FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
43%
Prolazak u Play off
52
24%
Grupnu fazu
73
33%

Ukupno glasova: 218

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 03 dec 2023, 18:27

Sanchez87hz je napisao/la:
03 dec 2023, 17:42
fks74 je napisao/la:
03 dec 2023, 17:36
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
03 dec 2023, 17:28

Izvini, ali ovih zadnjih par recenica kao da onog Crnogorca s PLBiH citam.

Ako je titula odmah prvi i jedini cilj, u ovoj ligi moras znati i da radis van terena. Ako je Europa cilj, to se moze i s puno manjim troskovima. Velez ima 5 puta jeftiniju ekipu od nas, pa ce izboriti Europu. Prosle godine su kone imale 10 puta jeftiniju ekipu od nas, pa izborile Europu.

Ali gdje su trenutno kone? U kanalu, cekaju Arape i vec halalili sezonu. Gdje ce Velez biti ako presusi podrska politike? U kanalu, boriti se za opstanak ili ispasti opet u federalnu.

Znaci valjda je neki veci cilj da se gradi klub za buducnost i dize na veci level. Titula u ovoj ligi dodje ili ne zavisno od raznih faktora koji nemaju veze sa fudbalom, ali sistem se gradi godinama i na kraju da razultate i donese iskorak. To je jedini pravi put. Treba razmisljati dugorocnije. Za pocetak, dati Rozmanu i Ibricicu vremena.

Na kraju krajeva, ne trebamo se mi toliko sekirati za pare koje neko drugi daje iz svog dzepa.
Da bi imao dobru i sigurnu kuću, moraš imati jake temelje. Naši temelji su tek u izgradnji, zato treba vremena a kod nas se zna da mi hoćemo istovremeno i rezultate. Izgradnja jakog i stabilnog kluba i titule teško mogu zajedno i da bude sve perfektno. Tek za 2-3 godine se to može očekivati.
Mi od 2015 godine govorimo eh sad jos 2-3 godine da se stabilizujemo i idemo u dominaciju,a ustvari svakih 10 mjeseci neka fabricka podesavanja.
Jel Mirvic bio u klubu 2015e?
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 dec 2023, 18:29

03 dec 2023, 18:04
03 dec 2023, 17:57
03 dec 2023, 17:48
Ne mora ni dobiti ne govorim o tome,gore je naveo kako ce Velez kad tad pasti,kako ce Borac pasti i sta znam a mi kao stabilni o tome se radi,a ustvari i mi da ode Mirvic bili bi u jos gorem polozaju nego da kreces od nule,ako ostanes duzan naravno,znaju to u Tz najbolje sa Sisojem kako je,dok je trajalo sve bilo ok,sad mole boga da ih ne spominje nikako.
Pa objasnio ti je covjek, ne mozemo mi doci u tu situaciju. Nece Mirvic ni nijedan investitor ugasiti klub i tako sebi onemoguciti da dobije novac nazad, sve drugo na stranu. Naravno da jesmo stabilniji od Veleza koji se finansira iz budzeta i Borca koji je Dodikov politicki projekat. Sutra se promijeni vlast ili odredjeni politicki krugovi dignu ruke od tih klubova, oni mogu komotno kljuc u bravu. Ti ako vise vjerujes nekom politicaru koji trosi pare poreznih obaveznika nego kapitalisti koji ulaze svoj novac, onda ok.
Kako je se onda onaj pasojed samo povukao i gotovo,i mi skoro pred bankrotom? Sta da se Ismir nije pojavio jos 2 mjeseca npr,da ne govorim duze,ko bi placao igrace ko bi platio raskide ugovora,kako bi licencu dobio itd? Vi izgleda zaboravili na sta smo licili poslije samo 10 dana od odlaska,i tuzbe pocele i sve,nasa sreca sto se Mirvic pojavio a sta da nije?
Evo da ode Mirvic, od prilike dug kluba (mislim na resto ugovora je 2-3 m km 1 do 1,5 m€) sam ubjedjen da bi pokrilo raskide ugovora( vecina igraca bi pristalo recimo da im isplatis 30% ugovira i ciste papire)

Sto je jednako koliko smo bili duzni prije Tana 3,6 mkm

To nisu nikakve pare da se nebi mogao nac investitor koji bi to pokrio i dobio vlasnistvo nad klubom koji samo na brend imena i kamcelarijom u titovoj ina vrijednost od 2 m€ plus kamp akademija

