-
Bistriksg
-
Kontakt:
Devedesetka je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:24
Bistriksg je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:20
Devedesetka je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:18
Čelik ima princip-moralne obaveze Zeljo je davno dozivio ono što je dozivio Celik, al' ga je politika uvijek spašavala i ubrizgavala pare u klub.
Joj ovog Amoaha
Daj mi samo jedan primjer kad je nas politika spasila
Ih primjera je milijarda pa znaš i sam koliko su puta ubrizgavali pare u klub zadnjih 5 godina...Bukvalno u zadnjim trenucima više puta pred bankrot ih spašavali.
Navedi jedan moze i u pp. Do sad se moglo sa tobom diskutovati bio si donekle realan.
Ako mislis na otpis kamate prilikom uplate poreznog duga, moras znati da tako poreski sistem funkcionise. Ako mislis na novac koji smo dobili od kantona, a koji smo mi iskoristili da uplatimo dug prema PUFBIH, onda moras znati da ste i vi dobili. (I ako sam misljenja da i Zeljo i Sarajevo i KK Bosna i RK Bosna zasluzuju vecu pomoc od Kantona). Daj primjer gdje je nas politika spasavala
-
mnon46
-
Kontakt:
Dobra fora, samo niti Amoah ima 300 400 eura za kopačke, niti mogu spavati u hotelu sa 5 zvjezdica, niti mogu zdravo da se hrane (as). Jedino što ku*ve mogu ganjati, to im ostaje, mada nije ni to loše u neku ruku.

A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
holyman
-
Kontakt:
1921ljoze je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:30
Jao jao samo im Zeljo tema
Polako ljudi
Nije bas ni kod vas ostalih med
Borac je dodikova prcija
Velez toplo hladno
Pitari su do juce tjerali i mirvica
8 mjeseci tjerali Mirzu i Ajlu
Sad pozivate kao da je trener uvrijedio navijace
A sta je vas Mirvic onda radio
Ispalio horde za sastanak? Drzao ovo dvoje u klubu a oni direktno udarali po vama
Polako kazem
Cistite svoje prvo
Cujemo se u januaru a nekima ce cirevi pucati
I dont understand you
This is shame
NEMA NAZAD
-
jurisicduska
-
Kontakt:
Postao/la jurisicduska » 08 dec 2023, 23:32
https://www.av-az.ba/sport/nogomet/8427 ... a-u-evropi
Obrisati crticu
@devedesetka Evo za @bistriksg jedan primjer.
Nikšić spasio Željezničar u zadnji tren: Malo falilo da "Plavi" dobiju zabranu nastupa u Evropi
Kako je nezvanično potvrđeno iz FK Željezničar, tek je današnja intervencija premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića doprinijela da Porezna uprava FBiH ispoštuje zaključak federalne vlade i odobri novi moratorij sportskim klubovima na plaćanje poreznih obaveza.
Bez ovih para od europe bi se ugasili. A i Čelik je zbog poreza tu gdje jest samo njih nisu spašavali i otpisivali
Eto u naslovu direktno piše da vas je politika spasila

Zadnja izmjena:
jurisicduska, dana/u 08 dec 2023, 23:35, ukupno mijenjano 3 puta.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
-
Nirton
-
Kontakt:
holyman je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:30
1921ljoze je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:30
Jao jao samo im Zeljo tema
Polako ljudi
Nije bas ni kod vas ostalih med
Borac je dodikova prcija
Velez toplo hladno
Pitari su do juce tjerali i mirvica
8 mjeseci tjerali Mirzu i Ajlu
Sad pozivate kao da je trener uvrijedio navijace
A sta je vas Mirvic onda radio
Ispalio horde za sastanak? Drzao ovo dvoje u klubu a oni direktno udarali po vama
Polako kazem
Cistite svoje prvo
Cujemo se u januaru a nekima ce cirevi pucati
I dont understand you
This is shame
Outrages
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
HordasOdMalena
-
Kontakt:
Postao/la HordasOdMalena » 08 dec 2023, 23:35
mnon46 je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:30
Dobra fora, samo niti Amoah ima 300 400 eura za kopačke, niti mogu spavati u hotelu sa 5 zvjezdica, niti mogu zdravo da se hrane (as). Jedino što ku*ve mogu ganjati, to im ostaje, mada nije ni to loše u neku ruku.
Morao sam napraviti prije nego Penaranda promaši nešto slično.

