“Krmojed” (sekularista) + patriota = idealna kombinacija

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
“Krmojed” (sekularista) + patriota = idealna kombinacija
To je jedini put na kojem nema guzve čak ni za vrijeme Božica kad hiljade i hiljade auta dolazi iz dijaspore. Ni meni nije jasno sto je uvijek prazno kad je put top.Sheyi je napisao/la: ↑26 nov 2023, 01:43Sta treba da se desava da se autoput recimo dobro isplati kao investicija? Pisem zbog ovog autoputa 9 januar, vec 4 puta dolazim i odlazim iz Bosne tim putem od Gradiske/BL do Doboja, svaki put na cijeloj dionici jedva par auta sretnem, a prolazio sam u razlicitim periodima, put je fakat top, 12 maraka kosta, ali maltene autoputem skoro do kuce dodjem, mnogo bolja opcija od kaldrme od ZG - Slavonski Brod, gdje desnom stranom nema smisla voziti, pa se onda cimas od Orasja do Tuzle vjecnost...
Zato što su naši ljudi "jednostavni" ... Primjer Doljani i Viberjasmin10 je napisao/la: ↑26 nov 2023, 10:31To je jedini put na kojem nema guzve čak ni za vrijeme Božica kad hiljade i hiljade auta dolazi iz dijaspore. Ni meni nije jasno sto je uvijek prazno kad je put top.Sheyi je napisao/la: ↑26 nov 2023, 01:43Sta treba da se desava da se autoput recimo dobro isplati kao investicija? Pisem zbog ovog autoputa 9 januar, vec 4 puta dolazim i odlazim iz Bosne tim putem od Gradiske/BL do Doboja, svaki put na cijeloj dionici jedva par auta sretnem, a prolazio sam u razlicitim periodima, put je fakat top, 12 maraka kosta, ali maltene autoputem skoro do kuce dodjem, mnogo bolja opcija od kaldrme od ZG - Slavonski Brod, gdje desnom stranom nema smisla voziti, pa se onda cimas od Orasja do Tuzle vjecnost...
Neka i bolje je sto je prazan, lagodnije je voziti onda nego onim dijelom puta Sarajevo-Visoko-Zenica gdje se pokazuje da ljudi nemaju pojma voziti kamikaze koje drze na autoputu razdaljinu 10 metara jedni od drugih.Sheyi je napisao/la: ↑26 nov 2023, 01:43Sta treba da se desava da se autoput recimo dobro isplati kao investicija? Pisem zbog ovog autoputa 9 januar, vec 4 puta dolazim i odlazim iz Bosne tim putem od Gradiske/BL do Doboja, svaki put na cijeloj dionici jedva par auta sretnem, a prolazio sam u razlicitim periodima, put je fakat top, 12 maraka kosta, ali maltene autoputem skoro do kuce dodjem, mnogo bolja opcija od kaldrme od ZG - Slavonski Brod, gdje desnom stranom nema smisla voziti, pa se onda cimas od Orasja do Tuzle vjecnost...
Tek nakon registracije oznake geografskog porijekla, mozemo ocekivati da ce se jesti kvalitetan cevap, barem sto se sastojaka tice, jer jedan od kljucnih uvjeta ove procedure jeste odabir mesa i nacin pripreme mesne mase.Pokrenuta procedura zaštite sarajevskog ćevapa
Aktivnosti na registraciji ćevapa pokrenulo je Udruženje sarajevskih ćevabdžija, a provode se uz podršku Grada Sarajeva.
Direktor Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, Džemil Hajrić održao je sastanak Benjaminom Karić, na kojem su razgovarali o procesu registracije oznake geografskog porijekla.
Postupak se pokreće zahtjevom koji se podnosi Agenciji, a nakon registracije oznake na nivou Bosne i Hercegovine postoji mogućnost registracije i u Evropskoj uniji. Prehrambeni proizvodi koji nose jednu od registriranih oznaka na tržištu spadaju u one više cjenovne kategorije. Oznaka omogućuje i povećanje prepoznatljivosti proizvoda, te doprinosi sprječavanju neovlaštenog korištenja imena.
