FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 21 dec 2023, 12:56

Zlaja83 je napisao/la:
20 dec 2023, 23:07
Omerbavarac je napisao/la:
20 dec 2023, 22:50
Veceras smo dobili jos jedan dokaz sta znaci kratak roster pa se nadam da je uprava to vidjela i shvatila da u januaru mora ici po najmanje tri igraca.
Svi imamo neka ocekivanja od ovog transfer roka, a stvarnost bi mogla biti drugacija.

Ko da gledam da poslije ove 2 utakmice misle da smo u vezi dobro opremljeni cim ekipa nije patila u odsustvu dvojca Kimmich-Goretzka.

A za odbranu bi mogli dovesti na posudbu nekog ala Boateng samo s tanjim policijskim dosjeom.

Al eto, Frend se smjeska i daje izjave ko da zna nesto sto mi ostali ne znamo, pa cemo da vidimo.
Ovo je sad po meni tema za dužu analizu.

Teško mi je ukratko reći sve što mislim a da ne napišem roman pa ću pokušati biti kratak koliko god mogu. :)

1. Dugoročan plan za klub - jako važna stavka koju treba definirati jasno i glasno.

Ne dovodiš najboljeg napadača današnjice za 100 milijuna da bi ga okružio dobrim/prosječnim/osrednjim igračima.

Znači vizija mora biti takva da ako dovedeš Kanea, ti moraš imati ekipu koja će biti TOP ekipa i kojoj možda fali jedan takav igrač da nas digne na drugi nivo.

Ovako, po meni fali dosta toga u igračkoj križaljki.

2. Pavlović kao primjer mogućeg uspjeha omladinskog pogona

Da sad kupimo bilo kojeg veznjaka kao što je Palinha i stavimo ga ispred Pavlovića, isti taj mladić će biti zakucan na klupu i odigrat će jako malo minuta do kraja sezone.

Da se mene osobno pita, uvijek bih dao priliku Pavloviću da raste i napreduje kao igrač nego istresao 60 milijuna za Palinhu koji ima već 29 godina.

Nadalje, primjer ostalima u omladinskoj školi neka bude Pavlović. Neka ostali vide da se ipak može uspjeti kao mladi i prespektivni igrač.

Međutim, Pavlović može uspjeti jedino ako će dobiti šansu a ne da se dovede novi vezni igrač i onda će Pavlović na klupu.

Opet se tu gleda dugoročna vizija kluba.

Ali da sad budem kontradiktoran sam sebi pa kako god to čudno izgledalo, opet mi je logično da dovedeš Palinhu koji je odličan razbijač u sredini i to svakoj ekipi treba.

Sad Harry Kane mora čekati Pavlovića da ovaj skupi iskustva ove godine kako bi iduće bio bolji. Nema smisla ni to.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 21 dec 2023, 16:19

:rol: :rol: :rol:
Thomas Müller didn't give interviews after last night's game as he had to take a doping test immediately after the game, which took over an hour. He was in a rush to catch the plane back to Munich with the team and just told the reporters before he left: "Merry Christmas. It's about time Leverkusen drop a few points!" [@BILD]
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 21 dec 2023, 21:41

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 21 dec 2023, 22:14

Ne bi bilo lose Kaneu ponuditi ugovor do 2030-te, dok je vakat.
Nikada bolji igrac nije zakoracio na AA.
Jel kobasicar Hoennes i dalje protiv transfera od 100mil+ :rol:

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 21 dec 2023, 22:40

Pavlović (i bilo koji drugi igrač iz omladinskog pogona) ako ima visok kvalitet kad tad će to izaći na vidjelo bez obzira na konkurenciju. Vidimo to na primjeru Musiale direktno u Bayernu, ili recimo Alabe i Lahma kroz posudbe, ako je "real deal" igrač će se probiti ili sad ili za godinu dvije.

Ali ako već konkurišemo za LP, onda nam u vezi i u odbrani treba pojačanja, ili da nas baš posere neka luda sreća s ovim rosterom, u što sumnjam.

Pravo pitanje je 1. imamo li platežnu moć za prava pojačanja i 2. jesu li takva pojačanja moguća u ovom transfer roku?

