Premijer liga BiH - aktuelno

mma_hz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la mma_hz » 02 dec 2023, 12:17

killafrommanilla je napisao/la:
02 dec 2023, 12:14
MortemHz je napisao/la:
02 dec 2023, 12:07
02 dec 2023, 11:55
Cim sam prije utakmice usao na temu FKS i vidio komentare 0:3, 1:4, 1:3, poklon 2 i tako, znao sam da opet nece pogledati na gol jer opet dolaze misleci da su Barcelona. Ne znam na osnovu cega se bahate kad je cinjenica da Amar Beganovic ne moze ispepati 10 a neko im ga je uvalio i to su jos platili za njega. Kyeremeh isto tako, ljudi su na Vi s loptom. Apsolutno nista nemaju da bi bili bahati a uvijek ih zavara ovako utakmica kao protiv TC gdje im Buco Osmanhodzic izadje sa Kobiljarom i Susicem na dva zadnja vezna. To bi iskoristila i drugoligaska ekipa.

Cim dodje do ozbiljnije ekipe, vidi se koliko ima igraca koji su realno tehnicki nepotkovani kao Beganovic i Kyeremeh. I dodaj na to neiskustvo Buljubasica, Catakovicevo boljenje qrca i dobijes utakmicu u kojoj ne pogledas na gol. A i ovdje se vidjelo da ni Rozman nije ni pripremao utakmicu nego je mislio lako cemo, igrat ce se fudbal (kao sto i jest) i mi cemo dobiti na kvalitet. 100% sam siguran da nije ni 5min posvetio Velezu jer da jeste, opalili bi na gol i imali bi jasan plan gdje visak da naprave.

I dalje, Rozman pichka isto kao i Basic. Kralju dodji daj izjavu cestitaj sta glumis majmuna. Niko ti nije kriv sto nisi napada organizovao za 90 minuta. Osim onog pokusaja iz pocetnog udarca kao M City gdje su osvojili punih 6m terena. Smijesno je ono i pokusati protiv iole ozbiljne ekipe.
A šta si uradio kada si vidio komentare pune poštovanja i kako će biti teško, samo izignorisao?
To su realni komentari. Nemam sta to komentarisati kad i jest tako, niste se ovdje otkako smo "stali na noge" nikad naigrali nesto fudbala.

Naravno da ce mi zaparati vise oci kad vidim 20+ komentara kako cete trpat nekog, uzimat igrace i slicno. Nema tu nista cudno sto sam to primijetio i istaknuo jer je neosnovano.
Mogu i ja sad ovdje napisati kako cu sutra do Dubaia da trpam Miu Khalifu. :urnebes:

Pa ne vjerujem da ces o tome napisati ovoliki post.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 02 dec 2023, 12:20

Virtu4l je napisao/la:
02 dec 2023, 10:39
nekoIzMostara je napisao/la:
02 dec 2023, 10:27
Posteno mi reci za koga si sinoc navijao, nisam ti nigdje upratio post :D
Protiv Sarajeva naravno. Vidim da pokušavaju izjednačiti onaj kriminal sa prve utakmice sa Koševa sa par gluposti koje je Petrović sinoć napravio, uglavnom jedan žuti koji je možda trebao dodijeliti. Uništili ste ih, nisu pogledali na gol Veleža.

Teško je njima igrati kad sudija bar 2-3 puta drastično ne ošteti protivnika ili kad recimo Renan nema momenat ludila.
Vidis kako valja nekad biti na pravoj strani, steta sto ces u petak biti na gubitnickoj :D
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 dec 2023, 12:21

02 dec 2023, 12:14
MortemHz je napisao/la:
02 dec 2023, 12:07
02 dec 2023, 11:55
Cim sam prije utakmice usao na temu FKS i vidio komentare 0:3, 1:4, 1:3, poklon 2 i tako, znao sam da opet nece pogledati na gol jer opet dolaze misleci da su Barcelona. Ne znam na osnovu cega se bahate kad je cinjenica da Amar Beganovic ne moze ispepati 10 a neko im ga je uvalio i to su jos platili za njega. Kyeremeh isto tako, ljudi su na Vi s loptom. Apsolutno nista nemaju da bi bili bahati a uvijek ih zavara ovako utakmica kao protiv TC gdje im Buco Osmanhodzic izadje sa Kobiljarom i Susicem na dva zadnja vezna. To bi iskoristila i drugoligaska ekipa.

Cim dodje do ozbiljnije ekipe, vidi se koliko ima igraca koji su realno tehnicki nepotkovani kao Beganovic i Kyeremeh. I dodaj na to neiskustvo Buljubasica, Catakovicevo boljenje qrca i dobijes utakmicu u kojoj ne pogledas na gol. A i ovdje se vidjelo da ni Rozman nije ni pripremao utakmicu nego je mislio lako cemo, igrat ce se fudbal (kao sto i jest) i mi cemo dobiti na kvalitet. 100% sam siguran da nije ni 5min posvetio Velezu jer da jeste, opalili bi na gol i imali bi jasan plan gdje visak da naprave.