Ja sam mislio da će se izabrati jedan od ova tri ali mi ćemo po ovom tekstu onda subvencionirati sve? Ako je tako ovo je fenomenalna vijest, u rangu one kad smo proširili i nadogradili aerodrom. Eto ti još jeftinijih letova, posebno prema zapadu i konkurecije u istim, samo da ovako ostane.VensanKasel je napisao/la: ↑26 nov 2023, 12:23Kanton Sarajevo je dovršio natječaj za subvencije. O tome smo danas razgovarali sa g. Alanom Bajićem, direktorom Aerodroma Sarajevo. Subvencije će dobiti Ryanair, Wizz Air i SunExpress. Naglašavamo da je to gotova stvar i da će te kompanije dobiti novac i pokrenuti linije. Ovime Ryanair prvi puta dolazi u Sarajevo. Istim će Sarajevo dobiti bitno više linija prema zapadnoj Europi, te će imati „rat“ Wizz Aira i Ryanaira na kojem može samo profitirati.
Na natječaju nisu prošli LOT i TUI koji nisu ispunili uvjete natječaja. Zamaaero će u utorak dobiti precizne informacije o kojim se linijama radi i kada će se započeti letovi pa će isto objaviti.
@MortemHz i @Robust hoće li nas konačno krenuti ?
WizzAir mrtvi vratio AbuDhabi od 31 marta idu opet svaki dan ...
Šteta što LOT nije prošao , da Lufthansa kartel dobije malo konkurencije ...
I ja sam tako mislio , ali Šćuric tvrdi da je sve završeno . Najavio je da će objaviti linije u noći sa ponedjeljka na utorak . Znači AbuDhabi je siguran , zato se WizzAir i povukao da bi uzeo subvenciju na toj liniji , kao i za London nema šta legitimno .MortemHz je napisao/la: ↑26 nov 2023, 13:29Ja sam mislio da će se izabrati jedan od ova tri ali mi ćemo po ovom tekstu onda subvencionirati sve? Ako je tako ovo je fenomenalna vijest, u rangu one kad smo proširili i nadogradili aerodrom. Eto ti još jeftinijih letova, posebno prema zapadu i konkurecije u istim, samo da ovako ostane.VensanKasel je napisao/la: ↑26 nov 2023, 12:23Kanton Sarajevo je dovršio natječaj za subvencije. O tome smo danas razgovarali sa g. Alanom Bajićem, direktorom Aerodroma Sarajevo. Subvencije će dobiti Ryanair, Wizz Air i SunExpress. Naglašavamo da je to gotova stvar i da će te kompanije dobiti novac i pokrenuti linije. Ovime Ryanair prvi puta dolazi u Sarajevo. Istim će Sarajevo dobiti bitno više linija prema zapadnoj Europi, te će imati „rat“ Wizz Aira i Ryanaira na kojem može samo profitirati.
Na natječaju nisu prošli LOT i TUI koji nisu ispunili uvjete natječaja. Zamaaero će u utorak dobiti precizne informacije o kojim se linijama radi i kada će se započeti letovi pa će isto objaviti.
@MortemHz i @Robust hoće li nas konačno krenuti ?
WizzAir mrtvi vratio AbuDhabi od 31 marta idu opet svaki dan ...
Šteta što LOT nije prošao , da Lufthansa kartel dobije malo konkurencije ...
I ja bi iskreno volio da je LOT prošao ali ako ćemo biti ''jači'' za ova tri onda se ne mogu žaliti.
Neka letova za Abu Dhabi svaki dan što se mene tiče. Od 7. decembra bh. državljani više neće morati imati vizu prema Ujedinjenim Arapskim Emiratima iako treba biti pošten i priznati da se to trenutno završi za par dana maximalno uz trošak od €100.
Treba širiti mrežu gdje god je to moguće po svijetu. Možda sam preoptimističan ali mi bi mogli dostići 2 miliona putnika 2025. godine ako ove 3 kompanije stave dovoljno linija.
Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine, Vojin Mijatović, jučer je u prostorijama Socijaldemokratske partije (SDP) u Banjoj Luci dočekao lidere stranaka Trojke nakon što je zabranjeno održavanje svečane akademije povodom Dana državnosti BiH u ovom gradu.
Iako je svečana akademija bila zabranjena, nekoliko desetina pripadnika boračkih udruženja dočekalo je predsjednike stranaka Trojke uz zvižduke i nacionalističke pjesme. Zahvaljujući jakim policijskim mjerama, susret je prošao bez incidenata.
Dan nakon ovih događanja, Mijatović se oglasio na društvenim mrežama, rezimirajući jučerašnje dešavanje.
