NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

bambus
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la bambus » 24 nov 2023, 11:29

macak_ je napisao/la:
24 nov 2023, 10:49
Pare ce se skupiti. Kazna ce se platiti.

Ova parola je trebala biti upravo ovakva, a trebala je i ova kazna upravo da ogoli svu bijedu saveza. Ici u smjeru da se nesto krije, da se radi drugacije da te dzelati ne bi kaznili je upravo ono sto oni hoce. Ovako se pokazuje bunt sistemu i ovako se pokazuje da ta njihova fasisticka prica o kaznjavanju ne pije vode. Nek bude 100.000 kazna, nece zaustaviti cinjenicu da ljudi vole ovaj klub, ovaj sport i da su spremni da se suprostave fašistima.

Svi zanaju da je ovo djelo onog **** kabirija i da on direktno ima veze u savezu preko beusa i vice, ali nece ni njihova do zore. Okrece se kolo ;)
Bravo.Upravo tako.
!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 24 nov 2023, 11:31

Zadnja utakmica ove godine našeg Čelika. Duga pauza slijedi.
35 godina Robijaša.
Dan državnosti naše države.
Odavanje posljednje počasti Aliji B.
Jako potrebna i važna tri boda.

Svi na BP.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 24 nov 2023, 12:14

Jbo kaznu platit ce se kazna ali ROBIJASI moraju pocet jednom razmisljat posljedice kad zele nesto napravit jer ovo je RASIZAM i najvece kazne idu za ovo i odmah je prijavljeno UEFI I ovo je njihova kazna a ne saveza.Ali zamisli za 17 000 si mogo dovest dobro pojacanje i placat ga do kraja sezone.
U jednu ruku mi je zao naravno a u drugu ruku nek nas je kaznilo,umjesto da uzivas u kupu napunis stadion,napunis kasu mi napravimo ovo,.Realno mi i Zrinjski nebo i zemlja i mi se igramo politike a izgubis 0-6 a glat preko 10 moglo ici i posaljes poruku neku koja nikakvog efekta nema.
Ubuduce pamet u glavu i kad se odluci za neki trans rizican trebaju puno razumniji ljudi odlucivat i objasnit ovima za posljedice.
Imaj sad muda digni taj trans pa ce ti doc kazna 50 000 pa opet digni pa ce ti doci 100 000 i onda govori treba karte kupovat,treba 12 igrac,trebaju sponzori novi ,davat neko a ti punit kasu savezu pa nije niko budala.
Ja bi sve zabranio svugdje svima i zastave i parole osim ime kluba,ime grada ,ime navijacke skupine .Sve ostalo svima drasticne kazne.Uvijek sam bio za bakljade na derbiju jer i sam sam djete sa juga pa koga yebe fino i vidjet i malo uzivat i nekad kazna ali ovo rasizam,politika,ratnici,razni patrioti,glumit sudije je totalni promasaj i bezveze.

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 24 nov 2023, 12:39

Svi na južnu tribinu !

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 24 nov 2023, 13:16

SVI NA JUG..

slika

desnibocni
Kontakt:

Post Postao/la desnibocni » 24 nov 2023, 13:20

Vidim da je bila kazna od mafije iz Saveza.
Kao sto sam obećao na forumu, uplaticu kao vid podrske Vasem Klubu. Ima li neko da mi posalje neki ziroracun ili slično? Obraz je obraz.
...moja ljubav za sva vremena... FKŽ

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 24 nov 2023, 13:42

macak_ je napisao/la:

Ova parola je trebala biti upravo ovakva, a trebala je i ova kazna upravo da ogoli svu bijedu saveza. Ici u smjeru da se nesto krije, da se radi drugacije da te dzelati ne bi kaznili je upravo ono sto oni hoce. Ovako se pokazuje bunt sistemu i ovako se pokazuje da ta njihova fasisticka prica o kaznjavanju ne pije vode. Nek bude 100.000 kazna, nece zaustaviti cinjenicu da ljudi vole ovaj klub, ovaj sport i da su spremni da se suprostave fašistima.

