FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

Anex
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Anex » 03 jan 2024, 15:28

Nabio Mirvić mahalaše i kvazi legende nogom u bulju pa sad laju na sve strane,nedaj im ni blizu kluba jadovi klošarski,samo naprijed

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 03 jan 2024, 15:31

donDondon je napisao/la:
03 jan 2024, 15:18
Istinasamo123 je napisao/la:
03 jan 2024, 15:00
donDondon je napisao/la:
03 jan 2024, 09:10
imas ekipu,imas finansije,imas sd,imas trenera imas investitora i onda klasnicni bosnjo nadje neku zamjerku
a kad kuce se ne pita ni za boju zidova
Sve imas najbolje u ligi i 4 si.Ja necu slijepo biti zaludjen necim sto ovde se predstavlja a mi u biti nista bolji nego 2014.
Ja neznam u kojem svijetu zivite kakvim ocima gledate na svijet,. Ovde sam primjetio da kad se kritika i najmanja uputi javi se 5 matuzalema koji samo sjede i cekaju da se prepiru sa nekim jer nemaju nikakvih obaveza u zivotu.Navijaci Real Madrida nadju zamjerke svom klubu najvecem na svijetu ali eto mi ne smijemo nista ruzno napisati na klub koji je za taj Real amatersko drustvo..
Svi neke napretka neke vide 2023 je godina a meni je sve u klubu kao da je 2014.
a sta je u klubu kao 2014
jel marketing isti
jel trener isti ili moderniji
jel isto placas obestecenja za igrace
jel ista primanja dobijaju igraci
jel ista pojacanja dolaze,mladi perspektivni igraci
jel i tad dosao igrac koji je prije 2,3 godine vrijedio 10miliona
jel i tad igrao igrac koji je sad na cijeni 3 miliona(aka renan)
jesil i tad dobijao ovoliko na obestecenjima i ovoliko transfera pravio
jel i tad borac uzimao i kaom i sakom za titulu
jesil i tad imao zrinjskog u grunoj fazi evroskog takmicenja
jel i tad neko u ekpi imao strijelca koji u sezoni skupi 33 gola
jesil i tad imao isti ovoliko clanova
jesil i tad imao isti ovoliki prosjek gledalaca

milion jos stvari a neki gledaju samo tabelu koja i nije realna kad uzmes nas sistem,sport,vlast,politiku,nasu i nesrecu u pojedinim tekmama i nase neiuskustvo
Boze sacuvaj sta napisa jel trener moderan. Jel bolja posjeta clanove, broj golova
Sa cime se ti, drogiras?
U doba somuna i virsli smo sve to vise imali i bili u borbi za titule
Posjete da ne pricam sjever bio tada ko sada cjelo kosevo, gotov svaku utakmicu..
Tabela i uspjeh u evropi kaze da tu nesto ne stima, zanemaricemo period evo prije Mirvica od kada je on tu ja znam da mi kuburimo po 3 i 4 mjestima i guze nas razna torpeda...
Al ovo moderan trener kako to gledas sto ima dobre patike finu frizuru ili po ovoj traljavoj igri si to zakljucio jbt da ne znam da cickovo nije otisli mislio bi da njega opisujes.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 jan 2024, 15:35

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Anes Krdžalić novi je igrač Sarajeva, koje je otkupilo njegov ugovor od zagrebačkog Dinama, saznaje naš portal.

Krdžalić je jesenas boravio na posudbi u Lokomotivi, ali ona će biti prekinuta i veznjak rođen 2004. godine će se pridružiti pripremama Sarajeva od samog početka.

Znaci Matanovic,Iliev,Krdzalic,Mehmedovic. Vidjecemo sad odlaske,uglavnom mladi igraci zeljni igre.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 jan 2024, 15:37

Ova dva,tri accpunta fino samo blok,ljudi se jave samo da pljuju i rahat budes.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 jan 2024, 15:38

@istinasamo koliko je liga napredovala u zadnjih 10 godina? Tad si imao 16 ekipa, danas 12. Bolji tereni, brze se igra, veci su transferi, vise para se vrti u ligi. Mnogo vise ekipa ima neke investitore, ulagace. Puno je vise stranih trenera i igraca u ligi, igraca koji dodju iz nominalno jacih liga. Mnogo je manje dogovorenih rezultata i "tri za tri" utakmica. Sem Borca niko nema taj povlasteni polozaj, a i Borac ga ima zadnje 2-3 sezone, znamo zbog cega. Uredu, proci ce i njihovo. Al ova liga je daleko napredovala u odnosu na tu 2014. o kojoj govoris, i mi kao klub smo daleko napredovali.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 03 jan 2024, 15:39