"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
-
Devedesetka
-
Kontakt:
Postao/la Devedesetka » 08 dec 2023, 23:35
Bistriksg je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:30
Bistriksg je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:20
Daj mi samo jedan primjer kad je nas politika spasila
Ih primjera je milijarda pa znaš i sam koliko su puta ubrizgavali pare u klub zadnjih 5 godina...Bukvalno u zadnjim trenucima više puta pred bankrot ih spašavali.
Navedi jedan moze i u pp. Do sad se moglo sa tobom diskutovati bio si donekle realan.
Ako mislis na otpis kamate prilikom uplate poreznog duga, moras znati da tako poreski sistem funkcionise. Ako mislis na novac koji smo dobili od kantona, a koji smo mi iskoristili da uplatimo dug prema PUFBIH, onda moras znati da ste i vi dobili. (I ako sam misljenja da i Zeljo i Sarajevo i KK Bosna i RK Bosna zasluzuju vecu pomoc od Kantona). Daj primjer gdje je nas politika spasavala
Evo momak je našao jedan primjer, a znam da ih ima još u zadnjih 5 godina.
Sad da trazim mi stvarno ne pada na pamet.
-
mnon46
-
Kontakt:
HordasOdMalena je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:35
mnon46 je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:30
Morao sam napraviti prije nego Penaranda promaši nešto slično.
Od njih će onda bit onaj meksikanac što se smije

A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
avenija
-
Kontakt:
Bistriksg je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:15
Od ovi pitarskih pascadi i titinih partizana samo su jadniji zenicke truhle. Zapamtite cernobilski jadovi Zeljo nikad nece doziviti sudbinu smrdljivog celika
O sudbini malog želje sa šugavog Golubarnika sa dvije tribine i poljskim WC unutar stadiona odlucuje GOŠK tako da miran budi.
O sudbini Čelika ćemo pričati za 1,5 godine na 80- ti rodjendan kluba.
Na koljena pred Srbe u sred Banja Luke i prosjači, lijepa sudbina za probosanske patriote sa Bulevara Ivice Osima.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
joker90
-
Kontakt:
Vidio bi Velez da je najbolje krilo lige bilo dostupno Al Tokmaku!!
Bahati, bahati Željkan!
1946
-
Bistriksg
-
Kontakt:
avenija je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:37
Od ovi pitarskih pascadi i titinih partizana samo su jadniji zenicke truhle. Zapamtite cernobilski jadovi Zeljo nikad nece doziviti sudbinu smrdljivog celika
O sudbini malog želje sa šugavog Golubarnika sa dvije tribine i poljskim WC unutar stadiona odlucuje GOŠK tako da miran budi.
Na koljena pred Srbe u sred Banja Luke i prosjači, lijepa sudbina za probosanske patriote sa Bulevara Ivice Osima.
A o sudbini Zeljeznicara cemo pricati za 6 mjeseci. Samo zapamti ovo sve sta si napisao iznad
-
zeljovolimte
-
Kontakt:
Postao/la zeljovolimte » 08 dec 2023, 23:39
jurisicduska je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:32
https://www.av-az.ba/sport/nogomet/8427 ... a-u-evropi
Obrisati crticu
@devedesetka Evo za @bistriksg jedan primjer.
Nikšić spasio Željezničar u zadnji tren: Malo falilo da "Plavi" dobiju zabranu nastupa u Evropi
Kako je nezvanično potvrđeno iz FK Željezničar, tek je današnja intervencija premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića doprinijela da Porezna uprava FBiH ispoštuje zaključak federalne vlade i odobri novi moratorij sportskim klubovima na plaćanje poreznih obaveza.
Bez ovih para od europe bi se ugasili. A i Čelik je zbog poreza tu gdje jest samo njih nisu spašavali i otpisivali
Eto u naslovu direktno piše da vas je politika spasila
Jesi li procitao ovaj clanak? Znas li o cemu se radi?
Gdje su to ubrizgali pare?
-
baboedindzeko09
-
Kontakt:
Postao/la baboedindzeko09 » 08 dec 2023, 23:41
1. Predsjednik je otišao jer nije htio da se bilo šta mijenja, promjena statuta, okretanje prema ulagačima i strani kapital. To je jedina istina. On je smatrao da treba raditi kako se radilo u periodu od dolaska pa do dana kad je napustio klub.
2. Pod a) dobio si Jabera mukte, ljudi su očistili papire, potpisao si trogodišnji sa njim, sad ga samo trebaš iskoristiti i prodati. Pod b) dobio si trenera i pomoćnike (oni ih plaćaju, nemaš dakle ništa sa njima). Pod c) ljudi će se potruditi da dobiješ generalnog. Radi se na tome. Pod d) kako imaš igrače Arape, kako imaš trenera Arapa, kako ćeš vjerovatno imati i generalnog sa tog područja, oni će ti isto tako pomoći da pokušaš pronaći ulagača (i na tome se radi). Pod e) imaš Jozaka koji će to nadgledati i pratiti. Jozaka koji je obećao da će ti pronaći dobre igrače (ekipe sa kojima Future Falcons imaju saradnju) koji bi došli na posudbe a neki možda i trajno. Pod f) ideš na pripreme u Španiju i tu ćeš igrati utakmice sa ekipama koje igraju špansku Primeru.
3. Cilj je da Arapi dobiju trenera koji će im u budućnosti biti selektor. A mi da dobijemo pare, dobre igrače, da budemo u vrhu tabele i slično.
Nema dalje

