RŠD Velež Mostar
Re: RŠD Velež Mostar
Steta bi bilo da smo izgubili ovu utakmicu, pokusavali smo ali po ovakvom terenu i ovakvom vremenu jako tesko. Najbitnije je da smo u igri za top 3 odnosno Evropu.
Mozemo bolje protiv Sarajeva uz podrsku sa tribina.
Mozemo bolje protiv Sarajeva uz podrsku sa tribina.
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!
Puci i Kuki samo treba minuta u igri da steknu iskustvo i hranrost. Vidio se kod Dzene prvih pola sata dobar grc, svjestan je momak da od njega najvise ocekujemo od ovih malaca sto nam dolaze. Ima momak nesto, lucidnost neku i hrabrost pa je 2,3 puta fino i petom vrati. I osjecaj za gol je tu, na pravom mjestu i bas mi je dragi zbog ovog gola, sigurno jedan od drazih u posliednjih par godina mi je ovaj njegov prvijenac. Znacit ce i njemu sigurno. Kuko cim je usao odmah sansu dobru stvorio, treba dati momku sansu, a njega smo najmanje ovdje spominjali. Sve u svemu nama treba jos jedan igrac tipa Prses koji ce povezati jer je ovo danas bilo jako lose. Dino Halilovic, ne znam, ne ostavlja mi nikakav utisak covjek da ista radi u sredini. Nije ni agresivan kao Hasanovic, ne kreira ko Prses, naprijed isto jako tanak. Nama treba ala Radovac ili mozda Mekic sad na polusezoni da uz Omara imamo i jokera. Osman ko Osman iz one pozicije niko konkretno ne moze procijeniti da li je do njega ili ne. Kod drugog gola me samo iznerviralo sto niko ne izlazi na Cavara ni na loptu, a ljudi im se dodaju ispred njih ko da nikoga nema.
19V22
Težak teren, hladno a momci su odigrali korektno.
Da imamo još kvaliteta u timu borili bi se za prvo mjesto... ovako to još nije realno.
Hadžikiću se nema šta zamjeriti kod golova.. nogom je odigrao bez greške u više situacija tako da pohvala za to.
Bruno i Hrkač djeluju super pozadi.
Oreč beton kao i obično, lik trči u 85. minuti kao da je počela utakmica. Nekoliko zapaženih prodora, odličan u odbrani.
Sturm vrlo loša utakmica po meni danas, nekoliko katastrofalnih centaršuteva. Djelovao je amaterski i smušeno
Vehabovića malo izvlači jedino što je spreman fizički pa može trčati, vjerovatno zato i igra pa trkom nadoknađuje ostale nedostatke jer stvarno pokrije dosta terena. 3 ili 4 puta je bezveze pao i tražio prekršaje, to mu je omiljena stvar za napraviti. Da ne pričam bezveze dalje o njemu ispast će da ga ne volim, dečko mi je drag ali izuzetno limitiran igrač.
Puce solidan, za prvu utakmicu prolazna ocjena.. nedostaje mu samopouzdanja i imam osjećaj da nije igrao prirodnu poziciju?
Halilović mlađi korektan, Guliša ok.
Suljić preloš. S koliko nekakve qrcobolje igra užasno ga je gledati a opet na momenat mu se zna desiti lucidan potez. Ali više štete nego koristi od njega.
Haskić prolazna ocjena.
Poraditi na veznom redu u prelaznom roku, treba nam pravi plej koji će to povezati ali po mogućnosti da bude agresivan i igrač trkački raspoložen što recimo Pršeš nije.
Meni se recimo sviđa profil igrača kao što je Julardžija u Sarajevu
Da imamo još kvaliteta u timu borili bi se za prvo mjesto... ovako to još nije realno.
Hadžikiću se nema šta zamjeriti kod golova.. nogom je odigrao bez greške u više situacija tako da pohvala za to.
Oreč beton kao i obično, lik trči u 85. minuti kao da je počela utakmica. Nekoliko zapaženih prodora, odličan u odbrani.