Politaka ce sigurno prije gurat FK SARAJEVO nego velez zeljo ako treba

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 03 dec 2023, 18:32

Sta nam vrijedi i da bojac padne sa Vicom kad ce ti Zrinjski otici na +5. A likovi cijelo vrijeme igraju Evropu. Kad zavrse Evropu rijetko gdje ce gubiti bodove.
A zamisli, da smo mi cijelo vrijeme igrali u Evropi. Pa bili bi iza Zeljkana majkemi. Isla bi priča kako je tesko igrati na 3 fronta, umor igraca, nije isto igrati jedan dan protiv Aston Ville pa za 3 dana sa Slogom i slicne gluposti.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 dec 2023, 18:36

Morpheus je napisao/la:
03 dec 2023, 18:10
Surreal je napisao/la:
03 dec 2023, 11:30
Ne možeš oba puta izgubiti od Sloge i svu krivicu "svaliti" na ligu i sudije, eto da smo te dvije utakmice dobili ne bi bilo -9
Ma bolan nisu nam sudije krive što nismo prvi, ali su krive zato što je Borac skupio onoliko bodova, plus još na ovo tu je strah protivničkih igrača jer ne znaju kako da se odbrane, šta da rade na terenu a da ne bude penal, 100 prekršaja, itd.

Ne znam čemu više izvrtanje....
Jednostavno nece ljudi neki to da vide. Nikad nije zapamcena ovako brutalna,mizerna kradja kao sto sad rade al bukvalno nikad.

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 03 dec 2023, 18:39

Galantni je napisao/la:
03 dec 2023, 14:17
Bosniak10 je napisao/la:
03 dec 2023, 11:48
Galantni je napisao/la:
03 dec 2023, 11:08
Puna podrska Morvicu, Rozmanu i ekipi. Nemojte biti debili i brzopleti. Ova ekipa zasluzuje apsolutnu podrsku u svemu. Ovo je najjaca poslijeratna ekipa. Dovodimo igrace o koji nismo mogli ni sanjati. Rozman ce ovo za godinu posloziti do maximuma. Samo jako. I titula uopste nije nemoguca. Zrinjski je jedini konkurent. Borac ce pasti kad tad zapamtite
:nene:

2014/15
2018/19
Tebra, ne mozes mi reci da su Krste, Dulja, Hebib ili ne znam ti ko, bolji od Oliveire, Hasica, Catakovica, Pene itd. Ova cetvorica igraca su karibal za lige petice, vjeruj mi i ja ne znam otkud oni kod nas. Mirvic je napravio ono sto smo mi sanjali godinama. Nekad ni za iste stucne nismo imali i Zijad Blekic nam je po sjeveru prosipao suplji kako smo bolji od komsija. Mi smo najorganizovaniji klub u BiH i klub koji ima AKADMIJU i klub koji je na zdravim nogama. Ovo sto mi trenutno imamo je sistem i taj sistem ce donijeti rezultate za godinu dvije. Preko noci ne moze nista, ali garantujem grupnu fazu u roku od dvije godine i stadion u roku 5 godina..Sretno nam
Reci da se za je ba ješ za Čatakovića. Ja veću slinu ne vidjeh u našem dresu. Od njega je borbeniji i okretniji i moj rahmetli dedo.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 03 dec 2023, 18:45

mosarajvosa83 je napisao/la:
03 dec 2023, 18:36
Jednostavno nece ljudi neki to da vide. Nikad nije zapamcena ovako brutalna,mizerna kradja kao sto sad rade al bukvalno nikad.
Svi smo gledali našu utakmicu protiv Borca u gostima i svako ko je htio mogao je primijetiti ponašanje naših igrača. Hoće da oduzmu loptu, ali ne znaju kako, a da ne bude "faul". Sudije im bukvalno sve sviraju, pa čak i kada se njihova dvojica sudare, to je faul za Borac.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 03 dec 2023, 19:26

NajvecaRadosti je napisao/la:
03 dec 2023, 10:36
AVNOJ je napisao/la:
03 dec 2023, 09:28
Malo više slomiste o Šahinovicu, utakmica.protiv Veleža je pokazala da imamo puno više problema od samog golmana i da nas čeka puno rada i strpljenja ako želimo bilo.kakav napredak.
Nemamo nego nam je golmanska pozicija najveci problem u timu.Gdje nam to vise skripi?

