Premijer liga BiH - aktuelno

jurisicduska
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la jurisicduska » 28 dec 2023, 17:49

Sta je s Borcem ???
Igraci idu , predsjednik ide ?
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 28 dec 2023, 17:55

NoDi80 je napisao/la:
28 dec 2023, 17:40
Vanja8 je napisao/la:
28 dec 2023, 17:32
NoDi80 je napisao/la:
28 dec 2023, 17:28
Najbolje samo si zaboravio napisati ali u kurcu haha
Enoo, e yebi ga Nodi, ja jeste muhanati postali, covjek vas pocne zayebavati, ne valja, krene vas kritikovati, ne ljava, krene vas hvaliti ,jos gore...

E svasta... :crazy:
Ne znam sta da ti kazem
Ali hvala ti sto se brines za nas
Dobar si covjek
Ma sta ces Nodi, valja nedje i sevapa zaraditi... :?

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 28 dec 2023, 17:59

Mora da je pipa zavrnuta a nema se više keša iz budžeta RSa da se oživljava Borac.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 28 dec 2023, 18:01

Natkrivena tribina na stadionu Koševo? Evo šta o tome kaže fa
Fudbalski klub Sarajevo danas je predstavio i drugo pojačanje u ovosezonskom zimskom prelaznom roku.

Ekipu Bordo kluba pojačao je Marko Matanović, crnogorski veznjak koji je potpisao ugovor do 2026. godine.

Matanović je u Sarajevo stigao iz crnogorske Sutjeske, a njegov dolazak na društvenim mrežama pozdravio je i predsjednik kluba Ismir Mirvić.

Osim dobrodošlice Mirvića novom pojačanju Sarajeva, navijačima Bordo kluba posebnu pažnju je privukao komentar prvog čovjeka tima sa Koševa vezan za natkrivanje jedne od tribina najvećeg bh. stadiona.

Naime, jedan navijač Sarajeva upitao je Mirvića da li je vrijeme da stadion Asim Ferhatović Hase dobie natkrivenu tribinu, na što je Mirvić odgovorio:

slika

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 28 dec 2023, 18:04

Je li istina da Mijatović ide iz Borca? Navodno Saudijska Arabija zove?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 28 dec 2023, 18:05

Ovoga Matanovića su nama nudili, ali smo ga odbili, ne uklapa se u našu viziju igre.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 28 dec 2023, 18:06

Pomiski naš Željkan, srce mi stade na sekund

S obzirom da kopiraju saopštenja, vrlo moguce da ce kopirati i ovo gašenje.

slika
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 28 dec 2023, 18:11

Milan Tegeltija najavio mogući odlazak iz Borca: Svjestan sam vlastitih ograničenja zbog kojih...
Predsjednik Fudbalskog kluba Borca Milan Tegeltija objavio je danas saopštenje na društvenim mrežama u kojem je najavio moguće povlačenje sa pozicije prvog čovjeka kluba.

Tegeltija je istakao da će razmijeniti mišljenja sa saradnicima u rukovodstvu kluba i u skladu sa time donijeti odluku o svom ostanku ili odlasku u Borcu.

- Završava se kalendarska godina u kojoj je, u u aprilu ove godine, & Borac dobio novi upravni odbor i novog predsjednika kluba. & Borac sutra otvara prvi zvanični fan shop u centru Banjaluke. Svi kratkoročni ciljevi za period od kada smo ja i novi članovi upravnog odbora preuzeli dužnost su ostvareni i stvoreni su uslovi da klub nastavi da raste i rezultatski i organizaciono. & je postavljen na zdrave noge, formirana je nova Skupština kluba, usvojen novi statut, imenovan novi predsjednik Skupštine kluba. Ostvaren je sjajan takmičarski ali i marketinški rezultat u proteklom vremenu, posebno u pogledu vizibilitija kluba odnosno njegove prisutnosti u javnom prostoru i valorizovanja njegovih rezultata u javnosti. Uspostavljen je ozbiljan i funkcionalan sistem u klubu, koji se, naravno, mora dalje unapređivati i rasti, napisao je Tegeltija i dodao:

- Možda je, zbog toga, vrijeme da u rukovodstvu kluba razmislimo da & Borac dobije profesionalnog menadžera - predsjednika upravnog odbora ili generalnog direktora koji bi se u punom radnom angažmanu kao svom jedinom poslu mogao posvetiti klubu umjesto dosadašnjeg volonterskog tj. mene. To bi možda moglo biti značajno unaprijeđenje rada u klubu i sigurno je ideja vrijedna razmatranja, koja ima prednosti i mane o kojima trebamo razmisliti svi u klubu, i o kojoj ću u ovoj prvenstvenoj pauzi razgovarati i razmjeniti mišljenja sa mojim prijateljima u rukovodstvu kluba, ističe Tegeltija.

