narednu sezonu. Pored Karića, polako i Aladinu pripremati oproštaj na kraju sezone, Fenu računam već da se oprostio.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 23 nov 2023, 16:14

Truhlo je napisao/la:
23 nov 2023, 14:02
Celicni je napisao/la:
23 nov 2023, 13:30
Truhlo je napisao/la:
23 nov 2023, 12:56
Naravno Karić je opet povrijeđen, ako preživi čistku na zimu, stvarno nemam riječi zašto se drži istrošeni igrač sa 37 godina u rosteru. Inače zamorano zna pretjerati, ali je u pravu ovdje, 2 gola u godinu i pol, lagano 16000KM za dva gola :salut:
To je greska uprave, ima medincinska tim koji napravi procjenu, zasto mu se produzavao ugovor?To je još jedan znak da smo daleko od profesionalnog funkcionisanja kluba.Prvo njegov odnos prema klubu necu dalje vise ni pricati samo mi j.ebe živce, čovjek ispričana priča, a zna i on odakle vuce povredu.
Uprava nema nikakve veze sa igračkim kadrom. Duvnjak je birao igrače i slagao ekipu. Tako je majstorski složio, da će klubu trebati dva prijelazna roka da se popravi roster.

Nakon katastrofalne polusezone u drugoj ligi centar, dva gola u cijeloj sezoni, nekoliko povreda, igranja za Neimare dok se zvanično vodi kao povrijeđen igrač Čelika, nije nikako zaslužio produženje na ljeto.

Nadam se da će prvi poslje Žune dobiti čiste papire, bukvalno nikakve koristi od njega za narednu sezonu, a valjda nam je cilj na zimu udariti temelje za narednu sezonu.
Kolko je Duvnjak toliko i oni iskreno za tog lika, iz razloga da su svi znali šta radi mimo igranja odnosno ne igranja u Čeliku i ponovo mu se produzuje ugovor.Mi smo po forumu prije godinu dana rekli sta lik radi.Nedaje Duvnjak pare iz svog dzepa, ali sve to govori da smo daleko od profesionalnog funkcionisanja kluba.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 23 nov 2023, 16:50

@celicni niko ne spori da smo daleko od profesionalnog nogometa, imamo dva igrača na pro ugovoru od kojih je jedan na posudbi iz Sarajeva. Kada budemo imali cijelu ekipu na pro ugovorima, onda ćemo i biti profesionalni nogometni klub. Sad smo amaterski, Stupčanica je poluprofesionalni, pola igrača ima pro ugovore. Ne možeš ni od igrača tražiti profesionalni pristup bez profesionalnog ugovora, kraj priče.

Mi plaćamo danak, 20 godina javašluka i još ćemo ga plaćati i naredne sezone i one tamo, sve dok se ne riješe problemi iz prošlosti. Možda ako nas sreća pomazi uđemo u narednu sezonu bez utega dugova, ali i to je možda. Druge alternative nema, ovo je naš klub i jedino što je bitno je da ide u dobrom smjeru, a realno ako uzmemo ovaj put iz kantona, premašilo je sva očekivanja.

Sada smo naišli na probleme u višem rangu, jer se potcijenio viši rang, ali sve su to prepreke koje treba savladati na putu do konačnog oporavka. Polako i sve dok se ide u logičnom i zdravom pravcu, klub mora imati našu podršku.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 23 nov 2023, 18:02

Ma meni je najbitnije sad racun da se ovaj odblokira, prevenstveno sto prije radi pojacanja.Vidis da je doslo vrijeme da moramo da apelujemo da nam klub legalno posluje.

@Truhlo to je to.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 23 nov 2023, 18:07

Još 24 sata do zadnje utakmice ove godine.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 23 nov 2023, 18:09

Realno uprava radi vrhunski posao i premašili su moja očekivanja za ove 3 godine,svaka čast momcima na trudu i dobrim financijskim rezultatima za klub! Što je za pohvaliti pohvalit ču uvijek,čak me i Robijaši ugodno i pozitivno iznenadzuju zadnjih godinu dana jer su organizaciju grupe digli na veoma visok nivo uz navijanje i podršku tu je i vrhunska ponuda rekvizita i odječe grupe i to je za veliku pohvalu! Igrače na koje možeš računat u nastavku sezone su Durmo,Sivac,Tabakovič,Vardo,Durmiš,Šetkič,
Medzuseljac,Mehič,Bajramovič,Smajič,Isakovič,
Karalič,Begič,Hodzič,Arnautovič,Mašič...A noga odmah Žuni,Kariču,Sariču,Salkanoviču,Pehilju,
Salčinoviču i na ljeto Isakoviču! Kariča odmah razdužit iz kluba ko mu ebe mater više glupan glupi eto on če se ko vratit na teren,materi se vrati i vrati pare ne zaradjene u Čeliku majmune! I nek se riješilo i Duvnjaka zahoda običnog ubleha ko i brat mu žuti lažov!
::::SAMO ČELIK::::

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 23 nov 2023, 18:44

Dobra akcija za obuci se :D
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 23 nov 2023, 19:49

zicer je napisao/la:
23 nov 2023, 11:44
Demografski slom je 100% odgovornost svih politika koje su vodile grad.
Svi zajedno su zaslužni za ovo. Pogrešni prioriteti, seljački mentalitet koji se uvukao u svaku poru društva i prodaja za sitne interese.

