FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

Aduka87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Aduka87 » 18 dec 2023, 20:17

Rozman je max izvukao od ove ekipe, nit on dovodio ove igrace nit je selektirao, jedino mu zamjeram bezmudnu igru u gostima i kiks protiv Sloge i Goska.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 18 dec 2023, 20:18

Fino je rekao upoznao je ligu i sta se desava u istoj. Mi jos nismo spremni sa Zrinjskim da se nosimo,medjutim kad te sudije zakolju na dosta meceva moras se prilagoditi tome sto je veoma tesko. Ako mu ovaj tandem bekova bude igrao isto ce i na proljece biti i ako ti 3 ista vezna bez ideje za kreacijom igraju. Bilo koga osima Renana i Hasica da se rijesi nece se osjetiti,dobro im je ovdje,igraju lakapo i dobra plata bez da se oz oje vec8na. Rozmanu en zamjeran nista,imao je Ziljkica havera od zalizanog i jos masu beskorisnih igraca. 2 ili 3 prelazna ce trebat da se selekcija dobra napravi.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 dec 2023, 20:19

Aduka87 je napisao/la:
18 dec 2023, 20:17
Rozman je max izvukao od ove ekipe, nit on dovodio ove igrace nit je selektirao, jedino mu zamjeram bezmudnu igru u gostima i kiks protiv Sloge i Goska.
Bez namjere da budem shvacen da sam za tjeranje Rozmana,naprotiv, ali taj maximum (4. mjesto) bi imali i bez trener ili sa masnokosim isto tako.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 dec 2023, 20:20

Nemojte samo tisra, dati ljudima podršku još sezonu i po, ovo večeras nije loše kako pišete statistika tako govori. I ovi što Peljtu brane neka se j.bu zajedno sa njim, prvi gol je njegov i u drugom dijelu nam nije dao igrati uopšte, sve je kontra sudio i nije nam dao prići golu. I čujemo se na proljeće ako budemo živi, ako ne onda halalite.

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 18 dec 2023, 20:20

Samo nemoj da se Rozman tjera sad, da opet istu sliku gledamo evo sad ce 3 godine samo u krug...
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 18 dec 2023, 20:24

Za pocetak:
1000% bi ovaj broj bodova s ovom ekipom osvojio i Fuad Colpa. Adnan Dzemidzic mozda i više. :mrgreen:
Tako da priče da je Rozman izvukao maksimum su uvreda za svakog ko iole prati fudbal i opravdanje dotičnog za slabu polusezonu. To je neosporiva činjenica.

Sramotni porazi i igra u Mostaru protiv Zrinjskog, Veleza, u Doboju protiv Sloge, protiv Širokog kojeg su svi pobijedili samo Sarajevo nije...sramotan remi u Gabeli...sretno izvučen bod na Koševu protiv Borca s igračem vise...vise sretne nego spretne pobjede protiv Igmana i Posušja.
Totalno neuvjerljiva igra cijelu polusezonu. Nepostojeci na terenu.

Ah da, prethodni trener je loše pripremio ekipu. Kako li je onda Rozman pripremio slovensku ekipu ako smo ih nakantali 3:1 u prijateljskoj utakmici?!
Sasvim dovoljno vremena je bilo da vidimo neki napredak.
Bukvalno ne postoji napredak, ali nikakav...

...i da. Milijardu milijardi %, Vrancic bi bio starter i u Zrinjskom i u Borcu. Samo kod Rozmana nije. Tu smo izgubili na posjedu 30%.
Imaš ekipu za posjed oko 70% u svakoj utakmici...ali pogrešnim izborom prvih 11 kod tebe je posjed protiv svake ekipe ispod 50%.
Ah da...treba ubaciti igrace koji puno trče ali bezglavo.

I opet ću reći, podrška Rozmanu, 100%.
Ali neka "objektivni" navijači priznaju da bi bar isti broj bodova osvojio i Rozmanov prethodnik...Ja sam siguran da bi imao i koji bod više.

Na proljeće pamet u glavu treneru!!!

Hvala, doviđenja i prijatno.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 18 dec 2023, 20:26

Sezona 2027/28, Razman i dalje gradi ekipu i nalaze mu se opravdanja :rol:
Da se razumijemo, ja mu ne zamjeram nista, slijedeca polusezona ce pokazati je li dobar potez bio njegovo dovodjenje ili ne. Ovo do sad, dosta tanko, ma koliko pojedini pokusavaju gurati lafo nekakav napredak.