Otkud to da je Anes defanzivni vezni.
Ja koliko znam on igra vise prema naprijed i ima jako dobar sut
F.K. SARAJEVO

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 03 jan 2024, 15:42

Odličan potez, bravo Ibričiću.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 jan 2024, 15:48

I dalje sam mišljenja da nismo doveli zamjenu za Avrama. Ovo je odličan transfer, ali desetka jedna je pod moranje.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 03 jan 2024, 15:49

mosarajvosa83 je napisao/la:
03 jan 2024, 15:37
Ova dva,tri accpunta fino samo blok,ljudi se jave samo da pljuju i rahat budes.
Ma rastjerao Ismir kerove,to je najveći kamen spoticanja bilo kakvom napretku,lopovima i kokošarima smeta red i sistem,u svim segmentima smo napredovali još da se prvi tim podigne i top,krepajte dušmani

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 jan 2024, 15:50

Ibricic do sad bez greske. Da su prije dovodili upola pametbo kao on gdje bi nam kraj bio. Dovodi mlade igrace zeljne igre,talentovane i na koje se mogu uzet dobre pare.

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 03 jan 2024, 15:51

napoleon72 je napisao/la:
03 jan 2024, 15:38
@istinasamo koliko je liga napredovala u zadnjih 10 godina? Tad si imao 16 ekipa, danas 12. Bolji tereni, brze se igra, veci su transferi, vise para se vrti u ligi. Mnogo vise ekipa ima neke investitore, ulagace. Puno je vise stranih trenera i igraca u ligi, igraca koji dodju iz nominalno jacih liga. Mnogo je manje dogovorenih rezultata i "tri za tri" utakmica. Sem Borca niko nema taj povlasteni polozaj, a i Borac ga ima zadnje 2-3 sezone, znamo zbog cega. Uredu, proci ce i njihovo. Al ova liga je daleko napredovala u odnosu na tu 2014. o kojoj govoris, i mi kao klub smo daleko napredovali.
Sve je to ok.
Ali 10 godina i milioni potrosenih para o kojima sanjaju ostali klubovi u ligi i navedi mi gdje smo to danas.
Ako je to napredak koji je trebao biti sa svom tom pozadinom dobro bi se zapitao gdje to vodi.
Dinamo i Zvezda sa tolikim ulaganjima i vrhunskim igracima idu trenutno u nazadak a mi koji dovedemo realno otpad od tih klubova ti igraci su nama kapitalci.
Mi nismo uspjeli dominaciju ostvariti ni u kakvom smislu u nasoj ligi nije bilo tad vice nije bilo guranja Borca a sve smo imali.
Ovim nacinom napredovanja mozda za 50 godina ako mirvic naravno ostane napast cemo te famozne grupe.
Ono sto rade klubovi iz lukseburga i malte je napredak do prije 5 godina za pozeliti bili prozivnik sada smo bara bara sa njima..

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 03 jan 2024, 15:53

Odlicnih nekoliko transfera i pravi pokazatelj u kom pravcu klub ide, ispravnom. Uz ovo, mislim da bi prava stvar bila dovesti jednog dvojicu ozbiljnih prekaljenih iskusnih igraca, cisto da ima neko drzati svlacionicu na okupu. Svaki ozbiljan klub koji ima mladu okosnicu to radi, makar ti igraci ne igrali. Primjer Arsenal - cedric, elneny, jorginho i ne igraju toliko, ali su odlicni za upravo ovo sto sam spomenuo. Jbg ja sam to ocekivao da ce biti avdija vrsajevic, ali ispalo je na kraju da je covjek morao igrati prvog beka, i onda smo se razocarali sto veteran od 40 godina ne moze ganjat bekove od 20...

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 jan 2024, 15:53

senad82 je napisao/la:
03 jan 2024, 15:39
Otkud to da je Anes defanzivni vezni.
Ja koliko znam on igra vise prema naprijed i ima jako dobar sut
Pa zadnji vezni je za nekog ko ne zna ni za sta osim za drevnu 4231 formaciju. Sudeci prema pojacanjima koja se dovode, pravi se poligon za 433 formaciju. Bogu hvala.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 03 jan 2024, 16:05

