A sto ce ih napadati kada imaju uvedene sankcije? Ko ce uvesti sankcije Izraelu? Rade ono sto mogu. Jbt ne mogu izglasati prekid vatre jer Amerika blokira i to, a da im neko uvede sankcije. A kad je Ukrajina u pitanju, bilo pritrpite se, to je najmanje sto mozete uraditi dok ljudi ginu. A Ukrajinci vani zive ko bubreg u loju. Zive bolje nego ijedan glupan ovdje na forumu sto je zagovarao inflaciju. U Palestini poginulo daleko vise ljudi za 10 puta manje vremena ako ne i vise. Pobili preko 7000 djece za 2 mjeseca. Da li se to desilo u Ukrajini vidjeli bi propagande po CNN-u, BBC-u i ostalim medijima. Bilo bi ono crtanje ukrajinskih zastava po licu. Pokusavate opravdati ono sto se ne moze opravdati. Da svijet ima imalo morala uveli bi sankcije Izraelu kao sto su i Rusiji. I ovo sto Izrael radi je klasicna invazija, kako god to oni pokusavali upakovati u medijima. Upali su na tudju teritoriju, a povlaci se prica da se brane.
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- AshburtonG
- Kontakt:
A vi pokusavate opravdat teroristicki napad koji je i pokrenuo ovaj genocid. Neduzni Palestinci stradaju zbog mentalnih vratolomija Hamasa cije su vodje sigurno debelo naplatile ove silne smrti djece. Ne znam sta je njima bilo u glavi da ce se desit? Da ce ti drzava s kojom si u ratu 100 godina progledat kroz prste? Ljudi su cekali na ovakav amaterski potez Hamasa decenijama. Ajde da su makar imali cilj preuzet neka izrealska naselja ili sta vec, nego su ljudi otisli da isprovociraju konflikt. Sta su ocekivali? Da ce pokrenut Dzihad protiv Izraela? Koga boli qrc od islamskih velesila za Palestinu? Prilicno sam siguran da bi svaka od zemalja u okolini sutra potpisala da Palestina nestane, ako bi to garantiralo prosperitet i sigurnost u sopstvenoj drzavi.
Dok se svijet skonta, ko koga tu napada i brani, one pocetne slike resetanja random ljudi po festivalu i po naseljima su dovoljne da gledaju kroz prste Izraelu pri vrsenju genocida. Medjutim, kad se svijet skonta, za Palestinu ce bit kasno. Tuzno i nepravedno, ali je tako. Nece biti ni prva, a ni posljednja takva povijesna prica. Nadam se da ce Izreal kao (ovakva) drzava nestati ali isto tako se nadam da ce Islam konacno dobit moderne temelje na tom prostoru. Fanatizam i glupe odluke su daleko od toga.
Dok se svijet skonta, ko koga tu napada i brani, one pocetne slike resetanja random ljudi po festivalu i po naseljima su dovoljne da gledaju kroz prste Izraelu pri vrsenju genocida. Medjutim, kad se svijet skonta, za Palestinu ce bit kasno. Tuzno i nepravedno, ali je tako. Nece biti ni prva, a ni posljednja takva povijesna prica. Nadam se da ce Izreal kao (ovakva) drzava nestati ali isto tako se nadam da ce Islam konacno dobit moderne temelje na tom prostoru. Fanatizam i glupe odluke su daleko od toga.