I dalje, Rozman pichka isto kao i Basic. Kralju dodji daj izjavu cestitaj sta glumis majmuna. Niko ti nije kriv sto nisi napada organizovao za 90 minuta. Osim onog pokusaja iz pocetnog udarca kao M City gdje su osvojili punih 6m terena. Smijesno je ono i pokusati protiv iole ozbiljne ekipe.
A šta si uradio kada si vidio komentare pune poštovanja i kako će biti teško, samo izignorisao?
To su realni komentari. Nemam sta to komentarisati kad i jest tako, niste se ovdje otkako smo "stali na noge" nikad naigrali nesto fudbala.

Naravno da ce mi zaparati vise oci kad vidim 20+ komentara kako cete trpat nekog, uzimat igrace i slicno. Nema tu nista cudno sto sam to primijetio i istaknuo jer je neosnovano.
To je navijački, ništa čudno. I kod vas su pojedinci pisali prije pola godine da mi nemamo šanse pa ste primili 5 komada na svom stadionu. Ne sjećam se da je nekad neko rekao da mislite da ste Barcelona i da ste bahati. Sasvim normalna pojava.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 02 dec 2023, 12:22

Opet kazem, ako vas 25+ na temi to pise, naravno da ce biti upadljivo. Isto tako i za Miu Khalifu, kad vas 20 bude pisalo da je trpate, osvrnut cu se i na to :mrgreen:

Rozmanu treba vremena. I treba mu minimalno dva prelazna da ocisti ovo sto se nakotilo. Julardzija je recimo dobar igrac sigurno, a dosao je kao njegova zelja. Samo vrijeme i prostor treneru da radi.

@MortemHZ ma nigdje veze prica. Niko nikad, posebno poslije finala kupa u kojem si odigrao za kuratz i nisi nista pokazak, ne bi bio optimista pred mec s vama. I ako je iskljucivo navijacki, volio bih da to procitam pred mec sa Zrinjskim na strani. Al kurko. U tripu ste da ste barcelona za nas, a nv. Al elem, nije ni bitno ni vrijedno rasprave.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 02 dec 2023, 12:45

Ne mogu vjerovat da se pitari i dan danas hvale kako su nas samljeli prošle sezone (3-5) u utakmici za koju se znalo da ćemo igrati bez inperativa. Čak se znalo da ćemo odigrati "pod ručnom", jer smo sve izgubili u kolu prije kada nam je Igman uzeo bod. Nažalost, tada je grešku napravio Jusufbegović koji je sve karte bacio na kup u kojem smo odigrali katastrofalno.
Dovoljno je istaknuti da smo tu utakmicu počeli sa igračima koji do tad nisu ni igrali: Muminović igrao umjesto standardnog Zeljkovića, pa onaj nakav Karamarko, prevara Walase, mladi Šikalo i Leai koji je do tad dobijao 5-10 min da igra. U nastavku ušli Gosto, Puce, Sijamija....
Poluprazne tribine na stadionu su bile dovoljan dokaz da se sve znalo i bilo je pravo čuđenje kada smo poveli golom Anđušića.

Mi smo ove sezone dosta bodova prokockali iako smo bili bolji za razliku od Sarajeva koji ima više bodova nego što je to zaslužio na terenu.
Kao što sam navijao da Bašić ostane što duže u Želji, navijam da ovaj stručnjak u Sarajevu ostane što duže.
Najavljivao je stručnjak da tačno zna kako će igrati, a nisu uputili šuta u okvir gola.
Razlika u budžetu je drastična, dok ta razlika na terenu ne postoji.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 02 dec 2023, 12:51

Igrali pod rucnom i bez inperativa utakmicu za Evropu :bow: :bow: :bow:

I onda se ljute kad im kazes da su
filijala
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

D7722
Kontakt:

Post Postao/la D7722 » 02 dec 2023, 12:55

KONTRASVIH je napisao/la:
02 dec 2023, 12:51

filijala
Velez preko lige nije imao sanse prije tekme sa Sarajevom....i to je to... ni Velezova pobjeda nista ne bi donijela u toj utakmici.....opet ne bi u evropu isli, nasa jedina sansa u tom trenutku je bio kup.....

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 02 dec 2023, 13:02

filijala
Nismo imali nikakve sanse jer smo vidjeli s kim imamo posla i ko je sve poklopio s Vicom oko 1. maja.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

D7722
Kontakt:

Post Postao/la D7722 » 02 dec 2023, 13:04

https://bs.wikipedia.org/wiki/Premijer_ ... 2022/2023.