Sturm vrlo loša utakmica po meni danas, nekoliko katastrofalnih centaršuteva. Djelovao je amaterski i smušeno
Vehabovića malo izvlači jedino što je spreman fizički pa može trčati, vjerovatno zato i igra pa trkom nadoknađuje ostale nedostatke jer stvarno pokrije dosta terena. 3 ili 4 puta je bezveze pao i tražio prekršaje, to mu je omiljena stvar za napraviti. Da ne pričam bezveze dalje o njemu ispast će da ga ne volim, dečko mi je drag ali izuzetno limitiran igrač.
Puce solidan, za prvu utakmicu prolazna ocjena.. nedostaje mu samopouzdanja i imam osjećaj da nije igrao prirodnu poziciju?
Suljić preloš. S koliko nekakve qrcobolje igra užasno ga je gledati a opet na momenat mu se zna desiti lucidan potez. Ali više štete nego koristi od njega.
Haskić prolazna ocjena.
Poraditi na veznom redu u prelaznom roku, treba nam pravi plej koji će to povezati ali po mogućnosti da bude agresivan i igrač trkački raspoložen što recimo Pršeš nije.
Osman je brate previše izašao ispred gola i nije imao dobru procjenu, a nije bilo bloka pred Cavarom i to je kardinaln greška, ali meni je jeftiniji prvi go kad Suljic preko ku..a loptu valja i dodaje Cavaru u noge, pa kad je vidio da je pogriješio trebao je trčati za njim i srušit ga po cijenu kartona, ali gotovo je...Fala bogu pa su Puce i Peco poentirali...Gulaš isto slab danas, a Haskić totalno pogubljen u p.m.tersnakvadrat je napisao/la: ↑26 nov 2023, 22:09Nije do golmana. Decko je pratio loptu, sa strane je dosla, na oprezu bio jer je vrlo lako mogao i centarsut biti prije toga. Jednostavno u pravom momentu odskocila ovom na nogu, daleko je ono od umijeca. Bilo je ili u gol ili u nebesa. Osman je jedino kriv sto nije 10 cm visi.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)
Nemam danas momcima šta zamjeriti. Šteta što nismo dobili, ali i bod je dobar. Svako ko je ikad bio u Posušju zna kako zrak reže pluća. Stvarno se utakmica trebala igrati u 13h. Sreća je pa po onom terenu nije bilo povreda. Nemamo nikakvih izgovora, idemo u petak ponoviti igru kao prople sedmice i dobit ćemo 
Mi smo Rođeni prkosni i ponosni!
Dobar bod, solidna utakmica, imaii smo kontrolu skoro čitavu utakmicu iako smo gubili. Preglupo primljen prvi gol, ljudi bukvalno ništa nisu uradili na terenu, a otišli s vodstvom na pouvrijeme. Drugi dio smo ipak imali puno bolju energiju i skroz ok smo odigrali.
Hadžikić nije kriv za gol, nije previše izašao, na neka 2-3 metra od gole crte je bio što je sasvim normalno. Dino Halilović je konačno odigrao pristojnu utakmicu, nadam se da će se sada trznuti. Što se mene lično tiče, radije bih da se stalno daje šansa Puci, Đulimanu i Kuki, nego Šikalu i Kadriću. Od njih dvojice nema ništa.