-
- Kontakt:
A ko opravdava ista bgt? To su samo izgovori, nema opravdanja da pobijes 20 hiljada ljudi, vecinom civila i sravnis Gazu sa zemljom. Izraelci su btw pobili dosta svojih civila na festivalu sto su i sami priznali.AshburtonG je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:06A vi pokusavate opravdat teroristicki napad koji je i pokrenuo ovaj genocid. Neduzni Palestinci stradaju zbog mentalnih vratolomija Hamasa cije su vodje sigurno debelo naplatile ove silne smrti djece. Ne znam sta je njima bilo u glavi da ce se desit? Da ce ti drzava s kojom si u ratu 100 godina progledat kroz prste? Ljudi su cekali na ovakav amaterski potez Hamasa decenijama. Ajde da su makar imali cilj preuzet neka izrealska naselja ili sta vec, nego su ljudi otisli da isprovociraju konflikt. Sta su ocekivali? Da ce pokrenut Dzihad protiv Izraela? Koga boli qrc od islamskih velesila za Palestinu? Prilicno sam siguran da bi svaka od zemalja u okolini sutra potpisala da Palestina nestane, ako bi to garantiralo prosperitet i sigurnost u sopstvenoj drzavi.
Svjetsku ekonomiju lol.Kajzer10 je napisao/la: ↑01 jan 2024, 17:40Preglupo poredjenje.Bundesliga je napisao/la: ↑01 jan 2024, 17:34Ajd ne serite. A znali ste pametovati kada je zbog rata u Ukrajini sve poskupilo i da se ljudi pritrpe. A sad kada su pobili preko 20 hiljada ljudi u 2 mjeseca, ne treba to tako, ne moze se blokirati trgovina. Jel kontate koji ste licemjeri.
Uostalom neka rade ovi sta hoce, nije ni to problem. Samo mi je cudno da je nekom najgora stvar na svijetu to sto se neko pobunio jer ovi blokiraju svjetsku trgovinu.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Pensioner26
- Kontakt:
Monstrumi ih uništavaju svako malo godinama, a ovaj vjeruje da je ih 7.oktobar natjerao na genocid. Još premijer javno izjavljuje da žele uništiti sve što nije njihove klice. Pa oni su jedva prizeljkivali da vrše pokolj, zar ne možeš to kapiši svojim moždanim vijugama.
- AshburtonG
- Kontakt:
Samo koristim istu logiku, koju ti koristis prema ljudima koji dovode u pitanje smisao napada na komercijalne brodove. To je bukvalno ista brainless taktika koju je koristio i Hamas. Provociraj 10x jaceg neprijatelja i ocekuj tacno sta? Kako ti mislis da ce se zavrsit sukob sa Hutima?Bundesliga je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:23A ko opravdava ista bgt? To su samo izgovori, nema opravdanja da pobijes 20 hiljada ljudi, vecinom civila i sravnis Gazu sa zemljom. Izraelci su btw pobili dosta svojih civila na festivalu sto su i sami priznali.AshburtonG je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:06A vi pokusavate opravdat teroristicki napad koji je i pokrenuo ovaj genocid. Neduzni Palestinci stradaju zbog mentalnih vratolomija Hamasa cije su vodje sigurno debelo naplatile ove silne smrti djece. Ne znam sta je njima bilo u glavi da ce se desit? Da ce ti drzava s kojom si u ratu 100 godina progledat kroz prste? Ljudi su cekali na ovakav amaterski potez Hamasa decenijama. Ajde da su makar imali cilj preuzet neka izrealska naselja ili sta vec, nego su ljudi otisli da isprovociraju konflikt. Sta su ocekivali? Da ce pokrenut Dzihad protiv Izraela? Koga boli qrc od islamskih velesila za Palestinu? Prilicno sam siguran da bi svaka od zemalja u okolini sutra potpisala da Palestina nestane, ako bi to garantiralo prosperitet i sigurnost u sopstvenoj drzavi.

Bilo je ovdje dosta delegata koji su likovali nakon tog upada i masakra.
Ne znam za tebe, ali da sam BiH i da neka srbijanska ekstremisticka grupa uleti u Gorazde i pobije par stotina ljudi iz zajebancije. Da znam da imam potporu EU i USA, sravnio bih cijelu Srbiju sa zemljom. Normalno da je izgovor. Da su uletili u Gazu i sami od sebe ubili ovoliko civila, sumnjam da bi imali podrsku. Ovako je glupi Hamas sam Gazu ponudio na tanjiru. Samo budala bi promasila taj zicer.
