FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
47%
Prolazak u Play off
43
23%
Grupnu fazu
57
30%

Ukupno glasova: 187

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 19 dec 2023, 11:24

SamoDaKazeem je napisao/la:
19 dec 2023, 11:04
napoleon72 je napisao/la:
19 dec 2023, 10:53
Cuj kako Klafuric i Jagodic sastave ekipu za manje vremena. Hoce li Klafuric i Jagodic osvojit ista, Jagodic pogotovo? Klafuric moze kup neki uzet, al Velez u ovom odnosu snaga nikad nece bit ekipa u borbi za titulu, nema kapacitet za to, al mi hocemo/imamo kapacitet. Koliko je trebalo Kloppu da sastavi pobjednicku ekipu u Liverpulu, a koliko Emeryu u Aston Villi? Kako to ba gledate fudbal, pa yebeni Ranieri je imao jednu vrhunsku sezonu u karijeri i sa mrtvim Lesterom uzeo titulu, pa moze li se reci da je bolji trener od Guardiole? Njemu je trebalo manje vremena i resursa da pokori Englesku nego Pepu i Kloppu, jel ga to cini vecim trenerom od njih dvojice?
Buraz kakav Klop kakvi englezi,mi igramo u amaterskij ligi,a trošimo resurse ko da smo u Bundesligi .
I evo, da budemo prvaci i da uzmemo kup osim naše navijačke satisfakcije to je ništa sa ekonomske računice.
Skupa ekipa,koja sa ovim igračkim kadrom nema šta da traži u Evropi da se ne lažemo.
Bekovi su odron,veza ispodrosječna i za našu ligu,krila nemaju kontinuitet nikakav,stoperi isprepadani...a svi ugovorima zaštićeni ko medvjedi.
Evo ovaj panj Avramovski koji je glorifikovan po forumima će sada igrati u Veležu ili Željezničaru za tri puta manju platu,a mi ćemo opet pričati kako nam nešto fali.
Liga kao liga konstantno napreduje, nek prica ko sta hoce. U odnosu na tu sezonu kad smo mi uzeli duplu krunu, liga je dobila 7-8 top terena, znaci nemas vise toliko kaljuza i domacinskih ekipa koje trpaju iskljucivo zahvaljujuci boljem snalazenju u blatu, tipa Radnik, Sloboda, pa i Zeljo. Sad se na 80% terena igra fudbal.
Drugo, sad je liga puna mladih i ambicioznih trenera, takticki potkovanih, poneki i stranac. Rozman, Klafuric, Marinovic, Budimir, do juce Rendulic, Coric i Basic. Tad kad smo mi uzeli duplu krunu, u ligi bio samo Goce Sedloski kao strani trener, i one turske prevare u Celiku. Jedino sto je sad na slabijem nivou je sudjenje, sve drugo je daleko napredovalo.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 19 dec 2023, 11:30

19 dec 2023, 11:04
napoleon72 je napisao/la:
19 dec 2023, 10:53
Cuj kako Klafuric i Jagodic sastave ekipu za manje vremena. Hoce li Klafuric i Jagodic osvojit ista, Jagodic pogotovo? Klafuric moze kup neki uzet, al Velez u ovom odnosu snaga nikad nece bit ekipa u borbi za titulu, nema kapacitet za to, al mi hocemo/imamo kapacitet. Koliko je trebalo Kloppu da sastavi pobjednicku ekipu u Liverpulu, a koliko Emeryu u Aston Villi? Kako to ba gledate fudbal, pa yebeni Ranieri je imao jednu vrhunsku sezonu u karijeri i sa mrtvim Lesterom uzeo titulu, pa moze li se reci da je bolji trener od Guardiole? Njemu je trebalo manje vremena i resursa da pokori Englesku nego Pepu i Kloppu, jel ga to cini vecim trenerom od njih dvojice?
Buraz kakav Klop kakvi englezi,mi igramo u amaterskij ligi,a trošimo resurse ko da smo u Bundesligi .
I evo, da budemo prvaci i da uzmemo kup osim naše navijačke satisfakcije to je ništa sa ekonomske računice.
Skupa ekipa,koja sa ovim igračkim kadrom nema šta da traži u Evropi da se ne lažemo.
Bekovi su odron,veza ispodrosječna i za našu ligu,krila nemaju kontinuitet nikakav,stoperi isprepadani...a svi ugovorima zaštićeni ko medvjedi.
Evo ovaj panj Avramovski koji je glorifikovan po forumima će sada igrati u Veležu ili Željezničaru za tri puta manju platu,a mi ćemo opet pričati kako nam nešto fali.
buraz trosimo isto onoliko koliko city naspram sheffielda u njihovoj ligi. Isto koliko bajern naspram freiburga tamo.
Stvarno gledamo fudbal ko strujno kolo. podesi pripremi, pusti i radi ili ne radi. Tjt