Hadžikić nije kriv za gol, nije previše izašao, na neka 2-3 metra od gole crte je bio što je sasvim normalno. Dino Halilović je konačno odigrao pristojnu utakmicu, nadam se da će se sada trznuti. Što se mene lično tiče, radije bih da se stalno daje šansa Puci, Đulimanu i Kuki, nego Šikalu i Kadriću. Od njih dvojice nema ništa.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
-
- Kontakt:
90% primljenih golova je losa procjena. Nisu macke na golu. Sad da raspravljamo je li mogao biti nazad 5,10 ili 50 cm naprijed ili nazad pa nesto mislim da nema smisla. Stava sam da nije krivac za gol. O bloku nisam ni pricao, samo o golmanu. Svi mi nesto laicki palamudimo a ko stvarno razumije igru, skoro niko. Decko ni na pet metara nije bio, u svom prostoru na svom mjestu. O kardinalnim greskama se da pricati, zato sto su ocigledne ali mislim da je obicnom smrtniku nemoguce utvrditi da li je neko kriv za nesto jer u stotinci nije bio milimetar blize ili dalje u situacijama kada ne mozes znati je li lopta ide dalje( mogao je odigrati dupli pas s igracem na 11m, mogao je gurnuti opet na desnu stranu u for, cak i centrirati) ili ce protivnik samo udariti po lopti pa gdje zavrsi. Da je dupli pas bio s ovim u sredini, ispred igraca bi bio na dva metra a na liniji bi bio ko na streljani. Lopta je odskocila te dobila efej i putanju koju mnogi ne bi s crte odbranili. Malo sad serem ali mislim da zbog tih nekih sitnica ne bi trebalo uopce da trazimo krivca u golmanu. Ono sto je Suljic napravio, definitivno za osuditi a ovo je glupo spominjati.salmy je napisao/la: ↑26 nov 2023, 23:06Osman je brate previše izašao ispred gola i nije imao dobru procjenu, a nije bilo bloka pred Cavarom i to je kardinaln greška, ali meni je jeftiniji prvi go kad Suljic preko ku..a loptu valja i dodaje Cavaru u noge, pa kad je vidio da je pogriješio trebao je trčati za njim i srušit ga po cijenu kartona, ali gotovo je...Fala bogu pa su Puce i Peco poentirali...Gulaš isto slab danas, a Haskić totalno pogubljen u p.m.tersnakvadrat je napisao/la: ↑26 nov 2023, 22:09Nije do golmana. Decko je pratio loptu, sa strane je dosla, na oprezu bio jer je vrlo lako mogao i centarsut biti prije toga. Jednostavno u pravom momentu odskocila ovom na nogu, daleko je ono od umijeca. Bilo je ili u gol ili u nebesa. Osman je jedino kriv sto nije 10 cm visi.
-
- Kontakt:
Ako cemo vec gledat u detalje jedan od krivaca za drugi gol je Hrkac, ispred sebe je imao dosta prostora i direkt je dodao loptu u noge igracima sirokog, i iz te akcije smo ga fasovali
Iako me vise brine pustanje igraca sirokog, niko da krene na igraca u pm svi stoje, i onda frljoka za 2 1
Iako me vise brine pustanje igraca sirokog, niko da krene na igraca u pm svi stoje, i onda frljoka za 2 1
Slična utakmica kao ona u Prijedoru prije 2 godine. Kad ga oni ne mogu zabiti onda ćemo im mi olakšati posao i onda se probaj vratiti u utakmicu dva puta
Niko da pohvali Mostarskog Maradonu, majstorski gol. Svaka čast
VELEŽ IGRA VELEŽ IGRA SVI NA STADION !
Petak 18:00
Niko da pohvali Mostarskog Maradonu, majstorski gol. Svaka čast

VELEŽ IGRA VELEŽ IGRA SVI NA STADION !
Petak 18:00

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Halilovic je danas svaki duel osvojio, nema gdje ga nije bilo
Puce kao i u juniorima, vazda je na pravom mjestu. Kuko solidan, Oreč, Haskic i Bruno dobri. Svi ostali ispod prosjeka

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Sreca pa se tebe pita, velikog strucnjaka. LOLBalorda je napisao/la: ↑26 nov 2023, 23:27Dobar bod, solidna utakmica, imaii smo kontrolu skoro čitavu utakmicu iako smo gubili. Preglupo primljen prvi gol, ljudi bukvalno ništa nisu uradili na terenu, a otišli s vodstvom na pouvrijeme. Drugi dio smo ipak imali puno bolju energiju i skroz ok smo odigrali.
Majstore na pogrešnoj si temi, ovdje navijamo za Velež. Ti slobodno otvori temu Tarik Šikalo, pa tamo onaniši na njega.user1986 je napisao/la: ↑27 nov 2023, 07:05Sreca pa se tebe pita, velikog strucnjaka. LOLBalorda je napisao/la: ↑26 nov 2023, 23:27Dobar bod, solidna utakmica, imaii smo kontrolu skoro čitavu utakmicu iako smo gubili. Preglupo primljen prvi gol, ljudi bukvalno ništa nisu uradili na terenu, a otišli s vodstvom na pouvrijeme. Drugi dio smo ipak imali puno bolju energiju i skroz ok smo odigrali.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Prosječna utakmica iz koje se može izvući nekoliko pozitivnih stvari.