03 jan 2024, 15:50
Ibricic do sad bez greske. Da su prije dovodili upola pametbo kao on gdje bi nam kraj bio. Dovodi mlade igrace zeljne igre,talentovane i na koje se mogu uzet dobre pare.
Kraj i ishod ove sezone i prva dva mjeseca naredne, jasno ce nam pokazati da li je valjala transfer politika, odnosno koliko je tandem Ibricic - Rozman pogodio sa ovim novim igračima. Činjenica je samo da cemo u maju na tabeli završiti na mjestu na kojem bi bez problema završili i da nas je Kobac Selimovic preuzeo. Ja jedva čekam da na terenu vidim taj napredak sa Rožmanom, živim za to.
Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 03 jan 2024, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 03 jan 2024, 16:06

03 jan 2024, 15:00
donDondon je napisao/la:
03 jan 2024, 09:10
imas ekipu,imas finansije,imas sd,imas trenera imas investitora i onda klasnicni bosnjo nadje neku zamjerku
a kad kuce se ne pita ni za boju zidova
Sve imas najbolje u ligi i 4 si.Ja necu slijepo biti zaludjen necim sto ovde se predstavlja a mi u biti nista bolji nego 2014.
Ja neznam u kojem svijetu zivite kakvim ocima gledate na svijet,. Ovde sam primjetio da kad se kritika i najmanja uputi javi se 5 matuzalema koji samo sjede i cekaju da se prepiru sa nekim jer nemaju nikakvih obaveza u zivotu.Navijaci Real Madrida nadju zamjerke svom klubu najvecem na svijetu ali eto mi ne smijemo nista ruzno napisati na klub koji je za taj Real amatersko drustvo..
Svi neke napretke vide 2023 je godina a meni je sve u klubu kao da je 2014.
Jel ti mozes skontati, razluciti da ne gledas desavanja zadnje dvije godine povezane s tom 2014? Jel mozes to konacno odvojiti, ne fakurisati Mirvicu sve to od 2014? I radi toga praviti pritisak, kako smo cetvrti danas bla bla. A i Od 2014 smo pa do sada vise uradili nego od 1995 do 2014. Ako ces po rezultatima. Statisticki.

Znaci jos jednom od 2014 Tan - Nam - NIKO - pa tek Mirvic.
Sve tri, cetiri garniture su imali svoje predsjednike, uprave itd itd..
Nekad kao da namjerno mutite vodu, halali..
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 jan 2024, 16:07

03 jan 2024, 15:51
napoleon72 je napisao/la:
03 jan 2024, 15:38
Sve je to ok.
Ali 10 godina i milioni potrosenih para o kojima sanjaju ostali klubovi u ligi i navedi mi gdje smo to danas.
Ako je to napredak koji je trebao biti sa svom tom pozadinom dobro bi se zapitao gdje to vodi.
Dinamo i Zvezda sa tolikim ulaganjima i vrhunskim igracima idu trenutno u nazadak a mi koji dovedemo realno otpad od tih klubova ti igraci su nama kapitalci.
Mi nismo uspjeli dominaciju ostvariti ni u kakvom smislu u nasoj ligi nije bilo tad vice nije bilo guranja Borca a sve smo imali.
Ovim nacinom napredovanja mozda za 50 godina ako mirvic naravno ostane napast cemo te famozne grupe.
Ono sto rade klubovi iz lukseburga i malte je napredak do prije 5 godina za pozeliti bili prozivnik sada smo bara bara sa njima..
Nas je mentalitet i domaci kriminal unistio, uz ove wannabe legende. Svaka prilika za nekim iskorakom je sabotirana. Evo pogledaj, 2014. smo uzeli kup, prvi trofej u sedam godina. Naredne godine titula. Sezona 15/16, uhljupi Dino, Ibrakovic i fudbalska mafija na celu sa pokojnim Jesicem su proyebali najveci budzet u historiji kluba, ni Evropu nismo izborili. Tan zavrnuo pipu, restart trajao tri godine (iako smo sa oskudnim igrackim kadrom u sezoni 16/17 bili u borbi za oba trofeja do samog kraja. Onda nagli razvoj akademije, dupla kruna, pa titula u sezoni 19/20, pa godina dana bez poraza, i onda se ukazao Vico. Umjesto da uvezemo i trecu titulu i nizu i drugu duplu krunu, mi ostanemo bez titule, bez investitora i opet teski restart. Mirvic preuzme, od starta se okruzi domacim mahalcima i dvije godine mu je trebalo da se opameti. Ja sam ga prvi pljuvao za one poteze tipa Brajlovic i gledanje u fildzan, Mirza, Ajla itd, al djeluje da se opametio, doveo je strucne ljude i konacno se ukazuje svjetlo. Al ovo gore su manje vise razlozi sto nemamo dominaciju. Yebali su nas najvise domaci uhljupi i nas mentalitet. Niko drugi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 03 jan 2024, 16:08

