FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
73
33%

Ukupno glasova: 219

miky_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la miky_hz » 20 dec 2023, 16:57

Ja sam Beganovicem prezadovoljan,pogotovo sto mu niko sa klupe minute nema skidati i što je "jedini tu" pa ima fore i da se opusti cak sto se kaze.

U oba smjera ga ima moze trcat do sutra,cak prema naprijed mislim da je samo Kvrzic statisticki od njega bolji sa te pozicije.

Neznam šta ljudi ocekuju od bekova da imaju 10 golova ili šta vec,generalno to i jeste najgora pozicija za igrat u timu,što kaze ona stara kad hoces da zavalis igraca stavi ga na beka.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 20 dec 2023, 17:04

JuricaSpindl je napisao/la:
20 dec 2023, 14:38
Slažem se durakovic, radovic, mulalic su bas kalibar za duple i iskorak u evropi....
Sad znam u čemu je fazon, ovo je već do tebe samog, a ne do igrača. Ekipa koja je osvojila duplu krunu 18/19 nije bila spremna da osvoji sezonu ranije, nego je morao proći određeni period. Spusti se na zemlju.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 20 dec 2023, 17:18

egocentrik je napisao/la:
20 dec 2023, 16:32
Do igraca cuj do koga je, jel puno sto ocekujemo od bekova
da rade bekovski posao?
Beganović radi bekovski posao jednim dijelom, leta gore-dole koliko može, znao je ispadati naravno. Skupio četiri asistencije.

Radović je bio ok obzirom da je igrač sa klupe. Jedino Duraković razočarenje, ali je odigrao par utakmica manje za razliku od kolege sa druge strane. Do povrede od 10 utakmica odradio devet prvenstvenih utakmica (jednu nije bio u sastavu), s tim da je na tri imao manju minutažu (35, 12 i 30 minuta) i onda se povrijedio, propustio šest utakmica. Protiv Goška na klupi, protiv Zrinjskog igrao.

Ako je ovo za tjeranje, onda super.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 20 dec 2023, 17:24

Morpheus je napisao/la:
20 dec 2023, 17:18
egocentrik je napisao/la:
20 dec 2023, 16:32
Do igraca cuj do koga je, jel puno sto ocekujemo od bekova
da rade bekovski posao?
Beganović radi bekovski posao jednim dijelom, leta gore-dole koliko može, znao je ispadati naravno. Skupio četiri asistencije.

Radović je bio ok obzirom da je igrač sa klupe. Jedino Duraković razočarenje, ali je odigrao par utakmica manje za razliku od kolege sa druge strane. Do povrede od 10 utakmica odradio devet prvenstvenih utakmica (jednu nije bio u sastavu), s tim da je na tri imao manju minutažu (35, 12 i 30 minuta) i onda se povrijedio, propustio šest utakmica. Protiv Goška na klupi, protiv Zrinjskog igrao.

Ako je ovo za tjeranje, onda super.
Ne treba zaboraviti da nam je Radović donio 4 boda, golom u Konjicu u 90+ i asistencijom Anicicu protiv Borca, isto u 90+. Po meni ok rješenje za startnog lijevog beka na proljece.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 20 dec 2023, 17:32

Lucas je napisao/la:
20 dec 2023, 17:24
Ne treba zaboraviti da nam je Radović donio 4 boda, golom u Konjicu u 90+ i asistencijom Anicicu protiv Borca, isto u 90+. Po meni ok rješenje za startnog lijevog beka na proljece.
To sam zaboravio spomenuti. Osim gola u Konjicu (iako dobrim dijelom nije njegov gol, ali dobro da nije bilo njega ne bi bilo gola) i te asistencije, postigao je bitan gol protiv Zvijezde (gol za 2:0). Nije imao kontinuiteta kao ni Duraković.

Ali ništa od svega ovoga nije bitno, treba ih otjerati.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 20 dec 2023, 17:45

Po meni bi sigurni starteri na proljece trebali biti Iliev, Beganovic, Anicic, Radovic, Đuričković, Hasic i Renan. Dakle trebaju nam 4 kapitalca, odnosno stoper, zadnji vezni, desetka i lijevo krilo. Nadam se da ce Rožman shvatiti da je Đuričković zadnji vezni, da je tu najbolji i tu ga blindirati u paru sa nekim pojačanjem, recimo Savicem.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 dec 2023, 17:47

Moze pricat ko sta hoce krila i bekovi su morali vise dat.

