Ovo je sad po meni tema za dužu analizu.Zlaja83 je napisao/la: ↑20 dec 2023, 23:07Svi imamo neka ocekivanja od ovog transfer roka, a stvarnost bi mogla biti drugacija.Omerbavarac je napisao/la: ↑20 dec 2023, 22:50Veceras smo dobili jos jedan dokaz sta znaci kratak roster pa se nadam da je uprava to vidjela i shvatila da u januaru mora ici po najmanje tri igraca.
Ko da gledam da poslije ove 2 utakmice misle da smo u vezi dobro opremljeni cim ekipa nije patila u odsustvu dvojca Kimmich-Goretzka.
A za odbranu bi mogli dovesti na posudbu nekog ala Boateng samo s tanjim policijskim dosjeom.
Al eto, Frend se smjeska i daje izjave ko da zna nesto sto mi ostali ne znamo, pa cemo da vidimo.
Teško mi je ukratko reći sve što mislim a da ne napišem roman pa ću pokušati biti kratak koliko god mogu.

1. Dugoročan plan za klub - jako važna stavka koju treba definirati jasno i glasno.
Ne dovodiš najboljeg napadača današnjice za 100 milijuna da bi ga okružio dobrim/prosječnim/osrednjim igračima.
Znači vizija mora biti takva da ako dovedeš Kanea, ti moraš imati ekipu koja će biti TOP ekipa i kojoj možda fali jedan takav igrač da nas digne na drugi nivo.
Ovako, po meni fali dosta toga u igračkoj križaljki.
2. Pavlović kao primjer mogućeg uspjeha omladinskog pogona
Da sad kupimo bilo kojeg veznjaka kao što je Palinha i stavimo ga ispred Pavlovića, isti taj mladić će biti zakucan na klupu i odigrat će jako malo minuta do kraja sezone.
Da se mene osobno pita, uvijek bih dao priliku Pavloviću da raste i napreduje kao igrač nego istresao 60 milijuna za Palinhu koji ima već 29 godina.
Nadalje, primjer ostalima u omladinskoj školi neka bude Pavlović. Neka ostali vide da se ipak može uspjeti kao mladi i prespektivni igrač.
Međutim, Pavlović može uspjeti jedino ako će dobiti šansu a ne da se dovede novi vezni igrač i onda će Pavlović na klupu.
Opet se tu gleda dugoročna vizija kluba.
Ali da sad budem kontradiktoran sam sebi pa kako god to čudno izgledalo, opet mi je logično da dovedeš Palinhu koji je odličan razbijač u sredini i to svakoj ekipi treba.
Sad Harry Kane mora čekati Pavlovića da ovaj skupi iskustva ove godine kako bi iduće bio bolji. Nema smisla ni to.