Liga kao liga konstantno napreduje, nek prica ko sta hoce. U odnosu na tu sezonu kad smo mi uzeli duplu krunu, liga je dobila 7-8 top terena, znaci nemas vise toliko kaljuza i domacinskih ekipa koje trpaju iskljucivo zahvaljujuci boljem snalazenju u blatu, tipa Radnik, Sloboda, pa i Zeljo. Sad se na 80% terena igra fudbal.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑19 dec 2023, 11:04Buraz kakav Klop kakvi englezi,mi igramo u amaterskij ligi,a trošimo resurse ko da smo u Bundesligi .napoleon72 je napisao/la: ↑19 dec 2023, 10:53Cuj kako Klafuric i Jagodic sastave ekipu za manje vremena. Hoce li Klafuric i Jagodic osvojit ista, Jagodic pogotovo? Klafuric moze kup neki uzet, al Velez u ovom odnosu snaga nikad nece bit ekipa u borbi za titulu, nema kapacitet za to, al mi hocemo/imamo kapacitet. Koliko je trebalo Kloppu da sastavi pobjednicku ekipu u Liverpulu, a koliko Emeryu u Aston Villi? Kako to ba gledate fudbal, pa yebeni Ranieri je imao jednu vrhunsku sezonu u karijeri i sa mrtvim Lesterom uzeo titulu, pa moze li se reci da je bolji trener od Guardiole? Njemu je trebalo manje vremena i resursa da pokori Englesku nego Pepu i Kloppu, jel ga to cini vecim trenerom od njih dvojice?
I evo, da budemo prvaci i da uzmemo kup osim naše navijačke satisfakcije to je ništa sa ekonomske računice.
Skupa ekipa,koja sa ovim igračkim kadrom nema šta da traži u Evropi da se ne lažemo.
Bekovi su odron,veza ispodrosječna i za našu ligu,krila nemaju kontinuitet nikakav,stoperi isprepadani...a svi ugovorima zaštićeni ko medvjedi.
Evo ovaj panj Avramovski koji je glorifikovan po forumima će sada igrati u Veležu ili Željezničaru za tri puta manju platu,a mi ćemo opet pričati kako nam nešto fali.
Drugo, sad je liga puna mladih i ambicioznih trenera, takticki potkovanih, poneki i stranac. Rozman, Klafuric, Marinovic, Budimir, do juce Rendulic, Coric i Basic. Tad kad smo mi uzeli duplu krunu, u ligi bio samo Goce Sedloski kao strani trener, i one turske prevare u Celiku. Jedino sto je sad na slabijem nivou je sudjenje, sve drugo je daleko napredovalo.