@napoleon tako je, hem sto je liga napredovala imas i vise ulagaca u ligu. Prvog predstavnika u evropi itd. I ostali ulazu koliko god, ali ulazu
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 19 dec 2023, 11:37

bordobijeli je napisao/la:
19 dec 2023, 10:02
Mislim da Rozman ima slican problem sto je imao Kodro tesko igraci prihvataju rad, red, disciplinu. Zato je ovih 7-8 igraca i prekrizeno jednostavno ne prihvataju trenerove ideje eh tu je sad i Rozman u problemu jer previse ih je otpisano a nemaš adekvatnih zamjena kao sto reko to je proces i treba ga izdrzati, sad smo u Rozmanovom modu i treba to gurati do kraja pa kud puklo da puklo. Promjena trenera bi bila samo jos dublja provalija.
To je to. Jednostavno.
1946

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 dec 2023, 11:43

Istina je negdje u sredini nije uopšte realno pricati o promjeni trenera zato sto je Rozman tek poceo da radi prekrizio neke, jos uvijek je sve u stvaranju. Isto tako nema potrebe ga nesto ni hvaliti napredak, sjajno, bajno kad nije. Treba dati vrijeme i podrsku pa za 6mjeseci ili godinu trebamo ocjenu dati. Dosad nismo imali strpljenja s trenerima sad je vrijeme da nekog istrpimo neka to prvi bude Rozman. Mi i sad i u budućnosti moramo treneru dati minimalno 2 sezone to je jedini pravi put.

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 19 dec 2023, 11:46

MortemHz je napisao/la:
19 dec 2023, 11:22
Sad će još malo i akcija za članstvo za 2024. godinu, bilo bi lijepo kad bi na kraju imali 5000 članova.
Zanima me koliko ih je ovdje zapravo član kluba… :kafa:
1946

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 dec 2023, 11:47

Hoces da se igraci nauce disciplini,da steknu radne navike za sta su i placeni to nece doci za 4 mjeseca,doce kad ocisti ekipu i dovede igrace koji ce to prihvatati i koji su na to navikli,inace opet doce novi trener ovi kad im se nebude igralo bojkotovace,uz8mace plate i tako sve u krug. 100 posto podrska Rozmanu,nije to Dudic vec uspostavlja sistem neki a za to treba vremena. Kakvi sno bili iz prekida ocajni i kondiciono to je ovu polusezonu sveo na minimum. Nije Rozman Marinovic da ima samo jedan poraz i da ga gura cijela RS,savez,sudije.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 dec 2023, 11:49

ThrillerHz je napisao/la:
19 dec 2023, 11:18
ubipara je napisao/la:
19 dec 2023, 11:11
nokee je napisao/la:
19 dec 2023, 10:09
Trola opasno ovaj Triller.
Zadnji post mu bio da mu se vraca mezimac (Husref) i da je prezadovoljan i evo sad nam se javlja da kritikuje Rozmana i Julardziju.
Kako ne vidite pomaka u igri? :facepalm:
Svi vide pomak samo triller ne vidi.. do koga li je 🤔
Ako je vama pomak 4 mjesto, 12 bodova zaostatka za prvim i 14 bodova od zone ispadanja, uz to sve kad dodamo najvise ikad para ulozenih u kadar i strucni stab, stvarno se treba zapitati do koga li je ;)
Tesko je tebi to skontati jer dalje od balkona ti neces da vidis. Za pocetak pocni racionalno razmisljat,vrati se malo u proslost,medjutim koga briga za tv9je misljenje,od velike vecine ide 100 posto podrska a ti se javi kad izgubimo.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 19 dec 2023, 11:50