Svjestan je, kaže, vlastitih ograničenja u vođenju kluba.

- Ukoliko zajednički zaključimo da bi to moglo unaprijediti rad kluba, funkciju predsjednika kluba bi prepustio novom menadžeru-predsjedniku kluba. Za mene je velika čast i zadovoljstvo biti predsjednikom Velikana iz Platonove, međutim isto tako činjenica je i da je zaista i za mene izuzetno zahtjevno voditi klub kao dodatnu aktivnost, od čega niti sam bježao niti bježim i spreman sam i dalje to da radim, ali sam svjestan i vlatitih ograničenja zbog te činjenice koja prati svakog ko je predsjednik kluba na taj način, zbog čega smatram da je ova ideja sigurno vrijedna razmišljanja i razgovora u rukovodstvu našeg kluba, poručio je Tegeltija.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 28 dec 2023, 18:11

Sprema se Tegeltija da uzme šljem i pušku.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 28 dec 2023, 18:31

svrakino1921 je napisao/la:
28 dec 2023, 18:11
Milan Tegeltija najavio mogući odlazak iz Borca: Svjestan sam vlastitih ograničenja zbog kojih...
Predsjednik Fudbalskog kluba Borca Milan Tegeltija objavio je danas saopštenje na društvenim mrežama u kojem je najavio moguće povlačenje sa pozicije prvog čovjeka kluba.

Tegeltija je istakao da će razmijeniti mišljenja sa saradnicima u rukovodstvu kluba i u skladu sa time donijeti odluku o svom ostanku ili odlasku u Borcu.

- Završava se kalendarska godina u kojoj je, u u aprilu ove godine, & Borac dobio novi upravni odbor i novog predsjednika kluba. & Borac sutra otvara prvi zvanični fan shop u centru Banjaluke. Svi kratkoročni ciljevi za period od kada smo ja i novi članovi upravnog odbora preuzeli dužnost su ostvareni i stvoreni su uslovi da klub nastavi da raste i rezultatski i organizaciono. & je postavljen na zdrave noge, formirana je nova Skupština kluba, usvojen novi statut, imenovan novi predsjednik Skupštine kluba. Ostvaren je sjajan takmičarski ali i marketinški rezultat u proteklom vremenu, posebno u pogledu vizibilitija kluba odnosno njegove prisutnosti u javnom prostoru i valorizovanja njegovih rezultata u javnosti. Uspostavljen je ozbiljan i funkcionalan sistem u klubu, koji se, naravno, mora dalje unapređivati i rasti, napisao je Tegeltija i dodao:

- Možda je, zbog toga, vrijeme da u rukovodstvu kluba razmislimo da & Borac dobije profesionalnog menadžera - predsjednika upravnog odbora ili generalnog direktora koji bi se u punom radnom angažmanu kao svom jedinom poslu mogao posvetiti klubu umjesto dosadašnjeg volonterskog tj. mene. To bi možda moglo biti značajno unaprijeđenje rada u klubu i sigurno je ideja vrijedna razmatranja, koja ima prednosti i mane o kojima trebamo razmisliti svi u klubu, i o kojoj ću u ovoj prvenstvenoj pauzi razgovarati i razmjeniti mišljenja sa mojim prijateljima u rukovodstvu kluba, ističe Tegeltija.

- Ukoliko zajednički zaključimo da bi to moglo unaprijediti rad kluba, funkciju predsjednika kluba bi prepustio novom menadžeru-predsjedniku kluba. Za mene je velika čast i zadovoljstvo biti predsjednikom Velikana iz Platonove, međutim isto tako činjenica je i da je zaista i za mene izuzetno zahtjevno voditi klub kao dodatnu aktivnost, od čega niti sam bježao niti bježim i spreman sam i dalje to da radim, ali sam svjestan i vlatitih ograničenja zbog te činjenice koja prati svakog ko je predsjednik kluba na taj način, zbog čega smatram da je ova ideja sigurno vrijedna razmišljanja i razgovora u rukovodstvu našeg kluba, poručio je Tegeltija.
Treba namaknuti 8 mil KM da bi bio konkurentan Zrinjskom i Sarajevu,otici ce kao moralni pobjednik ali bez titule na kraju godine pa ce pricai da je on ostao bili bi prvaci. :kafa:
Vec se Jurilj nudio Zrinjskom,kasne im tri place.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 28 dec 2023, 18:39

Antipolitika3 je napisao/la:
28 dec 2023, 18:31
svrakino1921 je napisao/la:
28 dec 2023, 18:11