Super ako ovaj mali dodje. Ocigledno se pravi mlada ekipa koja ce teren preorati, nema zvucnih ni predplacenih igracavec se misli na buducnost, svaka cast👏👏

Sad jos samk dovesti 1 ili 2 igraca sto ce razliku pravit na terenu i to je to

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 03 jan 2024, 16:16

Lucas je napisao/la:
03 jan 2024, 16:05
Kraj i ishod ove sezone i prva dva mjeseca naredne, jasno ce nam pokazati da li je valjala transfer politika, odnosno koliko je tandem Ibricic - Rozman pogodio sa ovim novim igračima. Činjenica je samo da cemo u maju na tabeli završiti na mjestu na kojem bi bez problema završili i da nas je Kobac Selimovic preuzeo. Ja jedva čekam da na terenu vidim taj napredak sa Rožmanom, živim za to.
Pogledaj podcast sa onim trenerom u Dinamu,kaze samo kontinuitet treba i vremena,poslije sve ide lako.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 03 jan 2024, 16:22

Hajdeee je napisao/la:
03 jan 2024, 13:40
Ajla mora i zvanicno otici.
I otici ce.
Tacka.
Mirvic je vecinom popravio svoje greske ali ovo sa Ajlom je previse. Moze se smatrati manjkom respekta prema navijacima. Da li zaista nije nasao dobru osobu da bude direktor kluba od pocetka sezone ? Ajlu drzi ili zbog politickih veza ili za kreveta. Trecu varijantu ne vidim.

@Venama
"Ne sudite prijevremeno i ne sudite oštro, sutra i vi možete biti u istoj situaciji radi svog mišljenja koje se neće sviđati trenutnom mainstreamu."
Ja sam u 80-90% slucajeva kontra vecinskog misljenja na ovom forumu. Jos uvijek ne zaboravljam da se 7000 oglusilo na molbu Hordi i dosli na Kosevo, a dosta ih i danas pise ovdje kao da je sve normalno. To je bio tadasnji "mainstream" i ismijavali su sve one koji se nisu slagali.

Za vrijeme Sabre, Evander i Joker su bili rijetki koji su bili realni i protiv lopovske uprave. Zadjnih par mjeseci Evanderu kao da je neko hakovao profil jer ne zvuci isto. To sto misli suprotno od vecine je dobro, jer nam njegovi argumenti daju sansu da preispitamo da li su nasi jos validni. Nema napretka ako svi mislimo isto. Algoritmi optimizacije ala Genetski Algoritam su bazirani na izboru raznih varijanti rjesenja koji smanjuju ukupnu gresku kriterija u svakoj novoj iteraciji. Kako bi inace recimo balansirali teret u avionu kad bi sva nova rjesenja bila ista.

Ali recimo one tvrdnje za pranje para on postavlja kao cinjenice a ja bas nisam siguran da li jesu ili ne. Licno mislim da se Mirvic kockao i nije uspjelo. Da je proslo zaradilo bi se jako puno a nije ga previse kostalo. Juznoamerikancima sve od psihe zavisi pa je stoga to lutrija. Ako se vrati na pozitivnu nulu sa ovom dvojicom ja bih licno volio da proba jos par puta ali da ih bira pazljivije i da mi ne ocekujemo previse dok se ne dokazu.

Osim toga pranje para je u zadnjih 5-6 godina postalo jos teze sa uvedenim novim sistemima u svijetu koji to prate. Tako da umjesto FKS ima laksih nacina da se to uradi. Ja prije Covida preko ruske banke u Sarajevu prebacio $150K (sto je nikakva cifra) na zapad i uzelo im je mjesec da to zavrse. Morao sam objasniti i kakve carape i gace nosim. Na kraju sam poceo uciti format poruka SWIFT sistema da vidim sta to banke pitaju i dokle je to doslo. Uzas. Razlog za sve je bio sprecavanje pranja para, tako da bih volio znati kako Evander misli da je Mirvic to uradio preko FKS.

Za Ajlu je apsolutno u pravu.

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 03 jan 2024, 16:24

03 jan 2024, 16:16
Lucas je napisao/la:
03 jan 2024, 16:05
Pogledaj podcast sa onim trenerom u Dinamu,kaze samo kontinuitet treba i vremena,poslije sve ide lako.
Haha zato je Dinamo sad tu gdje jeste, kanta za nabijanje u Evropi od nekad kluba koji je bio strah i trepet.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.