Liverpool FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da li vjerujete u Kloppa i rebuilding?

1. Da
54
54%
2. Ne
46
46%

Ukupno glasova: 100

Fuerza
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Fuerza » 23 dec 2023, 20:32

Ne znam da sam vidio jedan dobar potez Gravenbercha večeras...

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 23 dec 2023, 20:32

Steta onog momentuma sa pocetka drugog poluvremena, moralo se iskoristit, o onoj kontri da ne pricam. Jedva cekam Jotu da se vrati, jedini uz Salaha moze nesto konktetno uradit u napadu. Danas Endo definitivno najbolji, a Gravenberch ubjedljivo najgori i za ovo malo sto je odigrao.
Srce, čast i ponos!

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 23 dec 2023, 20:34

Konate je isto bio fantastican
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 23 dec 2023, 20:34

Gravenberch i Diaz. Kakva dva kituljka

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 23 dec 2023, 20:36

Konate vrh stvarno.
Ne znam, ok je da probaš sa Darwinom na krilu al na početku utakmice, ovdje se već sve bilo otvorilo trebao ga je odmah šibnuti u sredinu i mislim da bi puno više dobio.
Sve je to u redu, bod protiv Arsenala, al mogao bi se neki derbi i dobiti ove sezone.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 23 dec 2023, 20:38

Bacio Salaha na kraju Salibi da ga uštopa ko od šale umjesto da nastavi pržiti onu ukrajinsku pizdu. Totalni primašaj sa izmjenama.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

SoloControTutti
Kontakt:

Post Postao/la SoloControTutti » 23 dec 2023, 20:41

Razocarenje je uzeti samo bod nakon dobro odigrane tekme ne racunajuci prvih 7-8 min ovo ostalo su odigrali vrhunski, steta pogotovo nakon one kontre 5 na 1 covjece, prosuta 2 boda, nakon Uniteda i remija to su 4 boda prosuta zbog prelose realizacije, zbog prelosih odluka u zavrsnoj trecini, frustrirajuce je gledati kada idu u 16erac i saplicu se, predaju loptu u noge protivniku iz izglednih sansi za gol, zavrsnica je trenutno najveci problem u ekipi i to se ne prica dovoljno. Bez obzira sto je sudija i VAR zajedno napravili strasnu gresku i propust zbog nedosudenog penala cist kao suza. ovo se na kraju imalo u saci. To ce kostati ekipu titule.

Samo cu spomenuti ono pucanje u noge protiv Brightona kada su trebali dobiti 2-3 razlike tad su sami sebi haman davali golove i pravili kobne greske amaterske i tu izgubili 2 boda, pa onda Luton i izgubljena dva boda zbog Nunezovog neshvatljivog promasaja, United 2 boda zbog tupog napada i gubljenja u 16ercu protivnika, sad 2 boda protiv najveceg konkurenta kada ga imas na konopcima zbog Trentovog promasaja i generalno glupoce i chokanja pred golom. 8 veliki bodova prosutih gdje bi pravi konkurent za titulu to lagano rijesavao, zbog ovoga ekipa nece na kraju uzeti titulu a nudilo im se ove sezone zbog spleta okolnosti.

Nije se ocekivalo od ekipe ni da bude ovako pozicionirana ali kada su se kola vec zakotrljala steta sto ce na kraju popusiti foru. :x

P.S. Wataru Endo se mora spomenuti, kako igra covjek sve bolji i bolji, prilagodio se ligi i sistemu ekipe napokon. :clap: Konate takoder nazad beton i posto se cesto kritikuje Curtis Jones nadam se da su mnogi shvatili kakvu ulogu ima taj momak u presingu i onaj presing u drugom pola sata dok on nije izasao je bio najbolji presing ove ekipe jos od najjacih dana i sezona kad su mljeli protivnike. :salut:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 23 dec 2023, 20:45