Ide zima, pripreme. Na proljece ce se sve samo reci.
Valjda krenu u pravom smijeru. Razmanu puno srece, trebat ce mu. Na proljece mu se ovakve utakmice kao protiv Sloge, Veleza, Goska, Posusija, Igmana nece tolerisati kao sad sto su, bit ce pod puno vecim pritiskom.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 18 dec 2023, 20:29, ukupno mijenjano 1 put.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 18 dec 2023, 20:27

Cemu ba da damo podrsku??? Julardziji od kojeg je, da cunj postavis, korisniji, bekovima koji ne znaju centrirat? Plejmejkeru koji ne zna dodat? Krilima koja su bezidejna? Treneru koji nema ni jasan plan nit viziju, a da ne pricamo o plan B, covjeku kojeg je Vlado Jagodic nadmudrio, cija ekipa Velezu sut nije uputila?? Mi za cijelu polusezonu 1 akciju nismo odigrali, nijednu! Nasi prekidi su opasniji po nas gol, nego protivnicki! Imao bih pisati jos mnogo toga, s obzirom da je rezime polusezone i da se sutilo i pruzala prilika do sad. Jedini koji su zasluzili podrsku su mali Buljubasic i Renan.
1946~

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 18 dec 2023, 20:27

insimadop je napisao/la:
18 dec 2023, 20:13
PeppermintSA je napisao/la:
18 dec 2023, 19:36
Imamo najgore bekove u ligi. Durakovica ostaviti u Mostaru
Ovako smo nakon Sarajevo - Igman pisali Durakovica ostaviti u Sarajevu :urnebes: :urnebes:
Belaj je sto mi nakon jedne dobre sezone u nekom Igmanu pomislimo da alexandra arnolda dovodimo. Tu grijesimo, a i taj Durakovic vagao ponude ko cafu. Jarane 2-3 sezone poderi u Igmanu konstantno pa dovesti.
Bez bekova svjetske klase nemamo sta traziti, sta god da je svjetska klasa ovi trenutni to nisu.

Julardzija je bio korektan
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 18 dec 2023, 20:27, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 18 dec 2023, 20:27

Klafuric je za ovog cu rec Gvardiola,covjek dosao u duplo slabiju ekipu,jos nama dao NAJKORISNIJEG igraca sto bi reko onaj Galilelo i opet igraju odlicno sa istom ekipom prije njegovog dolaska,ovaj nas otjerao 6-7 igraca,zavalio klub za obestecenja i raskide doveo 3-4 nova i opet nikakvog pomaka.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 18 dec 2023, 20:28

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
17 dec 2023, 23:49
BegovicRamiz je napisao/la:
17 dec 2023, 23:42
BegovicRamiz je napisao/la:
01 dec 2023, 20:49
ma ja samo idemo dalje
hajde izgubili al da ne osustas na gol jbt sramota
uzecemo GOSK tri razlike
i opet po usima u Mostaru kolo poslije
klasika
nece valjda bas ovako bit
Sutra koji istrce nek te demantuju, ako su mangupi :mrgreen:
buraz moj ovo su sve picici
preko 25 godina pratim klub i svaki put sve u krug
sve ti je jasno kad sam u bobu predvidio sta ce biti
yebajiga

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 dec 2023, 20:28

Rozman je definitivno ‘pismen’ trener i apsolutno treba dobiti podrsku i vremena da pokusa da uradi nesto, dosta vise i tjeranja trenera svako par mjeseci zar nismo vidjeli da to ne vodi nigdje.
ALI, nije ni sveta krava koja se ne smije komentarisati ili ne daj Boze kritikovati, ovdje pojedinci za vrat skacu ako se bilo kakva kritika uputi na njegov racun i odmah pucaju salvu opravdanja, a itekako se ima prostora za kritiku.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 18 dec 2023, 20:38

Tuga je ovo, ali eto. Mrtvi prosjek.

Ne moze me niko ubijediti da ova ekipa nije beton betona. Najjaca, najdublja u ligi. Sve sto smo pozeljeli dobili smo. I tako vec 3-4 prelazna roka, otjeraj stare dovedi nove. Ocito da tako ne moze.

Rozman osim manira i lijepe price nista nije pokazao. Strah me da pismenost u ovoj ligi ne donosi nista na trenerskom planu.