Mourinhokilledbarca je napisao/la:
19 dec 2023, 11:37
Mislim da Rozman ima slican problem sto je imao Kodro tesko igraci prihvataju rad, red, disciplinu. Zato je ovih 7-8 igraca i prekrizeno jednostavno ne prihvataju trenerove ideje eh tu je sad i Rozman u problemu jer previse ih je otpisano a nemaš adekvatnih zamjena kao sto reko to je proces i treba ga izdrzati, sad smo u Rozmanovom modu i treba to gurati do kraja pa kud puklo da puklo. Promjena trenera bi bila samo jos dublja provalija.
To je to. Jednostavno.
Cak smo i dobri na tabeli koliko se igraca Rozman odrekao. S ovim igracima koje je ostavio nismo ni mogli vise. Licno mislim da je pametnije bilo naci neki kompromis s njima nego slati ih na tribine i posudbe. Mislim kad su vec tu i placeni su mogli su se iskoristiti.
Ali sta je tu je, od negative nema nista. Treba napokon nekog istrpiti 2 sezone pa onda ocjenjivati. Umorni smo svi od tjeranja trenera i uprava. Od mene licno a koliko vidim i od mog drustva ide podrska do kraja ove sezone i plus onu slijedecu kompletnu. Valjda su naucili neke stvari i skontali ovu ligu. Da abd slijedecu sezonu uzmemo titulu! A ovu evropa i mozda kup uz malo srece

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 dec 2023, 11:52

19 dec 2023, 10:40
mosarajvosa83 je napisao/la:
19 dec 2023, 09:57
19 dec 2023, 08:39
Rožman je sam sebi skratio rotaciju eliminisanjem Zeljkovića,Balte,Vrančića...a upravo taj tip igrača mu je falio.Rezovi se prave na polusezoni ili na kraju,u toku sezone se pokušava izvuči maksimum iz postojećeg kadra.
U glavnom,što neko već napisa.Kredit je ispucan,proći će i te famozne pripreme pa da vidimo .
Kaže ne trebaju nam zvijezde već ratnici,a Zeljkoviću minute nije dao.
Nek si nam rekao,nego de mi reci nesto te nisam vidjao prije,nije valjda da si samo dosao da nam kazes nesto o Rozmanu :lolno: Evo zive si nas nasekiro,ti ces nam odrediti da je kredit ispucan haha 100 posto podrska za Rozmana a kredit ce bit ispucan kad Mirvic odluci a ne ti sigurno.
Ne priželjkujem ja smjenu trenera,čak naprotiv.
Ali jedino smo mi Real Madrid pa puštamo svakog trenera da promijeni po 15 igrača i opet smo ****.
Koliko je doveo Makedonac,koliko Dudić,pa Mirza,sada Rožman...stavite malo na papir i još plate,otkupi ugovora,raskidi ugovora...
Onda se čudimo što smo dobili epitet perača para.
Kako Vlado Jagodić od balvana sastavi ekipu,kako Velež promijeni trenera,čitavu ekipu i igraju u poređenju sa nama neuporedivo bolji fudbal!?