Godilo je nekolicini ljudi, koji su se obogatili i imali koristi, a grad ko grad je srozan na nivo nekih čaršijica kakve imamo po Bosni...
Jednostavno i da imaš ideju, da si spreman da nešto poduzmeš i uradiš, politika je takva da sutra moraš da sarađuješ sa svim tim koji su doveli grad tu gdje jest. Nema kolektivne odgovornosti, svijesti i potrebe da se stvari rade za dobrobit zajednice, a ne ličnih sitnih interesa.

Čelik je odličan primjer destruktivnosti ovakve politike i pravo je čudo što ga nije dokrajčila.
Sami pali, sami se ubili.
Jedni su dozvolili da ih se izmanipulira vjerom, lažnim patriotizmom i kilom kafe i šećerom u kocki, a drugi su dozvolili da ih ovi prvi nadglasaju.
Od možda najperpektivnijeg i najočuvanijeg grada u poslijeratnoj BiH, postali smo propadajuća kasaba.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 23 nov 2023, 21:52

17 000 KM kazne za parolu.
Haj bar smo pobijedili i imamo para za ku.rčenje...oh wait. :roll:
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 23 nov 2023, 21:54

Disciplinska komisija odlučila je da Zeničane kazni s 17.000 KM zbog rasizma. I Čelik je također dobio uslovnu kaznu od šest mjeseci što se tiče moguće suspenzije stadiona ukoliko se takvi incidenti ponove.
Žestoko baš. Cijela prodaja ulaznica od sutrašnje utakmice ode na kaznu i jos treba da se doda.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 23 nov 2023, 21:55

Neko rece da to klub nece ostetiti. Nakon ovog itekako hoce. Sami sebi nabacismo 20 000 duga.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 23 nov 2023, 21:56

Parolu staviš na kojoj samo istinu kažeš i dobiješ 17 milja kaznu a sto navijaci Zrinjskog i Borca navijaju sve najgore njih nikad me smiju kazniti,hebem ti ovaj savez i sve 😡😡

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 23 nov 2023, 21:59

Pretjerane kazne definitivno
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Zenca1988
Kontakt:

Post Postao/la Zenca1988 » 23 nov 2023, 22:01

almir2018 je napisao/la:
23 nov 2023, 21:56
Parolu staviš na kojoj samo istinu kažeš i dobiješ 17 milja kaznu a sto navijaci Zrinjskog i Borca navijaju sve najgore njih nikad me smiju kazniti,hebem ti ovaj savez i sve 😡😡
Pa haj da je bar istina. Da je bio ko malo informisan pa da kaze hajmo napisat " cionisticka *urva" vjerujem da bi dosta manje bili kaznjeni ako uopste a i sama parola bi bila istinita. Vise jevreja su anticoinisti nego cionisti. Al eto, bitno je "nesto" reci...

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 23 nov 2023, 22:03

Mora se namiriti kazna koju savez mora platiti UEFI
Pretjerano, nego šta

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 23 nov 2023, 22:06

almir2018 je napisao/la:
23 nov 2023, 21:56
Imamo li para da možemo podnijeti tu istinu?
Imamo moj ku.rac. Već prezadužen klub još zadužujemo jer hoćemo u svatove bez kurca.
Nit smo Zrinjskom konkurent, nit imamo para, nit imamo brojnost ko prije...
Ko što sam prije napisao, baš bi mi odbili te židovske pare da nam se pruže i da ostvarujemo rezultate kakve ostvaruje Zrinjski.
Zadnja izmjena: JonSnow, dana/u 23 nov 2023, 22:11, ukupno mijenjano 2 puta.

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 23 nov 2023, 22:07

Bravo za Robijase koji je to put ove 2 god da nas kaznjavaju za glupe bakljade parole i sl ali sace rec ovi sto to uvijek brane to ce oni platit.
Hoce moj qrac platit ,mi izdvajamo od poridica djece da pomognemo neko duple karte neko fan shop,neko vjerni navijac 12 igrac da bi neko to sjebavao na ovaj nacin.
Evo taman rodzendan je pa nek potpale jos koju baklju i kakvu parolu.
Odose skoro citave pripreme

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 23 nov 2023, 22:11

I sutra ide bakljada. Samo nek se troše pare kluba na gluposti.
Zadnja izmjena: Convicts, dana/u 23 nov 2023, 22:11, ukupno mijenjano 1 put.
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 nov 2023, 22:12

Tako je. Nije kao da su Robijasi prije godinu ili dvije dali 12000 KM klubu od sebe. :urnebes:

Savez je smece. Nista klubu i klubovima ne daju, mizerne nagrade za takmicenja, ali ce zato ovako sebe pokrivati kada im zatreba. Jos koju godinu, i nek se nose u Sarajevo, Zenica i Bilino Polje ih ne trebaju primati.
Celik!3,2,2.

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 23 nov 2023, 22:13

Da nema robijaša ne bi ni imali kluba, a vi forumaši bi pisali na temama o Formuli 1.

Umjesto da pljujemo savez, mi pljujemo ljude koji su spasili i sačuvali sve ovo što danas imamo.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.