Postovanje predsjednice, da nam jos dugo vladate, i da vam Allah dz.s. da dobro zdravlje i nafakuIsmirMirvic je napisao/la: ↑05 dec 2023, 14:04Prema informacijama kojima ja raspolazem (a sjeticete se da sam uvijek dijelo samo tacne), situacija je sljedeca.
Zeljeznicar ce kroz saradnju sa ministarstvom sporta Saudijske Arabije (koje placa gospodina Abdulhakeem Al-Tuwaijria i njegov iznimno skupi strucni stab) isfiniansirati raskide sa vecinom trenutnih igraca, te dovesti zamjene.
Odvojeno od toga, postoje neka dva modela za dolazak partnera i to najvjerovatnije sa podneblja Saudijske Arabije. Ne bi se mijenjao statut FK Zeljeznicar, vec bi se nasao jedan atipican nacin da se otvore vrata capitalu.
U svakom slucaju, nase komsije se mogu radovati kvantnom skoku u finansijama vec sada na zimu, a to ce se intenzivirati poslije toga. Kako god, nece moci parirati FK Sarajevu po tom pitanju, jer jedan je Gospodin Ismir Mirvic.
Moje personalno misljenje je da je ovo dobro za Premier League BiH, kao i za nas sport opcenito. Vrijeme je da prevzidjemo staromodne nacine poslovanja i priblizimo se europskim i svjetskim standardima. Hajde da jedni druge cinimo boljima kroz zdravu konkurenciju.
Nadam se da ce i ostali klubovi uskoro putem Sarajeva, Zeljeznicara, Zrinjskog, Tuzla Citya. Moze se i bez tzv. zakona o sportu, samo treba pronaci nacin.
Sto se konkretno Sarajeva tice, nema stajanja i nema nazad. Ocekujte veoma aktivan prelazni rok i dodatne aktivnosti u vezi investiranja gospodina Mirvica i njegovih partnera.
Srdacan sportski pozdrav za sve koji citaju![]()
Dvije su opcije ulaska kapitala kod nasih dragih komsija.
Osnovno je da sav interes saudijaca je iskljucivo vezan za zemljiste tj pomocni teren, oni ne investiraju u klubove u sirotinjskim zemljama, niti ih zanima puno. Ko god da je imao posla sa arapima koji posluju po sirotinjskim zemljama kao sto je nasa, zna kako to ide, nisu to isti arapi koji kupuju po zapadu
Prva opcija je direktna prodaja zemljista, gdje bi se preko noci obogatili, i to bi privuklo raznorazne lesinare i doslo do opasnog rastaljivanja. Neugodna opcija za nase podneblje
Druga opcija, mislim i najrealnija je dugotrajna koncesija na zemljiste, gdje bi investitor placao odredjenu naknadu za koristenje iste. Prednosti su dugorocni, redovni prilivi, mane su sto su to dosta manji iznosi.