Treba namaknuti 8 mil KM da bi bio konkurentan Zrinjskom i Sarajevu,otici ce kao moralni pobjednik ali bez titule na kraju godine pa ce pricai da je on ostao bili bi prvaci. :kafa:
Vec se Jurilj nudio Zrinjskom,kasne im tri place.
Da igraju u KLS, vec bi im igraci slobodne papire imali :kafa:

Ali lijepa Bosna, gdje se cuda dešavaju.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 28 dec 2023, 18:42

Balorda je napisao/la:
28 dec 2023, 18:05
Ovoga Matanovića su nama nudili, ali smo ga odbili, ne uklapa se u našu viziju igre.
To sam i ja isto napisao pa me napadose. U pravu je Klaf jer tesko da bi se uklopio u nasu viziju ali u Sarajevu ce se sigurno posto se kod njih ne treba truditi i trcati puno

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 dec 2023, 18:42

Radovan Višković sljedeći predsjednik FK Borac.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 28 dec 2023, 18:47

Ako Milorad odvede RS u samostalnost ja bi ligu smanjio na ligu 10 kao i drugu ligu.
Zrinjski
Velez
Sarajevo
Zeljo
Celik
Sloboda
Posusje
Siroki
Gosk
Tuzla City

Realno nista ne gubimo i uvedemo kao HNL cetri kruga, plus lakse se dva naroda dogovore i oko sudjenja .
Treba prihvatiti istinu i pogledat u oci i ovakve kao Mile i Tegeltija pustiti ka istoku jer tamo i pripadaju.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 28 dec 2023, 18:51

Ne zamarajte se sa Borcem. Predsjednik je najavio da je spreman dati funkciju nekome drugome ko ima više vremena da se posveti klubu, ali da će i dalje stojati na raspolaganju, još uvijek nije zvanično. Igrači koji odlaze su trenutno višak, stižu adekvatne zamjene.

@Antipolitika ne izmišljaj gluposti za plate ;)
@MortemHz je*i se :D
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 dec 2023, 18:54

28 dec 2023, 18:47
Ako Milorad odvede RS u samostalnost ja bi ligu smanjio na ligu 10 kao i drugu ligu.
Zrinjski
Velez
Sarajevo
Zeljo
Celik
Sloboda
Posusje
Siroki
Gosk
Tuzla City

Realno nista ne gubimo i uvedemo kao HNL cetri kruga, plus lakse se dva naroda dogovore i oko sudjenja .
Treba prihvatiti istinu i pogledat u oci i ovakve kao Mile i Tegeltija pustiti ka istoku jer tamo i pripadaju.

Ma jok to burazeru
Nece se otcijepiti ne mogu ni finansijski ni zakonski kao sto su mogle danasnje republike u Jugi jer je u ustavu postojao zakon i pravo da se mogu svi otcijepiti
I ovako imaju sva prava i opet tonu
BiH posalje pare iz Sarajeva u Banja Luku za entitet RS ali problem je njima sto im Dodik sve kontrolise
Ali jos malo i on ce pasti kao i svi krimosi
Nego Borac ima problema i dobio bi zabranu da igra Europu zato sto je Tegeltija na crnoj listi
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 28 dec 2023, 18:56, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 28 dec 2023, 18:55

Ma trebali bi Zeljkovica posuditi nasem Zelji, merhametli je Ismir, ihh ko da su jedini klub kojem bi posudili igraca... :rol:

E sad, jedino, ako im se ne uklapa u njihov sistem, to je druga prica, ali etoo... :kafa:
Zadnja izmjena: Vanja8, dana/u 28 dec 2023, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 28 dec 2023, 18:56

28 dec 2023, 18:47
Zrinjski
Velez
Sarajevo
Zeljo
Celik
Sloboda
Posusje
Siroki
Gosk
Tuzla City

Svakako treba ligu smanjiti na 10 ekipa, da se mene pita 8 najbolje. Bez obzira na ove šuplje Dodika.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 28 dec 2023, 18:56

AvantiBL je napisao/la:
28 dec 2023, 18:51
Ne zamarajte se sa Borcem. Predsjednik je najavio da je spreman dati funkciju nekome drugome ko ima više vremena da se posveti klubu, ali da će i dalje stojati na raspolaganju, još uvijek nije zvanično. Igrači koji odlaze su trenutno višak, stižu adekvatne zamjene.

@Antipolitika ne izmišljaj gluposti za plate ;)
@MortemHz je*i se :D
:mrgreen:
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Herson

Post Postao/la Herson » 28 dec 2023, 18:58

Raspad sistema u Borcu, povlaci se Potkovani, nema plata, bjeze igraci iz kluba... Vinko po drugi put u karijeri gubi osvojenu titulu i prosipa veliku bodovnu prednost.
Tik-Tak

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, jurisicduska, Pablo11, Semper i 16 gostiju.