Nije sad katastrofa al jednostavno morali su imat vise probijanja po strani ako neznaju ubacit idi na sut (nesto sto je puzigaca radio)

Protiv zrinjskog i veleza nismo imali 3 ubacaja sa krilnih pozucija a recimo sva tri gola smo primili nakon nabacaha sa strane, i mislim da je tu zrinjski napravio razliku..

Takodje bekovi dosta stopaju radi ofanzivnih igraca jer dosta njihovi centarsutevs zavisi upravo od 10tke i spiceva. Ofanzivni vezni svoim pasom u prostor ili driblingom na sredini terena gdje napravi razliku samim tim tad se krilne pozcije dolaze do izrazaja, isto tako spic koji zna se postavit i koji zna iskoristit taj centar sut

Po meni najkriticnija pozicija je GOLMAN. Doveli smo golmana sad je samo pitanje dalije kvaliter ili nije. Ako bude top klasa ubjedjen sam da cemo bit 2gi bez vecih priblema ili cemo bit treci sa 12-15 bodova vise od 4 ekipe..

Zrinjski borac vekez njihovi golmani su izgubili svoim ekipama 0 bodova, dok je nas golman izgubio 8-9 bodova direktni izvrsioc krivicnig djela..

Moze se reci sad spicevi fulali sanse lahko je na golmana skrivit, sve to stoji al jednostavno to je tako bilo.

Nebi puno mjenjao, otisao je sehinovic i avramovski doveli smo golmana jos jednu 10 tku vratit Gulashvilija.

Da raskinuo bi sa Vrancicem i doveo na njegovu poziciju igraca

Znali se KAKVA JE POVREDA PENERANDE HOCEL BIT SPREMAN DO PRIPREMA

Kostur ekipe koji je naokupu duze donosi uigranost, pogledaj zrinjski protiv nas 4 puta su sa krilnih pozicija blizu korner zastave ispucali loptu na kontra stranu i sve 4 lopte direktno su pale u noge njihovih igraca. Svaki centar sut je izigran po strani i bio opasan NE RADI TOGA STO ZRINJSKI IMA ROBERTA CARLOSA I DEVIDA BEKAMA LEONA MESI vec zato sto je to uigrano

Ali zato njihov svaki igrac koji je poceo ima 40+ utakmica samo u prvenstvu bh plus sto imas par igraca koji imaju 100+ utakmica plu euro tekme plus kup..

Takodje zrinjski je dobio u Bilbi jack pot.. super igrac za pl bh (vec dao 15 komada) a nedovoljno dobar da ga iko hoce, il bar da hoce iko platit ostetu za njeg..

Bilbija je 50% zrinjskog
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 20 dec 2023, 17:56, ukupno mijenjano 1 put.

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 20 dec 2023, 17:47

ThrillerHz je napisao/la:
20 dec 2023, 15:50
Volio bi da neko nadje podatak koliko smo bekova doveli i promijenili u posljednjih 5 godina. Svako polusezonu mi mijenjamo bekovski par i to dovedemo igrace koji su u nasoj ligi u tom trenutku bili najbolji bekovi lige. Ja bih se zapitao do koga je.
6 ili 7 bekove u zadnjih 5 godina

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 20 dec 2023, 17:48

KAD SMO BILI BITNI !

slika
Sarajevo ljubavi moja.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 20 dec 2023, 17:56

Alii je napisao/la:
20 dec 2023, 17:47
ThrillerHz je napisao/la:
20 dec 2023, 15:50
Volio bi da neko nadje podatak koliko smo bekova doveli i promijenili u posljednjih 5 godina. Svako polusezonu mi mijenjamo bekovski par i to dovedemo igrace koji su u nasoj ligi u tom trenutku bili najbolji bekovi lige. Ja bih se zapitao do koga je.
6 ili 7 bekove u zadnjih 5 godina
2023 : Beganovic, Kaptenovic, Durakovic
2022 : Tomasevic, Vrsajevic, Radovic, Musa + iz akademije Jovasevic
2021 : Sevelj, Pidro ( iz SAD),
2020 : Sabanovic ( vratio se), Islamovic iz akademije
2019 : Oremus , Letic

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 20 dec 2023, 18:01

Branislav Arsenijevica treba vratiti da opet dozivim njegov gol protiv NK Celik.