“Na početku da pojasnim, nisam ja došao u Banju Luku. Ja sam tu od kad sam rođen i nikada otići neću. Nisu Neka, Dino, Edin došli, Banja Luka je njihova kao i moja. Posmatram jučer tih 30-ak ‘boraca’ – tužna slika izlaganog i izvaranog naroda, tužni, utučeni, plaćeni da dođu i da mrze. Znam barem pola tih staraca, nekoliko njih me zvalo i jučer i danas da se izvine, da mi kažu da su morali, da su im dali neku crkavicu”, izjavio je Mijatović.
Kako kaže, nije zamjerio tim ljudima, ali se zapitao o njihovim životnim uvjetima, poslu, plaćanju računa te mogućnosti da kupe čokoladu unucima. Naglasio je da su ti ljudi izmanipulisani i da im je netko oduzeo sve, ostavivši ih s par zastava, 50 KM i “još jednom laži u nizu”.
Vlasnici SunExpressa su Turkish Airlines i Lufthansa po 50% , ali su registrovani u Turskoj . Zato ne mogu da lete iz Sarajeva u Evropsku uniju , osim ako ne dobiju sedmu slobodu . To je fazon , zato i mislim da su se prijavili za letove za Ankaru i Izmir .MortemHz je napisao/la: ↑26 nov 2023, 14:44To je to, znači sutra-prekosutra. Ne očekujem 100 novih linija ali očekujem napredak.
Neki ljudi ne gotive Ryanair i to je legitimno ali činjenica je da 60-65% građana Europe putuje preko njih, to je daleko iznad svake druge kompanije.
Lufthansa je možda bolja/kvalitetnija kompanija i to ne sporim ali po broju putnika nisu ni blizu.
O Wizz Airu znamo dosta toga tako da neću ništa o njima pisati a SunExpress mi je najveća nepoznanica. Kažeš da nemaju šta tražiti za europske letove ali kontam ako Ryanair i Wizz Air ne ponude neku liniju da bi možda oni mogli preuzeti, imaju kapacitet.
Nisam znao, hvala na infoVensanKasel je napisao/la: ↑26 nov 2023, 15:03Vlasinici SunExpressa su Turkish Airlines i Lufthansa po 50% , ali su registrovani u Turskoj . Zato ne mogu da lete iz Sarajeva u Evropsku uniju , osim ako ne dobiju sedmu slobodu . To je fazon , zato i mislim da su se prijavili za letove za Ankaru i Izmir .MortemHz je napisao/la: ↑26 nov 2023, 14:44To je to, znači sutra-prekosutra. Ne očekujem 100 novih linija ali očekujem napredak.
Neki ljudi ne gotive Ryanair i to je legitimno ali činjenica je da 60-65% građana Europe putuje preko njih, to je daleko iznad svake druge kompanije.
Lufthansa je možda bolja/kvalitetnija kompanija i to ne sporim ali po broju putnika nisu ni blizu.
O Wizz Airu znamo dosta toga tako da neću ništa o njima pisati a SunExpress mi je najveća nepoznanica. Kažeš da nemaju šta tražiti za europske letove ali kontam ako Ryanair i Wizz Air ne ponude neku liniju da bi možda oni mogli preuzeti, imaju kapacitet.
Jel navijas za BiH sad protiv Ukrajine?jedanjeborac je napisao/la: ↑26 nov 2023, 15:12Pa imajući u vidu da u Republici Srpskoj SZ objavljuje kvartalno samo republička porodilišta, ne i privatna i djecu koja se rode u Srbiji, moguće da je plus i veći, a moguće da je i manji.
Koliko vidim mjere nisu donijele nešto naročito u Federaciji. Istina ima i taj četvrti kvartal, možda se situacija preokrene.
bavaripivo
Nažalost relevantna nema.
Zato sto mi dodjemo pa je.bemo vase zene. Vole obrezane.jedanjeborac je napisao/la: ↑26 nov 2023, 15:54
Udio Srba je daleko veći i u živorođenim i u ukupnim brojevima. Štaviše, u posljednjih šest godina, pet puta je u RS rođeno više beba nego prethodne godine. U FBiH svake godine manje, a to se ponavlja i ove.
Trenutno korisnika/ca: jasmin10, lol89, VolimBiH96 i 16 gostiju.