Evo pogledaj tabelu valjda znas racunat Velez imao 45 bodova i s pobjedom proitv Sarajeva imali bi 48 Sarajevo je prije tekme protiv nas imalo 49 a Zeljo 50 znaci ni teoretski nismo imali sanse....stvarno nekad ljudi prije nego krenete pricati provjerite sta pricate.....
Zadnja izmjena: D7722, dana/u 02 dec 2023, 13:07, ukupno mijenjano 3 puta.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 02 dec 2023, 13:06

Yebem ti ovaku neposlušnu filijalu. Treba to kaznit. Treba im poslat Ziljkica za kaznu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 02 dec 2023, 13:17

D7722 je napisao/la:
02 dec 2023, 12:55

filijala
Velez preko lige nije imao sanse prije tekme sa Sarajevom....i to je to... ni Velezova pobjeda nista ne bi donijela u toj utakmici.....opet ne bi u evropu isli, nasa jedina sansa u tom trenutku je bio kup.....
Da ste ih dobili, mogli ste u zadnjem kolu protiv Posusja ovjeriti Evropu.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 02 dec 2023, 13:20

Fek4lija je napisao/la:
02 dec 2023, 10:13
Suvorov je napisao/la:
02 dec 2023, 09:28
Uputstvo za pracenje utakmice Sloga - Borac

1. Forumska furda "zna" da ce Sloga da pusti
2. Ipak ce gledati utakmicu da vide kako se pusta i potajno ce se nadati da nece pustiti
3. Poslije utakmice ismijavanje konacnog ishoda i ono "jesmo rekli" da je namjesteno ili ismijavanje gostiju ako kiksaju
Zaista je smiješno to što pričaš.

Trenutno se pobjeda Borca plaća 1,22. To nije normalno tako da nema potrebe da patetišeš i pokušavaš biti duhovit. Borac gostuje petoplasiranom na tabeli, koji kući ima omjer 7 0 0 i koji usput rečeno, igra odličan fudbal.

Ja prvi ovdje mjesecima pišem o sudijskoj protekciji Sarajeva, tako da meni ne možeš lijepiti nikakve etikete i evo ponovo ću napisati da su sudije ove sezone više bodova donijele Sarajevu nego Borcu, samo što njima ni to nije pomoglo jer su kar'na od ekipe sa smiješnim trenerom i preplaćenim rosterom.

U odnose Sloge i Borca neću ulaziti, ali siguran sam da ako neko "naredi" da se sklone, skloniće se. Da ponovo budemo načisto, ne bih imao ništa protiv i da se Krupa nama sklonila 2017. jer stvari tako funkcionišu u ovoj ligi. Mi smo tada imali ponudu, ljudi u klubu nisu pristali na to i izgubili smo skoro osvojenu titulu. To je Željo, i zato smo najveći.
Zanimljivo kako ima mišljenje i analizu za Sarajevo a za klub za koji navodno navija i o nastavniku fizičkog ništa kakva mentalna retardacija i bolesna ljubomora.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 02 dec 2023, 13:23

Par puta sam vratio ovaj press i tacno se iz dana u dan sve vise zaljubljujem u ovog gospodina na celu naseg tima 😍

Svaki put sa postovanjem prema protivniku i iskreno o stvarnom stanju puta kojim gazimo. Gospodine Deane Klafuricu hvala sazvjezdju koje se poklopi da nam dodjes :kralj:

Press sala :clap:

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 02 dec 2023, 13:24

D7722 je napisao/la:
02 dec 2023, 13:04

Evo pogledaj tabelu valjda znas racunat Velez imao 45 bodova i s pobjedom proitv Sarajeva imali bi 48 Sarajevo je prije tekme protiv nas imalo 49 a Zeljo 50 znaci ni teoretski nismo imali sanse....stvarno nekad ljudi prije nego krenete pricati provjerite sta pricate.....
Zeljeznicar je imao 47 bodova pred poslednja 2 kola.
Naravno da ste imali sanse za Evropu preko prvenstva.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 02 dec 2023, 13:30

Dobro ih je profesor fizickog postavio

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 02 dec 2023, 13:30

Yebem ovaku ekipu, ne mogu zelji dat gola 30 sec
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 02 dec 2023, 13:30

D7722 je napisao/la:
02 dec 2023, 13:04

Imali smo sanse ali da smo dobili Sarajevo sa Karamarkom Cukovicem Leaijem Gostom Pucom i Sijamijom i da Sarajevo zadnje kolo izgubil od Igmana kuci. Jos bi trebali dobiti Posusje u gostima kojem je trebalo za opstanak sa istim igracima kao protiv Sarajeva :rol:

Tetrijeb ti je malo priglup ne izlazi iz kuce. Ponekad ga roditelji izvedu u scc na kolac kad dobije peticu 🥰
Zadnja izmjena: CampobelloDiMazara, dana/u 02 dec 2023, 13:31, ukupno mijenjano 1 put.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 02 dec 2023, 13:30

Hahahahahahahahah drugaa ligaa drugaaa ligaaa 🤣
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 02 dec 2023, 13:30

Selimović reprezentativac. :bow:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 02 dec 2023, 13:31

Duže ja pod vodom izdržim :urnebes:
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.