Rožmanu želim puno uspjeha ali ovaj igrački kadar nije ni blizu onoga što je imao recimo Sablić pa da se kaže nema sa čim da radi.
Premalo je ovo.
Lp
Morto de banuj ove da mu ja nebi epitete davao. Pustate ovdje u mostarce da vrijedjaju i ove plave fekalije,na forumu Veleza bapises normalan post odma,momentalno brisu pa cu te moliti da i dobronamjerne postove brises jer nemam namjeru da citam nicije postove osim nasih navijaca.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 19 dec 2023, 11:54

19 dec 2023, 11:46
MortemHz je napisao/la:
Sad će još malo i akcija za članstvo za 2024. godinu, bilo bi lijepo kad bi na kraju imali 5000 članova.
Isto vjeruj mi. Čak sam i za to da se otvori posebna tema, ako već nema drugog načina, gdje će samo članovi imati odobrenje da pišu. Ovako može pisati bilo ko i predstavljati se kako hoće, pljuvati sve redom, i ono što valja i ono što ne valja. @MortemHz ima li kakva opcija? :mrgreen:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 dec 2023, 11:55

Tatamata1946 je napisao/la:
19 dec 2023, 11:50
19 dec 2023, 11:37
To je to. Jednostavno.
Cak smo i dobri na tabeli koliko se igraca Rozman odrekao. S ovim igracima koje je ostavio nismo ni mogli vise. Licno mislim da je pametnije bilo naci neki kompromis s njima nego slati ih na tribine i posudbe. Mislim kad su vec tu i placeni su mogli su se iskoristiti.
Ali sta je tu je, od negative nema nista. Treba napokon nekog istrpiti 2 sezone pa onda ocjenjivati. Umorni smo svi od tjeranja trenera i uprava. Od mene licno a koliko vidim i od mog drustva ide podrska do kraja ove sezone i plus onu slijedecu kompletnu. Valjda su naucili neke stvari i skontali ovu ligu. Da abd slijedecu sezonu uzmemo titulu! A ovu evropa i mozda kup uz malo srece
Od titule nema nista dok je Vico tu ili ako se nesto drasticno ne promijeni. Jedino ako se politika umijesa jer mira i bosnjacki klub prvak biti,tako to ide kod nas posebno kad su opet vratili nacionalni kljuc u savezu

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2023, 12:01

Vidim neki bi trenera mijenjali. S kim? Ko bi to konkretno bolje radio?

Zaboravlja se da je čovjek došao u katastrofu, počelo prvenstvo, izgubili kući od ekipe kojoj su to jedini bodovi u gostima, psihički smo bili karinaši teški, doveo je igrača kao što je Hasić, vjerujem da će na polusezoni gledati jednog ili dva igrača po mjeri da dovede.

Ove sezone je mjera Evropa i ako se kup čvakne, odlično.
To su realni ciljevi.
Cilj za iduću sezonu treba biti borba za titulu, s tim da to ne bude šuplja priča nego da se ozbiljno borimo za titulu.
Koševo Zapad

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 dec 2023, 12:04

Mastaju ljudi o titulu a Kodro dodje i kaze u 21 vijeku mu rekli Vicini igraci moraju igrat u repci

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 19 dec 2023, 12:08

tabba77 je napisao/la:
19 dec 2023, 11:54
MortemHz je napisao/la:
Isto vjeruj mi. Čak sam i za to da se otvori posebna tema, ako već nema drugog načina, gdje će samo članovi imati odobrenje da pišu. Ovako može pisati bilo ko i predstavljati se kako hoće, pljuvati sve redom, i ono što valja i ono što ne valja. @MortemHz ima li kakva opcija? :mrgreen:
Pa evo sad kad obnovimo članstvo poslje nove godine jednostavno nek napravi novu temu i raja nek se upisuje slikom nika sa foruma i godinom sa članske savim dovoljno.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 dec 2023, 12:14

NEMA VIŠE DOVODŽENJA
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 dec 2023, 12:15

MortemHz je napisao/la:
Ove godine sam bio broj 7 :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 dec 2023, 12:19

I drugi segment koji je bitan kao i trener i igraci to je da Mi kao klub moramo imati svoje predstavnike u svezu bez toga na ovim prostorima ne ide. Kod nas je Modrica bila prvak kad je imala svog predstavnika Jelica pa Orašje u vrhu dok je Dominoković bio u savezu, zeljo haro dok su imali Ivicu, Amara itd itd pa i u komšiluku dok je bila ljevica partizan prvak sad dok je Vučića zvezda hara, Mamić je sve drzao pod kontrolom dinamo nepobjediv bio evo sad ga nema hajduk ove godine mozda i titula. Nazalost to je tamna strana sporta al moraš imati zaštitu i svoje ljude inace si donji.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 dec 2023, 12:22

