FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

ferroviario
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ferroviario » 16 dec 2023, 19:07

let3 je napisao/la:
16 dec 2023, 18:35
ferroviario je napisao/la:
16 dec 2023, 18:30
Eto vas isto pitari ocm. Kad si loš svi krivi sudije savez teren vrijeme. Ne kažem da nema i toga, ali ljudi jeli gledate vi teren. Mi stojimo i bolje nego što naša igra pokazuje. Hajde recite kolko bodova bi više imali sa normalnim suđenjem, 3 u vrh glave.

U yebenoj smo situaciji. Nemamo pravo na kiks što se tiče rekonstrukcije ekipe. Ako arapi ne ulete, mi ćemo teško ostati u ligi realno.
Pa evo, uletio je arap i svuko nas u zonu ispadanja haman. Odakle iskopase ovog strucnjaka da mi je znati.

Arapi moraju da izlete, a ne da ulete. A ko ce zbog para ulijetati, a mi igrati dogodine za Gorazdem, TOSKom i Gradinom, jer kako nas ovaj celo vodi to je neminovnost - onda neka Hvala :stop: bolje da ne ulijecu.
Mi smo potpisali ugovor sa njima do kraja sezone. I kako sam ja skonto mi ovog Hakima ne možemo izbaciti. Jedina mogućnost da ostanemo u ligi je da nas poguraju sa nekim igračima.
Ako se to ne desi ne kontam što smo tjerali Bašića, sa kojim smo makar domaće utakmice pobjeđivali. A i igra je bila bolja, kolko god i tada bilo loše.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 16 dec 2023, 19:08

Željo ima najvjernije, najlojalnije, i najjače navijače u Bosni i Hercegovini, a i u regiji je u vrhu. I griješi svako ko misli da će navijači dići ruke od Želje, da će biti nekih bojkota i sličnih nebuloza. Jesu nas unazadila dvojica narcisa, i donijeli podjele zadnjih 5-6 godina, i djelimično poljuljali jednistvo navijača, ali vidjećemo na proljeće, po ko zna koji put, da će nas biti najviše kada je najteže. Protiv zrinjskog i torpeda će Grbavica biti puna, a protiv širokog onoliko koliko se dozvoli. Podržaćemo Želju naravno, bez obzira ko bude istrčao na teren, ko bude sjedio na klupi, i ko bude na čelu kluba. Samo naših 100 godina je važno, a sve ostalo...
Dalke ne bude li nekih promjena zimus, siguran sam da ćemo mi navijači, na proljeće, ponovo stati maksimalno uz klub, i podržati koliko treba. Ovaj put mislim prvenstveno na tribinama, bez nekih dodatnih akcija, para i sličnih stvari. Ima li ko da se smije kladiti?
Sada malo odmoriti, vala smo mi jedini zaslužili pauzu, i sačekati početak priprema, skupštinu, i vidjeti kojim putem idemo na proljeće. ja lično nemam sumnje da ćemo kao i ko zna koliko puta do sada prevazići ovu krizu, i krenuti naprijed.
mogu se oni smijati koliko hoće, ali drhtaće oni opet na Grbavici. SVI!!!!

ferroviario
Kontakt:

Post Postao/la ferroviario » 16 dec 2023, 19:10

zeljovolimte je napisao/la:
16 dec 2023, 19:07
Sto je najtuznije nama se ne najavljuju pojacanja, nego posudbe igraca.
U junu ces opet imati situaciju da ces morati dovesti 10 igraca..
Da hoćemo ostati u ligi pa makar igrali sa 25 igrača na posudbi. Jer mi sami smo sposobni dovesti igrače tipa Alyson Biber itd.

ferroviario
Kontakt:

Post Postao/la ferroviario » 16 dec 2023, 19:16

Jel moguće da se ovaj naš stručnjak toliko prosipa. Zamisli da si ti kao "trener" toliko sposoban da u tako dobroj ligi kao što je naša radiš samo jer neko tvoj plaća da budeš tu. A niko drugi te neće.

novi
Kontakt:

Post Postao/la novi » 16 dec 2023, 19:20

Redovno pratim forum, citam ali nista ne komentarisem.Ovu situaciju u koju su nas doveli nesposobna uprava i skupstina moram.Svi oni koji su u skupstini izglasali onakvu upravu i podrzali dovodjenje ovog kvazitrenera su potpisali drugu ligu i najvjerovatnije poslije toga krcmljenje imovine i sudbinu Celika.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 16 dec 2023, 19:21

Predugo ovo traje. Od prodaje Bajića i Amira. Možda je ovo najteža sezona od 98. Definitivno u ogromnim smo problemima.
Danas se vidjela sva limitiranost ekpe i nedostatak kvaliteta. Definitivno pokušati izboriti opstanak (nadam se da hoćemo). Ogroman je rizik ovo s Arapima, brz ugovora bilo kakvih i obaveza. Sljedeće tri su Zrinjski, Široki, sarajevo, najiskrenije me strah da ćemo zaostati za 10-tim i mogao bi Arap duću sidro i ostaviti nas u još većim problemima. Najcrnji scenario. Biće teško, al baš teško i mučno do kraja sezone. Ne možemo napraviti totalni remont ekipe. A nije puno igrača za ostaviti realno. Bez ikakve strategije, smjenama u upravljačkim strukturama, rizik/filozofiranje sa ovim Arapima... Pored toga katastrofalan odnos kompletnih struktura. Danas je ovaj shupack uzeo pare od Goška. A zašto??? Jer svi žele osigurati bodove protiv nas, jernemamo nikoga ko bi podigao glas. Pod hitno vratiti osjećaj stida i sramote u društvo. Jer ovo što se sad kupuje sve(obraz za premale pare) dovest će do totalnog raspada sistema. U segmentu bilo kakve zaštite naše ekipe ( makar realno suđenje), neće biti bolje.
Raspao se NS BiH, otima ko šra stigne, kupuje se sve i svašta, dogovara se sve i svašta, jedino mi ne možemo ništa. Naradije bih reset napravio i otpustio: Acu, Drinu, Dubačkića, Gallća, Musića, Šehića, Ćosića,Biibera, Mekića, Turanjanina, Amoaha, Gasala, Drlju, Haračića, Krpića Štilića. Jadno ue

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 16 dec 2023, 19:22

VeteranSA je napisao/la:
16 dec 2023, 19:08
Željo ima najvjernije, najlojalnije, i najjače navijače u Bosni i Hercegovini, a i u regiji je u vrhu. I griješi svako ko misli da će navijači dići ruke od Želje, da će biti nekih bojkota i sličnih nebuloza. Jesu nas unazadila dvojica narcisa, i donijeli podjele zadnjih 5-6 godina, i djelimično poljuljali jednistvo navijača, ali vidjećemo na proljeće, po ko zna koji put, da će nas biti najviše kada je najteže. Protiv zrinjskog i torpeda će Grbavica biti puna, a protiv širokog onoliko koliko se dozvoli. Podržaćemo Želju naravno, bez obzira ko bude istrčao na teren, ko bude sjedio na klupi, i ko bude na čelu kluba. Samo naših 100 godina je važno, a sve ostalo...
Dalke ne bude li nekih promjena zimus, siguran sam da ćemo mi navijači, na proljeće, ponovo stati maksimalno uz klub, i podržati koliko treba. Ovaj put mislim prvenstveno na tribinama, bez nekih dodatnih akcija, para i sličnih stvari. Ima li ko da se smije kladiti?
Sada malo odmoriti, vala smo mi jedini zaslužili pauzu, i sačekati početak priprema, skupštinu, i vidjeti kojim putem idemo na proljeće. ja lično nemam sumnje da ćemo kao i ko zna koliko puta do sada prevazići ovu krizu, i krenuti naprijed.
mogu se oni smijati koliko hoće, ali drhtaće oni opet na Grbavici. SVI!!!!
:bow: :bow: :bow: :bow:

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 16 dec 2023, 19:29

Danas je Dubackic u makar pet navrata pokusao da proda utakmicu na smotanom ispucavanju lopte i "slucajnom" klizanju al mu nije uspjelo.

To sto Arap ne poznaje ligu je mozda i najbolja stvar po nas jer vjerujem da nece bit "svetih igraca".

Ne vjerujem da smiju prosipati seljacke marifetluke liku koji je bio asistent Ancelottiju, pogotovo mrtvi Mekic mahalas.