@Pensioner26
A sta sam ja drugacije napisao u svom postu? Procitaj jos jednom kad si vec intelektualno osakacen da to uradis iz prvog pokusaja.

- ASD
- Kontakt:
Koliko je Hamas dugo bio u Izraelu i koliko su civila ubili za to vrijeme?Bundesliga je napisao/la: ↑01 jan 2024, 18:46A sto ce ih napadati kada imaju uvedene sankcije? Ko ce uvesti sankcije Izraelu? Rade ono sto mogu. Jbt ne mogu izglasati prekid vatre jer Amerika blokira i to, a da im neko uvede sankcije. A kad je Ukrajina u pitanju, bilo pritrpite se, to je najmanje sto mozete uraditi dok ljudi ginu. A Ukrajinci vani zive ko bubreg u loju. Zive bolje nego ijedan glupan ovdje na forumu sto je zagovarao inflaciju. U Palestini poginulo daleko vise ljudi za 10 puta manje vremena ako ne i vise. Pobili preko 7000 djece za 2 mjeseca. Da li se to desilo u Ukrajini vidjeli bi propagande po CNN-u, BBC-u i ostalim medijima. Bilo bi ono crtanje ukrajinskih zastava po licu. Pokusavate opravdati ono sto se ne moze opravdati. Da svijet ima imalo morala uveli bi sankcije Izraelu kao sto su i Rusiji. I ovo sto Izrael radi je klasicna invazija, kako god to oni pokusavali upakovati u medijima. Upali su na tudju teritoriju, a povlaci se prica da se brane.
Ubili bi oni još ali su morali bježati, sakriti se u mišje rupe.
U ovom ratu ne postoji drugi ishod nego uništenje Hamasa.
Mnogi od vas ne poznaju historijat sukoba.
Izrael je već napadao Gazu i zbog civila su se morali povući. Svaki put kad su se povukli se je Hamas pregrupisao. Taj luksuz više sebi neće dozvoliti.
2 pogresne stvari ne cine jednu ispravnom
-
- Kontakt:
Ja ne dovodim u pitanje napade vec licjemjerje. Da se uvedu sankcije kao sto bi trebale, ovi ne bi morali napadati brodove ili sta vec. Da imas potporu bi, ali ne bi imao. Ovakve privilegije vaze samo za odabrane.AshburtonG je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:41Samo koristim istu logiku, koju ti koristis prema ljudima koji dovode u pitanje smisao napada na komercijalne brodove. To je bukvalno ista brainless taktika koju je koristio i Hamas. Provociraj 10x jaceg neprijatelja i ocekuj tacno sta? Kako ti mislis da ce se zavrsit sukob sa Hutima?![]()
Ne znam za tebe, ali da sam BiH i da neka srbijanska ekstremisticka grupa uleti u Gorazde i pobije par stotina ljudi iz zajebancije. Da znam da imam potporu EU i USA, sravnio bih cijelu Srbiju sa zemljom. Normalno da je izgovor. Da su uletili u Gazu i sami od sebe ubili ovoliko civila, sumnjam da bi imali podrsku. Ovako je glupi Hamas sam Gazu ponudio na tanjiru. Samo budala bi promasila taj zicer.
@Pensioner26
A sta sam ja drugacije napisao u svom postu? Procitaj jos jednom kad si vec intelektualno osakacen da to uradis iz prvog pokusaja.![]()
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 01 jan 2024, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
- JohnCleese
- Kontakt:
Ne znam zašto ne shvatite da bi svejedno postojao neki drugi pokret otpora i da nema ovog Hamasa.
Tamo neće biti mira dok Izrael upotpunosti ne uništi Palestinu ili manje izvodivo dok Palestina ne dobije svoju državu u punom smislu te riječi.
Sve ostalo je palamudjenje i trtomudanje na temu tamošnjeg sukoba.