Sad opet na zimu dovedi 4-5 igraca koji su za 3 nivoa iznad lige i uvaljaj ih u nase blato, i izgubi od vlade jagodica 3 razlike, pa onda pravdanja nismo uigrani, treba vremena, itd itd...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 dec 2023, 20:39

miky_hz je napisao/la:
18 dec 2023, 20:06
Ja se smijem kladit da ekipa otpisanih ako nebi bila bolja od ovoga da nebi ni lošija sa bilo kojim trenerom lige.

Ništa nažalost postali smo samo ucesnici lige,neko ko se zadovoljava Evropom pozicijom br 3/4 ,malo ako kone mlatnemo kroz sezonu to nam je jedino slavlje ostalo.Što je najgore to nam je svima normalno postalo ,svjesni smo da smo prosjek neki i to je to pomirili smo se sa sudbinom.
Odigrali smo 17 utakmica sa rozmanom i jednu u kupu.

9 ugostima 8 kuci= 33 boda //// prosli u kupu

Uspio je dovest 4 igraca od kojih je Andjus jedini podbacio a ujedno bolju statistiku ima od sve ijednog igraca kojeg je birza doveo..

Otjeroje

Baltu serbedzica zeljkovica ziljkica ikica

Utakmica protiv goska igmana posusja su lose bile uz al smo uzeli 7 od 9 bodova

Pritiv sb bili smo bolji zasluzili pobjedu IZGUBILI utakmicu ROZMAN NIJE KRIV

UTAKMICA U BL gigovic odradio borcu bod i to u zadnjoj sekundi

Losije smo stajali protiv BORCA al treba posteno reci da je tu kumovo MUHAMED SAHINOVIC (doveli smo vec novog golmana) znaci ovo danas sto je rogic pokazao je dovoljno da mu rozman papire preda u mostaru

E sad danasnja utakmica pokazuje to da je zrinjski uigranija ekipa (32 utakmice su odigrali samo u ovoj polusezoni mi nemamo nijednog igraca iz danasnjih prvih 15 igraca da je u FK SARAJEVU ODIGRA 32 utakmice) to dovoljno govori sta je kontinuitet i kostur ekipe.

Zrinjski je pokazao prema naprijed da bolje kontrolise igru pasove dodavanje ubacivanje, dok mi nismo imal nijedano probijanje po strani niti ubacaj.. tome kriv nije Rozman jer bilo je prilika da probijemo stranu odluke i procjene igraca su bile takve kakve su bile..

Potez mustafica (ne dodavanje Renanu) je do ROZMANA ali i do te uigranosti (duzi period isti igraci i trener) jer vidjeliste onu poziciju kad je Bilbija propustio loptu kroz noge (to je isto radio rahmanovic tatar ahmet)

Takodje sut HASICA niko ne komentarise bio je dobar sut ali istu stvar je uradio ko mustafic jer i on je ima Renana pod puno samog..

To su ta 2 gola.. NEMOZE NIKO RECI DA JE ZRINJSKI NAS DOMINIRAO DA JE POKAZAO NEKU KLASU, posebno da je sudija ponistio oba gola koje je trebao

Takodje siljijo je dosta na zrinjski

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 18 dec 2023, 20:40

Ne trebaju nam superzvijezde već igrači koji će se bacati na loptu
Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 18 dec 2023, 20:42, ukupno mijenjano 1 put.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 18 dec 2023, 20:40

Ovaj njihov Maka Ivankovic se tek nekoliko dana bavi samostalnim trenerskim poslom, Zrinjski mu prvi klub koji vodi u životu, u 50-toj godini :facepalm:

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 18 dec 2023, 20:41

4 mjesto bi osvojio sabljic sa ovakvim imenima.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 18 dec 2023, 20:42

Puno ovdje braćo ima nas različitih, neki različito gledamo na fudbal. Ja poštujem i ko voli Husrefa, i ko voli Mirzu itd. Nas mahala odvede u ponor, zašto nam to treba? Ne treba neko i ko hebe majke po treningu, nije ni to dugog vijeka.
Ja mislim da je Rožman trener na duge staze i da čovjeka trebamo istrpiti kao Zrinjski što je Jakira. Polahko sve. Ne može preko noći.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 18 dec 2023, 20:43

Summa summarum večerašnje utakmice

Zadnja izmjena: PikachuSA, dana/u 18 dec 2023, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2023, 20:43

Kad prodaš najboljeg igrača Varesanovica i ne dovedeš nikog na tu poziciju ovo se desi :D
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.