Znam da su Asteriks i Marsal pisali ovdje o tome a ne mogu sada da nadjem, zanima me da li je uopste moguce da BiH ima koliko toliko razvijenu zeljeznicu za putnicki saobracaj? Jel to utopija jer nema nikakve ekonomske racunice ili samo nedostatak volje?
Citam ovo i nevjerovatno mi je da ne mogu ni Zivinice povezati s Tuzlom

da ne pricam o nekom daljem gradu.
Četiri su pune godine bez putničkog željezničkog saobraćaja na Tuzlanskom kantonu, a prema ovom Redu vožnje i peta godina bi mogla proći bez putničkih vozova. Vozovi Željeznica Republike Srpske od 14. decembra 2019. godine ne saobraćaju iz Doboja do Tuzle, već samo do Petrova. Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, koje su još 2012. godine ugasile svoj putnički saobraćaj u najmnogoljudnijem kantonu Federacije BiH (Tuzlanski kanton), u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo uspostavile su funkcionalan putnički saobraćaj na relaciji Sarajevo-Visoko-Sarajevo i Sarajevo-Pazarić-Sarajevo. Uz podršku Vlade Federacije BiH i u vlastitoj režiji Sarajevo povezuju s Maglajem, Zenicom i Čapljinom, a ljeti voze i do Ploča. Zašto Vlada Tuzlanskog kantona i ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja ne poduzmu konkretne korake u dogovoru sa Željeznicama Federacije, Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija i Vladom Federacije Bosne i Hercegovine? Tuzlanski kanton pune četiri godine nema putničkog željezničkog saobraćaja, nema elektrificirane pruge, sve manje ima ispravnih lokomotiva, starost lokomotiva prelazi 50-60. godina, pruga na području grada Tuzla zarasta u korov. | Preuzeto sa:
https://****/carsija/novi-red-v ... lja-tuzlu/
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"