Tamo neće biti mira dok Izrael upotpunosti ne uništi Palestinu ili manje izvodivo dok Palestina ne dobije svoju državu u punom smislu te riječi.
Sve ostalo je palamudjenje i trtomudanje na temu tamošnjeg sukoba.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- AshburtonG
- Kontakt:
Buraz, licemjerje ili ne, to je tako od pamtivijeka i tako ce uvijek i bit. Izrael zna da ima i to koristi, kao sto bi koristila svaka drzava u konfliktu. Ne zivimo u utopiji.Bundesliga je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:54Ja ne dovodim u pitanje napade vec licjemjerje. Da se uvedu sankcije kao sto bi trebale, ovi ne bi morali napadati brodove ili sta vec. Da imas potporu bi, ali ne bi imao. Ovakve privilegije vaze samo za odabrane.AshburtonG je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:41Samo koristim istu logiku, koju ti koristis prema ljudima koji dovode u pitanje smisao napada na komercijalne brodove. To je bukvalno ista brainless taktika koju je koristio i Hamas. Provociraj 10x jaceg neprijatelja i ocekuj tacno sta? Kako ti mislis da ce se zavrsit sukob sa Hutima?![]()
@Pensioner26
A sta sam ja drugacije napisao u svom postu? Procitaj jos jednom kad si vec intelektualno osakacen da to uradis iz prvog pokusaja.![]()
-
- Kontakt:
Eto ja ne znam da ne zivimo u utopiji. Takve stvari su neprihvatljive bilo kome normalnom. I mogu se sprijeciti i tim ljudima se moze pomoci samo ako to zele. Cist primjer Ukrajina. Da su se zadali pola od onoga sto su uradili za Ukrajinu pola od ovoga se ne bi ni desilo.AshburtonG je napisao/la: ↑01 jan 2024, 20:01Buraz, licemjerje ili ne, to je tako od pamtivijeka i tako ce uvijek i bit. Izrael zna da ima i to koristi, kao sto bi koristila svaka drzava u konfliktu. Ne zivimo u utopiji.
- ASD
- Kontakt:
Kako ih spriječiti?
Tko god na bilo koji nacin proba reci to sto ti pises ovdje ga Brokula i ekipa vrijeđaju na nacionalnoj osnovi iako su ini prizivali hitleraAshburtonG je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:41Samo koristim istu logiku, koju ti koristis prema ljudima koji dovode u pitanje smisao napada na komercijalne brodove. To je bukvalno ista brainless taktika koju je koristio i Hamas. Provociraj 10x jaceg neprijatelja i ocekuj tacno sta? Kako ti mislis da ce se zavrsit sukob sa Hutima?Bundesliga je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:23A ko opravdava ista bgt? To su samo izgovori, nema opravdanja da pobijes 20 hiljada ljudi, vecinom civila i sravnis Gazu sa zemljom. Izraelci su btw pobili dosta svojih civila na festivalu sto su i sami priznali.AshburtonG je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:06A vi pokusavate opravdat teroristicki napad koji je i pokrenuo ovaj genocid. Neduzni Palestinci stradaju zbog mentalnih vratolomija Hamasa cije su vodje sigurno debelo naplatile ove silne smrti djece. Ne znam sta je njima bilo u glavi da ce se desit? Da ce ti drzava s kojom si u ratu 100 godina progledat kroz prste? Ljudi su cekali na ovakav amaterski potez Hamasa decenijama. Ajde da su makar imali cilj preuzet neka izrealska naselja ili sta vec, nego su ljudi otisli da isprovociraju konflikt. Sta su ocekivali? Da ce pokrenut Dzihad protiv Izraela? Koga boli qrc od islamskih velesila za Palestinu? Prilicno sam siguran da bi svaka od zemalja u okolini sutra potpisala da Palestina nestane, ako bi to garantiralo prosperitet i sigurnost u sopstvenoj drzavi.