S Palhinhom su čini mi se pametno malo spustili loptu, ohladili priču upravo radi cijene, ali vjerujem da interes itekako postoji. Kad bismo protiv jačih protivnika u LP igrali kao protiv Štutgarta, malo zatvorenije i s brzom tranzicijom, onda bi nam igrač kao Palhinha pravo upao. Ako bi gonjali onaj Pepovski posjed onda takav igrač ne bi imao smisla.

Ipak vjerujem da će se ići na neku posudbu provjerenih a prekobrojnih igrača, kao što je to bio slučaj sa Cancelom, Couthinom, Jamesom u tom trenutku, takav neki transfer, iako ni takvih igrača sad ne mogu da se sjetim.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 21 dec 2023, 23:59

Zlaja83 je napisao/la:
21 dec 2023, 22:40
Pravo pitanje je 1. imamo li platežnu moć za prava pojačanja i 2. jesu li takva pojačanja moguća u ovom transfer roku?
1. Da, ali treba prodati jednog ili oba iz dvojca K-G, za tako nešto bi se trebali odlučiti za kompletni rebuild vezne linije, nešto tipa Palhinha-Zubimendi ili djelomični sa jednim od njih. Bojim se da od nove godine sve po starom K-G a vi ostali gledajte i da će tek na ljeto uzeti nekog i to samo ako propadnu pregovori sa top šesticom svemira i okolice.

2. Zašto ne ali treba otvoriti kesu.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 22 dec 2023, 19:05

Puno toga se može promjeniti u timu. Mislim da mnogo toga zavisi od Tuchela I njegovog uspjeha u drugoj polusezoni.
Čak su moguće i neki radikalniji potezi tipa prodaja nekoliko njemačkih reprezentativaca.
Niko ne želi stvarati tim treneru i njegovim zahtjevima ako on sjedi na klimavoj stolici.
Para ima, pojačanja će biti, ali treba ubosti. Skauting je na velikom ispitu.
Zbog Kejna treba vjerovati da će i u narednom periodu biti " bombi" od pojačanja.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

bayernmiasanmia
Kontakt:

Post Postao/la bayernmiasanmia » 23 dec 2023, 20:57

:hmmmmm: z
Lenaa je napisao/la:
21 dec 2023, 22:14
Ne bi bilo lose Kaneu ponuditi ugovor do 2030-te, dok je vakat.
Nikada bolji igrac nije zakoracio na AA.
Jel kobasicar Hoennes i dalje protiv transfera od 100mil+ :rol:
Slazem se dok je u cvjetu mladosti , ponuditi mu ugovor do 2030 ! :D :lolno:

bayernmiasanmia
Kontakt:

Post Postao/la bayernmiasanmia » 25 dec 2023, 17:42

Pa mogao je hladno ponuditi taksisti 10.000 evrica
E Neueru gdje ti je dusa !! :rol:
slika

slika

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 dec 2023, 00:55

Navodno se intersujemo za Mukielea iz PSG-a, sličan igrač kao Juan Foyth (ako ćemo več špansku koloniju da formiramo);
Inače skoro sa jednim prekaljenim navijačem Bajerna i vrsnim znalcem najvažnije sporedne stvari na svetu uopste, komentarisem kako Bajernu treba još jedan golgeter napred, ali iz drugog plana, nego ko pravi razliku i rešava mečeve.
Kao što je Gnabri umeo da bljesne katkad.
Kao što je tim prodisao sa Kejnom na neki način, tako bi prodisao i sa jednim plejmejkerom poput Zubimendija (@armando našao se i trećeg posle Declana i Frenkija);

Uglavnom, taj profil golgetera bi bio neko poput mladog Milera/Rojsa bez povreda, a od sadašnjih igrača: Leao, Kviča, Rashford, Nkunku…
Znam da je nemoguće, ali Rafael Leao bi možda bio idealan za nas.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 28 dec 2023, 09:17

Taj second striker bi mogao biti Tel i jedno vrijeme je bio prevaga na terenu, pa sjetite se samo utakmice protiv Manchester Uniteda kod kuće, ne znam što zagledamo u tuđu avliju, kad imamo sve u svojoj.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 dec 2023, 11:23

Tel ne može dobit šansu pored Müllera, Müller je taj second striker. A bit će i sljedeće sezone jer ste ga produžili.