Zadnja izmjena:
baboedindzeko09, dana/u 08 dec 2023, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
Bistriksg
-
Kontakt:
Devedesetka je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:35
Odluka vlade je bila za sve sportske klubove, a ne za Zelju.
-
holyman
-
Kontakt:
Bolje gosk nego cigani
NEMA NAZAD
-
Virtu4l
-
Kontakt:
Džaba ćeš tražiti, nećeš naći nijedan. Kao što ni ovo navedeno iznad nije primjer.
Čak i da je ovaj članak Raporta istinit, to što su se političke igre lomile preko Želje i Zrinjskog, to nije naš problem. S tim da se sad odjednom vjeruje Raportu, a ne tako davno im se nije vjerovalo kad su pisali o Mirviću.
Plus što je ovo članak o licenci za Evropu, ne vidim upumpavanje para ili neko gašenje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
-
zeljovolimte
-
Kontakt:
Postao/la zeljovolimte » 08 dec 2023, 23:42
Koja je razlika izmedju sastanka sa Vicom u Sarajevu i Banja Luci? Koliko znam Banja Luka grad u Bosni i Hercegovini, Srbi konstutivan narod..
Bio na koljenima ispred Kasumovica, Begia, Beusa ili Vice, isto je samo je razlika u imenu.
-
RajvoSA03
-
Kontakt:
avenija je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:37
O sudbini Čelika kad 80. rodjendan budete slavili u Drugoj ligi Federacije?
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
-
Devedesetka
-
Kontakt:
Postao/la Devedesetka » 08 dec 2023, 23:43
Bistriksg je napisao/la: ↑08 dec 2023, 23:41
Odluka vlade je bila za sve sportske klubove, a ne za Zelju.
Bilo je nakih spašavanja kroz godine dosta, slazem se ja s tobom da kanton treba uplacivati pare...
Al' kad ti od njega zavisi hoces li se ugasiti ili ne onda je to druga prica zar ne?
A u zadnjih 5, 6 godina je dosta puta zavisilo.
-
holyman
-
Kontakt:
Sportskim prijateljima iz predgradja capljine pustiti 3 bobe sutra pa onda gledati spektakl zacelja nqredno kolo u gabeli.
NEMA NAZAD