-Torpedo nije u stanju jedan penal bar pogoditi stranu
-Sloga na Kosevu
-Gosk
-Siroki
-Borac iz mrtvog ugla kroz noge(hajd dobro jer smo pokradeni i nije trebalo ni doci do te situacije)
-Igman(srecom dobili smo na nafaku)
-Borac na Kosevu kroz usi mu prosla lopta
-Tuzla na Kosevu strasno lose pozicioniranje kod oba gola i nesigurnost
-Velez,njegov gol,lopta pada na 5m on krene pa se vraca na liniju i najnizi igrac ti zabije glavom.

Pa gledaj spiska Bogte.Znaci golmani su nas kostali ispadanja u Evropi i najmanje 12-15 bodova u ligi samo ove sezone.Pa ljudi dragi o cemu mi pricamo.Koliko god da su bekovi bili losi nisu nas toliko syebali,koliko god da je Ziljkic los nije nas kostao nekih bodova.
Uz ovo unose strasnu nesigurnost i nemir u citavu odbranu.Ne znaju komandovati i postaviti odbranu.Nikakav autoritet nemaju golmanski.
Golman je najveci problem u ovoj ekipi i to daleko.Prva pozicija koju treba rijesiti na zimu.Ovog antitalenta jos 2 utakmice da predeveramo i daleko mu kuca bila od Sarajeva.
Uz golmana dovesti stopera da igra sa Miomirom i prednjeg veznog sa mudima do poda.Ne stediti.3 pozicije koje moramo rijesiti sto prije.Catakovica negdje na posudbu dati i dovesti kako treba back up spica.Ocekujem od Francisa da sredi papire pa da mozemo i nekog stranca dovesti.
Soldo,Trako,Avramovski,Ziljkic mrs iz kluba.
Možemo se raspravljati unedogled nisam baš za to da je golmanskih 15 golova do sad al večina raje ovde ne shvata činjenicu da je Šahinović na golu 100% Rozmanov izbor i njegova odluka, pišemo puna podrška Rozmanu a psujemo u njegov odabir.
Evo sad svi priželjkuju da ode Šahinovic, nek ide i još ako kapne koja cifra dobro jeste. Zaboravljamo i da je Buljubašić blizu odlaska tj.bliže nego Šaha i gdje smo onda????
U21 pravilo koga sad trpiti šta nam ostaje Trako, Mulalić...eno vam juče kod kona onaj odbrambeni ne znam.kako se zove igra.što mora U21 totalni panj pojeo ga onaj za pola sata primili 3 gola zbog njega.i onda mjenja još jednog igrača zbog njega.
Šahinović je Rozmanov izbor i njegov rizik za U21 daje mu vecu širinu na terenu i ja to poštujem jel.mu se obilo o glavu vidjet cemo preko zimskog prelaznog roka kakva ce biti riješenja
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 03 dec 2023, 19:30

Ne moze se reci da je 100% Rozmanov izbor, ima drugih razloga sto on brani. Koliko je to pametno, o tome se da raspravljati.

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 03 dec 2023, 20:31

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
03 dec 2023, 18:27
fks74 je napisao/la:
03 dec 2023, 17:36

Da bi imao dobru i sigurnu kuću, moraš imati jake temelje. Naši temelji su tek u izgradnji, zato treba vremena a kod nas se zna da mi hoćemo istovremeno i rezultate. Izgradnja jakog i stabilnog kluba i titule teško mogu zajedno i da bude sve perfektno. Tek za 2-3 godine se to može očekivati.
Mi od 2015 godine govorimo eh sad jos 2-3 godine da se stabilizujemo i idemo u dominaciju,a ustvari svakih 10 mjeseci neka fabricka podesavanja.
Nije Mirvic al od tad imamo najbolje uslove u drzavi i prica se sve do sad kako treba jos godina dvije pa da pocnemo sa dominacijom a od tad prodje 16 bajram mi i dalje isto pricamo,cuj jel bio Mirvic pa sa Mirvicem i imamo najgore rezultate u tom cijelom vremenu.