Najvažnija je ona da smo osim Puce u prvih 11, na klupi imali 7 momaka iz naše škole. Vjerovatno su taj virus i povrede diktirale sastav, ali realno je da su momci zaslužili i da su blizu prvom sastavu. Za prvu utakmicu, Puce sasvim solidan. Sigurna dodavanja, par lijepih proigravanja petom i na kraju gol kao nagrada. Kada se radi o U21, sigurno nije korak nazad i smatram da najbolje od njega možemo očekivati na proljeće. Ono što se jučer moglo vidjeti je jedno solidno poluvrijeme i ne treba ga forsirati više od toga.
Druga dobra stvar je da niko nije dobio karton za suspenziju i možemo kompletni ići na Sarajevo. Nadam se da će se i ovi bolesni zaliječiti pa da nemamo brige oko sastava.
Što se tiče ovih negativnih stvari, istakao bih Suljića. Ne da ne pokazuje da je pojačanje kakvo smo svi očekivali, nego nas je do sada i dobro koštao. Greške se dešavaju svakome, ali ono što me najviše nervira je nonšalantnost. Kao i Vehabović, za svaki kontakt očekuje faul i onda iz toga, po pravilu, uvijek dobijemo opasnu situaciju za naš gol. Što se tiče golova, prvi definitivno na dušu Suljića, poslije se nije moglo ništa uraditi. Što se tiče drugog gola, istakao bih lošu reakciju odbrane jer bukvalno niko nije izašao na udarac. Sami udarac je bio čista sreća i na usporenom snimku se jasno vidi da mu je lopta odskočila tačno prije noge i dobila onu ludu putanju. Osman da je stajao na liniji, vjerovatno ništa ne bi mogao uraditi...
Na kraju, iz jedne teške utakmice smo izvukli maksimum. Teren baš težak, igrači nisu pokazali volju kao prije, ali se opet uzeo bod. Da se malo ozbiljnije ušlo, smatram da smo mogli bez problema pobijediti. Protiv Sarajeva se nadam angažmanu kao protiv međugoraca i onda ne bi trebalo biti problema. Sigurno neće biti lako, jer imaju kvalitetan sastav, ali pobjedom im prilazimo na bod i to im može biti dobar motiv.
Najvažnija je ona da smo osim Puce u prvih 11, na klupi imali 7 momaka iz naše škole. Vjerovatno su taj virus i povrede diktirale sastav, ali realno je da su momci zaslužili i da su blizu prvom sastavu. Za prvu utakmicu, Puce sasvim solidan. Sigurna dodavanja, par lijepih proigravanja petom i na kraju gol kao nagrada. Kada se radi o U21, sigurno nije korak nazad i smatram da najbolje od njega možemo očekivati na proljeće. Ono što se jučer moglo vidjeti je jedno solidno poluvrijeme i ne treba ga forsirati više od toga.
Druga dobra stvar je da niko nije dobio karton za suspenziju i možemo kompletni ići na Sarajevo. Nadam se da će se i ovi bolesni zaliječiti pa da nemamo brige oko sastava.
Što se tiče ovih negativnih stvari, istakao bih Suljića. Ne da ne pokazuje da je pojačanje kakvo smo svi očekivali, nego nas je do sada i dobro koštao. Greške se dešavaju svakome, ali ono što me najviše nervira je nonšalantnost. Kao i Vehabović, za svaki kontakt očekuje faul i onda iz toga, po pravilu, uvijek dobijemo opasnu situaciju za naš gol. Što se tiče golova, prvi definitivno na dušu Suljića, poslije se nije moglo ništa uraditi. Što se tiče drugog gola, istakao bih lošu reakciju odbrane jer bukvalno niko nije izašao na udarac. Sami udarac je bio čista sreća i na usporenom snimku se jasno vidi da mu je lopta odskočila tačno prije noge i dobila onu ludu putanju. Osman da je stajao na liniji, vjerovatno ništa ne bi mogao uraditi...