19 dec 2023, 12:19
I drugi segment koji je bitan kao i trener i igraci to je da Mi kao klub moramo imati svoje predstavnike u svezu bez toga na ovim prostorima ne ide. Kod nas je Modrica bila prvak kad je imala svog predstavnika pa Orašje u vrhu dok je Dominoković bio u savezu, zeljo haro dok su imali Ivicu, Amara itd itd pa i u komšiluku dok je bila ljevica partizan prvak sad dok je Vučića zvezda hara, Mamić je sve drzao pod kontrolom dinamo nepobjediv bio evo sad ga nema hajduk ove godine mozda i titula. Nazalost to je tamna strana sporta al moraš imati zaštitu i smije ljude inace si donji.
Opet kazem sve je uzalud i sastav i taktika ako nemas zastitu. Sad i ako imas zastitu je tesko jer se igraci Sloge razbole 2 puta godisnje,neke ekipe im se sklone i dobijes da imaju 1 poraz. Ko nakon 20 godina jos zivi u masti da se nesto moze protiv Dodika,Telgetije,Vice tj imaju savez,politiku i sudije iza ledja onda taj nije normalan. Majke mi cudo bilo ko ovdje ulaze 1 km

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 19 dec 2023, 12:27

AVNOJ je napisao/la:
19 dec 2023, 12:08
tabba77 je napisao/la:
19 dec 2023, 11:54

Pa evo sad kad obnovimo članstvo poslje nove godine jednostavno nek napravi novu temu i raja nek se upisuje slikom nika sa foruma i godinom sa članske savim dovoljno.
+1
....sve drugo će proći!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 19 dec 2023, 12:28

mosarajvosa83 je napisao/la:
19 dec 2023, 12:22
19 dec 2023, 12:19
I drugi segment koji je bitan kao i trener i igraci to je da Mi kao klub moramo imati svoje predstavnike u svezu bez toga na ovim prostorima ne ide. Kod nas je Modrica bila prvak kad je imala svog predstavnika pa Orašje u vrhu dok je Dominoković bio u savezu, zeljo haro dok su imali Ivicu, Amara itd itd pa i u komšiluku dok je bila ljevica partizan prvak sad dok je Vučića zvezda hara, Mamić je sve drzao pod kontrolom dinamo nepobjediv bio evo sad ga nema hajduk ove godine mozda i titula. Nazalost to je tamna strana sporta al moraš imati zaštitu i smije ljude inace si donji.
Opet kazem sve je uzalud i sastav i taktika ako nemas zastitu. Sad i ako imas zastitu je tesko jer se igraci Sloge razbole 2 puta godisnje,neke ekipe im se sklone i dobijes da imaju 1 poraz. Ko nakon 20 godina jos zivi u masti da se nesto moze protiv Dodika,Telgetije,Vice tj imaju savez,politiku i sudije iza ledja onda taj nije normalan. Majke mi cudo bilo ko ovdje ulaze 1 km
upoznati s tim cinjenicama, mi i dalje krivce trazimo u trenerima. Nije ni to sporno, ali realno, nije posteno. Pogtovo za 4 mjeseca rada.
i meni je to cudo da bilo ko ulozi a nasim stavom cemo opet protjerati investitore jer ne poznajemo pojam ratio, racionalost.

sto je najgore, do jucer nismo imali i objektivni pitar je to sve zaboravio.. ma samo facebook, komentari s bilo koje platforme, misljenja.. s rezervom i to je to..
distancirati se od navijaca u smislu odlucivanja. Pa ako treba i ovako ih zavlaciti sa info o otpisanim igracima, jer vidis kakva je situacija.. Sad bi nam ovi otpisani donijeli 5 bodova razlike od drugoplasiranog borca.. kako da ne.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], HordasFks, Tracy3McGrady i 14 gostiju.