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 03 dec 2023, 20:45

03 dec 2023, 18:14
03 dec 2023, 18:04
03 dec 2023, 17:57

Pa objasnio ti je covjek, ne mozemo mi doci u tu situaciju. Nece Mirvic ni nijedan investitor ugasiti klub i tako sebi onemoguciti da dobije novac nazad, sve drugo na stranu. Naravno da jesmo stabilniji od Veleza koji se finansira iz budzeta i Borca koji je Dodikov politicki projekat. Sutra se promijeni vlast ili odredjeni politicki krugovi dignu ruke od tih klubova, oni mogu komotno kljuc u bravu. Ti ako vise vjerujes nekom politicaru koji trosi pare poreznih obaveznika nego kapitalisti koji ulaze svoj novac, onda ok.
Kako je se onda onaj pasojed samo povukao i gotovo,i mi skoro pred bankrotom? Sta da se Ismir nije pojavio jos 2 mjeseca npr,da ne govorim duze,ko bi placao igrace ko bi platio raskide ugovora,kako bi licencu dobio itd? Vi izgleda zaboravili na sta smo licili poslije samo 10 dana od odlaska,i tuzbe pocele i sve,nasa sreca sto se Mirvic pojavio a sta da nije?
Jbg brate sta da nije. Sta da niko nije usao u Chelsea poslije Abramovica? Sta da padne kometa na Kosevo? Ne mozemo tako razmisljati.

Logicki ti ljudi objasnjavaju da ce svaki ulagac uvijek gledati da zastiti svoju investiciju, da je vrati i da generise profit. Ulaganje i privatni kapital su hiljadu puta bolja i zdravija opcija od da te SDP i SDA guraju parama iz budzeta kao Velez ili da ti Dodik koristi klub za izivljavanje nad drzavom kao Borac.

Ako mislis da ne valja nijedno ni drugo, imas li ti neku trecu opciju, na koji nacin da se finansiramo?
Nisam ja reko da je lose sto on daje pare,nego okrenuo si pricu,radi se o tome da nabrajete neke klubove kako ce pasti kad tad a i kod nas nista ne znas,zavisis od jednog covjeka koji nece da kaze ni rijeci na lakrdiju a kao ulaze milione meni je to cudno i to je to,ako tebi nije onda ok,bil ti dao na listic 200 km za koji ZNAS da je nastiman da bude kontra od onoga sto si igro?kazete svaki ce se investitor pokriti svoja ulaganja itd,pa kako pasojed ne pokri nista samo se ispari a klub na cjedilu i tuzbama?

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 dec 2023, 20:47

Morpheus je napisao/la:
03 dec 2023, 18:14
NajvecaRadosti je napisao/la:
03 dec 2023, 12:51
Gdje Velez iskopa ove bekove yebli sebe
Orec,22 godine,3 asistencije,pratim ga od pocetka sezone svaku utakmicu prekuca.Najbolji desni bek lige u ovom momentu.Kazu igra za 3000 maraka :D
Sturm,1 gol 4 asistencija isto brutalan igrac

Obojici ugovor do kraja sezone vazi pa eto nek se malo baci oko posto nam bekovi osciliraju sa formom,toplo hladno sto bi se reklo.Mulalic po meni bezveze zapostavljen.Obecavao je puno prosle sezone.
Nikad im Musu necu prezaliti...
Hoće li biti brutalni ako dođu kod nas? Zapitaj se... Bio je i Beganović brutalan, Duraković pogotovo, ima ih još gomila koji su bili brutalni. Možda obojica budu odlični ako dođu, ali kod nam garantuje da će biti ovako?

Ne znam zašto bi dovodili njihove bekove, a trenutnih da se riješimo?
Nisam rekao da treba sad tjerati nekoga,naprotiv i Beganovic i Durakovic su se popravili ako uporedimo sa pocetkom sezone gdje su bili bas odron.Problem sto ne mogu odrzati tu dobru formu,narocito Beganovic.To je slucaj sa vecinom nasi igraca,jedna dobra utakmica pa 3 lose.Ne znam u cemu je stvar i kako gube samopouzdanje i kontinuitet.
Dobar igrac od konkurenta nikad nije na odmet.Pojacas sebe oslabis konkurenta.