Pa sjetite se samo ljubavi Dzenisa i Sablje. Da smo doveli Kamavingu, sjedio bi na klupi da Began igra.

Bašić i Rustem&Ćosa.

Ja kod Hakima ne vidim nikog ko ima garantovanu prvu postavu. Svi su dobili pomalo prilike i presjedili. Svi. Ovo je naslijedjena ekipa i Hakim nema nijednog igraca kojeg je birao.

Idemo u bolje dane, siguran sam.

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 16 dec 2023, 19:33

Bogami ne znam da koga dovedemo crno nam se pise na zalost..Prvo kolo u nastavku Docekujemo Zrinjski koji ce se dodatno pojacat na zimu 100% Zatim idemo Sirokom,gdje se ne provedemo dobro...Onda Nabrijane Kone nam dolaze :/ **** 3 tekme u PM...Nek nam je bog na pomoci

Stativa88
Kontakt:

Post Postao/la Stativa88 » 16 dec 2023, 19:43

Ogromni dugovi i blokirani racuni ne moze se igrat liga sa tim kamenom oko vrata ,jos je kod vas puno bolje jer dolazite iz glavnog grada i bude tu neki para ispod ruke sto se halale ,mi smo otisli u zadnji rang da se ne bi ugasili(Čelik),Turcin kad je dosao dolazio je sa ciljem da nas ugasi narucen od strane politike da se ne odgovara,imate dobru brojku navijaca ali i to ce opasti sa rezultatima ubacit ce vam svoje momke da vas razjedine, sve se to nama u Zenici desavalo ,sad smo koliko toliko se konsolidivali, ovo sa Arapima je kupovanje vremena i guranje problema pod tepih to ce vrijeme pokazat,jer u nas nema zakona o sportu da bi neko mogao uci u klub i biti vlasnik vec samo pozajmice fazoni ,pranje para nece niko dat neki novac,a da on nema koristi od njega tj;zarade,samo navijaci su tu iz ljubavi svi ostali su iz koristi pozdrav za stare Rivale nadam se da cemo brzo na zelenu granu stati

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 16 dec 2023, 19:44

Ima i 11 kola poslije toga.
Ostat cemo u ligi.

Ali mi se kao nekakav klub sami od sebe moramo okrenuti iducoj sezoni!!!
Napraviti timcic da lici na nesto!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 16 dec 2023, 19:48

Stativa88 je napisao/la:
16 dec 2023, 19:43
Ogromni dugovi i blokirani racuni ne moze se igrat liga sa tim kamenom oko vrata ,jos je kod vas puno bolje jer dolazite iz glavnog grada i bude tu neki para ispod ruke sto se halale ,mi smo otisli u zadnji rang da se ne bi ugasili(Čelik),Turcin kad je dosao dolazio je sa ciljem da nas ugasi narucen od strane politike da se ne odgovara,imate dobru brojku navijaca ali i to ce opasti sa rezultatima ubacit ce vam svoje momke da vas razjedine, sve se to nama u Zenici desavalo ,sad smo koliko toliko se konsolidivali, ovo sa Arapima je kupovanje vremena i guranje problema pod tepih to ce vrijeme pokazat,jer u nas nema zakona o sportu da bi neko mogao uci u klub i biti vlasnik vec samo pozajmice fazoni ,pranje para nece niko dat neki novac,a da on nema koristi od njega tj;zarade,samo navijaci su tu iz ljubavi svi ostali su iz koristi pozdrav za stare Rivale nadam se da cemo brzo na zelenu granu stati
Zeljeznicar nema "ogromne" dugove , pola duga je vezano za preze gdje ce se nekako izmajmunisati reprogra.
Drugi dio dugova se servisira redovno.

Dalje nemamo blokirane racune, uredno isplacujemo redovne troskove prema igracima i dobavljacima.
Od januara Zeljo ce dobiti pare od Amira i evrope.
Tu ce se naci pare za nova pojacanja.

Mi smo dio projekta, nisu nas Arapi kupili nemamo nikoga u UO, skupstini i NO da ima arapske pare ili nesto slicno.
U Kantonu Sarajevo nema nista ispod ruke. Ko god proba tako da posluje tipa koverte i slicno, brzo ga sankcionisu.
Ovdje ne mozes prijaviti na 525 kao u TK I ZDK..