Svi zanaju da je ovo djelo onog **** kabirija i da on direktno ima veze u savezu preko beusa i vice, ali nece ni njihova do zore. Okrece se kolo ;)
Savez jest nakaradan. Necu ni ulaziti u temu kazne, ali ako krenes od sebe ne mozes opravdavati nesto sto nije u redu. Kad stavis sve jevreje kao narod u jedan kos sa negativnom konotacijom iako i kod njih ima onih koji se bore protiv ugnjetavanja onda se usput i popisas po sinagogi koja ti je jedan od lijepih simbola grada i lagano udjes u sovinizam. Tako se ne bori protiv bilo kojeg oblika fasizma. Ovakvim stvarima nije mjesto na Bilinom polju. Jedno je kao covjek imati svoje stavove i podrzavati ugnjetavane narode, pa tako i Palestince, a drugo je te stavove nabijati svima na stadionu. Uostalom ne vidim kod nas parole podrske Ukrajincima, Tibetancima, Armenima, Kurdima itd. Realno, nista od tog nije za stadiona. Mogao bih roman napisati sad, ali ne vrijedi. Otislo je dosta toga u qrac. Ipak, ne ide jos i opravdavati.

Sto kaze Batistuta, jedina normalna politika na stadionu je - Samo Čelik!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 24 nov 2023, 14:28

Parola je poslijedica a ne uzrok, zanimljivo da za Kabirija i njegov rasizam i fašizam nema kazne, zanimljivo da ni jedan klub se nije oglasio na njegove bahate stavove i poptirivanje mržnje a potpredsjednik je jednog kluba.

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 24 nov 2023, 14:32

Steelman je napisao/la:
24 nov 2023, 13:42
macak_ je napisao/la:

Savez jest nakaradan. Necu ni ulaziti u temu kazne, ali ako krenes od sebe ne mozes opravdavati nesto sto nije u redu. Kad stavis sve jevreje kao narod u jedan kos sa negativnom konotacijom iako i kod njih ima onih koji se bore protiv ugnjetavanja onda se usput i popisas po sinagogi koja ti je jedan od lijepih simbola grada i lagano udjes u sovinizam. Tako se ne bori protiv bilo kojeg oblika fasizma. Ovakvim stvarima nije mjesto na Bilinom polju. Jedno je kao covjek imati svoje stavove i podrzavati ugnjetavane narode, pa tako i Palestince, a drugo je te stavove nabijati svima na stadionu. Uostalom ne vidim kod nas parole podrske Ukrajincima, Tibetancima, Armenima, Kurdima itd. Realno, nista od tog nije za stadiona. Mogao bih roman napisati sad, ali ne vrijedi. Otislo je dosta toga u qrac. Ipak, ne ide jos i opravdavati.

Sto kaze Batistuta, jedina normalna politika na stadionu je - Samo Čelik!
Pa realno, problem i jeste u tumačenju parole i paradoksu da čim spomeneš jevreje u bilo kojem kontekstu, da znaci da si ih sve uvrijedio, a onda to vodi prema tome da si antisemita, pa onda i sovinista i fasista, sto je apsolutna glupost. Jel to znaci da nekom napises da je "bijela ****" da znaci da si uvrijedio sve bijelce. Apsolutno nije tacno. Oni su kurve koji su se prodali jevrejima. To nije uvreda za jevreje, nego za njih.

Al, da ne ulazimo u dalju raspravu.
Pravda za flash-a!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 24 nov 2023, 14:47

Gadi mi se ovaj fudbal u ovoj nakaradnoj državi, mi se kao borimo da budemo časni i pošteni, da igramo po pravilima a oko nas sve goli kriminalci, potkusurivanja, interesi, naštimane utakmice i sudije, predsjednik fudbalskog saveza je lik koji je ranije negirao državu, dižu mu ruke prodani uhljebi. Dodje lik iz ebenog Izraela i nama soli pamet ovdje, provocira, namece stavove, prijeti i na kraju je on kao ugrožen.

Ne znam ni za koji qrac se više borimo da bi nam sutra opet taj savez krojio sudbinu i mjesto na tabeli.

Ne može niko nikom nametnuti da skandira Palestina nit ima još negdje na svijetu da je dva miliona ljudi strpano u logor na otvorenom i kad im daš podršku onda je to politika ?

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 24 nov 2023, 15:18

@macak_

Zrinjski je u ovoj prici najmanje bitan, bitni smo mi. Svaki suk moze imati odmjereniji izrazaj, jer treba znati da se svojim porukama nekad zna vise reci o sebi nego o drugima. Sve dok se opravdavaju ovakve stvari da je to normalno na Bilinom neophodno bi bilo raspravljati. Ako zelis da Bilino lici na stadione na kojima sranja prolaze onda sto kaze doticni flash iz tvog potpisa, nemoj duplih standarda. Prihvati kad se nazove pravim imenom da jest sovinizam. Imali smo mi svojih nakaradnih ispada, protiv kojih smo se u svojim redovima borili i sad se treba opet baviti glupostima. Nemoj mi reci da bi ti bilo normalno gledati degutantne parole da ti neko stavi da si muslimanska ili katolicka ili pravoslavna qrva, jer to je pravo poredjenje. Zna se sta je ovdje osjetljivo. Eto k'o biva nije sovinizam nego paradoks. Ako zelis pokazati da si bolji od tog onda to nikako ne moze biti normalno. Moze svako imati svoj stav za sebe, ali nije tome mjesto na Bilinom. Normalna sredina radi sve ono sto je suprotno od fasizma, nacionalizma, sovinizma i ostalih gluposti, ali eto izgleda i mi trebamo tamo gdje ide vecina.