SoloControTutti je napisao/la:
23 dec 2023, 20:41
Razocarenje je uzeti samo bod nakon dobro odigrane tekme ne racunajuci prvih 7-8 min ovo ostalo su odigrali vrhunski, steta pogotovo nakon one kontre 5 na 1 covjece, prosuta 2 boda, nakon Uniteda i remija to su 4 boda prosuta zbog prelose realizacije, zbog prelosih odluka u zavrsnoj trecini, frustrirajuce je gledati kada idu u 16erac i saplicu se, predaju loptu u noge protivniku iz izglednih sansi za gol, zavrsnica je trenutno najveci problem u ekipi i to se ne prica dovoljno. Bez obzira sto je sudija i VAR zajedno napravili strasnu gresku i propust zbog nedosudenog penala cist kao suza. ovo se na kraju imalo u saci. To ce kostati ekipu titule.

Samo cu spomenuti ono pucanje u noge protiv Brightona kada su trebali dobiti 2-3 razlike tad su sami sebi haman davali golove i pravili kobne greske amaterske i tu izgubili 2 boda, pa onda Luton i izgubljena dva boda zbog Nunezovog neshvatljivog promasaja, United 2 boda zbog tupog napada i gubljenja u 16ercu protivnika, sad 2 boda protiv najveceg konkurenta kada ga imas na konopcima zbog Trentovog promasaja i generalno glupoce i chokanja pred golom. 8 veliki bodova prosutih gdje bi pravi konkurent za titulu to lagano rijesavao, zbog ovoga ekipa nece na kraju uzeti titulu a nudilo im se ove sezone zbog spleta okolnosti.

Nije se ocekivalo od ekipe ni da bude ovako pozicionirana ali kada su se kola vec zakotrljala steta sto ce na kraju popusiti foru. :x
Glupo je pisati poslije svake ovakve utakmice da ce nas to kostati titule, toliko toga ne funkcionise da nisu pobijedili ekipu iz top6 jos od Tottenhama proljetos. Sad se i gomilaju povrede Salah i Endo odose na glupe kupove.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 23 dec 2023, 21:05

Robertson jos daleko od povratka, ako Gomez bude igrao ostaje nam samo Quansah za rotaciju kompletne zadnje linije :crazy: nadam se da Bradley i ko god jos igra beka ozbiljno treniraju

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 23 dec 2023, 21:08

Joe Gomez put in a fantastic shift at left-back for Liverpool today:

⏱️ 55' played
👌 47 touches
🔑 1 key pass
👟 16/24 accurate passes (0.06 xA)
⚔️ 6/6 duels won
🦵 6 tackles (most)
🚀 5 clearances (most for Liverpool)
📈 7.7 Sofascore Rating

Na koga pucate sada u zimskom roku, koje pozicije? Neko jeftino, kratkoročno rješenje sigurno je u opticaju, nek zabije neki ključni gol ala Origi ili nešto takvo i potpuno isplativo

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 23 dec 2023, 21:12

Felixians4 je napisao/la:
23 dec 2023, 21:08

⏱️ 55' played
👌 47 touches
🔑 1 key pass
⚔️ 6/6 duels won
🦵 6 tackles (most)
📈 7.7 Sofascore Rating

Na koga pucate sada u zimskom roku, koje pozicije? Neko jeftino, kratkoročno rješenje sigurno je u opticaju, nek zabije neki ključni gol ala Origi ili nešto takvo i potpuno isplativo
Možemo mi pucat na kog hoćemo kad Johnu Henryu puca k.urac za nama.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 23 dec 2023, 21:17

gaston je napisao/la:
23 dec 2023, 21:12

⏱️ 55' played
👌 47 touches
🔑 1 key pass
⚔️ 6/6 duels won
🦵 6 tackles (most)
📈 7.7 Sofascore Rating

slabo se ubada zadnjh godina, nije da se ne troši, od 18/19 ni oni koji uzimaju igrače od redsa ni vi se niste usrećili s transferima.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 23 dec 2023, 21:18

Arvid je napisao/la:
19 dec 2023, 18:19
Endo obavezno da bude starter za vikend, njemu riža mora ići od ruke.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Carti
Kontakt:

Post Postao/la Carti » 23 dec 2023, 21:22

Barco onaj mali argentinac, ne bi trebao bit toliko skup. Moze i lwb i lw igrati.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 23 dec 2023, 21:22

Kako mi je krivo što onaj šut Gomeza nije ušao, kakav bi to momenat bio za prvi gol u karijeri.