Post se odnosio na to da previse trosimo za 3.mjesto.Pozicija na tabeli koju smo bez problema osiguravali sa Hodzicem,Iveticem,Rustemovicem,Kuzmanovicem,Sisicem.Ok liga je napredovala od tad ali par miliona skrsavati po sezoni za 3/4.mjesto je previse.Evo 3.sezona sa Mirvicem i opet cemo se morati zadovoljiti sa Evropom samo(21/22 nismo ni to).Ljudi nadju i bekove i stopere i golmana za đ dovedu da igraju za par hiljada KM dok mi placamo 400k KM odstetu za Serbecica,200k za Beganovica,Boga pitaj koliko za nekakvog Viverosa i uz to dajemo im plate po 10k eura.To nista ne bi bio problem da se ti igraci pokazu kod nas ali to u velikoj vecini slucajeva nije tako.Ili budu totalni flop ili odigraju ko nesto ali to nesto nije ni 50% kao u prethodnom klubu.Sto je to tako fkt ne znam.Ni do cega je.Do navijaca sigurno nije.
Zato treba dovoditi samo igrace kao Djurickovic i Hasic koji su zeljni da napreduju ili su u formi.Neka Penaranda bude zadnji igrac kojem cemo ozivljavati karijeru.Ocekujem i skauting da pojacamo,do duse nismo imali sportskog direktora.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 03 dec 2023, 21:13

03 dec 2023, 20:45
Nisam ja reko da je lose sto on daje pare,nego okrenuo si pricu,radi se o tome da nabrajete neke klubove kako ce pasti kad tad a i kod nas nista ne znas,zavisis od jednog covjeka koji nece da kaze ni rijeci na lakrdiju a kao ulaze milione meni je to cudno i to je to,ako tebi nije onda ok,bil ti dao na listic 200 km za koji ZNAS da je nastiman da bude kontra od onoga sto si igro?kazete svaki ce se investitor pokriti svoja ulaganja itd,pa kako pasojed ne pokri nista samo se ispari a klub na cjedilu i tuzbama?
Nije mi bila namjera da okrecem bilo sta, nego ja tebe opet pitam kako da se finansiramo ako je ovo sad pogresno? Odakle pare da izmisljamo?

Evp lako se inace finansiraju klubovi u ovoj drzavi:

Mi - kapital
Zrinjski - politika, kapital (Kabiri)
Borac - Dodik (politika)
Velez - budzet (politika)
TC - Sisa (kapital)
Sloboda - grad, sponzori
Celik - grad, sponzori
Posusje - sponzori, politika
Zeljo - navijaci, sponzori, grad
Siroki - razvojni klub, sponzori
Sloga - politika, sponzori
Zvijezda - Stanisic (kapital)
GOSK - Lujo (kapital)

I ovo kad kazem sponzori nije nista specijalno, niti su to Bog zna kakve firme. To su vecinom firme vezane uz politiku ili firme ciji vlasnici vole klub, pa poguraju. Jos uleti grad ili kanton, izgura se sezona, ponekad nesto hajruje preko prodaje igraca, nesto od posjete i tako.

Sve je to sitno.

Nekad su se mogli praviti rezultati na taj nacin: sklopis ekipu, sve na minimalac, poreze ignorisi, par jakih ljudi u upravu i lagano iz dzepa dijeli plate. Tako je Osim titule uzimao. Ali to vise ne ide, liga se promijenila.

To znaci da u principu imas dvije opcije, ako hoces da si u vrhu:

1) biti politicki projekat kao sto su Borac, Zrinjski (ove gura i Kabiri, ali i to je usko vezano uz politiku), Velez
2) imati investitora/e, kao sto mi imamo

Trece opcije nema. Ako ima, reci mi koja je molim te?

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 03 dec 2023, 21:23

03 dec 2023, 20:31
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
03 dec 2023, 18:27

Nije Mirvic al od tad imamo najbolje uslove u drzavi i prica se sve do sad kako treba jos godina dvije pa da pocnemo sa dominacijom a od tad prodje 16 bajram mi i dalje isto pricamo,cuj jel bio Mirvic pa sa Mirvicem i imamo najgore rezultate u tom cijelom vremenu.
Pa nije Mirvic bio. Ali se ocekuju rezultati kao da jeste od tad u klubu. Do prije 2 godine smo od price dominacije dosli pred stecaj, da ne bi Mirvica Boga pitaj ko bi uletio. Prodjose 16 bajrama ali te slagase, lose poslovanje i upropastena prilika.
Ovo je sad sve od 0 a frustracije od od 2015 pa do 2021 ne povezuj i ne prenosi na ovaj period.
Jedan Velez pojede za rucak Zrinjskog na kojeg se drka.
Nas nisu pojeli ali nas dobise.
Rozmanu je potrebna adaptacija na ligu kao i igracu sa strane. Da uvidi gdje sta i kako.
Fali nam bezobrazluka i sportske drskosti terenu.
Vico je snimio gdje nam je slaba tacka a to su dva tri krkansko-seljacka faula, sudija ne reaguje i mi ispadnemo iz tekme. Dovoljna su dva tri.
Ima ovdje masu faktora da bi stvari isle kako trebaju, ali za 4 mjeseca ja ne znam sta vi ljudi hocete, oprostite.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 03 dec 2023, 21:35