Tribina ce raditi sta hoce i to je njihova stvar, ali ne ocekuj od svih da to opravdavaju. Meni iskreno smeta, jer kako klub tako i ozracje na samom stadionu salje sliku o vrijednostima kluba. Čelik je daleko vise od takvog izrazaja! Čelik mora biti slika jedne normalne Zenice, a s tim i Bosne i Hercegovine, sto znaci da se cijeni multikulturalnost, multietnicnost i razlicitost. To je bogatstvo, a s ovakvim porukama se salje slika o klubu kao o jos jednom koji je dio ovog otrovnog podneblja. Moje misljenje je da se treba izdici iznad toga i predstavljati klub u skladu s njegovim vrijednostima. Bude navijackih prepucavanja, ali treba znati mjeru. Pokazi gradski smek i svoju skolu, pokazi sta je normalna Zenica, a ne primitivizam koji gazi drzavu i pokazi ono sto zaista jesi, jer ako smo ovo sto nudi ta parola mi onda **** ti nas. Zelim vjerovati da je u pitanju samo nepromisljenost, ali vidjet cemo s vremenom. Ako se opravdavaju ovakve stvari onda je to podrska istim i moze ici samo u jos vecu krajnost sto svakako nije dobro za klub. Nadam se da ce ljudi poceti malo razmisljati, jer ovakve stvari samo prave razdore. Medjutim, ako je to cilj onda se slazem da nemamo sta raspravljati.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 24 nov 2023, 15:22

Dolaze gostujući navijači?
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Stativa88
Kontakt:

Post Postao/la Stativa88 » 24 nov 2023, 15:26

Steelman objasnio, nismo mi u stanju se igrat politike zivimo od donacija, plivamo u dugovima i mi idemo rijesavat prilike na bliskom istoku dok nam u sastavu igraju neki ne gledljivi igraci poput Mehica,Zune,Medzuseljca i slicni ,ni malo inteligentno,neko kaze Robijasi su spasili Čelik i to stoji bez daljnjeg ali sta vrijedi krava koja daje 20 litara mlijeka i to mlijeko prospe nogom, nadam se da nam se ove greske nece ponavljati iduce ce biti jos skuplje

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 24 nov 2023, 15:33

Danas posljednji ples Selima Žune u celikovom dresu. Kad se uzme u obzir sve sta je uradio u ovih par godina, moje licno misljenje je da on nije los igrac, nego da se krivi tip igraca odnosno veznjaka pravio od njega. To je prvenstveno Duvnjakova greska, nije Žuna nikad bio kapacitet da bude glavni organizator igre u veznom redu i da diktira tempo igre, za tu ulogu u timu je nabitnija sposobnost da se brzo i kvalitetno donese odluka gdje lopta treba ici, a to je Žuni najviše nedostajalo. To se vidjelo protiv Zrinjskog, kad dodje ekipa koja kvaliteno igra presnig mi nismo loptu mogli iznijet ni do centra. Uvijek se nekako najbolje snalazio u nekoj box-to-box ulozi, u baražu protiv Klisa je bio u toj ulozi i to su mu dvije najbolje utakmice u Celiku, pored toga sto je zabio dva gola, bio je na svakom dijelu terena, dosta je lopti oduzeo u tim utakmicama i dosta je pretrcao. Realno on se ni u jednom segmetu igre posebno ne istice, a opet zna sve po malo. Ove sezone nabolja utakmica koju je odigrao je bila protiv Gorazda i protiv Rudara kada je zabio. Ovo ostalo je bilo manje vise slabo. Da smo imali nekog pravog organizatora igre np.da je Arežina ostao ili da je Anes Vazda dosao na ljeto mislim da bi i Zuna igrao bolje jer bi bio ograniceniji na ulogu koja mu vise odgovara. No kako bilo ja sam mu zahvalan na svemu sto je uradio u Celiku. I danas se nadam partiji dostojnoj oprostaja i pljesku citavog stadiona.
Srce, čast i ponos!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 24 nov 2023, 15:42

Svako ima pravo na svoje mišljenje dok to ne vrijedja druge, ja se mogu složiti da je parola zvučala ružno kao i skandiranje, nisam da se generalizira bilo koji narod ili pripadnici bilo koje vjerske skupine ali parola je u suštini imala sasvim drugo značenje i veze sa antisemitizmom nema.