Na kraju, iz jedne teške utakmice smo izvukli maksimum. Teren baš težak, igrači nisu pokazali volju kao prije, ali se opet uzeo bod. Da se malo ozbiljnije ušlo, smatram da smo mogli bez problema pobijediti. Protiv Sarajeva se nadam angažmanu kao protiv međugoraca i onda ne bi trebalo biti problema. Sigurno neće biti lako, jer imaju kvalitetan sastav, ali pobjedom im prilazimo na bod i to im može biti dobar motiv.
City of sunshine... MUSVDG
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya
U onakvim uslovima, gdje mi se prsti od noga još nisu odmrzli, plus stanje sa rosterom gdje ti fali glavni organizator igre, i gdje su haman svi roviti... Ja nisam ni bod vidio da možemo uzeti sinoć, a eto na kraju smo ga osvojili. Asmire Suljiću svaka čast na talentu i kvalitetu, ali ako misliš stalno preko qurca igrat, imaju majstore djeca na klupi koja jedva čekaju da zaigraju. Više sam ja na tribini igrao i skakao od leda, nego ti na terenu, nabijem te na sto quraca.
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
-
- Kontakt:
Omar Prses
Posusje kuci pobjeda (igrao)
Zrinjski na strani izgubili (usao u 65 na 3:0)
Tuzla City na strani nerijeseno (nije igrao)
Zvijezda 09 na strani nerijeseno (nije igrao)
Gosk na strani pobjeda (igrao)
Zrinjski kuci pobjeda (igrao)
Siroki na strani nerijeseno (nije igrao)
Svaku utakmicu koju je startao Velez je pobijedio. Koliko nam on ili veznjak njegovog kalibra fale u tim prevagama da dobijemo ovakve utakmice. Nadam se da Klafuric ima u tefteru dva slicna ili bolja veznjaka za proljetni dio
Svaku utakmicu koju je startao Velez je pobijedio. Koliko nam on ili veznjak njegovog kalibra fale u tim prevagama da dobijemo ovakve utakmice. Nadam se da Klafuric ima u tefteru dva slicna ili bolja veznjaka za proljetni dio
I cim je ušao protiv Zrinjskog u 65oj igrali smo puno bolje. On je nakon Haskica možda i najbitniji igrač u ekipi, čim njega nema odmah imamo probleme. Sličnu ulogu je imao Radovac u onoj sezoni kad smo završili na trećem mjestu, čim njega nije bilo imali smo probleme.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑27 nov 2023, 09:15Omar Prses
Haskić
Šuljić - Puce - Guliashvili
Pršeš - D. Halilović
Šturm - Oliveira - Hrkać - Oreč
Hadžikić
Mi imamo super ekipu, treba nam samo vise širine.
Klupa: Ribić, Mahmić, Bajrić, Zvonić, Hasanović*, Mlinarić, Šikalo, E. Halilović, Vehabović, Džafić, Krajnc, Peco
Treba nam lijevi- i desni bek. Defanzivni vezni, krilo i napadač
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Zato ce igrat protiv Sarajeva i dobijaamoo
Forzaa
Forzaa

-
- Kontakt:
Tako je majstore, odličan presjek, po meni svako slovo na mjestu!JimmyPage je napisao/la: ↑26 nov 2023, 22:57Težak teren, hladno a momci su odigrali korektno.
Haskić prolazna ocjena.
Dodao bi zaista da je Ante (Hrkač) klasa od igrača i zadovoljstvo je gledati s kakvom sigurnošću čovjek igra..Uz to ima i odličan pregled igre i zna odigrati dugu loptu..Samo nam fali neko ko bi kvalitetno iznio loptu na protivničku polovinu i malo uvezao linije.
Sarajevo kući, Željo gosti, Igman kući.. tri utakmice pa prijelazni rok i konačno rješavanje pitanja oko zadnjeg veznog.
Od sve tri utakmice očekujem da ostanemo neporaženi
Od sve tri utakmice očekujem da ostanemo neporaženi
Željo i Igman su ispod našeg nivoa i očekujem abd pobjede, a bogami sa Sarajevom, svi se nadamo pobjedi ali iskreno ja bih bio zadovoljan i bod da osvojimo...Forzaaa u petak, pa šta bog da.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.