Brata na tik toku prati 400k+ a na ig 600k+
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 03 dec 2023, 21:49

Hahaha brat, ovo je on na Kosevu kad smo igrali sa Celticom.

| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 dec 2023, 22:18

Realne su kritike naše igre u gostima, loše i nema se tu šta dodati, mora se to popraviti.
Ali jedini ispravan put je da Rozmanu damo podršku i vrijeme. Rozman treba da bude trener ovu i iducu sezonu, jednostavno da vidimo kako to izgleda kad imas trenera na malo duze staze, promjene trenera svaki 6 mjeseci definitivno nista dobro ne donose.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 dec 2023, 22:37

H8Z7 je napisao/la:
03 dec 2023, 21:35
inace dres mu je dao , momak pored, Aleksadar koji radio u nasem klubu i otisao... sada radi za evropskog velikana... nas klub i procjene :mrgreen:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 dec 2023, 22:49

Pantelija je napisao/la:
03 dec 2023, 22:37
H8Z7 je napisao/la:
inace dres mu je dao , momak pored, Aleksadar koji radio u nasem klubu i otisao... sada radi za evropskog velikana... nas klub i procjene :mrgreen:
Treba ovog malog Japanca zaganjati :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

onako
Kontakt:

Post Postao/la onako » 03 dec 2023, 23:17

MortemHz je napisao/la:
03 dec 2023, 22:49
Pantelija je napisao/la:
03 dec 2023, 22:37
H8Z7 je napisao/la:
Treba ovog malog Japanca zaganjati :mrgreen:
Ma treba ga nalozit da Sahinovica promovise, valjda se neko zajebe, pa ga i kupi
since 1973

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 03 dec 2023, 23:21

03 dec 2023, 21:13
03 dec 2023, 20:45
Nije mi bila namjera da okrecem bilo sta, nego ja tebe opet pitam kako da se finansiramo ako je ovo sad pogresno? Odakle pare da izmisljamo?

Evp lako se inace finansiraju klubovi u ovoj drzavi:

Mi - kapital
Zrinjski - politika, kapital (Kabiri)
Borac - Dodik (politika)
Velez - budzet (politika)
TC - Sisa (kapital)
Sloboda - grad, sponzori
Celik - grad, sponzori
Posusje - sponzori, politika
Zeljo - navijaci, sponzori, grad
Siroki - razvojni klub, sponzori
Sloga - politika, sponzori
Zvijezda - Stanisic (kapital)
GOSK - Lujo (kapital)

I ovo kad kazem sponzori nije nista specijalno, niti su to Bog zna kakve firme. To su vecinom firme vezane uz politiku ili firme ciji vlasnici vole klub, pa poguraju. Jos uleti grad ili kanton, izgura se sezona, ponekad nesto hajruje preko prodaje igraca, nesto od posjete i tako.

Sve je to sitno.

Nekad su se mogli praviti rezultati na taj nacin: sklopis ekipu, sve na minimalac, poreze ignorisi, par jakih ljudi u upravu i lagano iz dzepa dijeli plate. Tako je Osim titule uzimao. Ali to vise ne ide, liga se promijenila.

To znaci da u principu imas dvije opcije, ako hoces da si u vrhu:

1) biti politicki projekat kao sto su Borac, Zrinjski (ove gura i Kabiri, ali i to je usko vezano uz politiku), Velez
2) imati investitora/e, kao sto mi imamo

Trece opcije nema. Ako ima, reci mi koja je molim te?
Pricam o tome KAKO daje pare i na koji nacin,i da nismo nista mi sigurniji od drugih,imala je i sloboda i celik investitora pa gdje su sad? Ovo kazem jer mi je sumnjiv sto suti na lakrdiju a kao ulaze pare i grli se sa istim vicom koji ce njegov klub poslije zakinuti za titulu...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], PeppermintSA i 26 gostiju.