Meni smeta što je klub zašutio na prozivanja i reakcije iz Zrinjskog a imali smo itekako materijala da odgovorimo dostojanstveno i skrenemo pažnju na sam uzrok parole. Nedopustivo je da potpredsjednik jednog kluba u ovoj državi ima stavove koji indirektno pozivaju na genocid a još je žalosnije u svemu tome što ni jedan klub u ovoj državi nije tražio od saveza da ispita slučaj.

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 24 nov 2023, 15:52

Jos jedna lekcija iz koje se ima sto sta nauciti. Valjda dođemo nekad pameti u buducnosti i skontamo da ovakve akcije nista nece promijeniti. Niti smo pomogli Palestincima, niti smo otjerali doticnog iz BiH, niti smo zrinjski poderali na terenu, apsolutno nista, a sebi si izbio toliko para iz dzepa.

Žuni sretno, nadam se da ce ih jos krenuti njegovim stopama.

Danas 3 boda imperativ.

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 24 nov 2023, 16:05

@steelman

Opet ovdje lupamo lončiće. Ne znam o kakvom šovinizmu pričaš. Ovo je klasičan i logičan šuk protivniku protiv kojeg igraš. Isto kao što je bio šuk fukarama i kao što su bili šukovi nama na raznim gostovanjima. To da su zidovska **** stoji, isto kao sto ce sutra stajati da su manijaci arapska ****, ako arapi ulete u klub i krenu urinirati po njima, i kao sto je sarajevo bilo malezijska **** dok ih je tan plodio. I tada se to govorilo i to nije bio sovinizam niti je bilo uvrede malezijskog naroda.

Sovinizam je mijenjati normalan narativ da bi se podilazilo nekim ljudima koji nemaju normalan narativ, a to se sada trazi od nas. Ne ljulaj, ne diraj. U ovom slucaju da se podilazi **** i jevreju kabirovu. S ovim ne vrijeđam ni ****, ni jevreje. Dakle, cinjenica jest da je zrinjski promijenio identitet i da su postali to sto jesu. Ne da zalim sto vise odjednom nisu ustaše (mada su protiv veleza govorili da ipak jesu). To je onda jedan najobicinij navijacki suk.

Dalje, stvari koje pišeš poprilično nemaju smisla, jer su se upravo ti robijasi na razne nacine usprotivili svim mogucim nacionalnim strukturama, a svi znamo kakav je uticaj zelenih u zenici i da to nije lako i da je najlakse biti zadrti bosnjo i da ce tako sve proci i tako ces sve dobiti. Robijasi to nikad nisu bili niti ce biti i uvijek i na svakom koraku su pokazivali multietnicnost, multikulturalnost i različitost. I upravo i to je argument da iza ove parole nema skrivenih namjera, da tu nema nikakvog sovinizma niti fazisma.

Celik jeste slika bolje zenice, a robijasi jesu slika boljih zenicana, i pogrešna interpretacija recentnih dogadjaja to nece promijeniti.
Pravda za flash-a!!!

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 24 nov 2023, 16:31

Slozit cemo se da se necemo sloziti. Tebi je to normalno, meni nije. Tebi je to narativ, meni je sovinizam. Ne zbog Zrinjskog ili Kabirova da bi se nekom podilazilo nego zbog sebe i svojih vrijednosti. O Robiji ne moras mi govoriti ko su bili i sta danas guraju. Sasvim dovoljno sam upucen u vrline i mane grupe. Ipak, nisam taj da im klimam glavom kad nesto ne valja. Imaju svoje i nek guraju kako misle, ali nek znaju da nije bas da svi takve stvari odobravaju, a sad da li ih boli qrac za to opet je do njih, ali trebalo bi da se malo zapitaju zbog kluba i onog sto taj klub predstavlja. Djela su tu uvijek da pokazu pravo stanje.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 24 nov 2023, 16:43

Steelman je napisao/la:
24 nov 2023, 16:31
Slozit cemo se da se necemo sloziti.
Tako je.
Pravda za flash-a!!!

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 24 nov 2023, 16:54

Da si napisao Izraelska qurva, manje bi dobio.
Ovako si ispao volusina koja ne razlikuje neke osnovne pojmove.
I sada ces to da platis. Uvijek se škola placala jbga.

Sustina, Čelik i Zenica trenutno nemaju taj luksuz da se igraju visoke politike i nadjebavaju sa vjetrenjacama.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.