Inače, zvao frojnd jarana, ganjate varana.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 dec 2023, 11:34

ledar je napisao/la:
28 dec 2023, 11:23
Tel ne može dobit šansu pored Müllera, Müller je taj second striker. A bit će i sljedeće sezone jer ste ga produžili.

Inače, zvao frojnd jarana, ganjate varana.
Ne moze svakako, nije taj profil igraca. I da nema Mullera opet bi Musiala igrao tu poziciju. Tel ili posudba ili ga probati na krilu blize golu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 28 dec 2023, 19:00

Tel ne može na second strikera. Nije dovoljno lucidan. Jedini koji ispunjava sve uslove je Musiala. Milera ne računam, on je eto tu još jednu godinu da malo hemijom drži momke na okupu i da ponekad uskoči.

Tel je CF, i jedino tu može. Imamo na toj poziciji najboljeg na svijetu tako da Hjuston, imamo problem.

Šta će im Varane. Gotov igrač, i fizički i psihički. Jedan od onih koji je do svoje tridesete dao sve svoje fudbalu.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 30 dec 2023, 10:36

Centre forward je napisao/la:
28 dec 2023, 19:00
Tel ne može na second strikera. Nije dovoljno lucidan. Jedini koji ispunjava sve uslove je Musiala. Milera ne računam, on je eto tu još jednu godinu da malo hemijom drži momke na okupu i da ponekad uskoči.

Tel je CF, i jedino tu može. Imamo na toj poziciji najboljeg na svijetu tako da Hjuston, imamo problem.

Šta će im Varane. Gotov igrač, i fizički i psihički. Jedan od onih koji je do svoje tridesete dao sve svoje fudbalu.
Varane po meni nepotreban igrač apsolutno.
Odavno nije na nivou koji nam treba,nece trpiti klupu,realno DeLiht bi vjerovatno pao na 4 mjesto,neznam zašto Tuchel nije za njega.
Mislim da bi ako će već dovesti stopera treba naći mladjeg igrača sa većim potencijalom koji bi uz trenutne igrače rastao.
Naši ozbiljno računaju da naredne sezone žele doći do finala LP i igrati u Munchenu to finale.
Mislim da ce tu biti oproštaj i Mullera i Nouera.
Tel sigurno ne može na secnd strajkera,ali njemu se mora naći mjesto jer je već pokazao kakav je potencijal i nesmije gubiti vrijeme na klupi.
Mislim da Musialla mora preci na lijevo krilo A Sane desno ....Muller iza Kejna realno nas najbolji napad je ta postavka.
Sad Tuchel ima svoje zamisli i rješenja pa vdjecemo.
Ono sto mene nervira jesti nam klubovi oblijecu oko dosta igrača i to nije dobro u sezoni kada se nadaš tituli u ligi i LP.
Mislim da će januar biti dosta zanimljiv i reći dosta o ambicijama kluba i planovima za narednu sezonu.
Ako nista neki igrači su na testu do kraja sezone i ako žele ostati Morače se dozvati i proigrati.
Pratili iko kako igraju ovi na posudbama Waner,Ibrahimovic.......imali ista od njih.
Kako god nakon Lacija realno ja se nadam nekoj sreći i nekom lakšem putu ka finalu za razliku od prošle sezone.
Ne bi bilo loše Barcu dobiti u 1/4,pa onda kako bude dalje...mislim da smo bolji od njih kakvi god bili,real ili City već donose probleme i šanse 50/50

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 31 dec 2023, 09:33

slika

E jest se wannabe Laurent Blanc usrecio u Interu nema sta :salut:

Jos bi u Bayernu igrao duplo vise ali bitno je bilo glumiti majmuna...

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 31 dec 2023, 17:02

Nadam se da nisu odustali od Palhinhe.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 31 dec 2023, 17:04

Dajte čovjeka odmah, monstrum.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 31 dec 2023, 18:09

Palija je must, igracina
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 01 jan 2024, 08:50

Sretna nova svim navijačima našeg dragog kluba.
Nadam se da će nam svima na svim životnim poljima donijeti mnogo sreće i uspjeha A posebno.nasem Bayernu.
Nova titula i moja najveća želja. Zadnjem finalu LP u ovom formatu finale s Realo i naplatu svih onih kradja i prevara.
A akb par poklona u vidu novih igrača već na početku godine a naljeto Wirtz kao najveći poklon.
Sve najbolje želim od srca

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.