Dok se svijet skonta, ko koga tu napada i brani, one pocetne slike resetanja random ljudi po festivalu i po naseljima su dovoljne da gledaju kroz prste Izraelu pri vrsenju genocida. Medjutim, kad se svijet skonta, za Palestinu ce bit kasno. Tuzno i nepravedno, ali je tako. Nece biti ni prva, a ni posljednja takva povijesna prica. Nadam se da ce Izreal kao (ovakva) drzava nestati ali isto tako se nadam da ce Islam konacno dobit moderne temelje na tom prostoru. Fanatizam i glupe odluke su daleko od toga.![]()
@Pensioner26

Ako si musliman onda će te navući na relativiziranje dok ne izvuku kontekst.
Dzaba se trudis kad hamas ne postoji to je sve Izrael uradio.
- Hasanaginica
- Kontakt:
Samo naprijed IDF!
Što se bjeli u gori zelenoj? Al' su snjezi, al' su labudovi?
Kako si samo patetičan mali ustaša. Pokušavaš mi prišiti nešto štio nit sam ikad napisao nit pomislio, za razliku od tebe koji si svoj ustašluk javno predstavio na očigled svih.Rosicky je napisao/la: ↑02 jan 2024, 00:43Tko god na bilo koji nacin proba reci to sto ti pises ovdje ga Brokula i ekipa vrijeđaju na nacionalnoj osnovi iako su ini prizivali hitleraAshburtonG je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:41Samo koristim istu logiku, koju ti koristis prema ljudima koji dovode u pitanje smisao napada na komercijalne brodove. To je bukvalno ista brainless taktika koju je koristio i Hamas. Provociraj 10x jaceg neprijatelja i ocekuj tacno sta? Kako ti mislis da ce se zavrsit sukob sa Hutima?Bundesliga je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:23
A ko opravdava ista bgt? To su samo izgovori, nema opravdanja da pobijes 20 hiljada ljudi, vecinom civila i sravnis Gazu sa zemljom. Izraelci su btw pobili dosta svojih civila na festivalu sto su i sami priznali.![]()
@Pensioner26
Ako si musliman onda će te navući na relativiziranje dok ne izvuku kontekst.
Dzaba se trudis kad hamas ne postoji to je sve Izrael uradio.
Sad povremeno ulijećeš na temu izmišljajući na druge forumaše j
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- ArtVandelay
- Kontakt:
Genocid nad Palestincima traje 75+ godina i nije poslijedica onoga što se dogodilo 7 oktobra prošle godine.AshburtonG je napisao/la: ↑01 jan 2024, 19:06A vi pokusavate opravdat teroristicki napad koji je i pokrenuo ovaj genocid. Neduzni Palestinci stradaju zbog mentalnih vratolomija Hamasa cije su vodje sigurno debelo naplatile ove silne smrti djece. Ne znam sta je njima bilo u glavi da ce se desit? Da ce ti drzava s kojom si u ratu 100 godina progledat kroz prste? Ljudi su cekali na ovakav amaterski potez Hamasa decenijama. Ajde da su makar imali cilj preuzet neka izrealska naselja ili sta vec, nego su ljudi otisli da isprovociraju konflikt. Sta su ocekivali? Da ce pokrenut Dzihad protiv Izraela? Koga boli qrc od islamskih velesila za Palestinu? Prilicno sam siguran da bi svaka od zemalja u okolini sutra potpisala da Palestina nestane, ako bi to garantiralo prosperitet i sigurnost u sopstvenoj drzavi.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
- Pensioner26
- Kontakt:
IDF ti u bašči bio.

- Hasanaginica
- Kontakt:
Dabogda! To znači da ću biti siguran.
Što se bjeli u gori zelenoj? Al' su snjezi, al' su labudovi?
- Pensioner26
- Kontakt:
Prije da će se iživljavati nad tobom jer te ne vole.Hasanaginica je napisao/la: ↑02 jan 2024, 13:50Dabogda! To znači da ću biti siguran.