Navijaci minimalna posjeta 4000 ce ostati i na proljece sve i da ispadnemo.

Nadam se Celiku brzo u PL. Sretno!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 16 dec 2023, 20:08

Stativa88 je napisao/la:
16 dec 2023, 19:43
Zeljo nema ni blokirane racune a ni neke druge dugove koji bi blokirali rad kluba. Funkcionisanje kluba nije ugrozeno, imovina kluba nije ugrozena, licence nisu ugrozene itd.

Ovo sa Arapima nije nikakvo kupovanje vremena. Ljudi platili naknadu za Al Jabera(preko 100 hiljada), doveli pomocnike(jedan bio pomocnik Ancelotiju), ljudi omogucili nasim juniorima da igraju sa juniorima Benfike, Reala itd. Zimske pripreme cemo imati u Spaniji. Ljudi pomazu klubu na jos nekim projektima itd. Oni nisu investitori nego ministarstvo za sport SA..

Ovo sto se desava sad je greska uprave (koja je bila previse skrta u trenutku kad je bilo potrebno da se izdvoji malo vise novca za pojacanja, zbog par hiljada nismo doveli nisu doveli prava pojacanja,) i sportskog direktora koji je napravio najgori transfer rok u povijesti kluba. Rezultat takvog (najgoreg)transfer roka se vidi.

Sportsfans1921
Kontakt:

Post Postao/la Sportsfans1921 » 16 dec 2023, 20:08

Ako ništa imati ćemo dobar derbi u Prvoj Ligi FBiH,Željo-Čelik,e moj Bošnjo upropasti sve što možeš...

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 16 dec 2023, 20:11

Ja sam i dalje u stanju šoka da ćemo sljedeću jesen i proljeće provesti na gostovanjima u Gradačcu, Gračanici, Tešnju, Zenici...
Jesu li ih ostavili u Gabeli?
Yebem li vam majke !

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 16 dec 2023, 20:14

Ja sam sretan iskreno, nista vise nisam ocekivao,a cistka ide. Pomocnici ce biti tu,novi igraci bolji. Taman da odmorimo ovu pauzu,jer smo je samo mi zasluzili.
Fk Željezničar.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 dec 2023, 20:29

Pablo11 je napisao/la:
16 dec 2023, 20:14
Ja sam sretan iskreno, nista vise nisam ocekivao,a cistka ide. Pomocnici ce biti tu,novi igraci bolji. Taman da odmorimo ovu pauzu,jer smo je samo mi zasluzili.
Ti sretan sto smo se dali u ruke arapskim šarlatanima, da i oni malo probaju :mrgreen: sta ima veze, ha ja :mrgreen:
Hajd da su to neki njemacki strucnjaci ili hrvatski bar, al arapi i fudbal. To je isto kao da das bosnjaku da se uci na nekom kriket klubu u Indiji :crazy: pa brate, kad ce kraj ovog tunela, ima li gdje svjetla.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 16 dec 2023, 20:30

Šta ovaj ten hag prosipa neku ironiju na pressicama?
Yebem i tebe u usta.. bolje ukazi na stvarne probleme sabane.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 16 dec 2023, 20:33

let3 je napisao/la:
16 dec 2023, 20:29
Pablo11 je napisao/la:
Ti sretan sto smo se dali u ruke arapskim šarlatanima, da i oni malo probaju :mrgreen: sta ima veze, ha ja :mrgreen:
Hajd da su to neki njemacki strucnjaci ili hrvatski bar, al arapi i fudbal. To je isto kao da das bosnjaku da se uci na nekom kriket klubu u Indiji :crazy: pa brate, kad ce kraj ovog tunela, ima li gdje svjetla.
On samo prenosi sto odredjeni nikovi na **** napisu

ferroviario
Kontakt:

Post Postao/la ferroviario » 16 dec 2023, 20:42

Pablo11 je napisao/la:
Kako si tako siguran da će biti bolji igrači. Mislim teško da može gore svakako, ali sa kojim novcem da se to uradi? Nama treba bar 8 novih igrača za prve postave plus za klupe.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lecler, Levin, sebalos, voltron30 i 48 gostiju.