TheClown je napisao/la: ↑23 nov 2023, 20:12
Deen je napisao/la: ↑23 nov 2023, 18:46
galia95 je napisao/la: ↑23 nov 2023, 18:28
Nažalost, vjerovatno ima istine u tome. O tome se pisalo maltene otkad zvanično postoji reprezentacija BiH. Sjeti se samo priče o Zlatanu Ibrahimoviću čijeg oca je navodno odbio naš savez jer nije želio da plati da igra za BiH itd.
I onda pored takvi stvari, mi nesto ocekujemo dobro i kukamo sto nemamo srece u barazu i tako dalje? Sve dok je takav kriminaluk u sportu i u svim segmentima drzave, nema od nas nista. Dzabe se nadati bilo cemu, kad je takav kriminaluk normalan. Jeli Luksemburg, finska i island imaju takav kriminaluk? Ovo je bruka i sramota. Mi se smijemo africkim drzavama, a mi smo kao nacija 100 puta gori od kongo i somalija. Nevjerovatno moras platit, da bi igrao za drzavu. I kaze narod budi ponosan na drzavu ili su oni mislili budi ponosan na kriminaluk, covjece koja bruka.
I pored svega ovoga opet se piše "svi na stadion" da se podrži kriminaluk? Da se podrži kriminalna reprezentacija?
Da se podrži jedan "kapiten" koji radije ide na kupanje nego da igra za repku? Za mene su debili svi koji plate kartu i daju direktnu podršku ovoj kriminalnoj bagri!
Pa napisao sam i prije, bojkot ili da narod pravi proteste protiv lopova i to ispred zgrade nfsbih. Udaraj gdje ih najvise boli a to je novac. Svako voli novac cak i lopovi iz saveza.
Kriminaluk nece tako lako nestat bez da se narod digne.
Znas u svakoj normalnoj drzavi, da jedna reprezentacija ovako lose odigra, ljudi u savezu bi dali ostavku. Javnost bi svaki dan pravila pritisak da se nesto promjeni. A kod nas nista. Sve je to normalno, sta ces ovo je BiH bude izgovor za neuspijeh. Ili najlakse reci mi nemamo igrace.
Nemamo mi timsku igru a ni neki sistem. Mi imamo igrace ali nismo tim. Covjece slovenija ima samo 3 do 4 igrace u prvi 11 koji su iz lige petice kao i mi isto. Ali ljudi imaju tim, normalan savez i trenera kek, koji 2 put odveo sloveniju na veliko takmicenje. Moldavija i luksemburg isto, nemaju top 11 igraca ali imaju sistem, plan i timsku igru i naravno normalne okolnosti (savez)
Nismo mi toliko losi, koliko nam je savez kriminalan.
Nismo mi toliko losi, koliko nam fali timska igra koja ima glavu i rep.
Nismo mi toliko losi, koliko nam fali pobjednicki mentalitet.
Ali eto najlakse reci mi nemamo igrace, a tamo neki luksemburg ima. Kad imamo takav luzerski mentalitet netrebamo ni igrati baraz jer eto svi su jaci i svi imaju bolje igrace od nas. Sa takvim mentalitetom necemo nigdje ici. Najlakse je biti ko onaj luzer nedim, i unaprijed se spremat na poraz jer eto svi imaju jaku ekipu osim nas. Velika steta, moglo je puno puno bolje da bude ali eto novac i licni interes su bitnije nego da budemo uspijesni u fudbalu. Zalostno...
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.