SoloControTutti
Kontakt:

Post Postao/la SoloControTutti » 23 dec 2023, 21:23

@StevieG8 Nije glupo pisati kada je to cinjenica, takve prosute bodove nema ekipa koja je zrela za titulu jbg. U top 5 promasaja sezone mogu komotno vec uci onaj Darwinov i ovaj Trentov, potencijalni game winneri i 4 boda druze. To ozbiljna glava rjesava hladno. Kazem da je generalno zavrsnica losa i to vidi svaki laik, Salah je dao predobar gol npr. ali je imao jos dvije sanse i jos par polusansi i ulazaka u 16 gdje se spetljavao igrijesio u pasovima i odlukama, a da ne pricam za ostale, Nunez impotentan, Diaz postao cak jos gori od njega, Gakpo meh.

Sto se tice povreda i kupova gdje ce odlaziti igraci ekipa je poprilicno u kanalu, ne znam ali nadam se da klub ima neki plan, trebat ce definitivno defanzivac i neko naprijed, ali znajuci vlasnike mislim da bolje da i ostane ovako da igraju mladici iz akademije neko dovoditi neke proletere i padobrance tipa Davies, Kabak, Artur itd. useless piece of trash, ako nie kvalitetno pojacanje da bude upgrade ekipe onda i ne treba niko. Endo kad ode na kup nemas DMF bukvalno. Bez Salaha i kakvog kakav je si pusiona naprijed, Matip out, Cimikas out, Robo jos out, sreecom Gomez se dozvao pameti i igra kako se ocekuje za sad ali svi znate njega i Konatea kako su podlozni povredama pogotovo Konate. Tu ako bude povreda onda ce biti plakanje i kukanje opasno. Sredina jos se nekako moze pokriti teoretski, napad jedino da Darwina pogladi dragi Bog i da pocne igrati fudbal jer i napad ce biti uzasan u tim tekmama narednim, Gakpo takoder, Jota je potreban da iznese naredni period al zavisi od forme i kakav ce biti. Sve u svemu ne ocekujem pojacanja i zbog toga sam skeptican.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 23 dec 2023, 21:26

23 dec 2023, 21:17
gaston je napisao/la:
23 dec 2023, 21:12

⏱️ 55' played
👌 47 touches
🔑 1 key pass
⚔️ 6/6 duels won
🦵 6 tackles (most)
📈 7.7 Sofascore Rating

slabo se ubada zadnjh godina, nije da se ne troši, od 18/19 ni oni koji uzimaju igrače od redsa ni vi se niste usrećili s transferima.
O čemu bolan ti?

18/19
Alisson, Fabinho, Shaq, Naby

19/20 se nije ni trosilo prakticno

20/21
Jota, Thiago, Tsimi

21/22
Diaz, Konate

22/23
Darwin i Cody

23/24
Szobo, Mac, Endo i Graven

Ovdje imaš Thiaga, Nabya i et Darwina pod upitnikom
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 23 dec 2023, 21:27

@SoloControTutti poenta je u tome što ova ekipa još nije zrela za titulu. Možemo je osvojiti jer je liga dosta izjednačena, ali dosta stvari tu još uvijek nije došlo na svoje mjesto.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 23 dec 2023, 21:27

Fuerza je napisao/la:
23 dec 2023, 21:22
Kako mi je krivo što onaj šut Gomeza nije ušao, kakav bi to momenat bio za prvi gol u karijeri.
Kako lopta leti prema golu, meni se precum stvarao.

Šteta.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 23 dec 2023, 22:13

Meni je i Diaz pod upitnikom.

Odgovori

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.