Niko nije znao da je gol, dok nisu poceli da slave... mislim da je go bio u 100-oj minuti 😃. Bar me tako sjecanje sluzi
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 20 dec 2023, 18:19

Gledaj elite narokane i nasmrkane. Zato im je sada maksimum maksimuma biti pomocnik u Famosu i potrcko pekaru Rundanu !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 20 dec 2023, 18:59

TurkishAirlines je napisao/la:
20 dec 2023, 18:01
Branislav Arsenijevica treba vratiti da opet dozivim njegov gol protiv NK Celik.

Niko nije znao da je gol, dok nisu poceli da slave... mislim da je go bio u 100-oj minuti 😃. Bar me tako sjecanje sluzi
Auu kakav throwback :bow: gdje se toga sjeti. Jest tacno je u zadnjim seknudama gol pao, bio je i neki prekid pa ne znam ni do koje minute se igralo :rol:
90!

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 20 dec 2023, 19:01

Lucas je napisao/la:
20 dec 2023, 17:45
Po meni bi sigurni starteri na proljece trebali biti Iliev, Beganovic, Anicic, Radovic, Đuričković, Hasic i Renan. Dakle trebaju nam 4 kapitalca, odnosno stoper, zadnji vezni, desetka i lijevo krilo. Nadam se da ce Rožman shvatiti da je Đuričković zadnji vezni, da je tu najbolji i tu ga blindirati u paru sa nekim pojačanjem, recimo Savicem.
Tito te **** radovic nije za famosa kamoli za sarajeva a nisu ni ti ostali sto si nabrojo izuzev hase i rene.Mogu oni ostati ako cemo 3 4 biti nije frka.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 20 dec 2023, 19:05

Sudeci po Ibriciciu, Ziljkic bi trebao ostati, tako da je i pozicija lijevog krila popunjena.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 20 dec 2023, 19:11

Puno raja gleda evropski fudbal, pa kontaju da Beganović može biti Kyle Walker. To je problem, zato što raja i na tribini poistovjećuje naš fudbal s najboljim svjetskim ligama i igračima. Duška je to odlično rekao.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 20 dec 2023, 19:13

Cora1946 je napisao/la:
20 dec 2023, 18:59
TurkishAirlines je napisao/la:
20 dec 2023, 18:01

Auu kakav throwback :bow: gdje se toga sjeti. Jest tacno je u zadnjim seknudama gol pao, bio je i neki prekid pa ne znam ni do koje minute se igralo :rol:
Evo da se podsjetiš. :) Prvi gol na videu.

Evo proslave gola. :D Ja sam bio otprilike negdje na sredini tribine, kad se sjetim kako smo skočili, tribina zamalo propala od skakanja

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 dec 2023, 19:17

sonpenn je napisao/la:
20 dec 2023, 17:48
KAD SMO BILI BITNI !

slika
Ovakvi se uvijek jave svako malo. Kad je otisao da bude trener u Osijeku onda nije puno plamudio,izgleda nogirali ga pa tesko i u Famosu posao naci pa daj po Sarajevu. Idi hvali pasa moj ti Hajduk pusti se Sarajeva. Samo sto dalje nase nerad ike od kluba drzat,samo naprijed Mirvicu i Ibricicu,titule su bitne al jos bitnije neki sistem gdje ovakvi nece biti ni blizi kluba.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 20 dec 2023, 19:28

tenpenny je napisao/la:
20 dec 2023, 19:01
Lucas je napisao/la:
20 dec 2023, 17:45
Tito te **** radovic nije za famosa kamoli za sarajeva a nisu ni ti ostali sto si nabrojo izuzev hase i rene.Mogu oni ostati ako cemo 3 4 biti nije frka.
Jesu li to onda u Zrinjskom vrhunski igrači sa vrhunskim karijerama, pojedinci harali po Njemačkoj, Italiji? Kakve igrače hoćete? Možda iz Milana, Manchester Uniteda? Ili iz Ajaxa, Basela? Ne valjaju iz lige stariji, ne valjaju iz lige mladi, ne valjaju stariji izvana, ne valjaju mladi izvana, ne valjaju juniori. Šta hoćete?

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 20 dec 2023, 19:31

E ovaj ko zahid iz partizana nam treba

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”